A renditet papunësia?

Renditet papunësia

Një nga shqetësimet më të mëdha që mund të keni kur të jeni brenda situata e papune është nëse gjatë kësaj periudhe kohore citohet. Ekzistojnë disa pyetje për t'u marrë në konsideratë për t'i dhënë një përgjigje të qartë kësaj pyetjeje, por gjëja e parë që duhet të vendosim konkretisht është se duhet të jemi në situata e papune.

Situata e papunësisë njihet më mirë si situata e papunësisë ligjore, dhe përcaktohet si situata në të cilën një punëtor sheh nevojën për të kërkuar përfitimi i përfitimit të papunësisë. Pra, çdo situatë në të cilën kjo ndodh është një grevë. Për të qenë më specifik, është çdo situatë në të cilën për arsye jashtë kontrollit të individit, ai duhet të ndalojë punën, ky mund të jetë fundi i një kontrate të përkohshme, si dhe pezullimi i përkohshëm i punës për shkak të vdekjes ose paaftësisë së punëdhënësi, ndër shumë shkaqe të tjera.

Pasi kemi kuptuar se çfarë situata e papunësisë ose gjendja juridike e papunësisë, tani mund të fillojmë të analizojmë nëse jemi në këtë situatë, ne mund të vazhdojmë tregtinë. Dhe është se shqetësimi i shumicës fillon me faktin që të jesh në gjendje të mbledhësh 50% të pensionit përkatës është rreptësisht e nevojshme të kesh kontribuar për një periudhë minimale prej 15 vjetësh, ndërsa të jesh në gjendje të punosh 100% është e nevojshme për të kontribuar për 35 vjet. Por para se të vazhdojmë duhet të kuptojmë më mirë përfitimi i papunësisë.

Përfitimi i papunësisë

Atje dy lloje të ndihmave qeveritare Në mënyrë që të lehtësohen efektet e papunësisë, njëra është përfitimi i papunësisë, dhe një tjetër, për të cilën do të flasim përfitimi i papunësisë. Kjo ndihmë e fundit konsiderohet në nivelin kontribues, domethënë është vetëm një e drejtë e punëtorëve që kontribuan me përfitime të papunësisë dhe jepet në rrethana të caktuara speciale, të cilat janë si më poshtë.

Gjëja e parë është se duhet dhënë Siguri të lartë shoqërore, Në ndonjë nga skemat që kontribuojnë në përfitimet e papunësisë, kjo mund të gjendet në institucionin që kryen këtë procedurë. Në këtë mënyrë ne do të jemi në gjendje të dimë nëse mund të aplikojmë për përfitimin e papunësisë.

Një kërkesë tjetër që duhet të plotësojmë për të aplikuar për këtë përfitim është të kemi cituar për një periudhë minimale prej një viti. Dhe nëse pas kësaj ne u pushuam nga puna, kontrata u ndërpre duke pasur parasysh klauzolat, ose nëse paga ose dita e punës u ulën me më shumë se një të tretën e vlerës së saj normale, ne mund të kërkojmë përfitimi i papunësisë.

Tani kohëzgjatja e kësaj përfitimi është proporcional me sasinë e kohës që kemi cituar, Në këtë mënyrë, nëse citojmë nga 360 deri në 539 ditë, do të kemi të drejtë të mbledhim përfitimin për 120 ditë, ndërsa nëse kemi kontribuar për më shumë se 2159 ditë, do të jemi në gjendje të mbledhim deri në 720 ditë.

Përfitimi i papunësisë

Renditet papunësia

Ndihma për përfitimet e papunësisë Isshtë një ndihmë ekonomike që ekziston për të mbështetur ata punëtorë që kanë shteruar burimet e caktuara të përfitimit të papunësisë ose që, që nga fillimi, nuk plotësojnë të gjitha kërkesat për t'u kualifikuar për përfitimin në fjalë. Kjo ndihmë ka edhe të vetat rregullat dhe kushtet e tyre për të qenë në gjendje të aplikojmë, le të shohim se çfarë janë këto.

Gjëja e parë është të sqarojmë se ato ekzistojnë lloje të ndryshme të përfitimeve të papunësisëE para prej tyre është ajo e kontributit të pamjaftueshëm. Në seksionin e mëparshëm kemi parë që koha minimale për të qenë në gjendje të aplikoni për përfitim është një vit; Nëse kjo kërkesë nuk plotësohet dhe disa përgjegjësi si familje duhet të përmbushen, mund të kërkohet subvencion për kontribut të pamjaftueshëm.

Lloji i dytë i subvencionit është ndihmë e njohur, Kjo çështje është e ngjashme me rastin e parë, kërkesa është që aplikanti të ketë përgjegjësi familjare, por në këtë rast aplikanti Ju keni shteruar përfitimin e papunësisë.

Një lloj i tretë i subvencioni është për personat mbi 45 vjeçNë këtë rast, ndihma është për ata që kanë tejkaluar kufirin kohor të përfitimit të papunësisë, dhe të cilët janë mbi 45 vjeç, duhet të theksohet se në këtë rast nuk është e nevojshme të respektohet kërkesa për të pasur ndonjë familje përgjegjësia

Një letër subvencioni e tipit është për njerëzit mbi 55 vjeç; Kjo vlen për ata njerëz që janë mbi 55 vjeç dhe që nuk kanë kontribuar ende sa duhet të dalin në pension; Ky subvencion zbatohet nga fillimi derisa personi të arrijë momentin e daljes në pension.

Përfitimi i pestë i papunësisë që ekziston është ai i emigrantët e kthyer. Ky lloj subvencioni është i zbatueshëm për emigrantët që vendosin të kthehen në Spanjë dhe që kthehen nga një vend që nuk ka një marrëveshje bilaterale papunësie me Spanjën, ai gjithashtu zbatohet kur vendi nga i cili ata po kthehen nuk i përket Bashkimit Evropian .

Një lloj i gjashtë i grantit është për lirohet nga burgu, Kjo ndihmë vlen për ata që lirohen nga burgu, të cilët kanë vuajtur një dënim prej më shumë se 6 muaj dhe që nuk kanë të drejtë të kërkojnë ndonjë përfitim tjetër.

Subvencioni për rishikimin e disa aftësive të kufizuara Typeshtë lloji i parafundit i subvencionit që ekziston, dhe kjo vlen për ata që kanë një paaftësi të përhershme të hequr për shkak të përmirësimeve shëndetësore; Një kërkesë tjetër që duhet të plotësohet është që të ketë mungesë të të ardhurave.

Lloji i fundit i subvencionit që mund të përdoret është e ardhura bujqësore, por ky lloj është i zbatueshëm vetëm në Andaluzi dhe Extremadura dhe është i zbatueshëm për punëtorët e përkohshëm në industrinë bujqësore.

Pastaj, kur ekziston një situatë në të cilën nuk është vullneti i individit për të mos punuar, ekziston shqetësimi nëse koha e "humbur" do të përdoret për të mbledhur përqindjen e pensionit që korrespondon me kohëzgjatjen e ngjarjes së jashtme që shkakton përfundimin aktivitetet e punës. Për të përmbushur këtë nevojë, ne do të mbulojmë situatat në të cilat është renditur dhe në të cilat nuk është, në mënyrë që secili të gjejë përgjigjen që kërkon.

Kur nëse është shënuar

Renditet papunësia

Situata e parë në të cilën është renditur është kur, në rast të papunësisë, akuzohet e përmendura më parë. përfitimi i papunësisë. Dhe baza me të cilën do të jepet kontributi në këtë situatë është ajo që korrespondon me pagën tonë, përveç kësaj, disa çështje të tjera do të vazhdojnë të citohen për kontigjenca të zakonshme të tilla si paaftësia e përhershme, përfitimi i vdekjes, paaftësia e përkohshme midis disa të tjerave çështjet. Importantshtë e rëndësishme të merret parasysh që ndihma shëndetësore dhe farmaceutike është gjithashtu e disponueshme. Pra, nëse kjo është situata juaj, përgjigjja është se ajo vazhdon të tregtojë.

Kur nuk është i shënuar

Situata në të cilën nuk ka kontribut është kur keni një përfitim papunësie. Siç e pamë më parë, përfitimi i papunësisë ka një afat kohor që mund të mblidhet dhe jepet nga koha që ne po kontribuonim; dhe pasi të ketë mbaruar periudha, nëse punësimi nuk është gjetur, nuk ka më të drejtë për të mbledhur përfitimin, dhe për këtë arsye kërkohet një subvencion, ai do të kontribuojë vetëm në çështje të tilla si shëndetësia dhe mbrojtja e familjes paparashikime; por për pension, kontributet do të bëhen vetëm nëse personi është mbi 55 vjeç, përndryshe koha nuk do të renditet.

Si përmbledhje, fakti nëse kontribuojmë apo jo për pension gjatë sezonit në të cilin jemi të papunë do të varet nga situata specifike në të cilën gjendemi, ky ishte një udhëzues i përgjithshëm për të qenë në gjendje të dimë nëse koha jonë po kontribuon.

Ndihma të tjera

Renditet papunësia

Tani, ne gjithashtu mësuam rreth llojet e ndihmës për papunësinë që tashmë ka nga ata që ne mund të jemi kreditorë duke pasur parasysh rrethanat tona, por nëse çështja jonë nuk përshtatet me asnjërën nga ato që përmendëm tashmë, ju gjithashtu mund të kërkoni një nga më poshtë.

Ndihma e parë e mundshme është plani që përgatit, ky plan është një ndihmë që funksionon në raste të jashtëzakonshme, në të cilën individi ka shteruar burimet e alokuara për përfitimet e papunësisë ose subvencionet. Dhe ky plan është i vlefshëm për 6 muaj në të cilin të papunët nuk marrin një punë.
SNdihma e dytë është RAI, ose të ardhura nga futja aktive, dhe kjo është një ndihmë për grupet që kanë vështirësi për futjen e punës; Por një pjesë e kërkesave është që ata të jenë të paktën 45 vjeç, ose se ata kanë një paaftësi ose se janë viktima të dhunës.

Ndihma e fundit që do të përmendim është Programi PAE ose Aktivizimi për Punësim, një program që shërben 426 euro në muaj që mund të merret për 6 muaj; dhe kjo është për të papunët afatgjatë të cilët kanë disa përgjegjësi të drejtpërdrejta familjare.

Padyshim që ekziston mundësia që të gjithë të gjendemi në një situatë në të cilën nuk kemi një punë të përhershme, dhe megjithëse mund t'i përdorim të gjitha këto ndihma është gjithmonë e rëndësishme të vazhdojmë të kërkojmë një punë që të jemi në gjendje të vazhdojmë me jetën tonë të përditshme. , dhe kështu të mbajë një standard të jetës.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

  1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
  2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
  3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
  4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
  5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
  6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.