Naon anu dicekel

Naon anu dicekel

Salah sahiji konsép anu paling mangaruhan unggal dintenna nyaéta nahan. Ieu dipikaterang salaku jumlah anu wajib pajak anu dikirangan pikeun ngasupan aranjeunna salaku sateuacanna kana pajak anu kedah dibayar. Tapi, Naon anu dicekel? Aya seueur jinisna?

Salajengna kami hoyong ngobrol sareng anjeun ngeunaan konsep nahan, jinis anu aya sareng kaistimewaan anu anjeun kedah perhatoskeun ngeunaan konsép ieu.

Naon anu dicekel

Naon anu dicekel

Upami urang ngandelkeun Badan Pajak, éta ngahartikeun nahan salaku "Jumlah anu dikurangan tina wajib pajak ku anu mayar penghasilan tinangtu, sakumaha anu ditetepkeun dina undang-undang, pikeun ngalebetkeun aranjeunna dina Administrasi Pajak salaku" sateuacanna "tina pajak anu kedah dibayar ku wajib pajak."

Holdings kedah dipikaharti salaku panerapan otoritas pangadilan administrasi anu tiasa nahan sababaraha pendapatan atanapi pendapatan hiji jalma pikeun mayar sateuacanna pajak, ka hareup (pondok, sedeng atanapi jangka panjang) anjeun kedah mayar.

Salaku conto, bayangkeun yén anjeun mandiri sareng anjeun kedah ngintunkeun faktur ka palanggan. Ieu henteu ngan ukur bakal nyandak PPN, tapi ogé pajak penghasilan pribadi bakal dikirangan. Jumlah anu dikurangan mangrupikeun anu diasupkeun kana Nagara salaku sateuacanna kana naon, dina kuartalna, anu bakal dibayar (sareng ku sabab éta nalika waktuna dugi, éta kedah ngirangan jumlah anu parantos dibayar).

Kalayan kecap séjén, Kami nyarioskeun perkawis jumlah anu dicekel tina gaji, faktur atanapi, pamustunganana, persépsi ékonomi anu tujuanana pikeun mayar bagian tina pajak. éta, dina hiji waktos, anjeun bakal kedah mayar.

Pentingna nahan

Pentingna nahan

Seueur jalma sareng propésional sadar yén aranjeunna kedah nyepetkeun tagihanana sareng, ku sabab kitu, aranjeunna moal nampi jumlah artos anu diarepkeun, tapi langkung kirang. Tapi nyatana nyaéta penting pikeun ngalaksanakeun nahan sabab sababaraha alesan:

  • Kusabab aranjeunna nyingkahan panipuan pajeg. Ku mayar bagian tina pajak di payun, Nagara mastikeun yén jalma bakal ngajukeun pajakna, upami éta ogé bakal kaleungitan artos. Salaku conto, bayangkeun yén anjeun parantos ngainvisi sareng anjeun mayar 100 euro. Tapi sateuacanna anjeun parantos mayar 200 euro sateuacanna pajak. Nya, upami anjeun henteu nampilkeunana, anjeun bakal kaleungitan 100 euro bédana.
  • Kusabab éta ningkatkeun likuiditas Nagara. Éta moal tiasa dilawan pikeun tumut kana akun ieu. Nagara nampi artos ti wargana sareng éta ngamungkinkeun mayar kanggo minuhan komitmenna. Upami anjeun kedah ngantosan sadayana kanggo mayar anjeun moal ngagaduhan artos kanggo neraskeun "damel" anu bakal maksa anjeun nganggo pinjaman.

Kumaha Holdings Diitung

Kumaha Holdings Diitung

Hold Holdings gampang pisan ngitung. Sakali anjeun terang sabaraha anjeun kedah dikurangan, anjeun ngan ukur kedah terang naon dasarna, nyaéta, artos anu anjeun kedah panawaran panahan.

Salaku conto, bayangkeun yén anjeun gaduh tagihan 100 euro sareng anjeun kedah ngaleungitkeun pajak penghasilan pribadi. Jumlah ieu anu anjeun kedah hapus ditetepkeun ku Nagara sareng biasana sami unggal taun. Dina hal ieu, urang nyarios ngeunaan 15% (aya pengecualian gumantung kana kasus ieu, tapi sacara umum tokoh ieu).

Éta hartosna yén 15% kedah dipiceun tina 100 euro. Istilah sanésna:

15% tina 100 euro mangrupikeun 15 euro. 100 - 15 euro sami sareng 85 euro. Éta bakal anu anjeun leres-leres nampi sabab 15 euro anu sanésna kedah mayar pajak.

Iraha aranjeunna nerapkeun

Henteu salawasna diperyogikeun panawaran panahan, aya kasus sareng pengecualian dimana warga sareng perusahaan tiasa ngaleungitkeun aranjeunna (sanaos engké nunjukkeun yén aranjeunna bakal mayar langkung pajak).

Gemblengna, anjeun kedah nerapkeun nahan nalika:

  • Pamayaran tunduk kana sapertos.
  • Pamayaran ngaleuwihan jumlah atanapi dasar tunduk kana withholding.
  • Anu mayar mangrupikeun agén nahan, nyaéta jalma anu mandiri atanapi perusahaan anu kedah tanggel waler pikeun pajak anjeun. Ieu lumaku khusus pikeun para profesional anu parantos ngadaptar di bagian kadua sareng katilu IAE (Pajak Kegiatan Ékonomi).
  • Ahli waris tunduk kana panyandian (biasana, nalika anjeun invoice perusahaan).

Jinis nahan

Nalika ngadamel nahan, aya seueur jinis anu anjeun kedah terang pikeun tiasa nerapkeunana kalayan leres. Sareng éta perséntase boh panghasilan anu kapangaruhan ku panyekelanana ditetepkeun ku peraturan.

Sacara umum, anu paling sering dicekel nyaéta:

Pikeun séwaan

Saha waé anu ngagaduhan bumi séwang kedah ngadamel nahan tagihan, salami jalma anu parantos nyéwa ngalaksanakeun kagiatan ékonomi. Upami henteu, perlu pikeun ningali naha leres henteu aya ingetan atanapi upami aya kasus anu khusus.

Ingetan propésional

Dilaksanakeun ku para ahli, éta salah sahiji anu Hal éta dilakukeun dina faktur anu dikaluarkeun pikeun dikumpulkeun pikeun produk sareng / atanapi jasa na. Ieu sapertos anu dijelaskeun sateuacanna, anu perséntase tina basa dikurangan tina total. Ku cara kieu, aranjeunna kedah mayar Perbendaharaan triwulanan ngitung naon anu parantos aranjeunna mayar dina unggal invoice.

  • Pamayaran. Gaji sorangan ngagaduhan bagian dicekel pikeun mayar ka Keuangan. Ieu mangrupikeun jumlah anu dicekel tina gajihna sahingga dunungan tiasa mayar dina akun padamelna. Nalika nyiapkeun gaji, gaji kotor diperhitungkeun, nyaéta, jumlah artos anu ditampi sateuacan ditahan sareng saha jumlah anu kedah dibayar ka Keuangan ditahan.
  • Dividen. Upami anjeun gaduh dividen, anjeun kedah terang yén anjeun ogé kedah tahan. Dilaksanakeun dina jaminan boh perumahan.
  • Ku dana, setoran sareng jaminan panghasilan tetep. Atanapi produk anu sami sareng anu, ku angger, ogé bakal kalebet dina wajib pikeun ngarangkep jumlah.
  • Pajak Ditambah Nilai. Ieu anu paling dikenal, utamina ku akronimna, PPN. Biasana dunungan nerapkeun éta saatos aranjeunna masihan harga produk atanapi jasa (atanapi aranjeunna nempatkeun harga anu kalebet PPN). Nanging, aranjeunna henteu nampi sadayana artos éta sabab bagian tina éta kedah dibayar ka Badan Pajeg.

Ayeuna anjeun terang sakedik langkung seueur ngeunaan nahan, anjeun bakal tiasa langkung ngartos peraturan anu ngatur aranjeunna sareng upami anjeun ngalaksanakeun faktur kalayan saé atanapi upami aranjeunna nahan anjeun dina gaji.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.