Udhëzime për diversifikimin e suksesshëm të investimeve

për të diversifikuar

Një nga çelësat që keni për të mbrojtur operacionet tuaja të kapitalit është pa dyshim që të diversifikoni investimet tuaja. Sepse në fakt, jo vetëm që do të jeni në gjendje ta bëni rrit përfitimin nga e njëjta. Nëse jo, kjo do t'ju ndihmojë gjithashtu të jetoni me skenarët më të pafavorshëm për tregun e aksioneve. Ku rreziku më i madh që keni është se të gjitha lëvizjet që e keni të hapur në atë moment specifik. Përveç kësaj, do të jetë një strategji shumë e lehtë për t'u zbatuar dhe që është e hapur për të gjitha profilet e investitorëve të vegjël dhe të mesëm.

Sepse ajo për të cilën bëhet fjalë është se ju nuk i investoni të gjitha kursimet tuaja në të njëjtën shportë të aseteve financiare. Por përkundrazi, ju e shpërndani atë ndërmjet formave të ndryshme të investimeve dhe pse jo midis produkteve të ndryshme financiare. Nga më konvencionalet te ato që mbartin rreziqe më të mëdha në operacionet e tyre. Kombinimi i tyre tani mund të ju sjellë shumë përfitime. Deri në pikën që ju do të përmirësoni kthimin që do të merrni në kursimet tuaja. Theshtë qëllimi që në fund të fundit do të kërkoni që nga fillimi.

Një nga avantazhet më të mëdha që nënkupton ky sistem investimi është se do t'ju lejojë të zgjidhni zgjidhje të ndryshme. Disa prej tyre janë shumë tradicionale, por të tjerët me të vërtetë origjinale dhe në raste edhe sigurisht inovative. Kështu që në fund marrëdhëniet tuaja me botën e parave janë shumë më të kënaqshme sesa deri më tani. Ju do të duhet vetëm të vendosni pak interes dhe mbi të gjitha shumë disiplinë për t'i kryer ato me korrigjim të përsosur. Me gjithë siguri, do t'ia vlejë për rezultatet më të mira që mund të merrni nga këto qasje investimesh.

Diversifikoni në investime

investime

Sigurisht që do të jetë e nevojshme që për të diversifikuar investimet tuaja në të cilat shkoni modele të ndryshme financiare. Çelësi i suksesit është që ju të mund të kombinoni kapitalin tuaj me të ardhura fikse, madje edhe me formate alternative si formulën më të përshtatshme për të mbrojtur kapitalin tuaj monetar që nga fillimi. Keni shumë variante, aq sa dizajne të bëra nga institucionet financiare. Aty ku do të duhet të kërkoni dhe zbuloni vetëm atë që i përshtatet më mirë kushteve tuaja si një investitor me pakicë.

Një nga zgjidhjet më efektive të ofruara nga tregu financiar vjen nga fondet e investimeve. Sepse është një produkt që lejon çdo aktiv financiar të kombinohet në të njëjtin model. Me avantazhin që keni shumë fonde për të zgjedhur dhe që paraqesin këtë karakteristikë. Këto janë modele aktive të menaxhimit të zhvilluara nga subjektet përgjegjëse për hartimin e këtij investimi shumë të veçantë. Edhe kontraktuar nga monedha të tjera përveç euros: dollar, franga ose jen japonez.

Fondet e investimeve që përzihen aktive të ndryshme financiare kanë një seri përparësish për diversifikimin e investimeve. Midis tyre, që humbjet tuaja do të jenë më pak në skenarët më pak të favorshëm për tregjet financiare. Kështu që në këtë mënyrë të mund të funksiononi më mirë në të gjitha skenarët e mundshëm. Një nga modelet që kap më së miri këtë trend janë fondet e përziera të investimeve. Ata kombinojnë të gjitha llojet e të ardhurave, pa pasur nevojë të heqësh dorë nga asnjë lloj propozimi financiar. Nga të gjitha perspektivat: agresive, mbrojtëse ose të ndërmjetme.

Abononi produktet e bankës

Një tjetër nga strategjitë për të diversifikuar kursimet tuaja është kontraktimi i produkteve bankare larg asaj që është investim i pastër. Depozitat me afat, premtimet bankare ose llogaritë me të ardhura të larta do të jenë disa prej tyre. Kontributi i parë i këtij modeli kursimesh rrjedh nga fakti që ai do t'ju ofrojë një kthim fiks dhe të garantuar çdo vit. Shpërblimi juaj nuk do të jetë shumë i lartë, por të paktën nuk do të humbni para në asnjë nga rëniet. Ato janë një interes që rrallë do të tejkalojë nivelet e 2%. Do të jetë një strategji shumë konservatore, por në çdo rast do të sjellë shumë qëndrueshmëri në portofolin tuaj. Sidomos kur tregjet financiare tregojnë shumë pasiguri.

Ju mund të alokoni një pjesë të kursimeve tuaja për këto produkte bankare për të diversifikuar operacionet. Përveç kësaj, ato janë modele shumë të thjeshta kursimesh për t'u punësuar që nuk kërkojnë njohuri të veçanta nga ana juaj. Megjithëse në shumicën e rasteve do të duhet të prisni skadimin e tyre në mënyrë që përfitimet të shkojnë në llogarinë tuaj të kontrollit. Me sigurinë e plotë që do të keni një kthim të garantuar të kursimeve tuaja. Nuk është për t'u habitur, ato janë produkte ku paratë e prindërve ose gjyshërve tuaj u drejtuan për t'i bërë ato fitimprurëse.

Këto produkte janë shumë të volitshme për të gjitha familjet. Sepse ata mund të punësohen nga shumë pak para. Zakonisht nga kontributet financiare nga 1.000 euro. Me periudha të ndryshme të përhershmërisë në varësi të nevojave tuaja reale për të mbuluar shpenzimet nga ai moment. Megjithëse do të keni problemin që nuk do të mund t'i anuloni ato paraprakisht, sepse edhe bankat mund të aplikojnë një komision të kësaj karakteristike që është rreth 2%.

Shkoni në vende të tjera ndërkombëtare

ndërkombëtar

Një tjetër çelës për diversifikimin e kursimeve tuaja bazohet në moskufizimin vetëm në tregjet financiare kombëtare. Ju mund të përfitoni nga nxitja për katet e tjera të tregtisë për të rritur bilancin e llogarisë suaj kontrolluese. Sepse në fakt, në këtë mënyrë ju do të jeni në një pozitë më të mirë për t'u hapur ndaj mundësive të reja të biznesit që janë të pranishme në destinacione të tjera në ekonominë ndërkombëtare. Jo vetëm nga kapitali, por edhe nga të ardhurat fikse. Por mbi të gjitha përmes modeleve alternative të investimeve: lëndët e para, metalet e çmuara, etj.

Një nga efektet e kësaj strategjie shumë të veçantë do të jetë që ju të jeni në gjendje të arrini më shumë destinacione për paratë tuaja. Dhe si pasojë e tyre, mundësitë e përmirësimit të kthimit tuaj do të rriten ndjeshëm në krahasim me format e tjera të investimit. Alsoshtë gjithashtu e vërtetë që do të duhet të ndërmerrni rreziqe më të mëdha, por është pagesa që ju do të duhet të paguani për të qenë më ambiciozë në pretendimet tuaja për t'u lidhur me botën e parave. Për të arritur në tregjet financiare që deri para disa vitesh ishin totalisht të paarritshme. Epo, tani e tutje ju mund të zgjidhni këtë model alternativ.

Ju keni në kapitalin e Shteteve të Bashkuara një nga tregjet më të mira për ta bërë këtë dëshirë efektive. Me mundësinë e shkuarjes në tregjet e teknologjisë ku përfshihen kompanitë më të mira në këtë sektor biznesi. Ose edhe tregjet aziatike kur kushtet e tyre e kërkojnë atë. Shtë një alternativë shumë e dobishme për momente të caktuara në ekonominë ndërkombëtare. Deri në pikën që ju mund të rinovoni portofolin tuaj të investimeve herë pas here. Për të rritur pritjet e rritjes në pasqyrën tuaj të të ardhurave.

Zgjidhni një model të menaxhimit aktiv

Pa dyshim, kjo shfaqje do t'ju japë më shumë se një gëzim tani e tutje. Cili është qëllimi që do të arrini? Epo, diçka aq e thjeshtë sa përshtatja me të gjithë skenarët e mundshëm, madje edhe për ato më pak të dobishme për interesat tuaja personale. Fondet e investimeve janë ato që zgjedhin më mirë këtë strategji. Ku vetë menaxherët janë të ngarkuar me azhurnimin e aktiveve financiare në varësi të kushteve të tregut. Me rishikime periodike të portofoleve të investimeve. Si formula e vetme për të rritur kthimin e investimeve.

Në çdo kohë të caktuar, të ardhurat fikse ose të ndryshueshme mund të promovohen, duke zgjedhur mundësitë më të mira të biznesit në çdo rast. Edhe me mundësinë e mbrojtja e pozicioneve të euros. Për të shmangur lëvizjet e padëshiruara si pasojë e çmimeve të valutave kryesore ndërkombëtare. Në çdo rast, është një model që një numër në rritje i investitorëve po zgjedhin. Menaxherët e fondit janë të ngarkuar me kryerjen e këtyre operacioneve. Ju nuk do të keni për të bërë asgjë, pasi për këtë ata quhen fonde aktive investimesh.

Mos investoni të gjitha paratë

dinero

Diversifikimi gjithashtu duhet të mbështetet nga operacionet e zhvilluara me një pjesë shumë të rëndësishme të kursimeve tuaja, por duke lënë pak likuiditet në llogarinë tuaj të kreditit. Para së gjithash, për mbrojtur pozicionet tuaja përballë një tendence të pafavorshme në tregjet financiare. Por gjithashtu të jesh në një pozicion për të përfituar nga mundësitë e biznesit që do të shfaqen gjatë muajve të ardhshëm. Që të jetë kështu, ju nuk do të keni zgjidhje tjetër përveç se të lini disa municion për të rritur operacionet tuaja.

Përqindja e investimeve tuaja duhet të jetë ajo që është në përputhje me profilin e investitorit që ju paraqisni. Nuk do të jetë e njëjta gjë në një mbrojtës agresiv sesa në një tjetër mbrojtës të qartë. Ju gjithashtu duhet të pyesni veten se çfarë është nivelin e shpenzimeve me të cilat do të duhet të përballeni gjatë muajve të ardhshëm. Me synimin për të mos rënë në tundimin e bërjes së operacioneve të këqija në investim. Rrjedh nga nevoja juaj për të gjetur një likuiditet për të mbuluar këto disbursime monetare.

Do të rekomandohet gjithashtu që shpërndani kursimet tuaja në mënyrë proporcionale midis produkteve të ndryshme financiare i zgjedhur. Nën nivelet që ju i konsideroni më të përshtatshme për të mbrojtur interesat tuaja personale. Aty ku pjesa më e vogël e kontributeve tuaja duhet të shkojë për produktet që përmbajnë nivele më të larta rreziku. Me një pjesë minimale do të jetë më se e mjaftueshme për të përmbushur këtë kërkesë. Sepse është vendi ku mund të humbni më shumë para nëse investimi nuk përmbush pritjet e krijuara që nga fillimi.

Epo, nëse dëgjoni disa nga këto sugjerime, mos dyshoni se investimet tuaja do të shkojnë shumë më mirë tani e tutje. Me shanse më të mëdha për rritje të rendimenteve. Nëse jo në mënyrë thelbësore, po të paktën në mënyrë që ta vëreni atë më qartë në gjendjen e llogarisë tuaj të kursimeve. Deri në pikën që ju mund t'i paguani vetes një tekë të çuditshme personale.


Një koment, lëre tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

  1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
  2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
  3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
  4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
  5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
  6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

  1.   Edward Ernest Garay dijo

    Sikur të binte në tmerr në Argjentinë. Afati i caktuar ka një normë vjetore prej 49%. Një depozitë 30 ditore jep atë qira, 4.28% në muaj. Bërja e një llogaritje të përafërt të ripërtëritjes së shumës dhe interesit mujor të akumuluar në baza mujore do të na jepte 65.35% në 12 muaj. Pyetja do të ishte, si do të mbështetej një mal i tillë i përfitimit të parave kombëtare nëse ka një masë shumë të madhe të futur në këtë produkt bankar? Përveç kësaj, kjo do të mbante vetëm vlerën e depozitës në një nivel konservator të investimeve pasi zhvlerësimi i parave argjentinase do të jetë rreth 58 deri në 64% në lidhje me mallin e shitur në tregun e brendshëm dhe një inflacion zyrtar prej 49 deri 54% çdo vit.