Si të shmangni konfiskimet? Këshilla për të shmangur këtë situatë

Bllokimi është një proces ekzekutiv përmes të cilit urdhërohet shitja e një pasurie të paluajtshme që ishte e ngarkuar me një hipotekë për shkak të mospagimit të debitorit të detyrimeve të garantuara me kredinë hipotekare. Mundet prodhojnë efekte të padëshiruara në të prekurit dhe deri në pikën që ata mund të humbin shtëpinë që është objekt i këtij operacioni. Duke qenë një proces që është bërë i përhapur në kohërat e krizës ekonomike në Spanjë.

Nga ky skenar qendror, do të jetë e nevojshme të merret parasysh se në muajt e ardhshëm do të ketë një rritje e re e kostos së kredive për blerjen e shtëpisë, siç tregohet nga sondazhi i Bankës së Spanjës. Aty ku tregohet se interesi i aplikuar është në nivelet e Shtatorit 2015 pasi është bërë më i shtrenjtë për tetë muaj rresht. Kjo në praktikë do të thotë që përdoruesit do të duhet të bëjnë një përpjekje më të madhe financiare kur blejnë një pronë dhe rreziqet e mospagimit do të jenë gjithashtu më të mëdha.

Në momentet kur hipotekat me normë të ndryshueshme ata kanë rritur normën e tyre të interesit me disa të dhjetat e përqindjes krahasuar me normat e viteve të mëparshme. Pasi të keni kaluar një kohë të gjatë në nivelet e ulëta historike dhe me avantazhin që pagesat mujore do të jenë më të volitshme për interesat tuaja personale. Ndërsa në të kundërt, ka një rritje në hipotekat me normë fikse, të cilat janë ato që mbajnë të njëjtën normë interesi gjatë gjithë jetës së kredisë. Çfarëdo që të ndodhë në tregjet financiare në mënyrë që në këtë mënyrë, ne të dimë në çdo kohë se çfarë do të duhet të paguajmë me një funksionim të këtyre karakteristikave.

Bllokimet: Zgjidhjet

Një nga çelësat për të mos arritur këtë situatë të pakëndshme bazohet në respektimin e detyrimeve pas zyrtarizimit të një kredie hipotekare. Në shumicën e rasteve zhvillohet në këtë mënyrë, por në të tjerat nuk mund të jetë përballen me këto pagesa Dhe në fund ju arrini në situatën e përjashtimit. Për t'u përpjekur të mos i arrijmë këto nivele, ne do të japim një seri sugjerimesh për të menaxhuar në mënyrë korrekte hipotekën dhe se nuk duhet të heqim dorë nga ky produkt financiar për ndonjë nga rrethanat që mund të paraqiten.

Këshilla e parë është që para se të kërkoni këtë produkt për blerjen e një shtëpie, të analizohet situata e punësimit e paditësve. Kjo është, nëse juaji kontrata e punës është e pacaktuar ose përkundrazi, është i përkohshëm ose edhe nëse është i integruar në grupin e punëtorëve të vetëpunësuar. Në rastet e fundit, do të jetë shumë më komplekse të jesh në gjendje të pajtohesh me kushtet e hipotekës. Për shkak se nuk ka të ardhura të garantuara dhe në çdo kohë mund të ndodhë kjo situatë e padëshiruar: të mos jesh në gjendje të paguash këstet mujore.

Analizoni pagën e pagave

Një aspekt tjetër që duhet vlerësuar tani e tutje është ai që ka të bëjë me performancën e punës. Ekziston një rregull i artë që thotë se nuk do të duhet të paguani hipotekën më shumë se 50% mbi to. Jo më kot do të jetë e nevojshme të llogarisni në disbursimet e ushqimit, shpenzimet personale, mirëmbajtjen e makinave, faturat e shtëpisë, sigurimet, etj. Nga kjo pikëpamje, nuk ka nevojë të nxitojmë për kërkesën në lidhje me shumën e hipotekës. Sepse në një periudhë afatmesme dhe afatgjatë mund të gjenerojë efekte të paparashikueshme dhe kjo mund të çojë në situata mos pagese në këtë produkt bankar.

Ndërsa nga ana tjetër, vitet e vjetërsia në kompani Isshtë një tjetër nga të dhënat që do të jetë shumë e rëndësishme për të kontrolluar nëse do të jemi në gjendje të përballemi me kthimin e kredisë së dhënë. Nuk është e njëjta gjë për një përdorues që sapo ka hyrë në kompaninë tuaj sesa ai që ka kryer detyrat e tij të punës për më shumë se dhjetë vjet. Në këtë kuptim, është shumë e rëndësishme të kemi një marzhë të besimit në kompaninë ku zhvillojmë karrierën tonë profesionale. Në çdo rast, zakonisht është një nga faktorët në të cilin ndodh parazgjedhja e mundshme dhe e padëshiruar e hipotekës.

Kontraktimi i sigurimeve për parazgjedhje

Një zgjidhje për këtë problem të rëndësishëm është të regjistroni një politikë të këtyre karakteristikave dhe që garanton që ne mund ta paguajmë atë në rast të një aksidenti ose, mbi të gjitha, të qëndrimit në situata e papune. Në çdo rast, nuk do të jetë një operacion falas, por përkundrazi, ne do të duhet të paguajmë një tarifë çdo muaj dhe derisa të skadojë. Për një shumë që do të llogaritet në shumën e debitorit dhe që zakonisht nuk i kalon nivelet prej 200 euro në muaj. Shtë një produkt opsional për aplikuesit e këtij lloji të financimit.

Ky lloj sigurimi është shumë praktik për kur jemi pa punë në mënyrë që në këtë mënyrë të vazhdojmë të paguajmë pagesën mujore të kredisë hipotekare. Në këtë skenar, është shumë e përshtatshme ta abononi nëse nuk ka një total sigurinë për jetën tonë të punës. Në çdo rast, ajo duhet të supozohet nga vetë klienti, asnjëherë e imponuar pa kushte nga banka pasi ajo mund të kryejë një parregullsi në praktikat e tyre.

Kushtet më të gjata të ripagimit

Një tjetër çelës për të shmangur lindjen në situata të paracaktuara është bazuar në zgjedhjen e periudhave më të shkurtra të ripagimit. Shtë e vërtetë që në këstet mujore më shumë para do të paguhen, por për një periudhë më të shkurtër kohe. Në këtë mënyrë, në fund të fundit do të paguhen më pak para në interes dhe për këtë arsye hipoteka do të jetë më e lirë. Ndërsa nga ana tjetër, është një strategji shumë e thjeshtë për të mos rritur nivelin e borxhit nga ana e aplikantëve të kësaj klase të produkteve. Veryshtë shumë interesante që ju e shikoni këtë aspekt para nënshkrimit të kontratës.

Nga ana tjetër, fakti i zgjedhjes për këto kushte më të shpejta të ripagimit gjeneron që pasiguritë në mënyrë që kredia të mos mund të shlyhet do të jenë më të pakta. Do të jetë më e lehtë për të planifikuar shpenzimet që kredia hipotekare do të na kushtojë. Si pasojë, do të jetë më pak e komplikuar të mos paguash shumën dhe interesin përkatës të saj. Nga çdo lloj qasje nga përdoruesit. Alwaysshtë gjithmonë më fitimprurëse të punësosh një afati i ripagimit prej 15 vjetësh se një tjetër 30 ose 35 vjeç. Aty ku problemet mund të jenë më të mëdha nga tani e tutje dhe sigurisht që do të krijojë më shumë dyshime se si të përballeni me pagesat derisa ato të mbarojnë.

Bllokimet

Numri i regjistrimeve të çertifikimeve për bllokime të iniciuara në regjistrat e pasurive në tremujorin e fundit të vitit 2019 është 14.669, që është 6,4% më pak se tremujori paraardhës dhe 2,1% më shumë se në të njëjtin tremujor të vitit 2018, sipas të dhënave më të fundit të siguruara nga Instituti Kombëtar i Statistikave (INE) bazuar në raportin Statistikor të Bllokimeve (EH). Kur tregohet se në mesin e shtëpive të individëve me përjashtim, 1.490 janë pronë e zakonshme (27,4% më pak se në tremujorin e njëjtë të vitit 2018) dhe 528 nuk janë vendbanim i zakonshëm i pronarëve (14,8, XNUMX% më pak).

Bllokimet në shtëpi përbëjnë 50,1% të të gjitha bllokimeve në tremujorin e fundit të vitit 2019. 10,2% e të gjitha bllokimeve janë shtëpi e zakonshme për individë. 36,3% korrespondon me banesat e personave juridikë (29,6% më e lartë se në tremujorin e parë të 2018) dhe 3,6% për shtëpi të tjera për individë (14,8% më e ulët se në tremujorin e parë të 2019). Nga ana e tyre, bllokimet në zona të tjera urbane (lokale, garazhe, zyra, depo, depo, ndërtesa banimi, ndërtesa të tjera dhe përdorime urbane) zënë 37,5% të totalit.

Bërë në shtëpi të reja

Raporti i kryer nga Instituti Kombëtar i Statistikave (INE) konfirmon se 22,9% e bllokimeve në periudhën e analizuar janë në shtëpi të reja dhe 77,1% në ato të përdorura. Numri i foreclosures në shtëpitë e reja rritet 49,2% në normë vjetore dhe atë të përdorur 0,1%. Ndërsa nga ana tjetër, 23,1% e bllokimeve të iniciuara në banesa në tremujorin e fundit korrespondojnë me hipotekat e konstituuara në 2007, 15,8% të hipotekave të përbëra në 2008 dhe 13,1% të hipotekave të 2006. Periudha midis 2005 dhe 2008 përbën 59,9% e përjashtimeve që filluan këtë tremujor.

Raporti zyrtar gjithashtu thekson se për momentin komunitetet me numrin më të lartë të çertifikimeve për marrjen e pronave mbi totalin e fermave në tremujorin e parë janë Katalonia (3.169), Komuniteti i Valencias (2.914) dhe Andaluzia (2.172). Nga ana e tyre, Comunidad Foral de Navarra (44), País Vasco (55) dhe La Rioja (62) regjistruan numrin më të ulët. Në rastin e banesave, Katalonia (1.633), Komuniteti i Valencias (1.524) dhe Andaluzia (1.182) paraqesin numrin më të lartë të ekzekutimeve. Dhe nga ana tjetër, La Rioja (11), Comunidad Foral de Navarra (21) dhe País Vasco (34) janë më të ultët në këtë seksion të bllokimeve të pasurive të paluajtshme.

Kur tregohet se në mesin e shtëpive të individëve me përjashtim, 1.490 janë pronë e zakonshme (27,4% më pak se në tremujorin e njëjtë të vitit 2018) dhe 528 nuk janë vendbanim i zakonshëm i pronarëve (14,8, 59,9% më pak). Aty ku janë përqendruar XNUMX% e foreclosures të filluara këtë tremujor.


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

  1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
  2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
  3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
  4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
  5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
  6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.