Ekipi editorial

Economía Finanzas është një faqe në internet që ka lindur në 2006 me një objektiv të qartë: të publikojë informacion i vërtetë, i kontraktuar dhe cilësor në lidhje me botën e ekonomisë dhe financave. Për të arritur këtë objektiv është thelbësore që të keni një ekip të redaktorëve që janë ekspertë në këtë fushë dhe që nuk kanë asnjë problem për të thënë të vërtetën ashtu siç është; pa interesa të errëta apo diçka të ngjashme me të.

En Economia Finanzas Do të mund të gjeni informacione shumë të larmishme që variojnë nga koncepte shumë elementare si p.sh çfarë janë VAN dhe IRR tek ato të tjera më komplekse si p.sh. këshillat tona për të diversifikuar investimet tuaja me sukses. Të gjitha këto tema dhe shumë të tjera kanë një vend në faqen tonë të internetit, kështu që nëse doni të zbuloni gjithçka për të cilën flasim, gjëja më e mirë është që hyni në këtë seksion ku do të shihni një listë të plotë të të gjitha temat e mbuluara.

Ekipi ynë ka botuar qindra artikuj mbi ekonominë, por ka ende shumë tema të tjera për të mbuluar. po a doni të bashkoheni në faqen tonë të internetit dhe bëhu pjesë e ekipit tonë të shkrimtarëve që thjesht duhet plotësoni këtë formular dhe ne do të kontaktojmë me ju sa më shpejt të jetë e mundur.

Redaktorët

 • Encarni Arcoya

  Ekonomia është diçka që na intereson që në momentin e parë që merremi me mbarimin. Megjithatë, ne nuk mësojmë shumë nga këto njohuri. Për këtë arsye, më pëlqen të ndihmoj të tjerët të kuptojnë konceptet ekonomike dhe të jap truke ose ide për të përmirësuar kursimet ose për t'i arritur ato. Unë jam Encarni Arcoya dhe kur studiova diplomën time, lëndët e ekonomisë ishin ato që ishin më të vështirat për mua, sepse nuk i kuptoja mirë konceptet. Dhe, kur ta shpjegojnë, gjithçka bëhet më e qartë. Në artikujt e mi përpiqem të zbatoj njohuritë që kam në mënyrë që gjërat të kuptohen sa më mirë dhe prandaj më pëlqen të shkruaj në mënyrë të thjeshtë që të gjithë të kuptojnë konceptet ekonomike.

 • Jordi Guillamon

  Me më shumë se një dekadë përvojë në ekonomi dhe financa, unë i kam kushtuar karrierën time analizimit të tendencave të tregut dhe këshillimit mbi strategjitë e investimeve. Fokusi im është te qëndrueshmëria dhe inovacioni financiar, duke kërkuar gjithmonë mundësi të reja. Unë kam kontribuar në disa botime të njohura, duke ofruar këndvështrime të mprehta dhe parashikime të sakta. Pasioni për edukimin financiar më ka shtyrë të marr pjesë në konferenca dhe seminare, duke u angazhuar për të ndarë njohuritë që fuqizojnë individët dhe kompanitë për të marrë vendime të informuara financiare.

 • Alberto navarro

  Me një arsim universitar në Sociologji dhe studime të ndryshme në Marketing Dixhital, unë kam ndihmuar kompanitë të përmirësojnë shëndetin e tyre financiar dhe të ndërtojnë projekte solide përmes strategjive të marketingut të përparuara dhe të fokusuara te klientët. Qasja ime sociologjike më ka lejuar të kuptoj thellësisht sjelljen e konsumatorit, ndërsa përvoja ime në reklamim dhe marketing ka nxitur rezultatet financiare të bizneseve të vogla dhe startup-eve të mesme. Aktualisht, angazhimi im është për ju. Unë dua të ndaj njohuritë e mia në këtë blog, ku do të gjeni këshillat dhe strategjitë e mia më të mira për t'i zbatuar në biznesin tuaj, duke ju ndihmuar të arrini dhe kuptoni objektivat tuaja financiare dhe të marketingut në mënyrën më të qartë të mundshme.

Ish-redaktorët

 • jose recio

  Magjepsja ime me ekonominë filloi si një shkëndijë kurioziteti dhe është bërë flaka drejtuese e karrierës sime. Çdo ditë, zhytem në rrjedhën e vazhdueshme të të dhënave dhe analizave, duke kërkuar historitë pas numrave që mund t'i fuqizojnë njerëzit në vendimet e tyre financiare. Me një përkushtim të palëkundur ndaj objektivitetit, përpiqem të paraqes informacionin ekonomik në një mënyrë që të jetë e arritshme dhe e dobishme për të gjithë. Pavarësia është gurthemeli i punës sime, duke siguruar që lexuesit e mi të marrin këshilla të paanshme që mund t'u besojnë. Në fund të fundit, qëllimi im është të thjeshtoj kompleksitetin e ekonomisë në mënyrë që çdo person të mund të marrë kontrollin e mirëqenies së tij financiare.

 • Kasale klaudi

  Që në ditët e mia studentore, dinamizmi i tregut financiar më tërhoqi vëmendjen. Isha i magjepsur nga mënyra sesi modelet ekonomike ndikuan në vendimet globale dhe se si investimi i zgjuar mund të kishte kaq ndikim. Me kalimin e kohës, ky kuriozitet u shndërrua në një karrierë kushtuar analizave ekonomike. Për vite me radhë, personalisht kam investuar në tregje, duke mësuar të orientoj kompleksitetin e tyre me durim dhe strategji. Kam përjetuar emocionet e rritjeve dhe uljeve të tregut dhe çdo përvojë ka qenë një mësim i vlefshëm që ka pasuruar të kuptuarit tim për botën financiare. Qasja ime ka qenë gjithmonë holistike; Unë mbështetem jo vetëm në teorinë ekonomike, por edhe në vëzhgimin e përpiktë të tendencave aktuale dhe historisë financiare. Përditësimi i vazhdueshëm mbi zhvillimet ekonomike dhe financiare është thelbësor për mua dhe një pjesë të konsiderueshme të kohës time i kushtoj edukimit të vazhdueshëm dhe analizës së thelluar të tregjeve.

 • Imazhi i mbajtësit të vendosjes së Jose Manuel Vargas

  Që në rininë time të hershme, kam qenë i magjepsur nga struktura komplekse e tregjeve dhe rrjedha e pandërprerë e financave globale. Kurioziteti më shtyu të studioja ekonominë, ku zbulova bukurinë e modeleve ekonomike dhe saktësinë e kontabilitetit. Me çdo bilanc që kam balancuar dhe çdo tendencë tregu që kam analizuar, pasioni im për këtë fushë vetëm sa u rrit. Tani, si një shkrimtar i ekonomisë, jam i përkushtuar për të zbuluar misteret e ekonomisë për lexuesit e mi. Çdo ditë është një mundësi e re për të eksploruar thellësitë e politikës monetare, luhatjet e tregut të aksioneve dhe modelet e reja të tregtisë ndërkombëtare. Përpiqem të përkthej zhargonin teknik në një gjuhë të arritshme, në mënyrë që neofitët dhe ekspertët të mund të vlerësojnë nuancat e kësaj disipline.