Kreditë për krijimin e kompanisë së parë

kompani

Bilanci i vitit të kaluar ka lënë një tendencë më të madhe për të zhvilluar aktivitetin e punës si një person i vetëpunësuar. Në fakt, Regjimi i Posaçëm për Punëtorët e Vetëpunësuar (RETA) ka mbyllur vitin 2017 me një rritje të këtij segmenti profesional me gati 3% krahasuar me vitin e kaluar. Shtë zbuluar se shumë prej këtyre njerëzve kanë zgjedhur hapni një kompani ose biznes nga projektet e tyre profesionale. Fitimi i një rëndësie më të madhe mes të rinjve, duke hapur dyer të reja për të gjetur një mundësi pune, duke u bërë një nga sektorët ku papunësia ka një incidencë më të madhe.

Nuk është për t'u habitur, shkalla e papunësisë së të rinjve në fund të vitit 2017 është 45%, sipas Sondazhit të Forcës së Punës, botuar nga Instituti Kombëtar i Statistikave (INE). Megjithëse bie në respekt të vitit 2016, ku të rinjtë nën 25 vjeç të cilët ishin pa punë ishte mbi këto nivele. Dhe kjo së bashku me frymën sipërmarrëse të disa prej tyre, ndikon në dëshirën e tyre për të krijuar kompaninë e tyre.

Brenda këtij skenari të paraqitur nga tregu kombëtar i punës, arritja e a hua është bërë një nga objektivat prioritare për sipërmarrësit dhe sipërmarrësit e vegjël të cilët dëshirojnë të promovojnë projektin e tyre profesional. Detyra nuk është e lehtë në shumë raste, kur mungesa e ofertave dhe kushtet që i shtyjnë modelet e tyre bëjnë që aplikantët e tyre të tërhiqen. Thjesht sepse ata nuk mund të marrin borxhet e gjeneruara nga këto kredi.

Kompania e parë: cilat modele?

Meqenëse është një linjë kredie më e veçantë, kërkon gjithashtu kushte të ndryshme kontraktimi, ku gjithmonë kanalizohet përmes mikrokredive. Në radhë të parë, do të jetë e nevojshme të paraqitet një projekt i zbatueshëm, dhe që ka miratimin e entitetit lëshues të këtyre produkteve. Shtë e vërtetë që ato nuk ofrojnë shuma spektakolare, me një maksimum të vlerësuar rreth 30.000 euro. Në këmbim të promovimit të një periudhe faljeje që mund të arrijë afërsisht nga 6 deri në 12 muaj. Isshtë një periudhë kohore gjatë së cilës mbajtësi paguan vetëm interesa pa amortizuar kapitalin. Ato janë përgjithësisht të lidhura me linjat e financimit për të rinjtë. Me një qëllim shumë specifik, i cili nuk është askush tjetër përveç se t'i ndihmojë ata të bëjnë kthimin e tyre më të qetë mbi vlerësimet e tjera më komplekse.

Eliminimi i komisioneve të tyre (studimi, hapja, ripagimi i parakohshëm ...) është një tjetër emërues i përbashkët që paraqesin këto kredi sot. Ata kanë një periudhë ripagimi që është e zakonshme për këto shuma, me një afat maksimal deri në 5 vjet. Me një interes që në shumicën e rasteve është nën barrierën 10%, dhe që mund të ulet edhe me kontraktimin e produkteve të tjera bankare (planet e pensioneve, sigurimet, fondet e investimeve ...). Si një nga lajmet më të rëndësishme të kësaj linje kredie shumë të veçantë për të cilën po flasim në këtë artikull.

Ata japin deri në 30.000 euro

kredi

Vështirësia kryesore që kanë sipërmarrësit e rinj është qasja në një burim financimi me të cilin ata mund të përkthejnë projektet e tyre. Për t'i ndihmuar ata të zgjidhin këtë problem, bankat kanë zhvilluar një ofertë që është përshtatur ekskluzivisht për të krijuar kompaninë e parë. Përmes shumave që mund të arrijnë deri në 30.000 euro, dhe që paraqiten në formate të ndryshme për sa i përket kushteve të tyre të kontraktimit. Sidoqoftë, përmes negociatave në kohë këto kufij mund të tejkalohen të dhëna nga subjektet bankare.

Një nga subjektet që është regjistruar në këtë trend tregtar është Unicaja përmes Huasë së Parë të Kompanisë, e cila është menduar për të rinjtë që mbajnë këtë profil kur aplikojnë për linjën e kredisë. Në çdo rast, karakterizohet nga fakti që brenda kushteve të kontraktimit pranon mundësinë e uljes së kësteve mujore që ata duhet të paguajnë. Ai jep një shumë që arrin 80% të investimit, me një maksimum prej 18.000 euro. Nga ana tjetër, përfituesit e tij do të kenë një periudhë deri në 5 vjet për ta shlyer atë, në përputhje me burimet e tjera të financimit të një natyre tjetër.

Një propozim tjetër që po dëshmohet i favorshëm për eksportimin e këtij financimi midis klientëve me këtë karakteristikë të veçantë vjen nga Banco Sabadell. Ajo ka zgjedhur të ofrojë hua për sipërmarrës, e cila shërben për të promovuar projekte të vetë-punësimit dhe linjave konvencionale të biznesit. Në këtë rast, ajo financon të gjithë investimin. Duke llogaritur një afat për kthimin e tij deri në 5 vjet. Dallohet sepse parashikon një periudhë faljeje prej 12 muajsh. Dhe në çdo rast nën zbatimin e një interes fiks dhe me komisione më të ulëta.

Oferta aktuale bankare për sipërmarrësit e rinj është kompletuar me një model tjetër me përfitime të ngjashme që mund të kënaqin aspiratat e kërkuesve të likuiditetit. Kjo është Huaja e Biznesit që ING Direct ka promovuar në mënyrë që sipërmarrësit e rinj të krijojnë linjën e tyre të biznesit. Për të vetëpunësuarit ata krijojnë a normë interesi prej 6,95% NIR (7,18% prill). Dhe pa ndonjë komision që mund të rrisë koston përfundimtare të këtij produkti, si një nga kontributet e tij më të rëndësishme në lidhje me ofertat e konkurrencës.

Mikrokreditë për sipërmarrësit

mikrokredi

Mikrokreditë janë hua të vogla të bëra për njerëzit që kanë vështirësi më të mëdha në qasjen e mjeteve tradicionale të financimit. Ata jo vetëm që tregtohen për të përmbushur nevojat e tyre shoqërore, por është hapur një dritare në mënyrë që ky segment profesional të ketë qasje në këto modele, dhe me përparësi më të mëdha. Kjo është ideja që Microbank (banka sociale e specializuar në këtë lloj produkti dhe që varet nga La Caixa) ka zhvilluar për disa vite për të lehtësuar koncesionin e tyre. Ofron në mënyrë të paqartë mikrokreditë për sipërmarrësit, profesionistët e pavarur dhe mikro-bizneset. Secili prej tyre nën karakteristikat e veta për sa i përket kushteve në punësim.

Një nga propozimet e tij kryesore vjen nga Mikrokreditë për Sipërmarrësit, e cila u drejtohet profesionistëve dhe profesionistëve të pavarur me të të ardhura vjetore më pak se 60.000 euro, si dhe mikro-kompani me më pak se 10 të punësuar dhe me një xhiro jo më shumë se dy milion euro në vit. Ai jep të gjithë projektin, me një shumë maksimale prej 25.000 euro. Ai tregtohet me një periudhë ripagimi prej 6 vjetësh, e cila mund të përfshihet, opsionalisht, një periudhë faljeje që arrin 6 muaj. Dhe në çdo rast, pa garanci reale, si një element inovativ në fillimin e tij.

Cilat janë qëllimet?

Nëse vetë keni një ide që dëshironi ta zhvilloni, mund të kërkoni një nga këto kredite që ju kemi ekspozuar. Për shkak se problemi kryesor për sipërmarrësit e rinj janë fillimet e tyre pasi mungesa e burimeve ekonomike është një nga pengesat e tyre të mëdha. Deri në pikën që i bën ata të heqin dorë nga përpjekja në shumë raste. Duke pasur parasysh këtë objektiv, janë krijuar këto linja të veçanta kredie që mund t'ju ndihmojnë shumë në një moment të jetës suaj. Për sa kohë që ju jeni në përputhje me kushtet në punësimin tuaj. Sepse sigurisht që është një ofertë në zgjerim të qartë në Spanjë. Mbi modalitetet e tjera të financimit.

Në të gjitha rastet, përveç kërkesave që do të kërkohen nga vetë bankat, është thelbësore që paraqesin një projekt tërheqës dhe sugjestionues. Por mbi të gjitha është shumë realiste dhe ata e shohin se është qartë e arritshme. Ky është një nga çelësat për t'ju dhënë një kredi të këtyre karakteristikave. Edhe më shumë sesa përgjigjja juaj për të kthyer shumën pasi afatet mund të bëhen më fleksibile në varësi të zhvillimit të kompanisë ose linjës së biznesit tuaj. Isshtë diçka që duhet ta parashikoni përpara se të shkoni në degën e bankës tuaj për të gjetur financimin përkatës dhe që e diferencon atë nga linjat e tjera më të përgjithshme të kredisë ose të paktën jo aq specifike.

Përparësitë në këtë financim

avantazh

Sigurisht, këto kredi ofrojnë një sërë avantazhesh që nuk janë të pranishme në pikat e tjera të likuiditetit të ofruara nga bankat për momentin. Për të filluar, ata ju ofrojnë  lehtësi më të mëdha për pagimin e shumave dhe që materializohet me përfshirjen e një periudhe faljeje që mund të jetë shumë interesante për interesat tuaja profesionale. Nga ana tjetër, ato janë kreditë që mund të negociohen para se t'i nënshkruajnë ato. Kjo do të thotë që ju jeni në gjendje të përsosur për të përmirësuar kushtet tuaja. Të paktën për të paguar këste mujore më konkurruese sesa nga origjina e saj. Me kursime shumë të rëndësishme që do t'ju ndihmojnë të alokoni këtë shumë për nevoja të tjera në zhvillimin e biznesit tuaj të vogël ose të biznesit.

Ju duhet të pjekni projektin profesional për të marrë kërkesën të aprovuar. Nëse është kështu, do të keni shumë terren përpara pasi mund të zgjidhni edhe një normë interesi më pak të kërkuar se ajo që ju kanë ofruar deri më tani. Komisionet do të jenë gjithashtu më pak të shtrirë se sa përmes linjave të kreditit për individë ose të paktën për konsum. Me çfarë përmes kësaj strategjie tregtare ju gjithashtu mund të promovoni kursime në një mënyrë shumë të kënaqshme për interesat tuaja. Dhe së fundmi, di si të negociosh. Me kursime shumë të rëndësishme që do t'ju ndihmojnë të alokoni këtë shumë për nevoja të tjera në zhvillimin e biznesit ose biznesit tuaj të vogël.


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

  1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
  2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
  3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
  4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
  5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
  6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.