Важни понуди за преземање

Што е ОПА

ОПА е понуда за јавна аквизиција, метод на берза во кој компанија презема контрола врз друга компанија што е помала од првата

Инвеститорите исто така можат да инвестираат во нивните омилени фудбалски тимови

Најоригинални вредности на берзата

Ако сакате да инвестирате некои навистина оригинални вредности, ние ви даваме неколку совети за да можете да ги направите заштедите профитабилни со нив

Инвестирањето во нафта е една од инвестициските опции во 2016 година

Што е со акциите на Репсол на берзата?

Репсол е една од опциите на берзата каде што може да се постигне најголем принос, но загубите може да бидат и многу изразени, дали се осмелувате да ги купите неговите акции?

Проблеми со измама и картички

Измама со кредитни картички

Измамите со кредитни картички се зголемија, иако субјектите се обидоа да ја подобрат безбедноста на своите клиенти, ние ви нудиме совети за нивна употреба

факторинг

Што е факторинг?

Факторингот е опција за финансирање на обртни средства што е насочена кон мали и средни компании. Откријте ги видовите, предностите и недостатоците.

кредитна политика

Што е кредитна политика?

Дали треба да знаете што е кредитна политика? Откријте ги сите карактеристики и фино печатење на овој финансиски производ за да избегнете изненадувања

Инвестирање на берза или купување стан?

Многу луѓе се сомневаат дали ги вложуваат своите пари на берза или ги инвестираат во недвижен имот. Тука ги споредуваме двата система за да видиме кој најдобро одговара на вашата ситуација.

Совети за избор на најдобар брокер

Изборот на добар брокер на акции е од суштинско значење ако сакате удобно да работите. Ние ви кажуваме добрите и лошите страни да изберете соработник и да го добиете тоа правилно