Spanjollët do të kërkojnë një hua për të kaluar pushimet

Gjatë pushimeve verore të këtij viti, 60% e spanjollëve (domethënë, gjithsej 28,04 milion banorë) do të shkojnë me pushime dhe shpenzimi mesatar do të jetë 1.789 euro për person. Më shumë se 3 milion spanjollë (17%) do të shtyjnë shpenzimet e tyre të pushimeve dhe, nga këta, 1,9 milion do ta bëjnë këtë me një kosto, sipas raportit të fundit nga krahasuesi i produkteve financiare. Aty ku konfirmohet dëshira e përdoruesve për të mos qëndruar në shtëpi pas muajve të vështirë në punë.

Raporti i lartpërmendur gjithashtu tregon se gati dy milion spanjollëAta (gjithsej 1.981.779) do të paguajnë me këste 1.789 euro që, mesatarisht, pushimet e tyre do tu kushtojnë atyre këtë verë. Në këtë mënyrë, ndikohet nga raporti i Kelisto që zbulon se ata që vendosin të financojnë pushimin e tyre veror do të duhet të paguajnë 49,3 euro mesatarisht në interes, që paraqet një shpenzim total prej 97,7 milion euro.

Kete vere, 60% e Spanjollëve (28,04 milion) do të shkojnë me pushime, disa ditë relaksi për të cilat do të duhet të paguani mesatarisht 1.789 euro për person, 10% më shumë (163 euro) se vitin e kaluar. Sidoqoftë, për të qenë në gjendje të përballen me këtë shpenzim, 3,04 milion njerëz do të shtyjnë shpenzimet e tyre (17% të totalit) dhe, prej tyre, 1,9 milion (65%) do të përdorin një produkt financimi që do të thotë marrja e disa kostove. Në çfarëdo linje kredie dhe midis të cilave përfshihen edhe ato nga linjat e kartave të kreditit.

Kredi për pushime me listën e pagave

Vendosja e listës së pagave në radhë të parë është gjithmonë një strategji e shkëlqyeshme për të ulur kredinë. Nën përqindjet që lëvizin në një interval që kalon nga 1% ne 3% afërsisht Por me një avantazh edhe më të madh siç është eliminimi i komisioneve dhe shpenzimeve të tjera në menaxhimin dhe mirëmbajtjen e tij. Si pasojë e këtij veprimi, pretenduesit e këtij produkti bankar mund të kursejnë deri në 3% të shumës së kërkesës. Me kushte shumë më të favorshme për interesat tuaja personale në marrëdhëniet tuaja me institucionet e kreditit.

Një pjesë e mirë e linjave të kredisë janë konceptuar nën këtë karakteristikë shumë të veçantë nga njësitë ekonomike. Me kërkesën e vetme të vendosjes së listës së pagave ose, kur është e përshtatshme, të të ardhura të rregullta nga punëtorë të vetëpunësuarviti i vetëpunësuar. Me modele të ndryshme në të cilat mund të zgjidhni formatin më të mirë për të kërkuar një kredi për të kaluar këto pushime të verës.

Të jesh klient i preferuar

Nuk ka dyshim se të qenit një klient i mirë i bankës mund të lehtësojë detyrën e komplikuar të marrjes së një kredie me kushte më të mira në kontraktimin e saj. Për këtë do të jetë e nevojshme të mos keni borxhe me bankën, të keni një marrëdhënie shumë aktive me të dhe natyrisht kanë një ekuilibër shumë të fortë në llogarinë tuaj të kursimeve. Ndërsa nga ana tjetër, normat e interesit do të jenë më të buta që këtej e tutje. Përtej një serie tjetër konsideratash teknike. Me një koncesion që do të zyrtarizohet më rehat dhe në një periudhë shumë më të shkurtër kohore.

Nga ana tjetër, nuk mund të harrojmë se jo të gjithë përdoruesit do të jenë në gjendje të hyjnë në këtë model për të marrë këtë linjë të veçantë krediti. Aty ku nuk mungojnë asnjëherë kushte shumë më të ngushta të ripagimit për nevojat e vetë klientëve. Të jesh në gjendje të zgjedhësh midis formateve të ndryshme që tregtohen nga bankat pas koncesionit të tyre në kohë. Duke qenë një tjetër nga mundësitë që keni për momentin për të marrë kredi më të lirë dhe me norma interesi shumë më konkurruese sesa deri më tani.

Oferta dhe promovime bankare

Ndoshta nuk e dini, por ekziston një mundësi tjetër që mund të jetë shumë interesante për të përmbushur këtë kërkesë për të kaluar pushimet e radhës këtë verë. Si është të marrësh kreditë që ofrohen nga bankat për klientët e rinj. Ata tregtohen me kushte më të mira në punësimin e tyre përmes normave më të ulëta të interesit sesa pjesa tjetër. Ndërsa nga ana tjetër, ata zakonisht përjashtohen nga komisionet dhe shpenzimet e tjera në menaxhimin dhe mirëmbajtjen e tyre. Me kursimet e krijuara nga ky veprim në marrëdhëniet me subjektet bankare dhe për të mirën e marrëdhënieve tuaja personale.

Ndërsa nga ana tjetër, ne gjithashtu duhet të theksojmë faktin se kjo strategji tregtare është shumë e dobishme për interesat tuaja personale sepse mund të gjeni propozime shumë të favorshme në mënyrë që këtë vit t'ju kushtojë më pak para për të kaluar pushimet tuaja. Sepse në fakt, ato tregtohen me normat e interesit që lëvizin 6% dhe 7%, dhe pa komisione ose shpenzime të tjera në menaxhimin ose mirëmbajtjen e tij. E keqja e zgjedhjes për një strategji tregtare është se ajo nuk është gjithmonë e disponueshme gjatë gjithë vitit. Nëse jo, përkundrazi, zhvillohet në një mënyrë specifike dhe mbi të gjitha e kufizuar në kohë. Jo më kot, duhet të jeni të vetëdijshëm për shfaqjen e këtij lloji promovimesh dhe ofertash në këto formate në linjat e kreditit për të financuar pushimet tuaja të rradhës.

Kreditë për të shkuar jashtë vendit

Ato kanë për qëllim të financojnë nivelin e bachelor, master, kurset pasuniversitare ose trajnime të kryera nga studentët jashtë vendit, si dhe shpenzimet që rrjedhin nga kjo qëndrim (udhëtime, materiale mësimore, qira banesash, etj.). Për të cilat ata paradhënie ndërmjet 20.000 dhe 60.000 euro që mund të kthehen në një periudhë ripagimi që varion nga 4 deri në 10 vjet, në varësi të shumës së huazuar. Nën normat e interesit në kushte më të mira sesa ato të ofruara nga llojet e tjera të kredive dhe "lidhja" kryesore e të cilave për t'i tregtuar klientëve potencialë është përfshirja e një periudhe faljeje në të cilën mbajtësit do të paguajnë vetëm interesat.

Megjithëse aksesi i tij është i hapur për të gjitha llojet e studentëve të universitetit, pa marrë parasysh miratimet personale, duhet të theksohet se disa modalitete më kërkuese Ato përfshijnë kërkesën për të kontraktuar produkte të tjerë me njësinë ekonomike dhe, gjithashtu në raste të tjera, është e detyrueshme të mbash një rekord të mirë akademik për ta arritur atë në tregun bankar. Për shkak të karakteristikave të tyre të veçanta, institucionet financiare parashikojnë shuma më të larta se ato të akorduara për aktivitete të tjera akademike, si dhe mundësinë e tejkalimit të kufijve të vendosur nën kushte të caktuara nga bankat dhe bankat e kursimit që aktualisht i tregtojnë ato.

Zbritjet e taksave

Kredia mund të paraqesë zbritje tatimore nëse qëllimi i kredisë ishte zgjerimi i një shtëpie ose pagesa e shpenzimeve të tjera të zbritshme nga tatimi në blerjen e një shtëpie, kontributet në planet e pensionit ose ndonjë destinacion tjetër të atyre që konsiderohen si shpenzime të zbritshme në tatimin mbi të ardhurat personale (Personal Tatimi mbi të Ardhurat) .Të ardhurat e individëve). Po kështu, duke hyrë në këtë produkt kredie, klientët do të jenë në gjendje të përfitojnë nga një paketë e produkteve dhe shërbimeve bankare falas duke ruajtur listën e pagave me vendbanim në institucionin financiar siç janë: mirëmbajtja dhe administrimi i llogarisë rrjedhëse, tarifa vjetore e kredisë së kartës , transferimet dhe çeqet, dhe përdorimi i rrjetit ATM të bankës ose bankës së kursimeve me të cilën kontraktohet ky produkt financiar.

Profili në të cilin drejtohen

Profili drejt të cilit drejtohet kjo lloj kredie përcaktohet mirë nga institucionet financiare që e japin atë, në të cilën sigurisht klientët më problematikë, me borxhe ose pagesa të vonuara, si dhe ato që nuk kanë likuiditetin minimal të kërkuar nga njësia ekonomike, domethënë klasifikohen si rrezik. Përkundrazi, ato që janë më të ndjeshme për t'u dhënë atyre janë ato që kanë të gjitha ose një pjesë të madhe të mjediseve të mëposhtme që janë të detajuara më poshtë:

 • Klientë pa rrezik, domethënë ata që nuk i japin probleme njësisë ekonomike për shkak të pagesës së vonuar ose mospagimit të tyre.
 • Përdoruesit që nuk kanë një produkt kredie të kontraktuar në atë kohë (kredi konsumatore ose hipotekë).
 • Njerëzit të cilët mund të garantojnë atë hua përmes listës së pagave ose të ardhurave të bëra rregullisht.
 • Keni në atë kohë një llogari rrjedhëse me likuiditet të mjaftueshëm për të marrë borxhin e kontraktuar.
 • Një histori e patëmetë bankare, në të cilën kursimet ose produktet e investimeve kontraktohen shpesh.
 • Disponueshmëria e likuiditetit dhe se zbulohet se nuk ka lëvizje në llogarinë tuaj, domethënë nuk ka ndonjë dalje të konsiderueshme të kapitalit.

Dokumentacioni për tu paraqitur

Për të hyrë në këtë lloj krediti të shpejtë, kërkesat, në përgjithësi, janë më të gjera se ato që mund të shfaqen në shikim të parë, Nuk mjafton me DNI dhe deklaratën e fundit të të ardhurave. Në varësi të kritereve të secilit institucion krediti, gjëja më e zakonshme është që në kohën e zyrtarizimit të një kredie të këtyre karakteristikave, aplikantët duhet të paraqesin dokumentet e mëposhtme: fotokopjen e Dokumentit të Identitetit Kombëtar ose Kartës së Rezidencës në fuqi të të gjitha palëve ndërhyrëse, fotokopje e një fature debiti direkt në emrin tuaj (energji elektrike, ujë, gaz, telefon, sigurim, celular ...); dëshmi për të ardhurat e pronarit dhe bashkëpronarit, nëse aplikohet; Nëse jeni i punësuar, do të jetë e nevojshme një fotokopje e dy listave të fundit të pagave dhe nëse jeni e vetë-punësuar, një fotokopje e taksës së fundit të të ardhurave personale plus një dublikatë e dy tremujorëve të fundit. Në rastet kur kërkuesit janë pensionistë ose pensionistë, dokumenti i akredituar do të jetë ai i rivlerësimit të pensionit


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.