Pasuritë e kapitalit neto

aktivi i kapitalit neto

Kur flasim të ardhura fikse ose të ardhura të ndryshueshme i referohemi dy klasave të koncepteve që nëse jeni të interesuar të bëni investime duhet të dini dhe zotëroni që të jeni në gjendje të merrni përfitimet më të mira nga paratë tona në mënyrë që të merrni një fitim më të madh me to.

L dy janë investime që në planin afatgjatë do t'ju sjellin përfitime të mëdha ekonomike, domethënë do të keni një fitim, por për të zbuluar se cila do të jetë më e përshtatshme për paratë tuaja, përveç që nuk i kuptoni mirë ndryshimet e tyre, ne e paraqesim këtë artikull që do t'ju ndihmojë të analizoni në detaje dhe të investoni në mënyrën që ju përshtatet më shumë për paratë tuaja.

Kur themi të ardhura fikse ose të ardhura të ndryshueshme Zakonisht ata po flasin për investime financiare të quajtura aksione, bono, bono, ndër shumë të tjera ... Por me pak fjalë, ato janë fitimet e gjeneruara në investimin që keni bërë, çfarëdo qoftë ai, pavarësisht nëse është një formë e kursimet.

Në këtë rast ne do të përqendrohemi në këto linja për të kuptuar dhe kuptuar se çfarë është kapitalit, për ta kuptuar atë dhe për të ditur rëndësinë e tij, rreziqet dhe përfitimet që kemi me të dhe nëse është diçka e përshtatshme për projektet që kemi në mendje për biznesin tonë dhe investimet tona në të ardhmen.

L mjetet e kapitalit Ata do të jenë gjithmonë specifikisht ato që janë pjesë e një pasurie të destinuar për atë qëllim, në rastin e kompanive anonime.

Kuptimi i ndryshueshmërisë është i lidhur ngushtë me ndryshimet që mund të bëhen në totalin e marrë për fitimet e marra

Çfarë janë aktivet e kapitalit neto?

aktivet e kapitalit neto

Asetet e të ardhurave të ndryshueshme janë një nga mjetet financiare që mund të përdoren në të ardhmen Nuk është fikse, nuk dihet me siguri më parë, domethënë është e lidhur ngushtë me rezultatet ekonomike të transmetuesit.

Kapitali neto është një klasë investimesh që mbahet nga asete financiare në të cilat nuk lejohet kthimi i kapitalit tashmë të futura dhe as përfitimet e tij për aktivin. Gjatë kryerjes së të ardhurave të ndryshueshme, duhet të merret parasysh se shuma e interesit që do të paguhet në të ardhmen do të jetë e panjohur.

Koha e investuar është një gjë tjetër që nuk dihet, domethënë nuk është si në të ardhurat fikse që jepet një datë përfundimi, nuk ka një afat skadence ose një mjet për ta bërë këtë, kjo varet vetëm nga pronari i investimi merr vendimin për të shkuar përpara ose për ta ndaluar atë ashtu siç ekziston edhe mundësia për ta shitur atë. Nuk ka asnjë mënyrë magjike për të ditur se kur duhet ndaluar pasi që pasi është gjithmonë në lëvizje ekziston gjithmonë kjo pasojë karakteristike ose e fshehtë e investimit, domethënë, duke mos ditur se sa do të fitohet ose sa do të humbet.

Cili është ndryshimi midis kapitalit neto dhe të ardhurave fikse?

aktivet e kapitalit neto

Dallimet janë shumë të lehta për tu kuptuar dhe dalluar Epo, është e nevojshme të kuptohet mirë se të ardhurat e ndryshueshme, natyrisht, ndryshe nga të ardhurat fikse, nuk do të jetë e mundur të dihen shumat e lëvizjeve që do të merren nga kompania, madje edhe një rezultat negativ fitimprurës mund të jetë e mundshme dhe në atë rast atëherë do të ketë një humbje në investim. Kjo është për shkak të pafund faktorët e përfitimit siç janë ndryshimet në kompani, statusi ekonomik, lëvizjet në terma të tregu i financave është i shqetësuar dhe faktorë të tjerë. Thenshtë atëherë për këtë arsye që quhet e ndryshueshme sepse siç thotë emri i saj ndryshon ose është fleksibël sipas faktorëve të ndryshëm që gjenerohen me kalimin e kohës që po kryhet investimi.

La Kapitali në aksione është një shembull shumë i mirë i dividendëve që kompania duhet t'u japë aksionerëve të saj, varësisht nga mënyra se si po shkon transaksioni, duke e shpjeguar atë në një mënyrë tjetër, interesat që do të kenë po ndryshojnë. Nëse aksionet blihen, kjo do të bëjë një ndryshim në bashkë-pronarin e kompanisë në fjalë, duke marrë disa të drejta mbi të, të tilla si të qenit në gjendje të votoni, për t'u siguruar me informacion, ose pjesëmarrje në asetet e shpërndara, ndër të tjera.

Një tjetër pikë e rëndësishme që mund ta nxjerrim në pah Kapitali neto janë bazat e investimeve, fitimet e konvertueshme dhe aksionet e preferuara.

Mund të themi se ekuitetet janë protagonistja kryesore ose një nga ato kryesore kur bëhet fjalë për tregun financiar, pasi transaksionet ose negociatat me të ardhura fikse kryhen, në mes të tjerash, në tregun financiar.

Duke mos ditur përfitimet monetare që ato do të na japin, investimi bëhet i rrezikshëm në kapital, gjë që nuk ndodh me të ardhura fikse dhe për të mos përmendur depozitat e kursimeve që bëhen shumë më tepër. Kjo është arsyeja pse kur bëni investimin tuaj në Kapitali neto pritet të jetë më produktiv sesa në të ardhurat fikse ose kursimet. Por është e rëndësishme të theksohet se megjithëse ka përfitim më të madh dhe më shumë nëse është afatgjatë, nuk mund të jetë gjithmonë opsioni më i mirë.

Fitimet në vit mund të jenë, për shembull, ato që ndahen në kompani dhe duhet të theksohet se ato janë zakonisht më të larta se ato që ju jep të ardhura fikse ose kursime, por është gjithashtu e nevojshme të vërehet se çmimi i aksionit nuk bie sepse nëse është kështu ekziston rreziku i humbjes së vlerës së fitimit.

Përndryshe mund të ishte edhe më i lartë pasi që nëse aksionet rriten padyshim që fitimi do të jetë rezultat i asaj rritjeje të aksioneve dhe performancës.

Shpjegohet në një mënyrë tjetër Pasuritë me të ardhura të qëndrueshme janë ato, pagesa e të cilave në të ardhmen do të jetë produkt i një detyre të caktuar. Siç mund të jetë shembulli i veprimeve në të cilat organizata juaj në financa gjithmonë parandalon pagesën e kohës së fitimit, por ata duhet të dinë se cilat do të jenë rezultatet e vërteta sepse kjo varet nga ajo që kompania ka investuar në këtë veprim në lidhje me dividentin .

Fraksionet në të cilat totali i paratë e investuara nga kompania të cilat ligjërisht janë të konstituuara me etiketën e një korporate është ajo që ne i quajmë aksione.

Investitorët e përkushtuar për blerja e aksioneve do të bëhet partner i kompanive dhe për këtë arsye ata fitojnë të drejta mbi atë që fitohet në kompaninë në fjalë për sa kohë që i shpërndan ato në formën e kthimeve që konsiston në shpërblimin e investitorit.

Më e zakonshmja është se instrumentet me të ardhura të ndryshueshme bëjnë raportin e tyre për përfitimet monetare të marra në planin afatgjatë, por do të jetë në këmbim të një rreziku më të madh.

Gjëja më e rëndësishme për ekuitetet

të ardhura të ndryshueshme

Importantshtë e rëndësishme të theksohet se aksionarët, si dhe ata mund të kenë një përfitim të madh, mund ta kenë atë kundër tij. Kjo është arsyeja pse është shumë e rëndësishme që një kompani të funksionojë në mënyrë sa më efikase; gjë që do t'ju bëjë më tërheqës për të sytë e tregut të aksioneve dhe kur kjo ndodh aksionarët marrin përfitime më të mëdha shndërruar në fitime dhe para shoqërisë do të jetë më e rëndësishme. Përkundrazi, nëse rezultati është i keq, fitimet dhe përfitimet do të ulen dhe padyshim që ato gjithashtu do të projektohen në veprimet e kësaj firme të veçantë përpara tregut të aksioneve.

Tani do të shpjegojmë një mënyrë për të zvogëluar këtë rrezik duke përdorur diversifikimin, që përkthehet në mos investimin e gjithçkaje në të njëjtin vend, por rekomandohet që të bëni investime të ndara të shumëfishta në shuma që do të jenë më të dobishme për ju.

Një mënyrë për ta bërë këtë është të keni disa të ardhura fikse dhe investime të tjera me të ardhura të ndryshueshme, Shpjeguar në një mënyrë tjetër, do të jetë që ju të bashkoni një strategji ku përfshini dy llojet e investimeve në këtë mënyrë, do të keni një investim më të madh në kapital, nga ana tjetër, nëse nuk jeni aq fleksibël për të rrezikuar raste, mënyra më e mirë do të jetë investimi fitim fiks.

Shtë çështje e analizoni pro dhe kundrat e secilit lloj investimi që ne ju propozojmë dhe është gjithashtu e rëndësishme të mendoni për atë që dëshironi të arrini në të ardhmen, nevojat dhe karakteristikat e biznesit tuaj, si dhe aftësinë për të qenë në gjendje të përballoni ato ndryshime të mira dhe të këqija të investimeve të ndryshueshme që , mirë ata thonë se asgjë nuk merrte vesh asgjë të fituar; valë opsion me të ardhura fikse ku ndiheni më mirë të jeni në një zonë komoditeti që edhe pse me pak performancë, gjithmonë siguron të japë rezultate në favor të saj.

Shpresojmë se ky artikull ka qenë i dobishëm, ne kemi pastruar dyshimet dhe ju kemi ndihmuar të zgjidhni vendimet që gjithmonë përmirësojnë përfitimet tuaja financiare. Tani që e dini këtë investim, karakteristikat e tij dhe mënyrën e funksionimit, është çështje e vendosjes së kartave në tryezë dhe analizimit me kujdes nëse do të ndërmerret ky rrezik që do të çojë paratë dhe kompaninë tuaj të kenë një parashikim dhe përfitime më të mira, sepse padyshim që kjo do të reflektohet nëse merrni vendimin më të mirë.

.


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

  1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
  2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
  3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
  4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
  5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
  6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.