Cilat janë rëniet më të mëdha në Ibex?

vlerat më të prekura të Ibex

Gjashtë muajt e fundit të kapitalit mund të përshkruhen vetëm zhgënjyese në çdo mënyrë. Dhe kur faktori i shqetësimit më të madh midis investitorëve është rënia e shpejtë e çmimeve të letrave me vlerë të listuara. Arritja e niveleve të panjohura për shumë vite, dhe se ata kanë kthyer pesimizmin në tregjet financiare, veçanërisht në Ibex.

Ibex, indeksi standard i tregut spanjoll, regjistron një rënie prej gati 15% në dy muajt e parë të vitit. Një skenar disi i pazakontë që nuk u pa në ushtrimet e fundit tregtare. Dhe kjo së bashku me rezultatet e tremujorit të fundit të vitit 2015, sjell humbjet në më shumë se 30%. Me një performancë më të keqe se çantat e saj motra të kontinentit të vjetër, madje edhe se zonat e tjera gjeografike.

Rëniet e mëdha të krijuara në kapitalin spanjoll kanë pasur më shumë pasoja në disa stoqe sesa në të tjera. Dhe megjithëse rënia është përgjithësuar në Ibex, ka disa sektorë, madje edhe aksione, ku kjo prirje rënëse është mprehur dukshëm. Deri në nivele të paimagjinueshme të çmimeve në fillim të vitit të ri. Prandaj nuk është për t'u habitur që shumë dhe shumë investitorë janë tërhequr nga tregjet e aksioneve, dhe praktikisht në tërheqjen e përgjithshme.

Vlerat më të prekura të Ibex

Ndryshimi i orientimit në tregjet e kapitalit ka kapur më shumë se një kursimtar me këmbën e ndryshuar, siç mund të ndodhë në rastin tuaj. Jo më kot, tani ata gjejnë disa çmime, të përshkruara nga disa analistë, si pazare të vërteta, dhe natyrisht sa i përket marrin pozicione mbi këto aktive financiare. Sigurisht, nëse periudha e përhershmërisë drejtohet në një afat të gjatë, ose të paktën të shkurtër.

Me çmime në aksionet e kompanive që, në disa raste, janë shkurtuar me gati 50%, kjo është gjysma e vlerës së tyre. Nga ky skenar kaq shqetësues për interesat e shitësve me pakicë, ka pak preferenca të përdoruesve për të hyrë në treg, madje edhe me çmime më të lira nëse është e mundur. Një mendim i përgjithshëm i këtyre njerëzve është i prirur të vendosë në radar disa nga këto kompani. Nëse doni të zbuloni se cilat janë këto kompani, nga ky artikull do të keni një automjet informacioni për të kanalizuar operacionet tuaja gjatë pjesës së mbetur të vitit.

Nuk ka dallime, ndikon në kapele të vogla, por edhe në peshat e mëdha të parketeve. Dhe që në çdo rast, ato mund të përfaqësojnë një potencial shumë të rëndësishëm të rivlerësimit nëse bursa spanjolle rifillon kanalin e saj bullish në seancat e ardhshme, ose të paktën gjenerohen disa kërcime specifike të një farë qëndrueshmërie. Do të ishte një lajm shumë i mirë që do të mirëpritet nga të gjithë agjentët e procesit të investimit.

Shumë kompani janë nënvlerësuar

Shumë kompani janë duke tregtuar nën çmimin e synuar

Gjakderdhja, pa arritur nivelet e dorëzimit, të paktën ka shërbyer për të imponuar një ofertë shumë më konkurruese në këtë kohë. Çmimet e aksioneve janë zhvlerësuar ndjeshëm nga vetëm një vit më parë. Por, cilët janë ata që kanë vuajtur më shumë virulencë nga kjo prirje rënëse? Do të gjeni shumë tituj, disa prej tyre me rëndësi të veçantë. Dhe madje mund të keni disa prej tyre të hapura në pozicionet tuaja në kapital, veçanërisht nga Ibex.

Aktualisht ju mund të blini aksionet e tyre me zbritje të thella në çmimin e tyre, të cilat tejkalojnë thjesht korrigjimet teknike. Deri në pikën e fuqisë ndërtimi i themelit për një portofol të qëndrueshëm investimesh afatgjata. Dhe ku kompanitë e listuara në vijim do të tërhiqnin vëmendjen.

Repsol

Kompania spanjolle e naftës ka humbur praktikisht gjysmën e vlerës së saj në tregun e aksioneve në dymbëdhjetë muaj tregtimi, derisa të jetë në një interval që lëviz ndërmjet 8 dhe 9 euro për aksion. Ndëshkimi i tepërt, aludon për shumë analistë financiarë, të cilët shohin se si në vitet e ardhshme mund të rritet pozicioni, sa më shpejt që situata e tregut të përmirësohet.

Nga këndvështrimi negativ, është një vlerë e peshuar nga rënia e çmimit të naftës së papërpunuar në tregjet ndërkombëtare. Dhe kjo padyshim mund të ndikojë në llogaritë e biznesit tuaj nga ky ushtrim. Varësia e saj nga kjo lëndë e parë është maksimale, dhe për sa kohë që nuk ka shenja të rimëkëmbjes, pritjet e rimëkëmbjes nuk mund të konfirmohen.

Për t'iu kundërvënë këtyre efekteve, dhe anasjelltas, është një siguri që gjeneron një dividend të lartë çdo vit. Me një rendiment vjetor prej rreth 8%, edhe pse tani e tutje janë ngritur shumë dyshime për qëndrueshmërinë e kësaj pagese tek aksioneri. Ka pasur madje disa zëra për një rënie të tyre, e cila mund të bjerë me rreth 30%.

Banco Santander

Banka Santander një nga vlerat më të amortizuara

Isshtë një tjetër nga vlerat e Ibex që ka parë çmimet e tij të ulura me gati 50%. Dyshimet për sistemin bankar në Evropë kanë ndikuar në këtë ulje të konsiderueshme të çmimeve në këtë grup bankar. Sidoqoftë, gjithnjë e më shumë analistë të tregut të aksioneve besojnë se blerja e aksioneve të tyre me 3 euro është një mundësi reale për të bërë kursime fitimprurëse. Të paktën në periudhën afatmesme dhe afatgjatë.

Ai gjithashtu ofron një divident interesant çdo vit, edhe pse duhej të ulej vitin e fundit dhe barazohet me atë të ofruar nga institucionet e tjera financiare konkurruese. Ekspozimi juaj ndaj ekonomive në zhvillim, veçanërisht braziliani, është një faktor tjetër për të shpjeguar pse aksionet e tyre janë shembur në tregjet e kapitalit. Në çdo rast, është një nga vlerat fikse për të zhvilluar një portofol të qëndrueshëm investimesh.

Arcelor

Prodhuesit e çelikut në përgjithësi janë një nga sektorët më të prekur nga shkurtimet në tregjet ndërkombëtare të aksioneve, praktikisht pa asnjë përjashtim. Të cilat janë shtrirë në kompani të tjera në tregun kombëtar të vazhdueshëm, si në rastin e Acerinox. Kërkesa më e ulët për këtë aktiv financiar në tregun e fuqishëm kinez është pas lëvizjeve në rënie të muajve të fundit.

Në këtë rast të veçantë, procesi i korrigjimit të çmimit ka qenë shumë më virulent se zakonisht. Deri në humbjen e një të tretës së çmimeve të tyre nga vetëm një vit më parë. Isshtë një vlerë kurthi, e cila duket kur duket se po rimëkëmbet, fillon një tjetër rënie, e cila ka shërbyer për të flirtuar me nivele prej 3 euro për aksion.

Ndryshe nga ato të mëparshme, është shumë më e komplikuar të operosh me titujt e tyre. Dhe në këtë kuptim, pak ekspertë besojnë se mund të rikuperojë çmimet e tij origjinale, të paktën për 2 ose 3 vitet e ardhshme. Dhe ku shfaqja e një recesioni të ri ekonomik në shkallë botërore mund të çojë në nivele edhe më të ulta të çmimit të saj.

Abengoa

Titull konfliktual aty ku ekzistojnë, por në këtë rast i motivuar nga problemet e tij serioze të financimit dhe që e çuan atë të citonte pak kohë më parë nën njësinë e euros. Duke lënë mijëra e mijëra investitorë të vegjël, të cilët kursimet e tyre ia kishin besuar kësaj kompanie. Sidoqoftë, çdo zgjidhje për problemin tuaj mund të katapultojë veprimet tuaja përsëri.

Në çdo rast, nuk është një kompani e listuar e destinuar për ndonjë profil investitori. Por përkundrazi, vetëm për më agresivët që kryejnë operacione afatshkurtra, duke përfituar nga luhatjet e tyre të forta dhe të vazhdueshme në çmimet e tyre. Nuk është për t'u habitur, ju mund të humbni shumë para në lëvizjet tuaja. Dhe është diçka që duhet të merrni parasysh përpara se të merrni pozicione në këtë vlerë të veçantë të tregut të aksioneve spanjolle që u largua kohët e fundit nga Ibex.

Si të veprojmë me këto vlera?

si të veprohet me letrat me vlerë më të ndëshkuara në stok

Mos ngurroni të përdorni këtë imazh, thjesht lidhuni në www.SeniorLiving.Org

Duke gjeneruar çmime kaq të ulëta, tundimi për të zënë pozicione në stoqet tuaja është i madh, pavarësisht nga prirja e përgjithshme e treguar nga tregjet e kapitalit tuaj. Si pasojë, të gjitha veprimet tuaja duhet të drejtohen nga një seri rekomandimesh themelore që do të ndihmojnë në mbrojtjen e interesave tuaja. Dhe kjo do të ishte në vijim:

 • Nëse operacionet tuaja janë afatshkurtra, mos u ngutni, meqenëse çmimet e tyre ende mund të thellojnë rënien e tyre. Dhe do të jeni në gjendje të blini aksionet e tyre me çmime më të lira sesa në nivelet aktuale të tregtisë.
 • Vetëm nëse dëshironi të zhvillojë një portofol investimesh për periudhën afatmesme dhe afatgjatëDo të jetë koha për të bërë blerje selektive në përpjekje për t'i bërë ato fitimprurëse me çmimet e ulëta që ato tregojnë për momentin.
 • Ka disa aksione, të cilat janë zhvlerësuar jashtëzakonisht shumë në Ibex, akoma ato janë nën një trend rritës në periudhën afatmesme dhe afatgjatë. Ato janë më interesantet për tu përfshirë në portofolin tuaj të investimeve, madje edhe në mënyrë më agresive.
 • Bëni shumë kujdes që vlerat që zakonisht ndiqni mos thyej asnjë mbështetje të një rëndësie të veçantë. Do të ishte një shenjë e tmerrshme dhe do t'ju jepte mundësinë të harroni - të paktën për një kohë - për këto kompani.
 • Një aspekt tjetër me shumë rëndësi është që citimet tuaja mos bini në lëvizjet e rënies së lirë. Oneshtë një nga më të rrezikshmet që mund të zhvilloni në tabelat tuaja, dhe nga e cila do t'ju duhet të ikni shpejt në mënyrë që humbjet tuaja të mos thellohen në mënyrë të rrezikshme.
 • Nëse dëshironi të optimizoni investimet tuaja, mos harroni kurrë se mund të gjeni disa letra me vlerë që janë zhvlerësuar shumë muajt e fundit, por që kanë shëndet të shquar financiar. Përfitoni nga këto kushte për të hyrë në tregjet e kapitalit me një siguri më të madhe.
 • Dhe së fundmi, mendo pozitivisht, pasi në fund të fundit kapitali juaj është një nga opsionet e pakta që keni për momentin për të dhënë një kthim më të mirë të kursimeve tuaja, edhe pse me koston e marrjes së rreziqeve më të mëdha. Meqenëse produktet tradicionale të kursimeve (depozitat, premtimet bankare, etj.) Janë në nivelet historike dhe rrallë tejkalojnë një normë interesi më të lartë se 1%.

Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.