Nilai kadaster

nilai rateable

Nilai cadastral mangrupikeun salah sahiji istilah anu urang paling resep. Tapi ogé anu paling urang hate. Ieu kusabab aya kalan-kalan nilai ieu tiasa nyababkeun urang nampi berita anu saé; sareng dina waktos anu sami urang kedah ngeruk saku kanggo nyanghareupan pajak anu pikasieuneun.

tapi, Naon nilai cadastral? Kanggo naon? Kumaha cara ngitungna? Dinten ieu kami bakal nyarios sareng anjeun langkung jéntré ngeunaan istilah ieu anu anjeun kedah terang ku hidep.

Naon nilai cadastral

Naon nilai cadastral

Nilai kadaster nyaéta a pangajen anu dipasihkeun ka perumahan sapertos cara netepkeun naon nilaina ieu. Misalna, anggap anjeun gaduh bumi di jalan anu cukup "beunghar". Nilai cadastral bumi éta bakal luhur ku lokasi, tapi ogé ku kumaha imahna.

Saleresna, kriteria evaluasi parantos ditangtukeun ku masing-masing déwan kota, ku cara kitu éta henteu sami di hiji kota sapertos di kota sanésna, sanaos mirip pisan.

Sadaya perumahan ieu didaptarkeun sacara wajib di Cadastre, anu mangrupikeun anu ngumpulkeun nilai sadaya perumahan. Éta mangrupikeun prosedur anu gratis sareng umum, janten anjeun tiasa sacara gampil konsultasi kaduana pikeun milik anjeun sareng anu sanés.

Nilai kadaster sareng nilai pangajen

Aya seueur anu, lepat, nyangka yén nilai kadaster sareng nilai anu ditaksir sami, padahal dina kanyataanna henteu. Penilaian nyaéta anu dianggo nalika nyungkeun hipotik, sareng nilai ieu tiasa langkung luhur atanapi langkung handap tina cadastral.

Salaku tambahan, éta mangrupikeun anu dianggo pikeun nyetél harga jual beuli anu saé. Sareng titik sanés anu kedah diperhatoskeun, nilai peniléyan turun naek numutkeun kaayaanana pasar, sapertos anu iraha waé atos tiasa nilain langkung atanapi kirang.

Faktor anu mangaruhan nilai kadaster

Faktor anu mangaruhan nilai kadaster

Sanaos kami henteu tiasa nyarioskeun sadayana anu bakal mangaruhan tokoh akhir, aya sababaraha elemen anu nangtoskeun, dugi ka langkung ageung atanapi kirang, nilai cadastral tina hiji properti. Ieu nyaéta:

  • Lokasi atanapi lokasi na. Nyaéta, tempat dimana éta saé sareng naon anu ngurilingan na.
  • Bahan anu dianggo dina pangwangunan. Henteu ngan éta, tapi ogé cara ngawangunana, biayana, kualitas, umur harta ...
  • Nilai pasar. Leres, harga anu tiasa dihontal ku perumahan di pasar ogé pangaruh dina sababaraha cara, boh pikeun ngagaleuhna atanapi kanggo ngajualana. Kituna, anjeun kedah terang yén nilai kadaster moal pernah ngaleuwihan nilai pasar. Masalahna nyaéta ieu ngandung harti yén kedah aya tinjauan anu tetep pikeun nilai kadaster éta supados saluyu sareng naon anu parantos urang carioskeun.

Kumaha ngitung nilai cadastral tina perumahan

Kumaha ngitung nilai cadastral tina perumahan

Bayangkeun yén anjeun gaduh perumahan, janten bumi, susun, tempat ... Anjeun panginten hoyong terang naon nilai cadastral na,

Pikeun ngitungna, Anjeun kedah nambihan boh nilai lahan boh anu gedong. Pikeun ieu kedah ditambihan sababaraha kriteria khusus anu ditangtukeun ku panerapan kotamadya. Kusabab kitu urang moal tiasa nyaritakeun persis rumus anjeun, tapi anu pangsaéna pikeun terang naon éta kriteria évaluasi sareng data ieu:

  • Nilai lahan.
  • Nilai konstruksi.
  • Lokasi tempat milik.
  • Kualitas sareng umur tina harta.
  • Nilai sajarah, budaya, artistik.
  • Pangeluaran produksi.
  • Nilai pasar.

Bisi wae, anjeun henteu kedah gélo naroskeun data ieu, kusabab aya dua cara pikeun terang nilai kadaster bari henteu kedah ngitung. Wangun ieu nyaéta:

Kalayan resi IBI

Sakumaha anjeun terang, sadaya perumahan kedah dinyatakeun dina Cadastre sareng, dina nilai cadastral, anjeun kedah mayar pajeg, leres? Nya, dina éta resi IBI, anu dibayar taunan, nilai cadastral harta éta katingali.

Henteu ngan éta, tapi Éta ngarecah, dina hiji sisi, nilai bumi tempat anjeun parantos ngawangun; sareng, anu sanésna, nilai pangwangunan.

Upami anjeun henteu gaduh resi, tapi anjeun émut sabaraha anjeun mayar, anjeun tiasa gampang ngitungna. Tangtosna, anjeun kedah terang naon pajak anu parantos diterapkeun ka anjeun (anjeun mendakan éta dina Pendaptaran Harta).

Kalayan rujukan cadastral

Cara séjén pikeun kéngingkeun nilai cadastral tina perumahan nyaéta ku rujukan cadastral, nyaéta kalayan a kode dua puluh angka anu ngaidentipikasi unggal aset. Upami anjeun gaduhna, naha online atanapi ku nelepon ka Cadastre, aranjeunna tiasa masihan anjeun nomer anu anjeun hoyong terang.

Kumaha carana nyuhunkeun niléy dina Cadastre

Sakumaha urang parantos nyarioskeun sateuacanna, nilai cadastral sanés sosok "pribadi" atanapi disumputkeun. Éta umum sareng, naha anjeun atanapi henteu ngagaduhan aset umum éta, anjeun tiasa ngakses inpormasi anu tangtu.

Tangtosna, henteu sami sareng anjeun anu nyekel tibatan anu sanés anjeun. Upami anjeun sanés pemilik, hiji-hijina data anu anjeun tiasa aksés Éta nyaéta kieu:

  • Lokasi.
  • Beungeut.
  • Rujukan kadaster.
  • Anggo atanapi tujuan.
  • Kelas panén.
  • Kualitas konstruksi.

Paménta pikeun nilai ieu tiasa dilakukeun online atanapi ku telepon sareng kanggo ieu anjeun kedah ngahubungi Cadastre, nyaéta badan anu ngatur sadaya data ieu.

Naon pikeun éta?

Sateuacan urang parantos nyarioskeun yén nilai kadaster penting pikeun pajak. Sareng éta, dumasar kana ieu anjeun bakal mayar langkung atanapi kirang. Spésifik, pajeg mangaruhan nilai perumahan Aranjeunna:

  • Pajak Penghasilan Pribadi (Pajak Penghasilan Pribadi).
  • IBI (Pajak Perumahan).
  • IP (Pajeg Kabeungharan).
  • Keuntungan modal kota (Pajak kota kana nilai lahan).
  • Warisan sareng pajeg kado.
  • ITPAJD (Pajak pikeun mindahkeun patrimonial sareng tindakan hukum anu didokumentasikeun).

Naha nilai cadastral langkung jelas pikeun anjeun ayeuna? Émut yén, upami anjeun gaduh mamang, Cadastre tiasa ngabantosan anjeun terang naha perumahan anjeun ngagaduhan nilai éta sareng sanés sanés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.