Investime Bankare

investimet-bankare

Zona e Bankës së Investimeve Oneshtë një që integron mbulimin global të korporatave të mëdha, fondeve të infrastrukturës, fondeve sovrane, institucioneve financiare, kapitaleve të ndërmarrjeve, emetuesve publikë dhe bankave, si dhe skuadrat e bashkimeve dhe blerjeve dhe tregjet e veta të kapitalit.

Investime ose bankare biznesi, Isshtë përgjegjës për marrjen e fondeve për të financuar projekte specifike të investimeve globale për klientët që e kërkojnë atë, përmes emetimit dhe shitjes së letrave me vlerë me të ardhura fikse dhe të ndryshueshme në tregjet e kapitalit. Investimi bankar gjithashtu ofron të ndryshme llojet e këshillave në të gjitha proceset dhe të drejtat e bashkimit të ndërmarrjes të së njëjtës, në blerjen e një kompanie nga një tjetër dhe në riorganizimet e tjera financiare.

Bankat e Investimeve në Shtetet e Bashkuara, ata zakonisht specializohen në tregtimin dhe emetimin e letrave me vlerë, të tilla si aksione, dhe nuk pranojnë depozita direkte nga publiku ose nuk japin ndonjë kredi. Nga ana tjetër, në Mbretërinë e Bashkuar, Bankat tregtare kryejnë një funksion të ngjashëm, por, ndryshe nga bankat e investimeve në Shtetet e Bashkuara, Bankat tregtare kryejnë operacione bankare tradicionale, pranimi i depozitave nga klientët konvencionalë dhe dhënia e tyre hua dhe shërbime të tjera.

Këtu në Spanjë, tregu bankar i investimeve tradicionalisht është kontrolluar nga subjekte të huaja, përgjithësisht nga Shtetet e Bashkuara.

Disa nga shërbimet e ofruara nga investime bankare

Mbledhja e kapitalit: Midis të cilave janë aktivitetet e Nënshkrimit, që është emetimi dhe vendosja e aksioneve private me të ardhura fikse, Financimi i Projektit, i cili është financimi i projekteve, financimi i shëndetit publik dhe projektet e kontrollit të ndotjes, tregu sekondar i hipotekave, krijimi dhe regjistrimi i ndërmarrjeve, kapitali sipërmarrës, zhvillimi i projekteve të ndërtimit dhe financimi i llojeve të ndryshme të burimeve natyrore.

Menaxhimi i kapitalit gjithashtu kryhet: i cili është administrimi i portofolit të aksioneve të mbajtura nga fondet e pensioneve, besimet, fondet publike dhe investimet e individëve, planet e investimeve, menaxhimi i fermave.

Këshillim profesional

investimet-bankare

 • Letra me vlerë, menaxhim i aksioneve në tregun e aksioneve, letra me të ardhura fikse dhe mundësi për të organizuar strategji për konfigurimin dhe menaxhimin e portofolit tuaj.
 • Zhvillimi i ndërmarrjes, siç janë blerjet e njëra-tjetrës, bashkimet ndërmjet tyre, strategjitë e korporatave, planifikimi i një perspektive financiare dhe studimet e tregut.
 • Këshilla për investime, avantazhet tatimore të planifikimit financiar.
  si pasuritë personale.
 • Tregjet e parave dhe të kapitalit
 • Tregtimi i aksioneve konvencionale, aksioneve të preferuara dhe obligacioneve të tipit korporatë
 • Negocimi i obligacioneve.

Ka disa transaksione dhe instrumente financiarë që ju mund të përdorni për të marrë burimet që ju nevojiten. Zgjedhja e këtyre instrumenteve varet nga nevojat specifike në lidhje me kapitalin, shumën dhe afatin e investimit të kërkuar, natyrën operacionale dhe ligjore të ndërmarrjes ose projektit të promovuar, interesat e aplikantëve dhe shumë faktorë të tjerë që ndikojnë në zgjedhjen e transaksioni optimal për ju. Prandaj, Shërbimet e ofruara nga Investimi Bankar janë krijuar për t'iu përgjigjur
secila nevojë e veçantë financiare.

Disa nga këto shërbime të Bankës së Investimeve

 • Financimi i Projekteve të Reja
 • Vlerësimi financiar i një kompanie
 • Emetimi i letrave me vlerë
 • Ristrukturimi financiar i një kompanie
 • Integrimi dhe Blerjet e Kompanive
 • Sindikata e huasë

Me informacionin e ekspozuar më parë, mund të shihet se Investimi Bankar nuk shërben vetëm si ndërmjetës midis investitorit dhe kompanisë, përkundrazi, është agjenti i njohur ai që krijon strukturën ekzistuese në marrëdhëniet tregtare dhe lejon kryerjen e transaksionit ose blerjen e kapitalit.

Pse Spanja ka nevojë për investime bankare?

Investimet janë motori i përparimit të ekonomisë së një vendi, në masën që lejon ndërmarrjet të kryejnë projekte të mëdha për të vazhduar rritjen e tyre dhe konsolidimin e firmës në treg, nga ana tjetër, investimi gjeneron një sasi të madhe burimesh për shtetin për të bërë më shumë investime që rrisin konkurrencën e vendit, pasi ashtu si mirëqenien e shoqërisë. Në këtë mënyrë, Investimi Bankar promovon flukse të ndryshme të kapitalit dhe burimeve në kompani, si dhe kontribuon në zhvillimin integral të biznesit të vendit dhe progresin e tij shoqëror dhe ekonomik.

investime-bankare

Bankingu tregtar është më i popullarizuari në mesin e qytetarëveKjo është ajo që bëhet përmes degëve tipike të bankave. Biznesi kryesor i këtyre, konsiston në pagimin e parave që klientët e tyre depozitojnë dhe tarifimin e kredive që ata u japin njerëzve. Dallimi midis asaj që ju ngarkoni çdo ditë dhe asaj që paguani duhet të jetë pozitiv, pasi ky është përfitimi juaj kryesor.

Këtë zakonisht i shtohet edhe një tjetër lloji i transaksioneve të tilla si kartat e kreditit, transferimet e kapitalit, garancitë, planet e pensioneve, komisionet për fondet e investimeve, këshilla për tregun e aksioneve, ndër të tjera.

Investimi bankar në vend të sipërpërmendur, kryesisht i dedikohet nxjerrjes së ndërmarrjeve Bursa e Bursës, bashkon kompanitë, harton dhe ekzekuton OPA, kryen shitjet e ndarjeve të tëra ndërmjet kompanive, emeton bono, kryen operacione tregtare në tregjet financiare të shumave shumë të mëdha, ndër shumë të tjera. Ai nuk ka një rrjet të madh degësh, por përqendron funksionet e tij në disa zyra të mëdha, për të modernizuar procedurat dhe proceset.

Përfitimet e Bankës së Investimeve

Përfitimet e ofruara nga bankimi tregtar janë mjaft të qëndrueshme, domethënë ndryshojnë shumë pak. Bankingshtë shumë e vështirë për bankat tregtare të shkojnë në humbje nëse nuk ka një krizë ekonomike globale. Nëse në një vend bankat tregtare fillojnë të humbin para, ekziston një krizë e plotë.
Në vend të kësaj, përfitimet që ofron bankimi i investimeve janë shumë më të ndryshueshme. Në momentet e frytshme të ekonomisë, bankat e investimeve priren të fitojnë shumë më shumë para sesa ato që gjenerojnë bankat komerciale, por në lagje të caktuara të ngadalësimit, bankat e investimeve priren të pësojnë rënie të mëdha të fitimeve të saj dhe madje vazhdimisht të hyjnë në humbje.

investime-bankare

Kur investimet bankare janë në gjendje humbjeshKjo nuk do të thotë që vendi është mbytur ose në krizë. Kjo është relativisht e zakonshme në kohërat e papritura të ngadalësimit të fluksit ekonomik në tregjet globale.

Investoni para në Banco Popular, për shembull, është krejtësisht ndryshe nga investimi në Merrill Lynch, edhe pse të dy njihen si banka. Në Spanjë nuk ka shumë banka të pastra investimesh. Disa banka të mëdha spanjolle, të tilla si Santander dhe BBVA, kanë ndarje të dedikuara për investime bankare, por ato janë relativisht të vogla në madhësi krahasuar me tërësinë e operacioneve dhe ndarjet që kanë këto banka.

Përveç kësaj, Lloji i bankave të investimeve që bëjnë këto, është më pak i rrezikshëm dhe më pak ciklik sesa ai i bankave të investimeve në Shtetet e Bashkuara. Kjo është arsyeja pse pozicionet tregtare të mbajtura nga bankat spanjolle kanë një rrezik shumë të ulët krahasuar me ato të bankave amerikane.

Një investitor duhet të mendojë me zell për bankat komerciale dhe bankat e investimeve si dy lloje krejtësisht të ndryshme të kompanive që janë të dobishme për financat, dhe të dinë se si t'i përdorin të dyja rezultatet në një ekonomi të fortë biznesi.

 • Financat GBS është një shembull i një banke investimesh e cila u themelua në 1991 dhe me më shumë se 25 vjet përvojë, GBS Finanzas ka dy fusha kryesore të aktivitetit financiar:
 • Financat e Korporatave: I cili përfshin gjithçka që lidhet me bashkimet e ndërmarrjeve, blerjet e lëndëve të para, tregjet e kapitalit dhe këshillat e borxhit.Zyra familjare: Ajo është përgjegjëse për këshillat gjithëpërfshirëse për pasuritë e mëdha.

Partnerët GBS dhe një pjesë e madhe e profesionistëve që punojnë atje, kanë përvojë të gjerë në institucionet ndërkombëtare, të nivelit të parë si First Boston, Goldman Sachs, Credit Suisse, UBS Warburg, Deutsche Bank, Bank of America, dhe gjithashtu në firmat kryesore ligjore dhe auditimet.

Në nivelin e Financave të Korporatave, ka shërbime të ndryshme

 • Ristrukturimi i aksioneve të një kompanie
 • Operacione të levave të tilla si LBO, MBO, MBI, etj.
 • Zhvendosjet dhe blerjet e kompanive
 • Bashkimet ose kombinimet e aksioneve të biznesit

SH SERRBIMET E BORXHIT:

Ata mbështesin me këshilla dhe negociata të zgjidhjeve për një financim të pavarur të operacioneve të korporatave:

 • Refinancimi i huasë
 • Financimi i blerjeve
 • Kredi direkte
 • Financa kryesore
 • Vendosjet private

TREGU I KAPITALEVE:

 • Mbrojtja e ofertave për marrjen në dorëzim
 • Opinione të drejtësisë
 • Përgatitja e kompanive për të dalë në publik (para-IPO)
 • Rritjet e kapitalit

K ADSHILLA STRATEGJIKE

Ristrukturimi i korporatave dhe aleancat strategjike:

Një pjesë e rëndësishme e të gjitha kompanive spanjolle që aktualisht Të listuar në Bursë janë klientë të GBS Finanzas si Telefónica, Gamesa, Almirall, Repsol, Endesa, Iberdrola, Abertis, Ebro Foods, OHL, Sacyr, ACS, Indra, Inmobiliaria Colonial, etj.

El model mbështetës dhe këshillues që GBS Finanzas e ka quajtur Family Office është mjaft e qartë, e thjeshtë, transparente dhe e globalizuar. Në thelb ajo që kërkohet është të ruhet kapitali i investitorit dhe të zgjedh strukturën e investimeve të tyre, pavarësisht nga vendi ku depozitohen paratë e tyre.


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.