A doni të hartoni një plan financiar? Regjistrohuni në disa ide

plan financiar

Një nga objektivat kryesorë të çdo investitori, siç do të jetë me siguri në rastin tuaj, është pa dyshim të zhvilloni një plan financiar me një efikasitet të madh. Isshtë një strategji që kërkon shumë njohuri nga ana juaj. Por në lidhje me vendimin për ta kryer atë me saktësi të imët. Jo më kot, kjo linjë veprimi do të varet nga statusin e llogarive tuaja personale gjatë viteve të ardhshme. Edhe duke jetuar në një mënyrë shumë më të lirshme se më parë.

Sigurisht, një pjesë e madhe e shoqërisë spanjolle ka nevojë të zhvillojë një plan financiar real, fitimprurës dhe, nëse është e mundur, ai mund të ofrojë një farë sigurie për portofol investimesh. Sepse do të jetë e nevojshme që ju ta dini këtë nuk mund të kufizohet në një aktiv të vetëm financiar. Por për disa dhe me natyrë të larmishme, madje edhe nga modele alternative që deri më tani nuk i kishit menduar të merrni pozicione. Për të përmbushur këtë kërkesë të shumëpritur, do të keni një sërë strategjish që mund të jenë shumë të dobishme për të përmbushur këto qëllime që ju propozoni me një rregullsi.

Sepse në fakt, pyetjet që do t'i bëni vetes janë se si të filloni të promovoni një plan financiar. Për t'ju ndihmuar të zhvilloni këto veprime, ne do t'ju ofrojmë disa ide që do të jenë shumë praktike në marrëdhëniet tuaja me tregjet financiare. Jo vetëm nga të ardhurat fikse, por edhe nga ndryshorja, modelet monetare ose alternativat më origjinale që janë të pranishme në ofertën aktuale bankare. Ju do të keni më shumë se një propozim në mënyrë që të mos keni nevojë të kufizoni operacionet tuaja në një klasë të vetme të strategjive të investimeve.

Plani financiar: pse ta bëjmë?

pension

Kjo dilemë do të zgjidhet nga nevoja mbizotëruese për të pasur një bankë të fuqishme kursimesh për vitet e ardhshme. Edhe nëse jeni mbi 40 vjeç me një qëllim tjetër. Nuk është askush tjetër veçse shërben në mënyrë që të mund të përballeni me fazën e daljes në pension me lehtësim më të madh ekonomik gjatë kësaj periudhe në të cilën do të humbni statusin e punëtorit aktiv. Mund të bëhet për një profil investitori të vogël dhe të mesëm konservator, agresiv ose të ndërmjetëm. Për t’iu përshtatur të gjitha nevojave tuaja.

Ka shumë gjëra që mund të ndodhin për kaq gjatë. Që kur ato thjesht personale: situata e papunësisë, aksidentet profesionale ose vetë kushtet e tregjeve financiare. Do të jetë gjithashtu shumë interesante për ju të vendosni qëllime që janë reale dhe mund të përmbushen pa shumë vështirësi. Në asnjë rast, nën qasje jo shumë racionale dhe se më shumë sesa t'ju ndihmojnë, ajo që ata mund të bëjnë është të ju dëmtojnë në operacionet që do të importoni tani e tutje.

Aty ku më e komplikuara do të bazohet në fillimin në mënyrën më të dobishme për të mbrojtur interesat tuaja në tregjet financiare. Çfarë do të mendonit për një kthim mesatar dhe fiks prej rreth 5% çdo vit? Epo, nuk është aspak e pamundur. Sidomos nëse goditni tastin e duhur dhe a potencial përmbys mjaft e arsyeshme për të përmbushur qëllimet tuaja më të menjëhershme. Ne do t'ju propozojmë një ide tjetër në mënyrë që të mund të funksiononi me ndonjë aktiv financiar.

Unë zhvilloj një plan me vendim

Hapi i parë do të jetë krijimi i afatit real të investimeve. Në varësi të kësaj ndryshore, ju mund të zgjidhni një ose një strategji tjetër për t'u lidhur me aktivet financiare. Mund te jete afatshkurtër, me një periudhë prej dy, tre ose deri në pesë vjet ose për të plotësuar pensionin që do të merrni kur të arrini pensionin. Më pas pyesni veten me vendim të shkëlqyeshëm se cilat janë burimet e të ardhurave dhe shpenzimeve. Kështu që në këtë mënyrë, ju jeni në kushtet më të mira për të zgjedhur për një ditë ose një tjetër. Do të jetë prologu i asaj që do të ndodhë nga ky moment i saktë.

Katalogimi i të gjitha burimeve tuaja të të ardhurave do t'ju kërkojë të merrni pak kohë për të përmbushur këtë detyrë të rëndësishme. Sigurisht që do të jetë absolutisht e nevojshme që llogarit të ardhurat që vijnë nga një burim i palidhur me investimet tuaja. Mund të jenë punët shtesë që keni në këtë kohë, çdo biznes ose të ardhura që vijnë nga një anëtar i familjes suaj. Dhe si një element më pak i njohur origjinën nga një trashëgimi ose nga personi me fat për një çmim në lojërat e fatit.

Ju nuk do të keni zgjidhje tjetër përveçse t'i zbritni ato nga shpenzimet që duhet të bartni në ekonominë tuaj të brendshme. Nga faturat për shërbimet kryesore dhe furnizimet për mbytje te ato më atipike. Aty ku përfshihen taksat, sigurimet dhe disa shpenzime të tjera të paparashikuara në buxhetin tuaj personal ose familjar. Me këto llogaritje të thjeshta ju tashmë do të keni në dispozicion paratë që mund të përdorni për investimet tuaja, ose posaçërisht për ato vendosni me vendosmëri një plan financiar të kërkuar. Jo më kot, ku do të drejtoni shfaqjet tuaja më të afërta.

Çfarë nevojash keni?

Hapi tjetër në këto veprime duhet të bazohet kryesisht në përcaktoni me qartësi kristali cilat janë objektivat tuaja. Sepse në fakt, në secilin rast ata do të jenë divergjentë dhe në një farë mënyre të kundërshtuar. Ju mund të zgjidhni nga një model me të vërtetë agresiv tek të tjerët me qasje më të përmbajtura. Megjithëse në të dy rastet, me një objektiv të përbashkët që nuk është askush tjetër veçse t'i bëjmë kursimet fitimprurëse nën fitimet më të larta të kapitalit. Edhe pse është e vërtetë që në disa skenarë, do të jetë një detyrë e vështirë për tu zgjidhur. Sidomos në situatat më të pafavorshme për shkak të tregjeve të kapitalit. Me momente me shumë dyshime se çfarë duhet të bësh vërtet.

Para se të filloni të përgatitni një plan financiar, do të jetë shumë e dobishme që ashtu si keni bërë më shumë informacion në produktet financiare, aq më të mëdha janë mundësitë për të pasur një analizë më realiste të investimeve që duhet të aplikoni nga ky moment e tutje. Duke ditur në çdo kohë që nuk ka një model të sigurt të kursimeve. Duhet të keni parasysh që rrethanat ndryshojnë, dhe natyrisht edhe më shumë në tregjet dhe pasuritë financiare. Për këtë arsye, është plotësisht e detyrueshme që të rishikoni dhe azhurnoni planet financiare në mënyrë periodike. Sigurisht, do të jetë strategjia më korrekte për të mbrojtur paratë tuaja në mënyrë më efektive.

Përcaktimi i një plani financiar

zhvillim

Pasi të keni një plan financiar, dijeni që sfidat nuk kanë mbaruar. Por ka ende një rrugë të gjatë për të bërë për të arritur qëllimet tuaja më të menjëhershme. Për të qenë kështu, nuk do të ketë zgjidhje tjetër përveç ruajtjes së vëmendjes së vazhdueshme dhe disiplinimit për të zbatuar masat që do të aplikoni për të përmirësuar kapitalin tuaj. Me një vazhdim ndjekje e vazhdueshme dhe e disiplinuar të lëvizjeve të kontraktuara përmes aktiveve financiare. Kjo do të thotë, me një përfshirje më të madhe në të gjitha lëvizjet që keni hapur. Sidomos nëse ato janë të destinuara për afatet më të shkurtra.

Nëse, përkundrazi, qëllimi juaj është të krijoni një thes kursimesh për ta pasur atë në dispozicion kur të vijë pensioni, atëherë do të jetë më e rëndësishme që të monitoroni ndryshimin midis të ardhurave dhe shpenzimeve tuaja për të alokuar pjesën tjetër për investime. Megjithëse nuk duhet domosdoshmërisht të jetë e gjithë shuma që rezulton nga ky operacion. Ju mund të investoni një pjesë minimale, në varësi të nevojave që keni në atë kohë. Nuk do të jetë gjithmonë e njëjtë pasi situata juaj financiare mund të ndryshojë në çdo kohë. Në këtë kuptim, do të jetë shumë e rëndësishme që t'i rregulloni ato në varësi të statusit të llogarisë suaj të kreditit.

Nuk do të ketë zgjidhje tjetër përveç përmbushjes së një sërë kërkesash nëse doni të përmbushni objektivat e vendosura që nga fillimi i procesit. Nëse është një lidhje me të ardhurat fikse, kapitalin neto, produktet financiare, etj. Sepse në fakt, secili prej tyre do të sigurojë procedurat e veta të investimit. Të gjitha këto variabla tregojnë se ju duhet të siguroni operacione me fleksibilitet më të madh nga një model investimi i quajtur si një aktiv. Kjo është, e përshtatur për të gjitha rrethanat e tregjeve të ndryshme financiare.

Çelësat për të mbajtur një strategji

kyç

Sido që të jetë, gjithmonë do të ndihmojë nëse keni disa objektivat minimale nga vendosja e kapitalit tuaj në dispozicion. Për t'ju ndihmuar në këtë detyrë, ne ju ofrojmë disa ide që do të jenë shumë praktike për t'u zbatuar në praktikë. Si më poshtë që ju ekspozojmë më poshtë.

 1. La moshë do të jetë një faktor shumë i rëndësishëm në përgatitjen e kontributeve tuaja në planin financiar. Aty ku sa më herët të filloni, aq më shumë para do të keni në llogarinë tuaj rrjedhëse gjatë viteve.
 2. Ju mund të vendosni për plane të kapitalit nëse nuk e keni mendjen marrë rrezikun. Nuk është për t'u habitur, ajo është strategjia më e mirë për të rritur kapitalin. Mbi modelet e tjera financiare.
 3. Për të zhvilluar planin financiar duhet të bëni parashikojnë shpenzimet që do të keni për vitet që vijnë. Për të shmangur çdo skenar të padëshiruar në të cilin nuk keni likuiditet të mjaftueshëm për t'u marrë me të.
 4. Ideja për të zgjedhur një mund të jetë gjithmonë interesante përfitim i garantuar. Kështu që në këtë mënyrë, ju gjithmonë kontribuoni me disa burime në kursimet tuaja dhe pa ndonjë rrezik nga ana juaj.
 5. Mund ta pyesni veten dilni në tregje të tjera financiare ku mund të jetë më fitimprurëse investimi i kursimeve. Por do të jetë shumë e nevojshme që ju të informoni veten në lidhje me komisionet që ndërmjetësuesit financiarë aplikojnë për ju.
 6. Duhet të jeni shumë të qartë se nuk është e njëjta gjë që të programoni kursimet tuaja për vitet e ardhshme sesa të zgjidhni një planin për pensionin tuaj. Nuk është për t'u habitur, ato janë strategji krejtësisht të ndryshme që do të kërkojnë procedura financiare dukshëm të ndryshme.
 7. Jo sepse programoni një plan financiar duhet të gjeneroni përfitim. Sepse me të vërtetë, mund të ndodhë që rezultatet janë negative dhe madje mund të humbni para në këto operacione. Si për shembull, në disa skenarë ekonomikë.

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.