Premi résiko

Dina halaman ieu anjeun tiasa nuturkeun nilaina Premium résiko Spanyol menit demi menit. Nilai premium nunjukkeun résiko anu dipasrahkeun ku pasar kauangan pikeun hutang nagara. Langkung ageung nilai éta, langkung ageung waragad pembiayaan yén nagara éta kedah mayar sahingga résiko kabangkrutan anjeun ageung.

Dina waktos ayeuna premium résiko Spanyol nyaéta 62 titik dasar.

63 +10.63%11/06/2021 15:30

62 -10.62%11/06/2021 13:50

63 +10.63%11/06/2021 13:30

62 -10.62%11/06/2021 12:30

63 +10.63%11/06/2021 12:00

62 -10.62%11/06/2021 11:10

63 -10.63%11/06/2021 10:40

Dina kasus Spanyol, premi résiko diitung dumasar kana premium résiko Jérman, janten nilai 400 poin hartosna éta bédana antara Jérman sareng premi résiko Spanyol nyaéta 400. Salaku conto, upami biaya Jérman 1,3% pikeun ngabiayaan dirina sareng Spanyol gaduh diferensial 400 maka biaya pembiayaan di Spanyol nyaéta 5,3%. Nilai ieu dicandak ku nambihan 130 + 400 = 530 (5,3% salaku perséntase).

Premi résiko parantos kasohor di Spanyol salaku hasil tina krisis pangurangan daulat taun 2011 anu ngajantenkeun nilai naék kana angka di luhur 500 poin. Dina kaayaan ieu, nagara henteu tiasa ngabiayaan dirina sorangan di pasar, tah éta résiko tina standar éta badag.