Çfarë është politika e kredisë?

politika e kredisë

Politikat e kredisë janë produkte financiare që kompanitë aktualisht i përdorin shumë keq, pasi mendohet se ato janë formula financimi që mund të përdoren vazhdimisht, vetëm në realitet ato duhet të përdoren në kohë të veçanta për shfryrjen e ndërmarrjes dhe kapitalizimin specifik të saj.

Cila është politika e kredisë dhe nga çfarë bëhet ajo

Politika e kredisë është një produkt krejtësisht në kundërshtim me llogaritë rrjedhëse që ne zakonisht njohim, të përdorur nga individë. Politikat na japin mundësinë e ripagimit të kredisë ose të kesh atë në varësi të asaj që na nevojitet çdo ditë. Ju mund të përdorni politikat e kreditit në llogaritë e kontrollit, por këto gjithmonë do të paraqesin një bilanc negativ në favor të bankës, edhe pse kjo e fundit varet nga lloji i llogarisë që keni kontraktuar.

Cilët janë elementët kryesorë të një politike kredie

 • Kapitali ose kufiri i disponueshëm. Shtë shuma që mund të kemi në politikë e cila nga ana tjetër është shuma maksimale e kredisë së së njëjtës.
 • Data e afatit. Të gjitha politikat e kredisë janë kontraktuar për një kohë të caktuar. Në shumicën e rasteve, kjo kohë nuk e kalon një vit, megjithëse nëse kompania paraqet kushte të mira, mund të negociohet një kohë më e gjatë që politika e kredisë të mbetet në fuqi, dhe në atë rast rinovimi vjetor i saj.
 • Komisionet dhe normat e interesit që zbatohen për politikat. Meqenëse politika është një produkt financiar, në të gjitha rastet do të ketë kosto për komisionet dhe interesat. Edhe pse është një produkt financiar i përqendruar në kompani dhe profesionistë të pavarur, komisionet dhe interesat e tij janë zakonisht të larta.
 • Politika eIsshtë një produkt që është në dispozicion vullnetarisht dhe me një kufi të sipërm të ndryshueshëm. Mos harroni se ata kanë një datë skadence për të cilën keni rënë dakord më parë.
  Si llogariten komisionet mbi politikat

Kur bëhet fjalë për llogaritjen kushtet e politikave ekziston një grup i madh në të cilin jepen lloje të ndryshme komisioni për t'u paguar.

Komisionet më të zakonshme ose fikse

politika e kredisë

Analizimi i të dhënave financiare. Duke llogaritur në llogaritësin.

Komisioni i hapjes

Ky lloj komisioni ngarkohet në fillim të kontraktimit të produktit financiar. Norma e interesit jepet bazuar në kufirin e përgjithshëm të kredisë e cila është në dispozicion; megjithatë, norma e interesit zakonisht nuk e kalon 2% të totalit, në varësi të shumës së kërkuar dhe kushteve të rëna dakord. Kjo ndryshon në varësi të entitetit në të cilin kërkohet dhe gjithashtu nga kufiri i politikës.

Komisioni i disponueshmërisë

Ky komision tarifohet bazuar në shumën e parave që mund të kemi kur do të paguajmë interesin. Ky lloj komisioni është më i ulët, pasi normalisht nuk e kalon 0,1% të kapitalit që kemi në politikën tonë. Dallimi është se është një komision mujor ose tremujor i mbledhjes së kapitalit në dispozicion.

Interesi për bilancin e tërhequr.

Kjo është norma e interesit që paguhet në bilancin që është në dispozicion. Në mënyrë që të llogaritet kjo normë interesi në mënyrën e duhur, ajo duhet të bëhet me metodën e hamburgerit, e cila është një nga më të përdorurat pasi që çdo lëvizje e politikës shihet si një dispozitë ose anulim i së njëjtës.

Interesi për bilancin e pa tërhequr.

Kjo normë interesi zbatohet për llojet e politikave në të cilat shumat e parave nuk janë përdorur për një kohë të caktuar në të cilën duhet të paguhen interesat. % Është shumë e ulët.

Interesi u tejkalua

Kur kemi një politika e kredisë por ne e tejkalojmë shumën e rënë dakord, duhet të paguajmë një lloj komisioni për tejkalimin. Ky lloj komisioni është një nga më të ngarkuarit në politikat e kredisë, pasi interesi shtohet gjithashtu për vonesat. Edhe pse gjëja e zakonshme është që njësia ekonomike nuk na lejon të kalojmë kufirin e rënë dakord dhe të ngrijmë provizionet superiore.

Çfarë do të thotë e gjithë kjo

Kostoja e një politike kredie është mjaft e rëndësishme që mund të ndikojë në kompani që nuk kanë aftësi paguese të përshtatshme. Gjatë secilës periudhë, ka shumë gjëra që duhet të merren parasysh për të qenë në gjendje të zgjidhin operacionet.

Macet e tjera që gjithashtu mund të na japin këtë lloj të politikës janë shpenzimet shoqëruese. Këto mace janë ato që krijohen në çdo lloj procesi pranë bankave dhe mund të jenë shpenzime për garantuesit, politika shtesë të sigurimit për njësinë ekonomike ose edhe shpenzime noteriale.

Midis të gjitha këtyre maceve, ajo mund të shtojë deri në 5 ose 6% të politikës totale që ne do të paguajmë.

Si duhet të përdoret një politikë kredie

politika e kredisë

Ju nuk duhet të përdorni një politikë kredie për:

Siç ju thamë në fillim, këto lloj politikash përdoren shumë keq nga shumë kompani, meqenëse ato nuk duhet të përdoren gjithmonë, por në kohë specifike kur ato janë vërtet të nevojshme, megjithatë, gjëja e vështirë është të dimë se kur do të kemi vërtet nevojë për to. Kur lëngu është i disponueshëm dhe ekonomia e kompanisë është e rehatshme, nëse përdorim një politikë kredie, ky lloj produkti po keqpërdoret pasi nuk është e nevojshme të përfitojmë më shumë nga kompania dhe ne gjenerojmë vetëm shpenzime.

Këto lloj politikash nuk duhet të përdoren kurrë për të përftuar produkte fikse ose kapital të luajtshëm.. Kjo do të thotë, nuk duhet të përdoret për të blerë një makinë dhe jo për të blerë një makinë për kompaninë, pasi që në këto raste, ajo që rekomandohet është një lloj kredie direkte që është ajo që jep përfitimet më të mira në këtë rast.

Atyre nuk u kërkohet të financojnë nevojat që mund të kenë në nivelin e thesarit. Ata kurrë nuk duhet të përdoren për flukse monetare negative. Flukset monetare negative ndodhin kur një kompani mbledh shitjet e saj shumë kohë pasi paguan furnitorët dhe shpenzime të tjera.

Kur kompania është e re ose në rritje, flukset e parave do të jetë gjithmonë negativ dhe në shumë raste në mënyrë të pacaktuar, kështu që Ato duhet të zgjidhen me fondet e tyre dhe të mos përdorin kurrë produkte financiare kjo vetëm do të na fuste në më shumë borxhe.

As nuk duhet të përdoren kjo lloj politike për zgjidhjen e parazgjedhjeve të klientit. E njëjta gjë ndodh me rastin e mëparshëm, nuk është dalja nga një borxh por hyrja në një tjetër.

Ju duhet të përdorni një politikë kredie për:

Këto lloje të politikave duhet të përdoren në thesar vetëm kur ka nevoja specifike. Kur vërejmë se një shitje është e vonuar por vlerësohet se do të jetë efektive. Natyrisht, derisa pagesa të përfundojë, TVSH-ja dhe taksat do të duhet të paguhen. Këtu, politika mund të përdoret për të përmirësuar vonesën në kohë të parave.

Nevojat specifike të thesarit, për sa kohë që ato janë të përpikta. Për shembull, unë bëj një shitje të shtyrë të një shume të madhe për një vit dhe do ta mbledh çdo muaj. Derisa mbledhja të përfundojë, unë do të duhet të paguaj TVSH-në dhe taksën e korporatës, kështu që do të kem një nevojë të pjesshme për thesar për shitjen në fjalë. Në këtë rast, politika mund të përdoret, por vetëm për të përballuar këtë boshllëk të përkohshëm parash.

Arsyeja pse ky produkt është përdorur pothuajse në mënyrë të pakontrolluar në vitet e fundit është sepse ai është përdorur shumë gjatë epokës së zgjerimit në të cilën shumë kompani kaluan në krizë.

A është politika e kredisë opsioni më i mirë?

politika e kredisë

Këto politika kanë disa përparësi:

 • Një nga të parat është se mund të mbulojë çdo lloj nevoje specifike me një kosto jo aq të lartë sa që kur kërkojmë një kredi personale ose e lëmë llogarinë negative.
 • Në politikat e kredisë nuk keni probleme me borxhin, pasi nuk keni një limit maksimal parash për të përdorur.
 • Para se të na japë një politikë kredie, banka do të studiojë kompaninë tonë për të parë se çfarë lloj komisioni na japin dhe nëse kemi garanci të mjaftueshme për të.
 • Ekziston një mundësi tjetër që trajtohet si një "kredi pa interes", megjithatë ju paguani vetëm për kapitalin që keni dhe disa komisione shumë të vogla.
 • Operacionet që bëhen me këtë lloj kredie, kryhen me të njëjtin operacion si një llogari kontrolli që na lejon të fusim ose tërheqim para siç na përshtatet.

Pjesa negative e këtij lloji të produktit është interesi i lartë ka kur e keqpërdorim. Mos harroni se këto lloje të politikave janë krijuar për t'u shijuar në periudhën afatshkurtër dhe ndaloni së përdoruri atë sa më shpejt të jetë e mundur.

Në rast se kompania nuk ka aftësi paguese, njësia ekonomike mund të kërkojë një garanci ose edhe një garanci për ta konsideruar të përshtatshme për të patur një politikë.

Vetëm interesi paguhet për kapitalin që përdoret, por ka një sërë shpenzimesh shtesë që ju bëjnë të duhet të paguani pak më shumë sesa prisnit. Të gjitha interesat shlyhen në baza tremujore ose mujore në varësi të marrëveshjes me njësinë ekonomike dhe ngarkohen në llogarinë tuaj me një kredi normale ose produkt financiar.

Lajmi i mirë është se këto lloje të politikave kontraktohen me interes fiks, duke pasur parasysh periudhën e tyre të shkurtër të vlefshmërisë; megjithatë, në një kohë të caktuar dhe bazuar në Euribor, banka mund ta modifikojë atë.


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   i dobët dijo

  Shpjegim i shkëlqyeshëm ...

  të fala