Sa zgjat një transferim?

transferencias

Transferimi është një operacion bankar që kryhet më shpesh nga përdoruesit që zotërojnë një llogari bankare në ndonjë institucion. Ato lehtësojnë dhe mundësojnë dërgimin e shumave monetare midis dy llogarive të përcaktuara me faktin e thjeshtë të njohjes së kodit IBAN. Isshtë e pamundur që përdoruesi që urdhëron transferimin të kontrollojë momentin në të cilin transferimi i tij do të arrijë tek përfituesi.

Transfertat bankare janë operacione në të cilat një banke kërkohet të dërgojë një shumë të caktuar parash në llogarinë e një personi të tretë që mund të jetë ose jo në të njëjtën bankë. Nuk është e mundur që përdoruesi të shpejtojë procesin e transferimit, por është e mundur që ai të njohë faktorë të rëndësishëm që do të bëjnë të mundur uljen e kohës së transaksionit duke zgjedhur ditën, kohën, vendndodhjen dhe rrugën përmes së cilës ai do të vendosin për të kryer operacionin.

Cilat janë llojet e transferimeve?

Transferet mund të klasifikohen në kritere të ndryshme, të gjitha varet nga koha juaj e drejtimit

 • E zakonshme
 • Urgjente.

Transferta të tjera bankare më specifike janë ato që përdorin llogaritë e njësive ekonomike në Bankën e Spanjës të cilat njihen si Urdhra të Lëvizjeve të Fondeve (OMF).

Megjithëse ky lloj i veprimeve bankare ose ndërbankare janë me një përdorim shumë të shpeshtë dhe të përgjithësuar nga shumica e përdoruesve me llogari bankare, është e mundur që mund të shkaktojë konfuzion pasi nuk është plotësisht e qartë dita e ekzekutimit të së njëjtës apo kohën që do të duhet për të arritur në llogarinë e destinacionit.

Mund të gjejmë sa vijon klasifikimet e transferimeve duke marrë parasysh kriteret gjeografike, mjetet me të cilat lëshohet urdhri i transferimit ose llojin që ne kërkojmë për të transferuar para nga një llogari në tjetrën.

Klasifikimi gjeografik

Ky grup merret me vendin e destinacionit të fondeve sipas vendbanimit të llogarisë së kontrollit të destinacionit. Brenda këtij klasifikimi mund të gjeni:

transferim bankar Spanjë

 • transfertat kombëtar: Ai që dërgon si përfitues që merr është në Spanjë.
 • Transfertat e huaja: Ata në të cilët përfituesi është në një vend tjetër.

Përveç këtij klasifikimi, ka edhe transferime ndërmjet sheshi i njëjtë cilat janë transferimet kombëtare ndërmjet të njëjtit lokalitet dhe transferimet në një vend tjetër: midis dy qyteteve.

Transferet e bëra personalisht nga degë. 

 Klasifikimi i transfereve sipas mënyrës në të cilën renditen:

 • Transferimet përmes ATM.
 • Transferet e bëra nga telefono o fax.
 • Transferet nga internet.

Për kohën që duhet që fondet të kreditohen në llogarinë e destinacionit:

 • transfertat i zakonshëm: Midis një dhe dy ditëve të punës, gjithçka varet nga rregulloret aktuale.
 • Transferta urgjente: Ata janë kredituar në llogarinë e destinacionit në të njëjtën ditë.

Transferimet urgjente karakterizohen nga të qenit OMF (urdhra për lëvizjen e fondeve).

Sa kohë duhet për të arritur një transferim?

Mundësia e kohëzgjatjes së transferimeve ndryshon shumë në afatin e saj pasi ajo shkon nga e njëjta ditë në të cilën bëhet operacioni deri në ditë më vonë.

Në përgjithësi, dhe kjo nga hyrja në fuqi e Zona e Vetme e Pagesave në Euro i njohur si SEPA, transferimet kombëtare të bëra në euro dhe transfertat ndërkombëtare që drejtohen në vendet që i përkasin hapësirës evropiane, kanë një periudha maksimale e një dite pune.

Më parë, afati maksimal për transfertat bankare ishte 3 ditë pune për transferimet jashtë Spanjës dhe një maksimum prej 2 ditësh pune për ato që filluan dhe morën në llogaritë spanjolle siç duhet.

Sa kohë zgjat një transferim nga një bankë në tjetrën?

Nëse ata janë nga e njëjta bankë, një ditë pune; por nëse është ndryshe, mund të zgjasë deri në 3 ditë, përveç nëse është urgjente, në këtë rast do të duheshin maksimumi 1-2 ditë. Në çdo rast, nëse duhen më shumë se 3 ditë pune, duhet të kontaktoni personin që dha urdhrin për transferimin e atyre parave.

Kur arrin një transferim i bërë të Premten?

Do të varet nëse llogaria e destinacionit i përket së njëjtës bankë ose një të ndryshme: në rastin e parë, do të arrinte po atë ditë, por përndryshe do të ishte e hënë ose e mërkurë më së voni. Në çdo rast, duhet të dini se në disa banka transferimet në ditët e mëparshme zakonisht nuk bëhen efektive deri në orën 10 të mëngjesit.

lëshojnë transferime

Ditë pune

Epo, ato mund të kuptohen si ato ditë të hapjes komerciale në të cilat Sistemi evropian i pagesave (Synimi).

Për të njohur ditët e punës, duhet të numëroni ditët e hapjes tregtare në të cilat sistemi nuk është i mbyllur TARGET ju duhet të merrni parasysh: Çdo ditë përveç të shtunës dhe të dielës dhe festave: Viti i Ri, e Premtja e Madhe, e hëna e Pashkëve, 1 maj dhe 25 dhe 26 dhjetor.

 Duke marrë parasysh ato ditë, ne mund të konkludojmë në një mënyrë shumë të shpejtë dhe të thjeshtë atë që shumë njerëz tashmë e dinë: E Premtja është dita më pak e përshtatshme për të kryer një operacion bankar të këtij lloji, nëse doni që ai të pasqyrohet me shpejtësi.

Në çdo rast, mund të thuhet se ka përjashtime, siç do të ishte rasti i transferime të zakonshme të menjëhershme meqenëse ato janë të gjitha ato operacione që kryhen midis dy llogarive të së njëjtës bankë, këto operacione mund të thuhet se janë të menjëhershme pasi që transferimi i brendshëm është vetëm një hyrje e thjeshtë kontabël për njësinë ekonomike.

Të gjitha entitetet kanë një orë që shprehet si "orë e prerë" dhe nëse bëni transferimin momente pas asaj kohe, ajo do të konsiderohet e marrë në ditën tjetër të punës.

Duke pasur parasysh këtë, është shumë e rëndësishme të merret parasysh kjo kohë, pasi, nëse bëni transferimin para ose pas kësaj kohe, do të duhet 1 ditë pune më shumë ose më pak.

Pas gjithë kësaj që është përmendur, ka të ngjarë që ju të mendoni nëse ka ndonjë mundësi për të bërë një transferim në një bankë tjetër, por që ajo të ekzekutojë porosinë në të njëjtën ditë ose në çast dhe e vetmja mundësi e mundshme për këtë është Transferimi OMF.

Transferta të menjëhershme përmes Bankës së Spanjës

Përkundër faktit se me Ligjin më të fundit të Shërbimeve të Pagesave, transfertat e zakonshme paguhen maksimumi në 24 orë pune, ka shumë të ngjarë që të keni nevojë të bëni një transferim urgjent nga një llogari në tjetrën me kërkesën që shuma monetare të paguhet në të njëjtën ditë.

Llojet e transferimeve Rendi i Lëvizjeve të Fondeve Ata gjithashtu mund të quhen një transferim përmes Bank of Spain, ata kanë ndryshimin dhe avantazhin e tyre kryesor në atë që paguhen në të njëjtën datë kur u krye operacioni.

lëshimin e transfertave

Për të lëshuar këtë lloj transferimi, është e nevojshme që njësia ekonomike të ketë një llogari në bankën e Spanjës pasi ato bëhen përmes saj (Në të njëjtën mënyrë, banka e Spanjës është ajo që i jep emrin operacionet).

Ato janë të shpejta, por midis pengesave të tyre të mundshme unë do të theksoja vështirësinë për t'i anuluar ato, në të njëjtën mënyrë koston e lartë të tyre, ose që ato janë të mundshme të bëhen vetëm gjatë orarit të punës në bankën e Spanjës, prandaj, është e këshillueshme të hetojë dhe të konsultojë të gjitha kushtet e nevojshme për të kryer këto operacione.

Ekzistojnë 4 faktorë kryesorë që janë përgjegjës për përcaktimin e kohës së vonesës së një operacioni: dita, ora, rruga (elektronike ose ballë për ballë) dhe vendndodhja. Që nga janari 2012, ligji dikton që transferimet e detyrueshme elektronike duhet të bëhen efektive jo më vonë se fundi i ditës së punës pas renditjes.

Ju gjithashtu duhet të hetojë kohën kur banka juaj ka vendosur tuaj "Koha e ndërprerjes" për transfertat tuaja përmes mjeteve dixhitale ose telefonike pasi që kjo i referohet momentit nga i cili institucioni juaj bankar shqyrton çdo urdhër të marrë në ditën tjetër të punës.

Zakonisht orët e ndërprerjes sipas OCU për transferimet elektronike:

 • La Caixa ora 11.00:XNUMX Barcelona
 • Evo Bank 14.00:XNUMX pasdite A Coruña
 • Unoe 15.00:XNUMX pasdite Madrid
 • OpenBank 16.30 pasdite Madrid
 • ActivoBank 17.00:XNUMX pasdite Sabadell
 • iBanesto 18.00:XNUMX pasdite Madrid
 • Bankinter 18.30 pasdite Madrid
 • ING Direct 19.30 pasdite Madrid
 • Pastor Bank 20.00 h A Coruña

Këto dhe orare të tjerë janë ato që duhet të merrni parasysh kur bëni transferimin pasi që në kohën tuaj lokale mund të keni akoma kohë para ndërprerjes, por në një rajon tjetër, dita ka mbaruar dhe ju keni humbur një ditë të plotë.

Për të bërë transferimet, vendndodhja nga e cila ne bëjmë transferimin dhe gjithashtu në të cilën ne dërgojmë paratë mund të ndikojë në kohën e operacionit pasi që duhet të merrni parasysh pushimet lokale, të zbuloni nëse është një ditë pune apo jo. Kjo vlen nëse keni bërë një transferim online ose nëse ne kemi dhënë porosinë nga një zyrë.

Në fund, gjëja më e mirë që mund të bëni është të shmangni festat dhe pragun, si dhe të kërkoni transferimin në bankë në mëngjes. Dhe për të përfunduar operacionin, është gjithashtu më mirë të punosh me bankat që nuk ngarkojnë tarifa transferimi:

 • Llogaria EVO Smart. Nuk ngarkon një tarifë transferimi dhe ofron përfitim. Ju lejon të tërhiqni para të gatshme falas nga çdo ATM në botë.
 • Triodat e llogarisë rrjedhëse. Bankingu kryesor në Evropë i jep llogarisë suaj pesë transferime falas në muaj. Nga e gjashta, kostoja e secilës do të jetë 1 euro.
 • Hapni Llogarinë e Pagave. Bankingu online i Santander nuk ngarkon as komisione.
 • Llogaria e Zgjerimit të Banc Sabadell. Duke drejtuar listën e pagave në Sabadell, klienti përjashtohet nga pagesa e komisioneve për transfertat kombëtare dhe në Bashkimin Evropian për një shumë totale deri në 50.000 euro.

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   Peter dijo

  Përshëndetje mirë, nëse të enjten 5 më bëjnë një transferim, sepse është e premte që është pushim, do të mbërrinte të hënën