Shumica e shërbimeve përfaqësuese të shoqëruara me një llogari pagese

ngarkesë

Llogaritë e pagesave janë një produkt bankar ku shumë shpenzime mund të regjistrohen nga mbajtësit e tyre. Alsoshtë gjithashtu thelbësore për kanë të bëjnë me produkte të tjera financiare, për shembull, karta krediti ose debiti ose depozita me afat. Prandaj, është praktikisht e pamendueshme të mos kesh një produkt të këtyre karakteristikave për shkak të shumë kontributeve dhe shërbimeve që u ofron përdoruesve.

Nga ky skenar i përgjithshëm, ka një sërë përfitimesh që nuk mungojnë kurrë në një llogari pagese. Dhe se ne do t'i ekspozojmë para jush në këtë artikull në mënyrë që t'i vlerësoni që tani e tutje. Sepse disa nga ju mund të mos i njohin në këtë kohë dhe nuk ka dyshim se ato mund të jenë shumë të dobishme për të ruajtur interesat tuaja të përgjithshme si përdorues. Ku, sigurisht, do të jetë shumë e rëndësishme që nuk kanë llogari në një situatë të mbitërheqjes për arsyen e thjeshtë që ju mund të paguani shumë komisione, mbase të tepruara, për këto shënime negative që ngarkohen në llogarinë tuaj.

Në çdo rast, një nga përparësitë tuaja kryesore do të jetë të regjistroni një llogari të këtyre karakteristikave që përjashtohet komisionet dhe shpenzimet e tjera në menaxhimin ose mirëmbajtjen e tij. Si një strategji shumë e dobishme për të kursyer disa euro çdo vit përmes një shpenzimi që mund të shmangni përmes aplikimit të strategjive të caktuara në menaxhimin e këtij produkti bankar. Përtej konsideratave të tjera teknike që janë më tipike për përdorimin që do të jepni në këtë llogari kursimi. Kur do të jetë në thelb që ju t'i merrni parasysh për të përmbajtur këtë lloj shpenzimesh speciale.

Shpenzimet e llogarisë së ngarkuar

Shpenzimet

Disa nga ato që janë më të zakonshmet në mesin e përdoruesve të bankave janë ato që ne do të shpjegojmë më poshtë dhe që ju me siguri jeni shumë të njohur. Preciselyshtë pikërisht për këtë arsye që ju duhet t'i rishikoni ato më poshtë në mënyrë që të mos harroni asnjë detaj të asaj që ato përbëjnë si tarifa përmes një debiti ose llogarie bankare. Midis tyre ajo që ju ekspozojmë më poshtë:

Mirëmbajtja e llogarisë: është njësia ekonomike që administron llogarinë në mënyrë që klienti të mund të veprojë me të.

Lëshimi dhe mirëmbajtja e një karte debiti: njësia ekonomike ofron një kartë pagese të lidhur me llogarinë e klientit. Shuma e secilit prej operacioneve të kryera me kartelë ngarkohet direkt dhe plotësisht në llogarinë e klientit.

Lëshimi dhe mirëmbajtja e një karte krediti: njësia ekonomike ofron një kartë pagese të lidhur me llogarinë e klientit. Shuma totale që korrespondon me operacionet e kryera me kartën gjatë një periudhe kohore të rënë dakord, ajo është plotësisht ose pjesërisht e ngarkuar në llogarinë e klientit në datën e rënë dakord. Në marrëveshjen e kredisë të zyrtarizuar midis njësisë ekonomike dhe klientit, përcaktohet nëse aplikohet interes për shumat e rregulluara.

Zbuluar në llogari

  • Express i zbuluar: njësia ekonomike dhe klienti bien dakord paraprakisht që ky i fundit mund të ketë fonde të disponueshme kur nuk ka bilanc të disponueshëm në llogarinë e tyre. Marrëveshja përcakton shumën maksimale që mund të vihet në dispozicion dhe nëse klienti duhet të paguajë komisione dhe interesa.
  • I heshtur i zbuluar: njësia ekonomike vë në dispozicion të klientit fonde që tejkalojnë gjendjen e disponueshme në llogarinë e tyre. Në çdo rast, nuk ka ndonjë marrëveshje paraprake midis njësisë ekonomike dhe klientit.
  • transfer: Duke ndjekur udhëzimet e klientit, njësia ekonomike transferon fonde nga llogaria e klientit në një llogari tjetër.
  • Rendi i përhershëm: duke ndjekur udhëzimet e klientit, njësia ekonomike transferon në mënyrë periodike një shumë të caktuar nga llogaria e klientit në një llogari tjetër.

Tërheqja e parave nga ATM-të

ATM

Tërheqja e parave të gatshme të debitojë me kartë në ATM: kur klienti tërheq para nga llogaria e tij përmes një ATM të një subjekti tjetër, me kartë, për shkak të gjendjes në dispozicion.

Tërheqja e parave të gatshme me kredi me kartë në ATM Konsumatori tërheq para përmes një ATM të njësisë së tij ose një subjekti tjetër, me kartë, kur fondet mbulohen nga një linjë krediti e hapur për klientin dhe pavarësisht gjendjes së disponueshme në llogari.

Shërbimi i alarmeve (SMS, email ose të ngjashme): njësia ekonomike dërgon informacion mbi lëvizjet e bëra në llogarinë e klientit me SMS, email ose teknologji tjetër të ngjashme. Negocimi dhe pastrimi i kontrolleve. Nga ana tjetër, nuk mund të harrojmë që njësia ekonomike ndërmerr hapat e nevojshëm për të marrë mbledhjen e një çeku.

Kthimi i çeqeve: në këtë rast, njësia ekonomike kryen veprime të shkaktuara nga mospagimi i një çeku nga një njësi tjetër ekonomike.

Shpenzimet në operacione

Një aspekt tjetër që duhet të merret parasysh në këtë klasë të produkteve financiare ose bankare është disbursimi që do tu kushtojë mbajtësve të tij. Sepse ato zakonisht mbajnë tarifa që do t'i kërkonin me tarifa llogarie që mund të shkojnë nga disa euro deri në rreth 200 euro në modelet më të shtrirë. Kështu që në këtë mënyrë, këta njerëz mund të kryejnë të gjitha operacionet dhe lëvizjet për të cilat kemi përmendur në seksionet e mëparshme. Dhe që shumë prej tyre mund të kapen në befasi me akuzën se do të paraqiten nga banka e tyre e zakonshme.

Lajmi i mirë, përkundrazi, që do të kenë këta individë është se gjithnjë e më shumë llogari pagese tregtohen pa komisione, gjoba dhe shpenzime të tjera në menaxhimin ose mirëmbajtjen e tyre. Kështu që në këtë mënyrë, ju mundeni kurseni shumë euro çdo vit dhe çfarë është më e rëndësishme, pa pasur nevojë të heqim dorë nga asnjë shërbim ose ofrim nga ky produkt bankar kaq thelbësor për të gjitha nevojat tona. Kjo është, plotësisht i lirë që nga fillimi. Duke qenë në fund të ditës ajo që ne po kërkojmë mbi konsiderata të tjera të një natyre tjetër.

Kushtet në punësimin tuaj

Për të arritur këto objektiva të shumëpritur, domethënë, për të eleminuar shpenzimet e llogarisë përgjegjëse, mund të zhvillohen strategji të ndryshme të natyrës së ndryshme. Një nga më të zakonshmet në këtë moment materializohet përmes debi direkte e pagave ose të ardhura të rregullta në rastin e punëtorëve të vetëpunësuar. Këto tarifa do të zhduken automatikisht nga llogaritë tona dhe çka është më interesante, menjëherë. Po kështu, kjo do të na lejojë të shijojmë falas shërbime ose produkte të tjera bankare. Si për shembull, me karta krediti ose debiti.

Nga ana tjetër, nuk mund të harrojmë që një sistem tjetër që mund të përdorim për të hequr këto shpenzime nga llogaria përgjegjëse bazohet në pajtimin në këto modele menaxhimi me propozimet që përfshijnë përjashtimi nga komisioni dhe shpenzime të tjera në menaxhimin ose mirëmbajtjen e tij. Në këtë kuptim, llogaritë që përfshijnë këtë veçori që është kaq e dobishme për interesat tona personale ose të biznesit, po bëhen gjithnjë e më të shpeshta. Sepse në fakt, ky produkt bankar është shumë i ndjeshëm, kështu që nuk na kushton asnjë euro.

Me bonuse në fatura

faturat

Një kontribut tjetër që na ofrojnë llogaritë e ngarkuara është që ne të mund të drejtojmë debitimin e çdo lloji faturat ose faturat e familjeve (energji elektrike, gaz, ujë, telefonia mobile, etj.). Pa asnjë lloj kufizimi dhe me avantazhin e madh që në disa modele kursimesh madje ekziston mundësia që një pjesë e shumës së ngarkuar për llogari të na kthehet. Isshtë e vërtetë që shumat nuk janë shumë kërkuese dhe arrijnë vetëm deri në 3% të tyre. Përveç kësaj, me një kufi maksimal për kthimet që përcaktohet përgjithësisht rreth 150 ose më së shumti 200 euro.

Në çdo rast, për të arritur këtë strategji tregtare nga ana e subjekteve bankare, është e nevojshme të kontraktohet një llogari kursimi ose çeqesh që lejon këtë lloj të operacionet e kontabilitetit. Për shkak se shumica e tyre nuk janë të autorizuar të marrin këto rimbursime në tarifat e llogarisë për këtë koncept. Vetëm në disa modele ofrohet kjo mundësi sugjestionuese për të arritur kursime më të mëdha çdo vit. Pavarësisht nga tarifat që bëhen rregullisht dhe ekuilibri që ka ky produkt kursimi.

Me të gjitha tiparet

Në çdo rast, ju do të keni qenë në gjendje të verifikoni shumë gjëra që mund të bëni me llogarinë tuaj në krye dhe me siguri që tani e tutje do të keni më shumë ide për të vënë në praktikë nga ky mjet i fuqishëm që janë në dispozicion në çdo institucion financiar. Përtej konsideratave të tjera teknike që tashmë do të jenë objekt i artikujve të tjerë në mënyrë që ta kuptoni më mirë.

Si përfundim, me siguri do të arrini në një ide që nuk mund të jetoni pa dhënë llogari për këto karakteristika. Ato janë thelbësore për çdo lloj marrëdhëniet me botën gjithmonë të komplikuar të parave. Nga ana tjetër, mos harroni se kjo gjithashtu do të na lejojë të shijojmë falas shërbime ose produkte të tjera bankare. Për shembull, karta krediti ose debiti, fonde investimi ose për të bërë çdo lloj transferimi, qoftë kombëtar apo jashtë kufijve tanë. Isshtë një produkt praktikisht i domosdoshëm për të gjithë.


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

  1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
  2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
  3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
  4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
  5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
  6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.