Santander lëshon një ofertë të re hipotekore për klientët e saj

Klientët e Banco Santander mund të marrin një bonus prej deri në 100 pikë bazë në normën nominale vjetore të interesit në varësi të produkteve financiare dhe shërbimeve që ata kontraktojnë çdo vit. Ndër shpërblimet e mundshme, përfshihet një ulje nëse shtëpia që financohet ka një vlerësim të qëndrueshëm të energjisë. Santander lëshon në treg një modul të ri fleksibël bonusi për gamën e hipotekave (fikse, të ndryshueshme, jorezidente) që lejon klientin të përfitojë, gjatë gjithë jetës së hipotekës, nga zbritjet në normat e interesit në varësi të produkteve ose shërbimeve që ju zgjidhni të punësoni.

Me këtë ofertë të ripërtërirë, klienti çdo vit mund të vendosë se cilat produkte të kontraktojë me njësinë ekonomike dhe t'i modifikojë ato sipas rastit, bazuar në ciklin e tyre të jetës dhe planifikimin financiar. Në këtë mënyrë, klienti mund të ketë këtë varg hipotekash pa pasur ndonjë produkt të lidhur, por do të përfitojë nga shpërblimet deri në 100 pikë bazë mbi normën nominale të interesit në fuqi (oferta aktuale me pjesën e bonuseve të aplikuara) nga Euribor + 0,99% me normë të ndryshueshme dhe 1,90% TIN me një normë fikse), duke përmbushur kushtet maksimale të bonusit sipas tabelës së bashkangjitur.

Që nga fillimi i vitit, njësia ekonomike merr përsipër të gjitha shpenzimet që sjell akti i hipotekës: tarifat e regjistrit dhe noterisë, shënimi i thjeshtë, vlerësimi (kur kërkohet nga njësia ekonomike), tarifat e menaxhimit dhe tatimi mbi aktet ligjore të dokumentuara (IAJD). Në pak momente, ku institucionet financiare kanë vendosur që komisionet dhe shpenzimet e tjera në administrimin dhe mirëmbajtjen e tyre të bien mbi aplikantët e këtij produkti për blerjen e një shtëpie.

Ofertë për shtëpi të qëndrueshme

Nëse, përveç kësaj, shtëpia e hipotekuar ka vlerësimi i energjisë A ose A + ose konsiderohet strehim i qëndrueshëm, sipas certifikatave përkatëse të lëshuara nga ndërmarrjet e njohura në sektor, ata do të kenë një bonus prej 10 pikësh bazë mbi normën bazë të hipotekës. Kështu, njësia ekonomike përforcon angazhimin e saj për të stimuluar efikasitetin e energjisë dhe për të përshtatur produktet e saj financiare me angazhimin e marrë si një bankë e përgjegjshme, e cila merr parasysh aspektet sociale dhe mjedisore kur marrin vendime financiare.

Kjo është një risi për pretenduesit e kësaj kategorie produkti pasi ka një ndikim në rritje në vlerësimin e energjisë në kohën e kontraktimit të një kredie hipotekare. Me avantazhin e çuditshëm mbi modelet e financimit më konservatore ose konvencionale. Aty ku klienti mund të marrë një lloj përfitimesh që materializohen në disa pagesa mujore më të volitshme për interesat tuaja me kursimin e disa të dhjetave të përqindjes në lidhje me normën tuaj fillestare. Kështu që në këtë mënyrë, ata mund të kursejnë disa euro në secilin prej operacioneve të nënshkruara.

Hipotekat rriten 0,7%

Numri i hipotekave të konstituuara në shtëpi është 29.032, 0,1% më pak se në Prill 2018. Shuma mesatare është 124.655 euro, me një rritje prej 0,7%, sipas të dhënave më të fundit të siguruara nga Instituti Kombëtar i Statistikave (INE). Kur tregohet se shuma mesatare e hipotekave të regjistruara në regjistrat e pronave në Prill (nga aktet publike të kryera më parë) është 142.440 euro, 1,8% më e lartë se e njëjta muaj në 2018. Nga ana tjetër, vlera e hipotekave të përbëra në pronat urbane arriti në 5.325,6 milion euro, 2,6% më pak se në prill 2018. Në strehim, kapitali i huazuar qëndroi në 3.619,0 milion, me një rritje vjetore 0,6%.

Ndërsa nga ana tjetër, të dhënat e siguruara nga Instituti Kombëtar i Statistikave sugjerojnë se për hipotekat e përbëra në të gjitha pronat në Prill, norma mesatare e interesit në fillim është 2,51% (5,1% më e ulët në Prill 2018) dhe afati mesatar i 23 viteve. 58,7% e hipotekave janë me një normë interesi të ndryshueshme dhe 41,3% me një normë fikse. Norma mesatare e interesit në fillim është 2,23% për hipotekat me normë të ndryshueshme (6,4% më e ulët se në prill 2018) dhe 3,07% për hipotekat me normë fikse (4,8% më shumë nën).

Hipotekat me ndryshimet në regjistër?

Për hipotekat në shtëpi, norma mesatare e interesit është 2,59% (2,9% më e ulët se në prill 2018) dhe afati mesatar është 24 vjet. 56,8% e hipotekave në shtëpi janë me një normë të ndryshueshme dhe 43,2% me një normë fikse. Hipotekat me normë fikse përjetuan një rritje vjetore të normës prej 6,7%. Norma mesatare e interesit në fillim është 2,30% për hipotekat në shtëpi me normë lundruese (me një rënie prej 5,1%) dhe 3,09% për normën fikse (1,8% më e ulët).

Numri i përgjithshëm i hipotekave me ndryshime në kushtet e tyre të regjistruara në regjistrat e pasurive është 4.814, 20,9% më pak se në Prill 2018. Bazuar në llojin e ndryshimit të kushteve, në Prill Ndodhin 3.932 novacione (ose modifikimet e prodhuara me të njëjtën njësi financiare), me një rënie vjetore prej 19,3%. Nga ana tjetër, numri i operacioneve që ndryshojnë njësinë ekonomike (nënshtrimet ndaj kreditorit) u ul me 27,8% dhe numri i hipotekave në të cilat ndryshoi pronari i aktivit të hipotekuar (nënshkrimet te debitori) u ul me 25,3%.

Trend në tregun kombëtar

Në lidhje me rezultatet nga komunitetet autonome, të dhënat e siguruara nga Instituti Kombëtar i Statistikave tregojnë se komunitetet me numrin më të lartë të hipotekave të konstituuara në shtëpi në prill janë Andaluzia (6.065), Komuniteti i Madridit (5.380) dhe Katalonia (4.636). Komunitetet në të cilat jepet më shumë kapital për krijimin e hipotekave në shtëpi janë Comunidad de Madrid (963,0 milion euro), Andaluzia (676,2 milion) dhe Katalonia (657,0 milion).

Ndërsa nga ana tjetër, komunitetet që paraqesin norma më të larta vjetore të ndryshimeve në kapitalin e huazuar janë Comunidad Foral de Navarra (59,4%), Andalucía (26,8%) dhe Aragón (26,0%). Në një mënyrë tjetër, duhet theksuar se komunitetet me normat më të larta vjetore në numrin e hipotekave në shtëpi janë Comunidad Foral de Navarra (47,4%), Andalucía (16,7%) dhe La Rioja (15,1, 25,8%). Nga ana tjetër, Komunitetet Autonome me normat vjetore më negative të ndryshimit ishin Región de Murcia (–22,4%), Illes Balears (–10,3%) dhe Comunidad de Madrid (–XNUMX%).

Norma mesatare e interesit

Për hipotekat në shtëpi, norma mesatare e interesit është 2,59% (2,9% më e ulët se në prill 2018) dhe afati mesatar është 24 vjet. 56,8% e hipotekave në shtëpi janë me një normë të ndryshueshme dhe 43,2% me një normë fikse. Hipotekat me normë fikse përjetoni një rritje prej 6,7% të normës vjetore. Norma mesatare e interesit në fillim është 2,30% për hipotekat në shtëpi me normë lundruese (me një rënie prej 5,1%) dhe 3,09% për hipoteka me normë fikse (1,8% më e ulët) bazuar në të dhënat e siguruara nga Instituti Kombëtar i Statistikave në këtë periudhë.

Në çdo rast, ka një rënie të vazhdueshme të indeksit të shumicës për hipotekat evropiane Euribor, e cila po shkakton një rritje të lehtë në pagesën mujore të kredive hipotekare. Që një vit më parë ishte në nivelet e ulëta historike dhe kjo bëri që interesi për kontraktimin e këtij produkti bankar të ishte më i ulët se kurrë. Edhe me përhapje nën 1% mes shumë ofertave që bankat kanë zhvilluar. Në shumicën e rasteve, me përjashtimin e komisioneve dhe shpenzimeve të tjera në menaxhimin ose mirëmbajtjen e tij.

Më shumë kursime në hipotekat e subvencionuara

Një nga mënyrat për të kursyer para në zyrtarizimin e këtij produkti bankar qëndron në faktin e zgjedhjes për modelet e subvencionuara. Me fjalë të tjera, pasi më shumë produkte kontraktohen me njësinë ekonomike, aq më i mirë interesi mund të merret nga operacioni. Me kontraktimin e produkteve të tilla si fondet e investimeve, sigurimet, planet e kursimeve ose depozitat me afat të caktuar. Me një ulje të normave të interesit që munden ndryshojnë ndërmjet 0,10% dhe 1,50% në rastet më të mira. Ka edhe oferta për klientë të rinj që lejojnë kontraktimin e hipotekave me norma interesi më konkurruese.

Ndërsa nga ana tjetër, vlen të përmendet gjithashtu se tregu aktual i hipotekave tenton të zhvillojë norma fikse në dëm të normave të ndryshueshme. Duke pasur parasysh rritjen e parashikueshme të normave në zonën e euros. Kështu që në këtë mënyrë të mos ketë surpriza gjatë kohëzgjatjes së kontratës. Sepse çdo muaj ju gjithmonë do të paguani të njëjtën gjë, pa marrë parasysh se çfarë ndodh në tregjet financiare. Dhënia e një stabiliteti më të madh për njerëzit që zgjedhin këtë lloj financimi kur blejnë shtëpinë e tyre.

Një nga mënyrat për të kursyer para në zyrtarizimin e këtij produkti bankar qëndron në faktin e zgjedhjes për modelet e subvencionuara. Me fjalë të tjera, pasi më shumë produkte kontraktohen me njësinë ekonomike, aq më i mirë interesi mund të merret nga operacioni. Me kontraktimin e produkteve të tilla si fondet e investimeve, sigurimet, planet e kursimeve ose depozitat me afat të caktuar. Me një ulje të normave të interesit që munden ndryshojnë ndërmjet 0,10% dhe 1,50% në rastet më të mira. Ka edhe oferta për klientë të rinj që lejojnë kontraktimin e hipotekave me norma interesi më konkurruese. Në shumicën e rasteve, me përjashtimin e komisioneve


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

  1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
  2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
  3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
  4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
  5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
  6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.