9 совети за успешно справување со берзата во 2018 година

советиАко ги земеме предвид предвидувањата на финансиските аналитичари, 2018 година нема да биде лесна година за интересите на малите и средни инвеститори. Се разбира успех во работењето Не е осигуран, далеку од тоа. Сите предвидувања покажуваат дека ќе биде полн со пречки и ќе биде потешко да се генерираат бенефиции во операциите извршени на финансиските пазари. Од ова општо сценарио, претпазливоста треба да биде еден од заедничките именители на вашите постапки. Бидејќи во секој случај едно е јасно и тоа е дека оваа година ќе се вратат и деловните можности. И ништо подобро од тоа да бидете подготвени да ја искористите оваа ситуација.

Еден од ризиците на извршените операции оваа година е дека тие се материјализираат под силни корекции. Во оваа смисла, не можете да заборавите дека меѓународните акции растат многу години, можеби премногу. И во секој момент треба прилагодете ги позициите помеѓу купувачите и продавачите. Лошата работа за вашите интереси на берзата не е што се случуваат овие корекции. Ако не, напротив, се генерира промена на трендот во главните индекси на капиталот. Одење од нахакан во мечешки. До тој степен што може да се видите закопчани во вашите позиции. Тоа е, многу далеку од вашите цени за набавка.

Друг аспект за кој треба да бидете свесни е што ќе се случи со каматни стапки. И од едната и од другата страна на Атлантикот. Бидејќи, во зависност од овој важен параметар, ќе се движат вреќи од скоро целиот свет. Но, во сите случаи, и да ви помогнеме да ги испланирате вашите инвестиции од сега, ништо подобро од низа совети за тоа што треба да направите. Со цел поефикасно да ги оптимизирате операциите во текот на дванаесет месеци пред нас. Нема да ве чини многу и наместо тоа можете да имате одредена предност во движењата што ги правите отсега.

Совети: изберете вредности

Нема сомнение дека еден од клучевите за постигнување на дестинацијата во подобри услови ќе се заснова на избор на подобри вредности. Во оваа смисла, мора да ги изберете оние вредности што имаат а подобро однесување на финансиските пазари. Постојат сектори кои сигурно ќе напредуваат подобро од другите. Со разлики во нивните понуди што можат да претставуваат многу пари во салдото на вашата сметка. Ова е местото каде што отсега ќе мора да ги насочувате вашите финансиски придонеси. Како на пример, во електротехничките компании кои се поодбранбени и многу поволни за ефикасно да ги заштитат своите позиции на берзата.

Друг од обложувалниците е претставен со хартии од вредност кои имаат многу висока исплата на дивиденда. Ако е можно над 5% и како формула да има А. фиксен приход во рамките на варијаблата. На овој начин, ќе имате фиксен и загарантиран приход секоја година. Без оглед на тоа како се тргува со акциите на финансиските пазари. Не само од електричните компании, туку и во другите стратешки сектори како што се нафтата, комуникациите, па дури и непарната банка. Ако ја изберете оваа стратегија, се разбира, ќе бидете позаштитени од најнеповолните сценарија на меѓународната економија. Ова е многу конзервативна техника, но скоро секогаш се исплати во форма на резултати. Без оглед на профилот што го презентирате како мал и среден инвеститор: дефанзивен, агресивен или среден. Не пропуштајте ја оваа можност што ви е презентирана во 2018 година.

Оставете малку ликвидност на сметката

dinero Ако сакате да го зачувате вашето наследство, ништо подобро отколку да одвоите само дел од вашиот капитал оваа година. Токму онаа што нема да ви треба во наредните месеци. Beе биде многу ефикасна стратегија да се соочите со можните загуби што можат да ги создадат вашите операции на пазарите на акции. И ако е можно поддржано од а стоп за нарачката за да не одат хендикепите во текот на оваа вежба што штотуку започна. Секоја мерка за безбедност ќе биде малку за да се следат неповолните сценарија што може да ги презентира берзата од сега па натаму.

Од друга страна, уживањето во ликвидноста на вашата сметка ќе ви овозможи да имате поголеми деловни можности оваа година. Нешто што несомнено ќе се случи, без оглед како се развиваат финансиските пазари. Ова е една од најважните причини за не ги вложувај сите пари одеднаш. Можете да започнете со мали операции малку по малку и доколку условите се поволни, ќе имате време да ги зголемите своите позиции. Во оваа смисла, самите пазари ќе ви обезбедат упатства за акција во 2018 година.

Диверзифицирајте инвестиции

Друг клуч за оптимизирање на работењето се заснова на нецентрирање на едно финансиско средство. Ако не, напротив, дистрибуиран меѓу неколку. Дури и доаѓаат од различни финансиски производи. Не само на варијабилниот приход, туку и на фиксниот приход, па дури и од алтернативни пристапи. На овој начин, ќе бидете во позиција да го зголемите профитот во најмалку поволни сценарија за финансиските пазари. Но, тоа ќе биде и најправилната стратегија за ограничување на загубите кога ситуацијата не е онаква каква што сакате.

Овој метод на инвестирање може да се спроведе според процентите што се најпогодни за профилот што го презентирате како мал и среден инвеститор. Не е изненадувачки, тоа ви овозможува да бидете многу флексибилни во сите операции што ги извршувате во текот на оваа нова трговска година. И дека можете дури и да го однесете во финансиски производи популарни како инвестициски фондови.

Одлучете се за активно управување

Оваа стратегија е високо ценета за тешките периоди на финансиските пазари. Не е изненадувачки, тоа ве штити од несакани ефекти што можат да ви одземат многу пари во работењето. Покрај тоа, ви овозможува да се прилагодите на сите сценарија, дури и на најнегативните. Со постојано обновување на вашето портфолио за инвестиции. Каде што флексибилност Треба да биде заеднички именител на добар дел од вашите настапи. Со подобрување на нивните резултати. Од друга страна, постојат инвестициски фондови што се направени според овие карактеристики. Каде што вие самите нема да морате да правите ништо, но тоа ќе ви биде наметнато од овој специјален производ.

Пребарај нови можности

злато Тие се место за сомнеж, не треба да се откажувате од одлични операции што ве водат да генерирате големи капитални добивки. За ова, нема да имате избор освен да бидете многу внимателни кон еволуцијата на различните финансиски пазари. Не само преку купување и продажба на акции на берзата. Но, во други алтернативни медиуми, како што е благородни метали, суровини па дури и некои поегзотични. Тие можат да ви дадат повеќе од една радост во некоја фаза во следните дванаесет години. За да ги постигнете овие цели, мора да бидете многу отворени за секаков вид инвестиции. Дури и со оние што никогаш не сте ги оперирале во животот.

Враќање во банкарските производи

Во текот на оваа година каматните стапки ќе се зголемат од двете страни на Атлантикот. Фактор што можете да го искористите поради подобрата профитабилност што ќе ви ја понудат банкарските производи. Меѓу нив, орочени депозити, задолжница или сметки со висок принос, меѓу некои од најрелевантните. Со маргини што веќе можат да се приближат до нивоа близу до 2%. Процент што не сте го постигнале во текот на оваа година што го нема. Каде што ретко можете да надминете 0,5% камата

Од друга страна, периферни врски тие се друга профитабилна опција за мали и средни инвеститори со поодбрамбен профил. Тие нема да понудат навистина спектакуларни приноси, но барем ќе имате поголема сигурност да го зачувате капиталот плус мал профит. До точка што може да биде една од инвестициите што изненадуваат повеќе од еден корисник. Овие обврзници можат да се формализираат индивидуално или во формат на инвестициски фонд. Во секој случај, не заборавајте на овој облог ако сакате да поминете неколку тивки денови во текот на 2018 година.

Нанесете ги обратните производи

Овој совет е наменет за најагресивните инвеститори. Поради негативните изгледи од одредени финансиски аналитичари. На овој начин, инверзните производи можат значително да ги подобрат мечешките сценарија на пазарите на акции. Но, поради големиот ризик што го носат нивните операции, препорачливо е движењата да ги направите од овој момент мали количини. Затоа што на патот може да изгубите и многу евра. Не залудно, тоа е најризичниот облог што ви го предлагаме сега.

Одбранбени хартии од вредност на берзата

Во рамките на овој пазар, најконзервативните вредности ќе бидат најповолни за одбрана на вашите интереси. Меѓу другите причини затоа што тие се постабилни во нивните понуди. Но, тоа е исто така што тие ви даваат многу привлечни дивиденди. Со просечен интерес од околу 5% И дека ќе имате на фиксен и загарантиран начин секоја година. Без оглед на еволуцијата на вашите активности на финансиските пазари. Во сите случаи, тие ќе ви понудат повисок принос од оној што го обезбедуваат финансиските средства од фиксниот приход.

Тулата се враќа

ladrillo По долгогодишна стагнација време е да се упатиме кон градежниот сектор. Во оваа смисла, шпанските акции се полни со многу предлози за да го задоволат вашето барање. Од различни пристапи и опфаќајќи различни линии на деловно работење. Тие се вредности што можат да го соберат доброто сценарио што е претставено на секторот за тули. Можеби е време да се отворени позиции во кој било од нејзините берзански предлози. Едно од најпрофитабилните обложувалници со новото економско сценарио во Шпанија.


Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

Коментар, оставете го вашиот

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

*

*

  1. Одговорен за податоците: Мигел Анхел Гатон
  2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
  3. Легитимација: Ваша согласност
  4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
  5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
  6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.

  1.   Гонзало Ромеро dijo

    Ви благодарам многу за советот. Вистината е дека тие се од голема помош затоа што започнав да тргувам пред некое време и иако мојот брокер ми помогна да се едуцирам, добро е да тренирам самостојно. Затоа секогаш читав вакви статии. Се надевам дека ќе продолжат да објавуваат слични информации.