Globalisasi ékonomi

Globalisasi ékonomi

Salah sahiji konsép anu paling sering disada dina bidang ékonomi sababaraha taun ka pengker nyaéta anu disebut globalisasi ékonomi. Istilah ieu, anu henteu sesah teuing pikeun dipikaharti, kalebet salah sahiji élmu pangpentingna dina ékonomi.

tapi, Naon globalisasi ékonomi? Naon kaunggulan sareng kalemahanana? Kanggo naon?

Naon globalisasi ékonomi

Naon globalisasi ékonomi

Urang tiasa ngartikeun globalisasi ékonomi salaku "Integrasi ékonomi sareng komérsial anu kajantenan ngalangkungan sababaraha nagara, dina tingkat nasional, régional atanapi bahkan internasional, sareng anu tujuanana nyaéta ngamangpaatkeun barang-barang sareng jasa unggal nagara." Kalayan kecap séjén, urang nyarioskeun kamampuan nagara pikeun ngagabungkeun barang sareng jasa na sareng netepkeun kabijakan ékonomi sareng perdagangan di antara nagara-nagara anu aya diantarana.

Ku cara kieu, a kamekaran pangluhurna sadaya nagara, tapi ogé pikeun seueur aspek deui sapertos téknologi, komunikasi, jst.

Naon ciri globalisasi ékonomi

Sanaos konsepna parantos ngajelaskeun naon anu urang maksudkeun ku globalisasi ékonomi, leres yén aya sababaraha ciri anu kedah dipertimbangkeun ku istilah ieu. Sareng éta:

  • Dupi diatur dumasar kana perjanjian anu dikelola sareng didamel di antara nagara-nagara anu satuju pikeun ngagabungkeun asét sareng sumberdaya na, nandatangan sareng maksa aranjeunna. Ieu mangrupikeun dokumén perdagangan bébas, atanapi blok ékonomi, anu tanggung jawab pikeun ngendalikeun karya-jasa saé nagara.
  • Se ngadorong nyiptakeun padamelan, kitu ogé ékonomi nagara-nagara anu kalibet. Dina pengertian ieu, kanyataan tiasa kéngingkeun tenaga kerja anu mumpuni, sanaos henteu di nagara anu sami, ngabantosan pamekaran salajengna.
  • nu barang sareng jasa diimpor sareng diekspor. Nyaéta, produk-produk anu henteu dipiboga ku hiji nagara, tapi anu sanésna gaduh, tiasa gaduh kabébasan anu langkung ageung pikeun ngimporna, sareng dina waktos anu sasarengan, naon anu dipibanda sareng anu dipikaresep pikeun nagara-nagara sanés.
  • Globalisasi ékonomi nyaéta hadir dina ampir saalam dunya. Tapi sok disatujuan dina perjanjian anu béda (numutkeun nagara anu asup).

Kaunggulan sareng karugian globalisasi ékonomi

Kaunggulan sareng karugian globalisasi ékonomi

Dina titik ieu dina tulisan sigana anjeun parantos gaduh ideu naha éta saé atanapi goréng yén globalisasi ékonomi aya. Sareng kanyataanna nyaéta, sapertos dina sagala hal, éta ngagaduhan hal-hal anu saé sareng hal-hal anu goréng. Kusabab kitu, nalika nandatanganan perjanjian, nagara condong nganalisis pisan naha éta saé pikeun nagara atanapi henteu.

Kaunggulan globalisasi ékonomi

Diantara aspek positip anu tiasa kami namatkeun anjeun ngeunaan globalisasi ékonomi, urang gaduh:

  • Biaya produksi industri turun. Kusabab aya hubungan antara nagara, biaya produk condong langkung mirah, sahingga produksi industri janten langkung mirah. Ieu ogé mangaruhan harga ahir produk, anu hartosna barang sareng jasa tiasa ditawarkeun dina harga anu langkung kalapa.
  • Ningkatkeun padamelan. Utamana di nagara-nagara anu meryogikeun padamelan, tapi ogé di nagara-nagara anu ningkatkeun impor sareng ékspor, sabab peryogi padamelan pikeun ngalakukeun padamelan éta nyalira.
  • Aya persaingan antara perusahaan. Ieu tiasa diperlakukeun salaku hal anu saé, tapi ogé salaku hal anu goréng. Sareng éta persaingan diantara perusahaan sok janten hal anu saé, sabab éta bakal ningkatkeun produk, ngadorong kreativitas di jerona sareng nyobian nawiskeun barang sareng jasa anu langkung saé. Nanging, éta ogé tiasa goréng dina hartos yén ku langkung seueur persaingan langkung hésé pikeun usaha alit bersaing sareng anu ageung.
  • Langkung gancang nalika ngahasilkeun, di luhur sadayana kusabab sadaya téknologi sareng inovasi dilebetkeun pikeun sadaya nagara sareng, kalayan ieu, dimungkinkeun pikeun ngaoptimalkeun téknologi sareng ngajantenkeun sadayana maju ka arah anu sami, salian ti ngamajukeun pamekaran global.

kalemahan

Tapi henteu sadayana saé, aya seueur hal négatip anu dibawa ku globalisasi ékonomi, sapertos:

  • Kasaruaan ékonomi. Sanaos kami parantos nyarios yén nagara-nagara ngalakukeun bagianna sahingga barang sareng jasa dikomérsial di antara sadayana, jelas yén ékonomi masing-masing nagara mangaruhan pangwangunan, ku cara aya bédana antara hiji ékonomi sareng anu sanés.
  • Lingkunganana kapangaruhan. Ka tingkat anu langkung ageung atanapi kirang. Ieu kusabab, kalayan produksi anu langkung saé, ogé bakal aya langkung seueur polusi, sareng éta sababna penting pisan pikeun netepkeun kabijakan pikeun ngurus lingkungan.
  • Pangangguran anu langkung luhur. Leres, éta kontradiktif sareng anu parantos kami carioskeun sateuacanna, yén langkung padamelan dihasilkeun. Masalahna nyaéta, sabab aya sumber daya manusa anu langkung ageung, perusahaan bakal condong mendakan padamel anu langkung ekonomis, sareng hal anu sami bakal kajadian sareng padamelan. Naon ieu hartosna? Nya, bakal aya deui pangangguran di nagara-nagara anu gaduh padamelan langkung mahal.
  • Kirang pangwangunan. Ku ngirangan kasempetan bisnis (tina naon anu kami carioskeun ngeunaan daya saing bisnis) anu négatip mangaruhan ékonomi individu di nagara éta.

Janten naha globalisasi saé atanapi goréng?

Janten naha globalisasi ékonomi saé atanapi goréng?

Gumantung kana nagara anu anjeun tanyakeun, éta bakal nyaritakeun hiji hal anu sanés. Sakumaha parantos anjeun tingali, éta ngagaduhan hal-hal anu saé sareng hal-hal anu henteu saé, sareng éta mangaruhan nagara masing-masing, boh ku ngajantenkeun langkung beunghar atanapi kirang.

tapi supados henteu cilaka, aya perjanjian dagang. Ieu ditandatanganan sacara bilateral, upami éta diantara dua nagara; atanapi multilateral upami kalebet sababaraha nagara. Sareng aranjeunna netepkeun naon tungtunan anu kedah dipilampah. Masing-masing nagara kedah ngaevaluasi dokumén ieu sateuacan ditandatanganan pikeun tiasa terang naha éta anu cocog pikeun aranjeunna atanapi, upami henteu, langkung saé diteruskeun sapertos anu tiheula.

Pilihan séjén anu dipaké nyaéta anggo blok ékonomi, nyaéta peraturan anu dilaksanakeun di antara sababaraha nagara pikeun netepkeun sarat ngeunaan aspek-aspek tertentu: tarif, produk impor, jst.

Globalisasi ékonomi ogé tiasa lumangsung sacara sapihak, di nagara anu sami, contona ku ngatur tingkat tarif, sarat pikeun ngimpor atanapi ngekspor produk, jst. Janten, ékonomi nagara ogé kapangaruhan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.