Кредити за претприемачи: друга форма на инвестиции

претприемачи Еден од начините да се инвестира на среден и долг рок е преку проект спроведен од претприемачи. Каде можете да добиете идеја да развиете своја сопствена компанија. Не само со идејата за добивање на А. вратете се на вашите заштеди, но за да ги задоволите вашите лични и професионални желби. Сепак, имате недостаток што ќе ви треба значителна ликвидност на вашата сметка за да ја развиете проект.

За да се соочите со овој проблем, главното решение што го имате е преку приватно финансирање што банките, кредитните институции, па дури и онлајн платформи. Преку овие канали за финансирање ќе ги имате потребните финансиски ресурси за да ја извршите вашата илузија за преземање на тој стар проект што го имавте на ум неколку години.

Оваа ваша лична иницијатива ќе ви овозможи да бидете господар на сопствената судбина. Но, уште поважно, можноста да се постигне многу висока. Ако сè се развива правилно, ќе бидете во позиција да добиете капитална добивка за неколку години. Како награда за вашиот труд. Над перформансите што можете да ги генерирате преку повеќе или помалку традиционални инвестиции. И во варијабилен приход (купување и продажба на акции на берза, инвестициски фондови, благородни метали, итн.) Или фиксни (орочени депозити, банкарски задолжница или јавен долг, меѓу другите предлози).

Барања за претприемачи

Претприемничкиот дух на Шпанците е сè уште недопрен по ефектите од економската криза. Ова е јасно од податоците дадени во Светскиот извештај за ГЕМ (Глобален монитор за претприемништво) што одговара на финансиската година 2015 година, што покажува дека овој деловен сегмент порасна на 5,7% за ова време. Водачкиот капацитет, знаењето или желбата да се постигнат одредени цели во нивната професионална активност се некои од карактеристиките што ги карактеризираат неговите членови.

И покрај сè, монетарниот фактор продолжува да биде одлучувачки за зајакнување, одржување и проширување на своите деловни линии. Финансирањето на нивните проекти е еден од елементите што најмногу ги засега, бидејќи е многу важен дел од овој процес. Не е изненадувачки што еден од вашите први пристапи треба да се заснова на вашите реални потреби и на изворите достапни во секое време за да ги соберете финансиските ресурси за да ги дефинирате вашите планови за претприемништво.

Од ова општо сценарио, се состои една од нејзините главни цели откриваат извори на финансирање каде треба да одат и колку пари можат да добијат преку нив. Во моментов, приватните заеми се најважниот начин за добивање ликвидност на финансискиот пазар. Главно поминува низ предлозите што ги развиваат банките, но и преку официјалните линии направени специјално за претприемачите и бизнисмените воопшто.

Во однос на претходното, забележано е одредено забавување за промовирање на оваа професионална активност. Предлозите се помалку од само пред неколку години, иако под поконкурентни услови за договор како последица на поевтината цена на парите од страна на монетарните власти на заедницата. И тоа доведе до тоа неговата вредност да биде практично непостоечка, од 0%. И покрај тоа, сè уште има многу модели што вашите примачи можат да ги претплаќаат, под различни формати што им даваат поголема флексибилност во побарувачката.

Најдобри заеми

кредитиВо рамките на тековната банкарска понуда што нуди ликвидност на претприемачите, може да се најдат неколку кредитни линии, кои, иако одржуваат многу слични комерцијални линии меѓу нив, ја претставуваат непарната новина за да ја направат интересна за развојот на компанијата. Дури и по цена на вработување други производи поврзани со деловниот сектор. Во секој случај, пристап кредитни линии до 100.000 евра тоа е реалност.

Каха Еспања-Дуеро се одлучува за заем на компанијата, личен заем, така што помлади претприемачи финансирајте ги вашите проекти. Овој предлог дава до 80% од инвестицијата, со максимално утврдено 18.000 евра. Друг придонес е дека има рок на отплата до 5 години. И како новина во однос на другите модели на финансирање, можноста за намалување на вашите месечни исплати со договарање на други производи, особено насочени кон овие клиенти (визит-картичка, трговско осигурување, пензиски план, итн.).

Заемот за претприемач е одговорот што Банко Сабадел го даде за да ги задоволи потребите на производното ткиво во земјата. Им нуди посебни услови, да ги користат за проекти за самовработување или ако сакаат да го прошират својот бизнис во странство. За да го направат ова, тие го продолжуваат своето финансирање до вкупната инвестиција. Со максимален период за враќање од 5 години, но со предност што нејзините носители се во позиција да се определат за грејс период кој достигнува 12 месеци.

Под името Crédito Negocios 10, ING Direct пласираше нов производ што го пушти во продажба на пазарот, а кој се разликува затоа што неговиот договор е исклучиво преку Интернет. Генерира многу флексибилен врв на ликвидност што се движи помеѓу 3.000 и 100.000 евра, каде каматната стапка ќе биде прилагодена на деловната активност. Претставува само провизија, почетна, што е 1% и ќе се примени во прецизниот момент на нејзино официјализирање. За да се искористи оваа банкарска иницијатива, нема да биде потребно да се презентираат гаранции, како што е случај со други слични заеми, но ќе биде доволно за апликантите да имаат отворена деловна сметка што ја промовираат од овој субјект.

Каха де Инжениерос генерира друга алтернатива што ќе ја претплати секој претприемач. Преку Инвестицискиот заем, кој обезбедува до 100.000 евра и зголемување на рокот на отплата до 10 години, со можност за прифаќање на двегодишен грејс период. Неговото прифаќање подразбира плаќање на фиксна каматна стапка од 6,65%. На што се додава провизија за отворање од 1,25%.

Официјално финансирање, поконкурентно

финансирање Друго многу поинакво решение, па дури и поповолно заради неговите посебни услови за договор, е МЦК линија за претприемачи што сè уште е на сила до 9 ноември 2016 година и може да се формализира од главните банкарски субјекти. Плаќа за сите инвестиции развиени на национална територија, за вкупниот инвестициски проект. Со максимална сума што достигнува до 12,5 милиони евра, во една или повеќе операции и што се разликува од другите формати затоа што може да се формализира, или во форма на кредит, или во лизинг (договор за финансиски лизинг).

Нејзините апликанти можат да изберат рок на работење, почнувајќи од една година и до максимум 20, што може да вклучува еден или два грејс периоди. Во зависност од овие варијабли, каматната стапка, фиксна или променлива, варира од ICO диференцијал + 2,30% за најбрзи услови (околу една година), до 4,30% што ќе генерира најекспанзивни, над четири години.

Исто така, треба да знаете ...

Не само што ќе треба да ги имате потребните финансиски средства за да го остварите вашиот професионален проект. Секако дека не, ти требаат други работи и многу важни. Ако ја имате оваа идеја замислена како инвестиција долгорочно насочено, нема да имате избор освен да ја знаете длабоко нишата на пазарот каде од сега ќе влегувате. Мора да го знаете тоа, како и да имате доволно контакти во секторот. Especiallyе ви помогне особено на почетокот, во најтешките моменти од овој проект.

Исто така, мора да имате а добар тим на советници кои ве водат да ја започнете вашата деловна иницијатива. Тие ќе бидат вашата точка на поддршка да ги надминете многуте пречки што ќе ги најдете од самиот почеток. Willе биде многу повеќе отколку што сте планирале од самиот почеток. Поради ова, ќе биде многу потребно да не се најдете сами во оваа фаза од животот. Во секој случај, опкружете се со високо обучени луѓе кои се целосно доверливи. Тоа ќе биде многу важен чекор што ќе треба да го направите како претприемач.

Не заборавајте дека во почетната инвестиција со која ќе треба да се соочите, мора да имате предвид многу концепти. Простории, персонал, материјални, административни трошоци итн. Не е изненадувачки, ќе мора да платите значителна инвестиција во зависност од деловниот модел што сакате да го развиете. Не брзајте да се оствари профит многу брзо. Може да биде непријатност што може сериозно да им наштети на вашите аспирации. Подобро е да се фокусирате, напротив, на поставување на најцврсти темели во вашиот претприемачки проект.

Неколку совети за инвеститорите

совети Преземањето не е лесен пат бидејќи бара апсолутна посветеност за да се фокусирате на вашата професионална активност. Во секој случај, ќе имате низа едноставни совети кои можат да ви бидат корисни за да ги постигнете посакуваните цели. Некои од нив ќе бидат следниве што ќе ги изложиме.

 1. Можете да се одлучите за многу конкурентно финансирање поради одлична понуда на производи од овие карактеристики што банките ги комерцијализираат. Beе бидете во позиција да заштедите многу евра доколку се одлучите за најдобрата кредитна линија.
 2. Мора да го имате многу јасни идеи за тоа што сакате да постигнете и каде сакате да одите. Helpе ви помогне да разјасните многу од сомнежите што ги имате дотогаш.
 3. Не треба да го сметате тоа за чиста и тешка инвестиција, туку како а вашата иницијатива што сакате да го извршите. Без понатамошни импликации.
 4. Не смеете не штеди на сите напори Ако сакате враќањето на заштедите да се појави наскоро. До тој степен што ќе мора да посветите многу часови на ден за да ја подигнете оваа ваша лична иницијатива.
 5. Пред да имате бенефиции, нема да имате друг избор освен амортизираат сите трошоци што си направил. Тоа ќе биде процес што може да трае неколку години.

Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

Биди прв да коментираш

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

*

*

 1. Одговорен за податоците: Мигел Анхел Гатон
 2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
 3. Легитимација: Ваша согласност
 4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
 5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
 6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.