Në cilën pikë duhet të dilni publikisht?

Shkuarja në tregun e aksioneve me sukses do të jetë thelbësore për ta bërë operacionin fitimprurës

Një nga operacionet më delikate në tregun e aksioneve, pa dyshim, është momenti i daljes në publik, domethënë, gjatë kryerjes së blerjeve. Jo më kot, do të shënojë evolucionin e investimeve tuaja. Dhe është më shumë, a input i keq Në vlera do t'ju supozojë shumë dhimbje koke gjatë muajve të ardhshëm, dhe për të njëjtën arsye përkundrazi. Momenti i daljes në publik do të jetë vendimtar, por edhe më shumë me çfarë çmimesh keni blerë aksionet. Do të jetë shumë e rëndësishme për interesat tuaja si një mbrojtës.

Skenari ideal për të dalë në tregun e aksioneve duhet të materializohet me çmime shumë fitimprurëse dhe ju mund të arrini rivlerësimin e tij në kohën më të shkurtër të mundshme. Nuk do të jetë një proces i lehtë për t'u zyrtarizuar, dhe do të kërkojë shumë variabla për të marrë efektet e dëshiruara. Në shumicën e rasteve do të varet nga ekspertiza juaj për të lëvizur në tregje, por pa dyshim që do të ketë të tjerë që do të jenë të pavëmendshëm ndaj këtyre veprimeve. Kombinimi i të dyve do të jetë, në fund të fundit, ajo që përcakton që ju të arrini qëllimin tuaj.

Kjo strategji do t'ju ndihmojë të zhvilloni blerje, dhe në këtë mënyrë, do t'ju ndihmojë të gjeneroni fitime kapitale për sa i përket qëndrueshmërisë që nuk janë tepër të larta. Siç mund ta shihni në këtë artikull, alternativat që keni janë mjaft efektive për të arritur qëllimet e dëshiruara. Jo pa përpjekje të mëdha, por nëse jeni të disiplinuar në qasjet tuaja kur merrni pozicione në bursat, me siguri do të keni sukses. Jo vetëm kombëtar, por i të gjitha vendeve ndërkombëtare, edhe përmes investimeve alternative.

Respektimi i mbështetjeve dhe rezistencave

Një investim i mirë duhet të fiksohet në mbështetjet dhe rezistencat

Ato janë figurat e analizës teknike që mund t'ju përfshijnë më së shumti në mënyrë që të merrni përfitime në secilën prej operacioneve që kryeni tani e tutje. Pa paragjykuar që ju mund të bëni gabime dhe të kryeni operacione me pak mundësi për të marrë kthimet më të kënaqshme për interesat tuaja si një kursimtar i vogël ose i mesëm.

Një nga strategjitë që ju mund të zhvilloni në mënyrë më efektive është të bëni blerje në mbështetjet e aksioneve që janë të listuara në tregun e aksioneve. Dhe nëse ata e shkelin atë, mos hezitoni, bëni shitjet efektive në mënyrë që të mos duhet të supozojmë humbje më të mëdha në investime. Dhe kjo në rastet më të këqija madje mund të përkeqësohet derisa të mendoni për humbjet serioze në portofolin tuaj të investimeve. Derisa të arrini nivele që nuk mund t'i merrni me mend.

Në vend të kësaj, Nëse i respektoni këto nivele, mund të jetë shenja përfundimtare që mund të dilni në publik me më shumë garanci se do të jeni në gjendje të përmbushni objektivat tuaja. Ato janë nivele me rëndësi të madhe për të përcaktuar blerjen ose shitjen e aksioneve të kompanive të listuara. Për të cilën keni nevojë për mbështetjen e një grafiku në të cilin shfaqen këto nivele të rëndësishme të çmimeve.

Nga ana tjetër, rezistencat janë nivele të tjera të çmimeve që janë vendimtare për të operuar në tregjet e kapitalit. Nëse ato tejkalohen, do të jetë një paralajmërim i qartë për ju që të blini aksionet e tyre me besim më të madh. Dhe deri në një nivel ku takon rezistencë të re. Shtë një hile e vogël e përdorur nga investitorët më me përvojë për të zhvilluar operacionet e tyre me garanci më të mëdha të suksesit.

Nga ana tjetër, nëse nuk munden me këto nivele të rëndësishme, do të jetë një shenjë e qartë e dobësisë në çmimin e tyre. Dhe ndoshta shkoni të gjeni mbështetësit tuaj përsëri, të cilat do të nënkuptojnë ulje të konsiderueshme të kuotimit të çmimeve të tyre. Sigurisht, nuk do të jetë një skenar i rekomanduar për ju që të merrni pozicione, por më tepër për të shitur, nëse jeni investuar në ato momente.

Blerje e tepërt dhe e shitur kur shkon në publik

Një nga shifrat që përcakton më saktë kohën për të blerë dhe shitur aksione është blerja e tepërt dhe e tepërt e shitur. Jo më kot, paraqesin fushat kryesore ku mbahen të dy lëvizjet. Dhe në çdo rast, ato janë vendimtare që ju të kryeni operacionet tuaja në kapital. Numërimi, ndryshe nga figurat e tjera, me mjaft besueshmëri dhe objektivitet në analizën teknike.

Si pasojë, mund ta thuash atë një siguri blihet shumë kur blerjet u janë imponuar qartë shitjeve, por në të njëjtën kohë ka një zbrazje të së parës që e bën tregun të rregullojë operacionet. Dhe në lidhje me mbishitjen, saktësisht e njëjtë, por për arsye të kundërt.

Për të dalë në publik mund ta përdorni këtë strategji, dhe përfitoni nga nivelet e shitjes së tepërt për të blerë dhe anasjelltas. Dhe që në shumicën e rasteve ekzekutohen me shumë efektivitet. Nuk është për t'u habitur, ato përdoren nga investitorët me më shumë përvojë në tregjet e kapitalit. Tani e tutje mund të përdoret në operacionet tuaja më të zakonshme.

Rritjet dhe uljet në rritje

Një strategji tjetër unike për të hyrë në tregun e aksioneve, dhe që është në dispozicion të interesave tuaja, është ajo që ka të bëjë me nivele të larta dhe të ulta që aksionet tregojnë në çmimin e tyre. Në këtë mënyrë, kur ato janë në rritje ose në rënie, do të jetë një mundësi, përkatësisht, për të zhvilluar blerje ose shitje. Sidoqoftë, kjo bëhet përmes dy mënyrave, ose me kuota ditore, ose me siguri më të madhe në baza javore.

Për të kryer operacione përmes këtij sistemi tradicional, nuk do të keni zgjidhje tjetër përveç se jini të azhurnuar për çmimet e tregut të aksioneve çdo ditë. Sidomos vlerat që keni në radar për të zënë pozicione në pasuritë tuaja financiare. Përdoret gjithashtu për të analizuar indekset, sektorët dhe tregjet alternative që rrjedhin nga ekuitetet.

Ngritja dhe rënia e lirë

Rritja dhe rënia e lirë janë shifrat më të fuqishme të çmimeve të vlerave

Ata janë dy nga skenarët më vendimtar për të menaxhuar kursimet tuaja. Me besueshmëri pothuajse totale, dhe që pothuajse në të gjitha situatat janë përmbushur. Sidoqoftë, ato janë krejtësisht të kundërta me trajnimin teknik, i cili mund t'ju bëjë të fitoni shumë para, ose përkundrazi, përkeqësoni humbjet. Ato nuk ndodhin shumë shpesh, por kur të shfaqen ju duhet të shfrytëzoni në maksimum këto formacione. Të dy për të zyrtarizuar blerjet dhe përfitoni nga çdo dobësi dhe dilni nga tregjet.

Rritja e lirë është gjëja më e mirë që mund të ndodhë me çmimin e një kompanie. Në thelb do të thotë që nuk keni pengesa për të vazhduar ngritjen në treg. Me një potencial shumë të gjerë rivlerësimi, dhe kjo do të krijojë që ju të futni aksionarët e saj me blerje të mëdha, pasi që me siguri mund t'i bëni ata fitimprurës në muaj jo të tepruar.

Para rënies së lirë duhet të merrni një pozicion qartë të ndryshëm. Epo kjo do të thotë se çmimet e tyre do të vazhdojnë të bien pasi ato nuk kanë një bazë për të formuar një dysheme. Nëse keni të bëni me një siguri që paraqet këtë konfigurim teknik, do të ishte më mirë të hiqni qafe veprimet e saj shpejt. Nëse nuk jeni të gatshëm të merrni pengesa shumë të forta që ju bëjnë të humbni një pjesë shumë të rëndësishme të pasurive tuaja.

Dhjetë çelësat për blerjen e aksioneve

këshilla për të blerë mirë në tregun e aksioneve

Nga formimi i këtyre niveleve në çmim, ju mund të zhvilloni një strategji më të saktë për të dalë në publik. Dhe duke u dhënë atyre një mbrojtje më të madhe kundër një skenari të mundshëm që është i kundërt me interesat tuaja. Do të rekomandohet shumë që t'i përvetësoni këto shifra për të zhvilluar të gjitha blerjet dhe shitjet tuaja tani e tutje. Shanset që të përmirësoni pozicionet tuaja do të rriten shumë. A doni të dini se si?

 1. Skenari më optimal që duhet të konfiguroni portofolin e investimeve është zhvillimi i blerjeve në letrat me vlerë tejkaloni qartë nivelet tuaja të rezistencës. Ju do të duhet të vini bast mbi to, edhe në mënyrë agresive.
 2. Nëse për ndonjë arsye i gjeni aksionet e një kompanie në një situatë të ngritjes së lirë, mos hezitoni në çdo kohë, dhe bëni hyrjen tuaj shpejt, pa vonesa të mëtejshme. Pas disa muajsh, me siguri do të keni fitime të qarta kapitale në portofolin tuaj të investimeve.
 3. Një situatë tjetër që mund të ndodhë me disa frekuenca është se një siguri është shumë e shitur. Nuk është një e dhënë aq e qartë, as vendimtare, si në skenarët e mëparshëm, por të paktën mund t'ju ndihmojë të bëni kursime fitimprurëse me më shumë objektivitet.
 4. Mos u mundoni të shkoni kundër trendit të tregjeve të aksioneve, dhe përqendroni të gjitha operacionet tuaja në vlera me një paragjykim të theksuar bullish. Zakonisht janë ato që zhvillojnë lëvizjet në këtë shenjë me difuzionin më të madh. Ju kurrë nuk duhet të shkoni kundër rrymës së tregjeve.
 5. Kur rritjet në letrat me vlerë të listuara gjenerohen me domethënëse rritja e vëllimit të tregtisë, do të jetë një sinjal shumë vendimtar për evolucionin e tij të ardhshëm në tregun e aksioneve, ndoshta me një intensifikim të procesit rritës.
 6. Do të rekomandohet shumë që shkoni për aksione me kapak të madh, të cilët kanë më shumë gjasa të zhvillojnë këto lëvizje me një intensitet më të madh. Kundër atyre me më pak likuiditet dhe evolucioni i të cilëve në tregjet e kapitalit do të drejtohet nga një seri tjetër veprimesh, madje edhe me rrezikun që ato të manipulohen.
 7. Përfitoni nga lëvizjet e korporatave të kompanive për të përmirësuar marzhet e fitimit në operacionet e tyre. Sidoqoftë, do të jetë një proces shumë i vështirë për t'u parashikuar, pasi në tregun e aksioneve ekziston një aksiomë që përmbushet pothuajse gjithmonë dhe që thotë "blej me thashetheme dhe shite me lajme".
 8. Për të shkuar në tregun e aksioneve, zgjidhni vlerat që ofrojnë pamje më të mirë teknike sesa në propozimet e tjera të kapitalit, dhe çmimet e të cilave performojnë më mirë sesa indeksi i aksioneve të cilit i përkasin. Zakonisht udhëtimi i tyre do të jetë më i thellë dhe me një performancë më të kënaqshme në veprimet e tyre.
 9. Nëse doni të mbroni kursimet tuaja, nuk do të keni zgjidhje tjetër veçse shkoni te kompanitë me një peshë specifike më të lartë në indekset e aksioneve ku tregtoni më shpesh. Ata do t'ju ofrojnë një stabilitet më të madh dhe do të manipulohen më pak nga ndërmjetësit e mëdhenj ndërkombëtarë.
 10. Dhe së fundmi, ju mund të përfitoni nga vlerat që gjenerojnë një ndryshim në trend në çmimin e tyre, duke kaluar nga bearish në bullish. Ata janë më të ndjeshmit për të dalë në publik me garanci më të mëdha.

2 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   joaquim dijo

  Duket se çanta po tonifikon diçka. Unë po ju ndjek për javë të tëra, por nuk di çfarë të bëj.

 2.   joaquim dijo

  Harrova A mund të blej aksione të Repsol?