Pragu i përfitimit dhe bllokimi

ngërçi i ndërmarrjes

Me siguri që kemi dëgjuar tashmë Pragu i fitimit dhe bllokimi i ndërmarrjeve ose bizneseve Por çfarë është prishja ose bllokimi? Në çfarë bazohet? A është vërtet e rëndësishme për një kompani? Si mund të llogaritet? Për çfarë shërben? Në cilën pikë duhet ta bëj? Gjatë gjithë këtij artikulli ne do të shpjegojmë hap pas hapi rëndësinë e kësaj llogaritje, sa e lehtë është dhe përfitimet që sjell për kompanitë ose bizneset.

Gjithçka në një mënyrë të kuptueshme dhe pa kaq shumë ngatërresa, në mënyrë që të jetë e lehtë për tu kuptuar dhe kryer, veçanërisht për njerëzit që sapo fillojnë ose synojnë të fillojnë një kompani ose biznes.

Pra, pa zhurmë të mëtejshme le të fillojmë kuptoni këtë term dhe llogaritje të përdorur gjerësisht dhe e dobishme për kompanitë.

Në shumicën e kompanive, pavarësisht nëse ato janë të vogla apo të mesme, përcaktohet një çmim që është përmes llogaritjen e produkteve në stok dhe që do të shiten, me këtë, paguhen shpenzimet që janë bërë, domethënë ajo që është investuar më parë kjo quhet bllokim ose rrugëkalim; Me fjalë të tjera, është sasia e shitjeve që janë bërë dhe që në këtë mënyrë nuk ka pasur humbje ose fitim, domethënë ajo që është investuar tashmë është rikuperuar thjesht.

Pika e bllokimit ose e ndërprerjes Pastaj është shuma e asaj që keni futur ose përqindja e shitjeve që është e barabartë me shumën e vlerës fikse; Mbi atë shumë, këto të ardhura hyrëse do të mbulojnë vlerën fikse dhe pjesa tjetër do të japë përfitime që në të njëjtën mënyrë, nëse janë nën të, ato do të rezultojnë në humbje të investimit.

ÇFAR KUPTON PIKA E FITIMIT DHE PIKA E VDEKUR?

Ky term përdoret aq shumë në ekonomi pragu i përfitimit, ngërçi ose pika e ndërprerë Ajo rrjedh nga shkurtesa e saj në anglisht BEP (Break Even Point) dhe me fjalë të thjeshta është sasia minimale e shitur e njësive në kompaninë tonë për të arritur në fitimin zero. Me fjalë të tjera, është kur shuma totale e shpenzuar është identike me të ardhurat totale nga ato që shiten.

pragu i përfitimit

Me këto të ardhura minimale të minimumi i shitjeve dhe prodhimit do të bëhet një produkt fitimprurës për biznesin, për sa kohë që gjithçka e prodhuar shitet; pasi që nëse ka prodhim por nuk ka shitje, padyshim që nuk do të ketë të ardhura për biznesin ose kompaninë; Me fjalë të tjera, do të ketë vetëm një kosto ruajtjeje.

Për të klasifikuar një kompani fitimprurëse ose jo fitimprurëse, numri i produkteve që shet duhet të analizohet dhe nëse të gjithë ata ndihmojnë në sigurimin e një të mire përmes larmisë së portofolit të produkteve të prodhuara. Nga ana tjetër, nëse çështja e ndërmarrjes është përpunimi i vetëm një artikulli ose produkti, konkludohet se ai ka arritur pika e barazimit ose ngërçi.

Me fjalë të tjera për të kuptuar më mirë; pragu i përfitimit ose ngërçi është sasia e produkteve ose shërbimeve që ne duhet të shesim për të qenë në gjendje të paguajmë të gjitha shpenzimet tona fikse ose të ndryshueshme që ne investojmë për ta bërë këtë produkt të shitet. Shpjeguar në një mënyrë tjetër është ai kufi në të cilin ne fillojmë të rimarrim atë që është investuar në biznes dhe ne fillojmë të gjenerojmë para me produktet tona.

Cilat janë avantazhet apo përfitimet tuaja?

Një nga Përparësitë e pikës së barazimit ose ngërçit është të japësh raporte për kompaninë në lidhje me ose biznesin në lidhje me rreziqet ose rreziqet që ka pasur në ndryshimin e sasisë së prodhimit; Për më tepër, ndihmon për të dhënë një pamje më të gjerë dhe më të qartë të efekteve që ndodhin në rritjen e vlerës fikse; Përveç kësaj, kjo na ndihmon të vendosim ndryshimet që do të bëhen për përfitime më të mëdha, të tilla si një rritje në çmim ose kosto në produktet e prodhuara.

KUFIZIMET E POLITIKS S PRO FITUESHM ORRIS OR APO PIKS S DE VDEKUR:

  • Realizimi i shitjeve nuk shkon dorë për dore, kështu që kur dikush vuan nga njëri-tjetri, kjo do të ndikojë në nivelin e asaj që tashmë ekziston.
  • Sasia e artikujve të shitur gjithmonë do të varet nga çmimi i shitjes.
  • Vlera e ndryshueshme mund të pësojë një rritje ose ulje, kështu që ato duhet të klasifikohen në varësi të kohës së planifikuar.
  • Nëse sasia e prodhimit është më e madhe, kostot nuk do të mbesin konstante dhe do të rriten.

SI T C Llogarit llogaritjen e fitimit / pikës së vdekur në prag?

Për të llogaritur pikën neutrale ose pragun e përfitimit, nevojiten vetëm 3 pikë për kompaninë tonë:

Pika e vdekur

1. Vlera totale e kompanisë ose biznesit tonë.
2. Çmimet e artikujve për shitje.
3. Vlera e ndryshueshme e secilës njësi tashmë të shitur.

Vlera totale e kompanisë ose biznesit tonë.

El çmimi fiks ose vlera është ajo e gjithçkaje që do të investohet ose paguhet Pra është e nevojshme për përgatitjen e produkteve që do të shisni, siç janë qiraja e pronës, pagesa për punonjësit, energjia elektrike, telefoni, kompanitë e sigurimeve, transporti, benzina për transport, etj. Shtë e rëndësishme të merren parasysh secili prej tyre në mënyrë që të vlerësohet si duhet vlera fikse.

Çmimet e artikujve për shitje.

Një vlerë ose çmim tjetër i ndryshueshëm është çmimi i shitjes që nëse shisni vetëm një produkt të vetëm është e lehtë sepse do të duhet të krijoni vetëm një. Por zakonisht çmimet e ndryshme trajtohen për artikull ose produkt, i cili quhet çmimi mesatar i shitjes; por nga ana tjetër nëse kompania juaj është tashmë e madhe dhe e themeluar dhe ka disa produkte dhe prezantime të tyre, atëherë flitet për një thyej ose bllokoj dhe llogaritja duhet të bëhet për secilën nga këto linja biznesi.

Vlera e ndryshueshme e secilës njësi tashmë të shitur.

Pika e fundit që na duhet është vlera e ndryshueshme e secilës njësi ose kostoja mesatare e ndryshueshme këtu hyn gjithçka që është shpenzuar në biznes, lënda e parë për të bërë produktin ose produktet që prodhohen dhe varësisht nga sasia që është prodhuar nga këto, është sepse Kjo klasifikohet si një kosto e ndryshueshme pasi do të varet nga sasia që do të bëhet, domethënë nëse prodhojmë shumë, sasia do të jetë më e madhe, por nëse prodhojmë pak, sasia do të jetë më e vogël, pavarësisht nëse prodhimi është ulur ose rritur; rezultati i gjithë kësaj llogaritje do të jetë pika e tretë tre. Importantshtë e rëndësishme të mbani mend se kjo llogaritje do të bëhet duke përjashtuar energjinë elektrike, pagat, sigurimet, qiranë e vendit dhe gjithçka tashmë të shënuar në pikën e parë që ne klasifikojmë si një shpenzim fiks.
Diferencë kontribut

neutral dhe prag

Për të marrë marzhin e kontributit duhet të bëjmë llogaritjen e mëposhtme:

Zbritni çmimin e artikullit për shitje, minus, vlerën e ndryshueshme të secilës njësi.

Llogaritja e pragut të përfitimit ose qendra e vdekur.

Për të bërë llogaritjen e pragut të përfitimit ose të qendrës së vdekur duhet të bëjmë një ndarje, vlera totale midis marzhit të kontributit të njësisë e cila u shpjegua më sipër; përkatësisht:

Ndarja e vlerës totale me marzhin e kontributit për njësi do të rezultojë në pragun e përfitimit.

Kjo do të jetë pika nga e cila do të filloni të bëni fitime.

Ky rezultat do të jetë pragu i përfitimit ose ngërçi që duhet të bëjmë çdo muaj, vit apo ditë, (siç është më komode ose e përshtatshme për kompaninë) në mënyrë që të fillojmë me fitimet ose përfitimet sepse ne do të dimë me siguri vlerën totale si dhe vlerën e ndryshueshme të secilës njësi të shitur, e cila do të na japë më shumë kontroll dhe organizim për të kanë përfitime më të mëdha.

Kjo llogaritje është një nga më të rëndësishmet për t'u kryer; Pra, nëse keni në mendje të krijoni një biznes ose kompani, do të jetë shumë e rëndësishme ta bëni këtë, në këtë mënyrë mund të vendosni pikat e shitjes që të jeni në gjendje të arrini këtë prag të përfitimit sa më shpejt të jetë e mundur dhe do të jetë një nga më e rëndësishme për ju për të vendosur në plani i qëndrueshmërisë që duhet ta paraqisni në një bankë.

Formula me të cilën është kryer shpjegimi i mësipërm është si më poshtë:

Qc = CF / (PVu - Cvu)

SIMBOLIGJIA

Qc = Pragu ose bllokimi i përfitimit, i cili është numri i njësive të bëra dhe të shitura për të rezultuar në fitim zero.
CF = kosto fikse ose vlera totale.
PVu = Çmimi i shitjes për njësi.
CVT = Kostot totale të ndryshueshme.
CVu = Kostot e ndryshueshme të njësisë.
B ° = Përfitimet.
I = Të ardhurat.
C = Kostot totale.

Në një mënyrë të lehtë dhe me gjuhë të qartë ne kemi shpjeguar se çfarë Pika e barazimit dhe bllokimi për kompanitë ose bizneset dhe fitimet e tyre. Pra, është vetëm çështje e organizimit, planifikimit dhe parashikimit të të gjitha shpenzimeve që bëhen në kompani ose biznes, dhe mbajtja e një regjistri të tyre, në mënyrë që të mund ta llogarisni atë çdo ditë, javore, mujore ose vjetore sipas nevojave ( megjithëse këshillohet ta bëni çdo muaj).
Shpresojmë që ky artikull të ju pëlqejë dhe t'ju ndihmojë.


Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

  1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
  2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
  3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
  4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
  5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
  6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.