Cili është numri im i sigurimeve shoqërore dhe si të marr një dublikatë

   përkatësia e sigurimeve shoqërore

Numri i sigurimeve shoqërore Probablyshtë ndoshta një nga dokumentet më të rëndësishme që duhet të kemi të gjithë ne, pasi zakonisht kërkohet gjatë kryerjes së një sërë procedurash. Nëse doni të dini tuajin numri i përkatësisë së sigurimeve shoqërore, Tjetra do t'ju tregojmë se si ta merrni atë në mënyrë që të mund të kryeni çdo lloj procedure.

Çfarë është numri i sigurimeve shoqërore?

El Numri i sigurimeve shoqërore, I njohur gjithashtu si numri i përkatësisë së sigurimeve shoqërore, është një numër unik që përbëhet nga 9 shifra dhe është i detyrueshëm për të gjithë qytetarët në Spanjë që po mendojnë të punojnë. Po kështu, të gjithë ata persona që janë përfitues të pensionit ose, kur është e përshtatshme, i një përfitimi, gjithashtu kanë detyrimin të marrin këtë numër të sigurimeve shoqërore.

Për të qenë më të drejtpërdrejtë, Pa numrin e sigurimeve shoqërore, një person nuk mund të kryejë asnjë lloj aktiviteti të punës me pagesë Dhe nëse e bëni, do ta bënit në mënyrë të paligjshme. Mungesa e këtij numri do të thotë që qytetari nuk është i lidhur me sistemin e sigurimeve shoqërore dhe për këtë arsye nuk mund të ketë akses në të gjitha përfitimet që ofron ky sistem.

Ky numër u kërkohet njerëzve kur kërkojnë punë, kur më në fund marrin një ose thjesht kur duan të regjistrohen në Shërbimin e Punësimit.

Kush mund të marrë numrin e sigurimeve shoqërore?

Të gjithë qytetarët që banojnë legalisht në Spanjë mund të marrin një numër të përkatësisë së sigurimeve shoqërore. Në ndërmarrjet, punëtorët mund të marrin këtë dokument pasi është e nevojshme që ata të kryejnë ndonjë aktivitet pune. Gjithashtu, ky numër mund të merret përmes Drejtoritë Krahinore të Thesarit të Përgjithshëm të Sigurimeve Shoqërore ose përmes administratave.

Vlen të përmendet se ky numër i sigurimeve shoqërore nuk merret vetëm kur filloni të punoni. Njerëzit të cilët kurrë nuk kanë kontribuar ose të mitur, gjithashtu mund të kenë një numri i përkatësisë së sigurimeve shoqërore. Në momentin në të cilin personi në fjalë fillon ndonjë aktivitet pune, ai numër bëhet një numër i anëtarësisë që përcakton përfshirjen e tyre në sistemin e sigurimeve shoqërore.

Importantshtë e rëndësishme të thuhet se nuk mund të keni numra të shumtë të sigurimeve shoqërore, megjithëse është e vërtetë që ka raste në të cilat njerëzit kanë një numër tjetër të sigurimeve shoqërore si rezultat i një gabimi administrativ. Kur ndodh diçka e tillë, Ajo që bën Sigurimet Shoqërore është lidhja e të gjithë numrave dhe përcaktoni vetëm një si kryesor, zakonisht atë me përdorimin më të fundit në sistem.

Duhet gjithashtu të sqarohet se numri i treguar në kartelën shëndetësore nuk është numri i sigurimeve shoqërore. Ajo që ndodh është që numri që shfaqet në kartelë të gjenerohet bazuar në numrin e sigurimeve shoqërore. Kjo është arsyeja pse numrat zakonisht përputhen, megjithatë në kartelë ato tregohen dy numra shtesë që korrespondojnë me kodin e krahinës ku ka ndodhur përkatësia në sistem, si dhe një numër vijues.

Nëse shkronja B tregohet në kartën shëndetësore, prapa kësaj sekuence, kjo do të thotë që personi merr kujdes mjekësor si përfitues, përfshirë një bashkëshort / e pa të ardhura ose fëmijë që nuk punojnë, nga një person që ka të drejtë ta marrë atë në e tyre. e njëjta gjë. Çdokush mund të regjistrohet për të marrë një numër të sigurimeve shoqërore dhe është gjithashtu e mundur të çabonohet.

Jo vetëm kaq, e tija sistemi i sigurimeve shoqërore ka aftësinë të anulojë numrin në fjalë në rast se është përcaktuar se është dhënë pa pasur të drejtë për të.

Si mund ta di se cili është numri im i sigurimeve shoqërore?

Për të zbuluar se cili është numri juaj i sigurimeve shoqërore, ose duhet të jeni në punë, ose, nëse aplikohet, keni punuar më parë. Nga kjo do të keni disa mënyra për të kontrolluar numrin tuaj të përkatësisë së sigurimeve shoqërore përmes kartës tuaj shëndetësore, listës së pagave të bankës, ndër të tjera.

numri i sigurimeve shoqërore

 • Një nga mënyrat më të lehta për të njohur numrin tuaj të sigurimeve shoqërore është duke telefonuar në numrin e telefonit të shërbimit të klientit: 901502050 XNUMX XNUMX. Në këtë numër, personi që ju merr pjesë do t'ju japë një orar në mënyrë që të mund të shkoni direkt në një zyrë të sigurimeve shoqërore dhe merrni numrin tuaj

 • Tani, nëse aktualisht jeni duke punuar, në listën tuaj të pagave mund të gjeni edhe numrin e sigurimeve shoqërore. Zakonisht e gjeni në krye të listës së pagave dhe nuk ka rëndësi nëse është një listë e vjetër e pagave, pasi që numri i sigurimeve shoqërore nuk ndryshon kurrë, është gjithmonë i njëjti.

 • Për më tepër, numrin tuaj të sigurimit shoqëror mund ta gjeni në recetat mjekësore, pasi që ky informacion shfaqet edhe atje. Kontratat e punës që janë nënshkruar me kompaninë, tregohet edhe ky numër.

 • Ju gjithashtu mund të zbuloni se cili është numri juaj i përkatësisë së sigurimeve shoqërore duke shkuar në një qendër ambulatore dhe thjesht ta kërkoni atë, por për këtë duhet të paraqisni ID tuaj.

 • Ju gjithashtu mund të shkoni në Thesarin e Sigurimeve Shoqërore për të marrë këtë informacion, si dhe një dublikatë të kartës shëndetësore.

Për më tepër, Ju gjithashtu mund të gjeni numrin tuaj të sigurimeve shoqërore duke hyrë në faqen e internetit dhe duke përdorur shërbimin "Dublikatë Dokumenti i Anëtarësimit", e cila nga rruga bëhet përmes një mesazhi me tekst SMS. Kjo në rast se pala e interesuar ka siguruar më parë Thesarin e Përgjithshëm të Sigurimeve Shoqërore me një numër telefoni celular.

Pasi të bëhet kërkesa për kod, personi merr një mesazh me tekst SMS, i cili do t'i lejojë ata të marrin numrin e sigurimeve shoqërore, ta shtypin atë ose thjesht ta konsultojnë atë.

Ku përpunohet numri i sigurimeve shoqërore?

Tani që ju kemi treguar se si të gjeni numrin tuaj të sigurimeve shoqërore, është koha të flisni se ku mund ta merrni numrin tuaj të sigurimeve shoqërore. Së pari, është e rëndësishme që ju të dini që nëse nuk keni punuar kurrë më parë dhe dëshironi të filloni të punoni, në çdo punë do t'ju kërkohet ky dokument.

Gjëja e zakonshme është që ju duhet të plotësoni një kërkesë që më vonë do t'ju duhet të paraqisni tek Administrimi i Thesarit të Përgjithshëm të Sigurimeve Shoqërore. Në këtë aplikacion duhet të specifikoni adresën e ndërmarrjes për të cilën keni ndërmend të punoni. Mos harroni se të gjitha kërkesat për anëtarësim në sigurimet shoqërore duhet të kryhen para se të filloni të punoni.

Çfarë më duhet për të përpunuar numrin tim të sigurimeve shoqërore?

Të gjitha aplikimet për regjistrim në sistemin e sigurimeve shoqërore duhet të përmbajnë informacion në lidhje me ushtrimin e aktivitetit që do të kryeni. Në këtë kuptim, ju kërkohet informacioni i mëposhtëm:

numri i sigurimeve shoqërore

 • Emri ose emri i kompanisë i ndërmarrjes që promovon regjistrimin

 • Kodi i Llogarisë së Kontributit të Kompanisë

 • Ju gjithashtu duhet të specifikoni Skemën e Sigurimeve Shoqërore

 • Emrat dhe mbiemrat tuaj të plotë

 • DNI

 • Data e fillimit të punës

Modifikimet në numrin e sigurimeve shoqërore

Ndonjëherë është e nevojshme të bëni ndryshime në numrin e sigurimeve shoqërore, në këtë rast duhet të shkoni te Administrata përkatëse e Thesarit të Përgjithshëm të Sigurimeve Shoqërore. Së bashku me prezantimin e DNI, të gjithë dokumentet që vërtetojnë nevojën për të modifikuar numrin e sigurimeve shoqërore duhet gjithashtu të paraqiten.

Në rast se ka një pyetje në lidhje me karta shëndetësore e sigurimeve shoqërore, atëherë është e nevojshme të shkoni në një qendër të kujdesit parësor ose klinikë ambulatore në Komunitetin Autonom autonom.

Dublikoni dokumentin e përkatësisë së sigurimeve shoqërore

Ky është një shërbim i ofruar nga portali zyrtar i Administratës së Thesarit të Përgjithshëm të Sigurimeve Shoqërore dhe që u lejon palëve të interesuara, jo vetëm të marrin, por edhe të shtypin ose, kur është e përshtatshme, të konsultohen në internet, një dublikatë të përkohshme të numrit të sigurimeve shoqërore.

kontrolloni sigurimet shoqërore

Importantshtë e rëndësishme të theksohet se ky shërbim është i përqendruar vetëm në ata qytetarë që tashmë kanë caktuar një numër të përkatësisë së sigurimeve shoqërore. Shërbimi ju lejon të shihni menjëherë dhe të konsultoheni me dublikatën e përkohshme të numrit të përkatësisë së sigurimeve shoqërore, i njohur gjithashtu si dokumenti i përkatësisë.

Pavarësisht nga përdorimi i synuar, shërbimi lejon palët e interesuara të shkarkojnë këtë dokument në formatin e skedarit PDF ose, kur është e përshtatshme, thjesht ta shtypin atë direkt nga interneti.

Dokumenti përmban informacionin e mëposhtëm të personit që e kërkon atë:

 • Emri dhe mbiemri

 • Të dhëna për identifikimin DNI ose NIE

 • Numri i sigurimeve shoqërore, ose nëse janë kryer aktivitete pune që rezultojnë në kornizimin e sistemit të sigurimeve shoqërore, numrin e përkatësisë në sistemin e sigurimeve shoqërore.

Përveç sa më sipër, shërbimi funksionon vetëm nëse plotësohen disa kërkesa të përgjithshme, midis të cilave bie në sy sistemi operativ, të cilat mund të jenë Windows, Linux dhe Mac, në versionet e tyre më të fundit, shfletuesit e internetit si Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox, si dhe makina virtuale Java 6 ose një version më i lartë.


Një koment, lëre tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   JSG dijo

  Ata mund të tregojnë se ku gjendet numri SS në kartën e shëndetit, është më e thjeshtë ...