Naturhouse, ylli i tregut të aksioneve në shtator

shtëpi natyre

Nëse ka një vlerë që po tregon një trend të patëmetë pas pushimeve, ajo nuk është askush tjetër përveç Naturhouse. Kjo ka ndodhur në disa seanca tregtare të çmim afër katër euro për aksion për të kapërcyer rezistencën e rëndësishme që kishte në pesë euro. Në praktikë kjo do të thotë se ajo ka vlerësuar më shumë se 25% në tregun kombëtar të vazhdueshëm. Nuk është për t'u habitur, variacioni i tij vjetor është një nga më të lartët në tregun spanjoll të aksioneve, me më shumë se 30%.

Këto lëvizje po çojnë në një numër në rritje të investitorëve të vegjël dhe të mesëm të cilët po interesohen përsëri në ndërmarrjen e ushqyerjes dhe dietologjisë. Meqenëse këto ngritje po shoqërohen nga a rritje e ndjeshme e vëllimit të tregtisë të titujve të tyre. Mbi mesataren, dhe kjo konfirmon interesin për linjën e biznesit që përfaqësohet në këto kompani me kapak të vogël.

Për momentin nuk ka asnjë lajm kaq të rëndësishëm dhe me rëndësi të veçantë që t'i mbështesë këto lëvizje të tilla të papritura që ka në tregun financiar kombëtar. Nuk është për t'u habitur, ajo është një nga kompanitë që janë në klikat e investitorëve më të stinuar të cilët janë të vetëdijshëm për të gjitha lëvizjet që gjenerohen në tregjet financiare. Pa qëllim tjetër përveç marrjes së pozicioneve në letrat me vlerë nëse e kërkon rasti.

Naturhouse: përfitime më të mëdha

Rezultatet e fundit të biznesit duket se konfirmojnë këtë interes të blerjes në kompaninë kombëtare të dietave. Gjatë gjysmës së parë të vitit, ajo ka marrë fitime neto prej 13,9 milion euro. Në praktikë përfaqëson një rritje prej 5,3% krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë.

Në fund të fundit, këto janë rezultate që kanë bindur investitorët. Vetëm nga një pozicion i privilegjuar kuptohet që interesi i blerjeve është kthyer me një forcë të tillë në katet e tregtimit të kapitalit. Edhe pse me një virulencë të pazakontë, gjë që ju bën të besoni nëse nuk do të ketë lajme të tjera ose ngjarje të dukshme që justifikojnë çmimet me të cilat renditen aksionet e Naturhouse.

Preciselyshtë pikërisht në këtë ushtrim ku po merrni marzhe më të mira në llogaritë e biznesit tuaj. Ata tërheqin vëmendjen për rrumbullakësinë e tyre, pasi edhe ata ka rritur xhiron e saj në këtë periudhë me gati 4%. Në ndryshim nga kompanitë e tjera në tregun spanjoll të aksioneve që kanë probleme të caktuara për rritjen e fitimeve të tyre, apo edhe me probleme serioze financimi.

Shpërndarja e dividentit

dividendët

Një tjetër nga pikat kryesore të këtij grupi biznesi është njoftimi i fundit për shpërndarjen e dividendëve të saj midis aksionerëve të kompanisë. Sepse në fakt, nga viti që do të shpërndajë në llogari, me tarifa për rezultatet e vitit financiar 2016, të një divident prej 0,20 euro bruto për aksion. Strategji që padyshim do t’i ketë kënaqur investitorët tuaj, veçanërisht ata më mbrojtës që kërkojnë këtë formë të shpagimit si një mjet për të mbrojtur kursimet e tyre.

Tani e tutje, kompania Riojan është pjesë e klubit të zgjedhur të letrave me vlerë që e bëjnë këtë shumë efektive. Si një nxitje shtesë për ata investitorë, siç mundeni në rastin tuaj, të cilët dëshirojnë të zgjedhin këtë strategji investimi. Padyshim, mund të jetë një nga shkaktarët për këtë prirje të fortë rritëse në vlerën e tregut të vazhdueshëm spanjoll që është shkaktuar. Pa pasur ndonjë ide për të sa larg mund të shkojë çmimi juaj gjatë muajve të ardhshëm.

Perspektivat në listën tuaj

Një nga dyshimet e mëdha që sulmon investitorët në këtë moment, dhe ndoshta edhe ju, është vendi ku mund të shkojë çmimi i tyre. Aksionet tuaja vazhdojnë akoma më të larta? Stillshtë ende një kohë e mirë për të marrë pozicione blerjeje në kompani. Ose përkundrazi, tani është tepër vonë për të hapur një hendek në ekuitet përmes kësaj vlere të tregut spanjoll të aksioneve.

Epo, prirja bullish mund të vazhdojë gjatë seancave të ardhshme tregtare, jo pa prerje të përpiktë dhe të mirëpritur të vlerësimit tuaj. Arsyeja për një pohim të tillë bazohet në të dhënat e mira të kontabilitetit që janë gjeneruar në kohët e fundit. Mundësuar nga efekti i lajmit gjithashtu të shkëlqyeshëm që kjo kompani e listuar ka ofruar. E gjithë kjo në planin afatshkurtër dhe afatgjatë. Më gjatë do të varet nga faktorë të tjerë të ndryshëm.

Nëse është e vërtetë që një pjesë e mirë e garës së Naturhouse ka humbur. Por mund të vazhdojë, megjithëse me lëvizje më pak të dhunshme. Dhe sigurisht me një rritje të paqëndrueshmërisë, e cila do të nxisë investitorët më agresivë në tregje. Jo më kot, ata do të përpiqen të kryejnë operacione të shkurtra në kohëzgjatjen e tyre, madje edhe në të njëjtën seancë tregtare. Sido që të jetë, ana teknike e aksioneve është shumë më e mirë se sa ishte vetëm disa muaj më parë. Ju keni kaluar nga një trend anësor dhe në rënie në një ndryshim të dukshëm e dominuar nga blerja e investitorëve.

A do të tregtojë në indeksin selektiv?

Disa zëra në tregjet financiare vendosin tregtimin e aksioneve të saj në Ibex 35, indeksi selektiv i tregut kombëtar të aksioneve. Si pasojë e sjelljes së tij të mirë gjatë muajve të fundit. Gjithashtu për shkak të rritjes së vëllimit të tregtimit të letrave me vlerë të saj. Gjithsesi, ka alternativa të tjera të përgatitura më mirë për të arritur këto objektiva. Nëse ndodh ky skenar, nuk do të ketë dyshim që aksionet e tyre do të kishin një tërheqje tjetër drejt rritjes dhe se mund t'i çonte ato në më të lartat në vitet e fundit.

Për momentin është renditur në tregun e përgjithshëm të tregut të aksioneve spanjolle. Nga ana tjetër, është një siguri e vogël e kapitalizimit që nuk është ende një nga më të rëndësishmet që mund të punësoni për t'i bërë kursimet tuaja fitimprurëse. Një tjetër nga pengesat kryesore të tij janë pak investitorë me pakicë që ata kanë në një mënyrë të qëndrueshme në aksionet e tyre. Një tërheqje që mund ta ndalojë atë të shkojë në klubin më të zgjedhur në tregun spanjoll të aksioneve.

Situata aktuale e vlerës

bullish

Aspekti i tij teknik është përmirësuar ndjeshëm pasi është rikuperuar pothuajse 60% në lidhje me minimumin e regjistruar në fund të shkurtit të kaluar. Returnedshtë kthyer në pozicion nën një trend rritës, me një pamje në një periudhë afatmesme prej rreth 7 euro për aksion. Nëse e tejkalon atë mjaftueshëm, do të ishte në gjendje të ruante më shumë rritje deri në fund të vitit. Edhe pse nëse kjo lëvizje anulohet, maturia mund të kthehet në tregje përballë vertikalitetit të ngritjeve të fundit.

Një faktor tjetër që do të përcaktojë evolucionin e tij është nëse rezultatet e ardhshme të biznesit vazhdojnë në të njëjtën linjë me ato të botuara së fundmi. Do të jetë momenti që patjetër të hyni ose të dilni nga pozicionet e tyre. Me garanci më të mëdha se pritjet plotësohen me ashpërsi më të madhe. Për ta bërë këtë, duhet të presësh vetëm disa muaj. Dhe do të jetë udhëzimi për të kanalizoni udhëzimet tuaja për veprim. Në çdo rast, do të jetë një nga vlerat që duhet të merret parasysh për ushtrimin tjetër. Pa asnjë objektiv tjetër përveç krijimit të portofolit të investimeve, së bashku me propozime të tjera në kapitalin neto.

Në çdo rast, një nga strategjitë e investimeve që mund të zbatohet tani e tutje është marrja e potencialeve pjesërisht. Nëse ngjitja lart vazhdon, blerjet do të grumbullohen për të treguar nivele shumë më të larta se ato aktuale. Për ata që kanë hyrë në tregjet financiare ata duhet të mbajnë vetëm fitimet deri në vlerën e disa shenjave të dobësisë.

Interes më të madh nga blerësit

blerësit

Nëse ka ndonjë fakt që nuk parashikon ndonjë dyshim, është se blerësit kanë marrë përsipër trendin e kompanisë. Dhe çfarë është më e rëndësishme, me një rritje të dukshme të vëllimit të punësimeve. Ajo është rritur nën përqindje më të larta se 30%, duke shënuar evolucionin e çmimeve të saj. Mbi parashikimin e kapitalit të tjerë, madje edhe më të larta.

Karakteristikë tjetër që buron nga ky fakt është se gjithnjë e më shumë ndërmjetës financiarë po shikon këto tituj. Deri në pikën që ata po i analizojnë ato për t'i dhënë atyre një çmim të synuar dhe ato mund të ndiqen më objektivisht nga investitorët e vegjël dhe të mesëm. Një hap që mund të jetë vendimtar në sigurimin e stabilitetit të evolucionit të tij në tregjet e kapitalit.

As efekti i fuqishëm i rritjes së tij në linjën e biznesit nuk mund të harrohet, ku shitjet e tij po rriten. Nuk është për t'u habitur, ajo ka ardhur në vëmendje që Naturhouse ka tejkaluar, gjashtë muaj para afatit të pritur, planin e rritjes të hartuar për vitet 2015 dhe 2016, duke hapur gjithsej 18 qendra në 260 muaj, krahasuar me 240 që ishin planifikuar për të inauguruar në grupin e të dy ushtrimeve. Edhe me hyrjen e tij në tregun e rëndësishëm indian.

Padyshim, ky lajm është bërë një tjetër stimul për blerjen e pozicioneve që u janë imponuar shitësve në këtë periudhë kohore. Tani pyetja e vetme për të bërë është sa larg? Do të jetë ajo që përcakton kohën për të hapur pozicione në këtë vlerë të tregut spanjoll të aksioneve. Madje është e mundur të thyhen rezistenca të reja dhe të rëndësishme gjatë këtij procesi.

Nëse jeni të interesuar për hyrjen tuaj në stok, duhet ta dini se tregon një evolucion shumë më pozitiv sesa peshat e mëdha të kapitalit kombëtar. Mbi aksione të tilla si Santander, BBVA, Iberdrola ose Telefónica. Për momentin nuk është hequr dorë nga synimet e saj bullish. Por përkundrazi e kundërta, siç mund ta shihni përmes çmimeve të saj historike. Mund të jetë koha juaj të hyni në titujt tuaj.


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

  1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
  2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
  3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
  4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
  5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
  6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.