Naon Modél 130

Naon Modél 130

Sumber Naon modél 130: Famisenper

Nalika anjeun ngalaksanakeun kagiatan ékonomi, salah sahiji prosedur anu anjeun kedah laksanakeun nyaéta pangmayaran angsuran dina akun pajak penghasilan pribadi. Hal ieu dilakukeun ngalangkungan modél 130. Tapi, Naon ari modél 130?

Upami anjeun nembé didaptarkeun, atanapi upami anjeun hoyong terang naon wujud 130 sareng kumaha cara ngeusianana kalayan leres, maka kami bakal nyaritakeun sagala hal anu anjeun kedah terang ngeunaan prosedur ieu sareng, pangutamana, kumaha sasuai sareng Keuangan. supados henteu aya hukuman.

Naon Modél 130

Naon Modél 130

Sumber: agénsi pajeg

Modél 130 kalebet naon anu dimaksud "Pangembalian pajak penghasilan triwulanan pikeun individu". Mangrupikeun pembayaran anu dilakukeun sacara pecahan (dibayar unggal tilu bulan) kanggo bagian pembayaran anu kedah dibayar tina pajak penghasilan pribadi dibayar ka Keuangan.

Tangtosna, henteu sadaya jalma wajib ngalakukeun éta, ngan ukur anu kaasup kana hal-hal ieu:

  • Bahwa aranjeunna ngalaksanakeun kagiatan ékonomi, kalebet kagiatan tatanén, ingon-ingon, kehutanan atanapi mancing. Tangtosna, aranjeunna kedah netepkeun metode estimasi langsung, naha normal atanapi disederhanakeun.
  • Yén aranjeunna ngalaksanakeun kagiatan propésional. Kacuali upami 70% tina penghasilan anjeun parantos ngagaduhan panyepengan atanapi setoran dina akun. Upami kitu, aranjeunna henteu kedah ngeusian Formulir 130.
  • Upami aranjeunna kemitraan sipil sareng / atanapi komunitas milik. Dina hal ieu, masing-masing pasangan kedah mayar dumasar kana partisipasina.

Kumaha ngeusianana

Kumaha ngeusianana

Ayeuna yén langkung jelas pikeun anjeun naon ari formulir 130, waktosna anjeun terang kumaha anjeun kedah ngeusianana supados éta saé pikeun Keuangan sareng henteu narik perhatian anjeun; atanapi malah parah, aranjeunna maksakeun sangsi ka anjeun.

Anjeun kedah émut yén, Dina bagian Declarant, anjeun kedah ngeusian NIF boh nami sareng nami kulawarga. Teras, di daérah akrual, penting pikeun anjeun nangtoskeun taun fiskal mana anu dimaksud sareng periode kuartal mana.

Nalika nyatakeun balik net, anjeun kedah émut yén éta akumulasi. Nyaéta, bayangkeun yén kuartal kahiji anjeun nguntungkeun 100 euro. Dina kuartal kadua, anjeun gaduh 200 euro. Nanging, nalika ngeusian formulir 130, anjeun kedah nambihan penghasilan anu anjeun nyatakeun dina kuartal kahiji sareng anu kadua. Kalayan kecap sanésna, dina kuartal terakhir ieu sanés 200 kauntungan, tapi 300 euro (200 + 100 dina kuartal kahiji).

Hal anu sami kajadian sareng biaya engké, anjeun kedah nambihan sadayana tina suku, nambihan biaya anu anjeun kagungan dina hiji anu sateuacan.

Gemblengna, model 130 gaduh tilu bagian anu béda.

  • Bagéan I dimana panghasilan sareng pengeluaran ditetepkeun sareng didirikeun sabaraha 20% tina ngirangan biaya tina pendapatan. Saatos éta, anu nyepeng anu anjeun tiasa gaduh ogé naon anu anjeun mayar ti kuartal sateuacanna dilarapkeun sareng anjeun bakal kéngingkeun hasilna.
  • Bagéan II, museur ka jalma anu ngalaksanakeun kagiatan tatanén, kehutanan, mancing atanapi ingon-ingon, anu kedah ngeusian modél dina bagian ieu.
  • Y bagian III, anu mangrupikeun ringkesan sadaya di luhur dimana éta masihan kami inohong pamungkas, anu tiasa mayar atanapi kanggo ngimbangan.

Step by step dina modél

Kumaha ngeusianana

Sumber: Bantuan Pajak

Pikeun ngajantenkeun langkung jelas, tetep ieu émut:

  • Kotak 1: di dinya anjeun kedah nempatkeun penghasilan pikeun sataun éta.
  • Kotak 2: lebetkeun biaya pikeun sataun.
  • Box 3: ieu otomatis, naon anu dilakukeun nyaéta ngirangan penghasilan sareng pengeluaran.
  • Kotak 4: éta bakal naros ka anjeun sacara manual ngitung sabaraha 20% tina hasil kotak 3, asalkeun hasil ieu positip. Naon anu négatip? Pasang enol hiji.
  • Kotak 5: dina rohangan ieu anjeun bakal ngagaduhan jumlah dua kotak, 7 sareng 16. Ieu mangrupikeun jumlah tina 130 modél anu anjeun parantos nunjukkeun. Upami, contona, éta mimiti taun, anjeun moal nempatkeun naon-naon di dieu. Tapi enya ti trimester kadua. Éta sababna penting pikeun anjeun ngagaduhan dokumén di luhur.
  • Dina kotak 6: anjeun bakal ngagaduhan jumlah anu dicekel ku anu parantos anjeun terapkeun atanapi anu parantos diterapkeun ka anjeun.
  • Kotak 7: mangrupikeun pangirangan anu sanés, tina kotak 5 sareng 6 dina kotak 4. Kalayan kecap séjén. Naon anu anjeun kedah mayar (kotak 4) bakal dikirangan tina panyekel (5 sareng 6) anu parantos dianggap parantos dilebetkeun kana nami anjeun.

Dugi ka dieu éta pikeun jalma anu mandiri atanapi jalma anu ngagaduhan kagiatan ékonomi. Ayeuna, upami anjeun damel dina tatanén, ingon-ingon, mancing atanapi kehutanan, anjeun kedah ngeusian hal-hal ieu:

  • Box 8: anjeun kedah ngalebetkeun penghasilan sapanjang taun, kalebet hibah, bantosan ...
  • Kotak 9: 2% tina jumlah kotak saencanna bakal dilarapkeun tanpa tumut kana biaya.
  • Buleud 10: biasa nempatkeun panyimpenan anu anjeun kedah panawaran dina invoice anu anjeun parantos.
  • Kotak 11: Éta anu bakal ngirangan kotak 9 sareng 10, masihan hasil anu tiasa négatip atanapi positip.

Tungtungna, Bagian III mangrupikeun kasimpulan, sareng kotak anu aya nyaéta:

  • Kotak 12: dimana anjeun nempatkeun jumlah kotak 7 sareng 11. Deui, éta tiasa janten nilai positip atanapi négatip.
  • Box 13: hal anu henteu seueur anu terang nyaéta, nalika penghasilan anjeun kirang, Perbendaharaan ngamungkinkeun anjeun ngirangan dugi ka 100 euro. Hal anu pangsaéna nyaéta anjeun milari inpormasi ngeunaan kotak khusus éta pikeun terang nilaina anu tiasa anjeun nerapkeun pikeun diskon (upami anjeun tiasa).
  • Dina kotak 14: bakal aya bedana antara kotak 12 sareng 13. Deui tiasa positip atanapi négatip.
  • Kotak 15: dipaké pikeun ngarékam nilai négatip. Kalayan kecap séjén, upami anjeun ngagaduhan hasil négatip dina kotak 19, anjeun kedah nunjukkeun, salian ti éta, anjeun kedah émut yén nilai kotak ieu moal langkung luhur tibatan 14.
  • Kotak 16: upami kotak 14 parantos positip sareng anjeun ogé mayar pinjaman kusabab parantos ngagaleuh atanapi ngaréhabilitasi bumi anjeun, anjeun tiasa ngirangan biaya di dieu. Sakumaha seueur anjeun tiasa ngirangan? Nya, jumlah dina kotak 3 (atanapi 8 upami anjeun ngagaduhan kagiatan tatanén, ingon-ingon ...). Éta upami, watesna parantos ditetepkeun dina 660,14 euro.
  • Kotak 17: éta gampang, hasilna tina ngirangan kotak 14 sareng 15.
  • Box 18: anjeun ngan ukur kedah ngeusian upami aya deklarasi pelengkap. Upami teu kitu, éta tetep nol atanapi kosong.
  • Box 19: akhirna, kotak ieu ngirangan 17 sareng 18, masihan hasil anu model 130. Upami positip, anjeun kedah mayar; sareng upami éta négatip, anjeun tiasa ngimbangan modél-taun ieu di handap taun (anjeun ogé tiasa kéngingkeun aranjeunna naon anu anjeun mayar langkung).

Ku cara kieu, anjeun tiasa ngagaduhan pituduh sareng langkung ngartos naon anu dimaksud modél 130 sareng kumaha cara ngeusianana kalayan leres sahingga sadayana leres.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.