Petikan Peter Lynch

Peter Lynch masihan seueur tip pikeun investasi

Nalika urang hoyong diajar atanapi ngamimitian dina mata pelajaran anu urang henteu pernah noél sateuacanna atanapi sakedik pisan, hal anu paling disarankan nyaéta pikeun nginpokeun diri, diajar sareng ningali jalma-jalma anu kawéntar dina éta bidang. Dina dunya ékonomi éta sami. Investor sareng ekonom anu hébat ngagaduhan seueur naséhat pikeun diturunkeun ka kami, janten henteu nganyenyeri maca kami hikmahna, sapertos frasa Peter Lynch.

Keuangan rumit pisan sareng picilakaeun nalika ngeunaan investasi. Kusabab éta urang kedah ngaleueut sagala anu urang tiasa saé sateuacan ngalaan artos tanpa terang naon anu urang lakukeun. Kusabab kitu kami parantos ngahususkeun tulisan ieu kana frasa Peter Lynch. Salaku tambahan, urang bakal nyarios sakedik ngeunaan saha ékonom anu kawéntar ieu sareng naon falsafah investasi na.

17 frasa pangsaéna Peter Lynch

Peter Lynch ngagaduhan seueur frasa anu tiasa dijantenkeun pituduh

Anu diarepkeun yén, salami mangtaun-taun karir di dunya kauangan, Peter Lynch parantos ngempelkeun sajumlah ageung frasa anu aranjeunna tiasa janten pedoman pikeun sadayana anu mutuskeun ngamimitian di pasar internasional. Salajengna urang bakal ningali daptar 17 frasa pangsaéna Peter Lynch:

  1. "Konci pikeun ngahasilkeun artos tina saham henteu kedah sieun ku aranjeunna."
  2. "Anjeun tiasa kaleungitan artos dina jangka pondok, tapi anjeun kedah jangka panjang pikeun ngasilkeun artos."
  3. "Penting pikeun diajar yén aya perusahaan di tukangeun unggal saham, sareng ngan aya hiji alesan asli naha saham naék. Perusahaan tina kinerja goréng dugi ka saé, atanapi anu alit janten ageung. "
  4. "Upami anjeun henteu nganalisis perusahaan, anjeun gaduh kasempetan anu sami pikeun kasuksésan salaku pamuter poker bet tanpa ningali kartu na."
  5. Investasi mangrupikeun kasenian, sanés élmu. Jalma anu condong ngitung sacara kaku sadayana aya dina kakurangan. "
  6. "Entong pernah investasi dina ideu anu anjeun moal tiasa ilustrasi ku patlot."
  7. "Perusahaan pangsaéna kanggo mésér panginten perusahaan anu parantos dipibanda dina portopolio anjeun."
  8. Kacuali dina kasus kejutan gedé, tindakanana rada bisa diprediksi dina jangka waktu dua puluh taun. Sedengkeun pikeun naha maranéhna bakal naék atanapi turun dina dua atanapi tilu taun ka payun, éta sami sareng ngalungkeun koin. "
  9. "Upami anjeun nyéépkeun langkung ti tilu belas menit ngabahas perkiraan pasar sareng ékonomi, anjeun bakal miceun sapuluh menit.
  10. "Upami anjeun resep toko, anjeun panginten bakal resep tindakanana."
  11. Investasi dina hal-hal anu anjeun ngartos.
  12. "Entong pernah investasi di perusahaan tanpa kedah terang heula laporan kauangan na."
  13. «Dina jangka panjang, korélasi antara kasuksésan operasional perusahaan sareng kasuksésan na dina pasar saham mangrupikeun 100%. Disparity ieu mangrupakeun konci pikeun ngahasilkeun artos. "
  14. "Upami dewan mésér saham di perusahaanna nyalira, anjeun kedah ngalakukeun hal anu sami."
  15. "Henteu sadayana nanem modal sami."
  16. "Investasi saham sateuacan aset sanés."
  17. "Anjeun henteu tiasa ningali waktos payun nganggo kaca spion."

Saha Peter Lynch?

Peter Lynch mangrupikeun salah sahiji profési pangurus aset anu paling dikenal di dunya

Pikeun ngartos frasa Peter Lynch ogé, urang kedah terang saha ékonom anu hébat ieu sareng naon filsafat investasi na. Dina waktos ayeuna mangrupikeun salah sahiji profesi manajer aset anu paling dikenal sareng dihargaan di dunya. Anjeunna tanggel waler pikeun dana Fidelity Magellan, anu menonjol pikeun kéngingkeun laba taunan 29% salami taun 1977 dugi ka 1990, 23 taun total. Kusabab kitu, Lynch dianggap salaku salah sahiji pangurus dana anu paling suksés dina sadaya sajarah. Salaku tambahan, anjeunna panulis sababaraha publikasi sareng buku anu aya hubunganana sareng strategi investasi sareng pasar.

Kumaha cara Peter Lynch nanem modal?

Prinsip investasi Peter Lynch anu paling populér nyaéta pangetahuan lokal, nyaéta, nanem modal dina naon anu dipikaterang. Kusabab kaseueuran jalma condong ngahususkeun kana sababaraha daérah khusus, nerapkeun konsép anu dasar pisan ieu ngabantosan para investor mendakan saham anu saé sareng kirang nilaina. Ideu anu disorot ku ékonom anu hébat ieu nyaéta Investasi di perusahaan anu gaduh sakedik hutang, anu kauntungan na dina fase pertumbuhan sareng saham na sahandapeun nilaina nyata. Ieu kagambar dina sababaraha frasa ku Peter Lynch.

Tulisan anu aya hubunganana:
Tanda kutip George Soros

Pikeun Lynch, prinsip ieu ngagambarkeun titik awal pikeun unggal investasi. Salaku tambahan, dina sababaraha kasempetan anjeunna parantos masihan koméntar yén, numutkeun anjeunna, hiji investor individu ngagaduhan kasempetan anu langkung saé pikeun hasil sareng ngasilkeun artos tibatan manajer dana. Ieu kusabab anjeun leuwih gampang mendakan kasempetan investasi anu saé dina kahirupan sadidinten.

Sedengkeun pikeun filosofi investasi séjén, Peter Lynch sababaraha kali ngritik anu disebut waktos pasar. Éta ngeunaan usaha pikeun ngaduga harga ka hareup. Numutkeun ka anjeunna, "Langkung seueur artos anu kaleungitan nyobian ngantisipasi koreksi pasar tibatan koréksi éta sorangan." Sanaos henteu aya dina daptar frasa Peter Lynch anu pangsaéna, éta pasti mangrupikeun réfléksi anu hadé.

Kuring miharep petik-petik Peter Lynch ieu parantos ngabantosan sareng inspirasi pikeun anjeun. Éta nasihat sareng réfléksi anu saé, utamina upami urang énggal dina dunya kauangan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.