Marrëveshje kolektive të punës për metal në Spanjë

Marrëveshje kolektive të punës për metal në Spanjë

Negocimi i marrëveshjeve kolektive kanë qenë një çështje e rëndësishme për t'u marrë parasysh nga punëtorët që trajtojnë këtë material brenda të ndryshme aktivitetet e punës dhe ajo ka fituar famë falë faktit se ata diskutohen shumë për negociatat nga negociatorët dhe që u duhet shumë kohë për të arritur një marrëveshje, derisa të nënshkruhen.

Ato janë marrëveshje pune që janë të ngarkuar me kontrollimin dhe rregullimin e përdorimit të metalit brenda lokaliteteve të ndryshme në vend, të cilat planifikohen dhe organizohen nga negociatorë të ndryshëm brenda rajonit dhe arrijnë një marrëveshje reciproke në një kohë të caktuar.

El objektivi kryesor është: thjeshtoni negociatat kolektive në sektorin e metaleve, objektivi i vendosur nga sindikatat dhe punëdhënësit, e cila është arsyeja pse ata kanë nënshkruar marrëveshjen e njohur si marrëveshja e punës e industrisë metalike, një dokument që përfshin negocimin e çështjeve të përbashkëta për të kontrolluar rreziqet në punë dhe masat e barazisë brenda kompanive, i cili lë për momentin, për niveli krahinor, çështje të tjera të tilla si paga ose organizimi i punës.

Pse ekziston një marrëveshje për të kontrolluar përdorimin e materialeve të zakonshme?

Modalitetet e kontratës, orari vjetor i punës dhe kushtet e barazisë; Këto janë disa nga çështjet që, tani e tutje, punëdhënësit e metaleve dhe sindikatat e komunitetit do të negociojnë vetëm një herë, krahasuar me tre herë më parë: në marrëveshjet Huesca, Teruel dhe Zaragoza.

Kjo do të ndihmojë thjeshtojë dhe unifikojë negociatat kolektive, pasi që në ato çështje ato ishin të zakonshme, dhe përveç që ishin të zakonshme, ato nuk ishin objekt konflikti, por ishin negociata krahinore të marrëveshjeve.

Marrëveshje kolektive të punës për metal në Spanjë

Çështje të tilla si paga ose puna shtesë mbeten ekskluzive për nivelin provincial. Me marrëveshjen kornizë të Industria e metaleve aragon shënohet hapi i parë drejt së ardhmes, në mënyrë që një ditë të ketë një marrëveshje të vetme brenda komunitetit. Një sektor që përfshin ndër të tjera industrinë e automobilave, shkritore, hidraulikë ose dyqane riparimi, dhe që punëson rreth 40.000 njerëz në komunitet. Faqet po i shtohen marrëveshjes pak nga pak për të mbuluar tema gjithnjë e më të rëndësishme.

Konventat e ndryshme që janë bërë në drejtim të kontrollit dhe rregullimit të aktiviteteve të ndryshme në lidhje me përdorimi i metaleve në rajone të ndryshme, Ata kanë ardhur në punë në një mënyrë të mirë dhe një arsye të shkëlqyeshme për disa negociata që bëhen për të kontrolluar të drejtat profesionale, si dhe detyrimet që duhet të jetë një punëtor dhe të trajtojë një material të tillë si metali.

Marrëveshje të ndryshme kolektive që lidhen me rregullimin e përdorimit të funksionit të metalit si një kontroll drejt kryerjes së aktiviteteve të ndryshme, të tilla si hidraulik, pajisje, bizhuteri, ndriçim, etj.

Padyshim që ka ngjashmëri në konventa të ndryshme metalike që janë nënshkruar nga negociatorët dhe këto janë ngjashmëri të jashtëzakonshme, por duhet të përmendim gjithashtu se ndryshimet janë veçanërisht të dukshme midis lokaliteteve të ndryshme në të cilat formulohen dhe nënshkruhen këto marrëveshje.

Çfarë rregullohet posaçërisht në marrëveshjet kolektive metalike?

Ekzistojnë disa rregulla të ndryshme dhe traktate të ndryshme që diskutohen gjatë negociatave për në marrëveshjet kolektive, të cilat ndihmojnë për të kontrolluar dhe rregulluar nga afër aktivitetet në të cilat metali luan një rol të rëndësishëm. Ajo që kërkohet është kryesisht për të kontrolluar përdorimin, kushtet në të cilat zhvillohen aktivitetet, produktivitetin dhe kohën e prodhimit, e gjithë kjo në mënyrë që punëtori të ndjekë këto rregulla deri në shkronjë për të qenë i sigurt sa herë që kryhet aktiviteti ose puna.

Punëtorët duhet të kenë një njohuri të plotë për këto marrëveshjet, rregullat e tyre, vlefshmëria dhe koha në të cilën ato duhet të përmbushen. Marrëveshjet e ndryshme të punës u referohen kushteve të ndryshme, dhe varësisht nga lokaliteti ose rajoni në të cilin ndodhet punëtori, zbatimi ose vlefshmëria e marrëveshjes së punës do të jetë e ndryshme.

Marrëveshja e parë shtetërore për industrinë, teknologjinë dhe shërbimet e sektorit të metaleve në Spanjë

Marrëveshje kolektive të punës për metal në Spanjë

Signedshtë nënshkruar më marrëveshja e parë shtetërore e industrisë, e cila ndihmon për të forcuar negociatat kolektive në rajone të ndryshme të vendit.

Marrëveshjet do të kenë vlefshmërinë e tyre origjinale, kjo me përjashtim të një marrëveshjeje që tregon se vazhdimësia e tyre është e kufizuar.
Me ndihmën e kësaj të re marrëveshja e punës për sektorin e metaleve, Do të sigurohet që pagat të bien dakord në secilën marrëveshje në varësi të rajonit në të cilin është nënshkruar, kjo është e dobishme në rast se ndonjë marrëveshje pushon së funksionuari dhe vlefshmëria e saj skadon, në këtë mënyrë punëtorët do të vazhdojnë të marrin pagën e tyre të rënë dakord pa nuk ka problem

Kjo ndihmon punëtorët janë të mbrojtur nga çdo lloj diskriminimi Në rast se paga e tyre e rënë dakord më parë nuk është dorëzuar, si dhe mbështetja për kompanitë e ndryshme të ngarkuara për ofrimin e shërbimeve të ndryshme për klientët, mundësia për të negociuar dhe për të arritur marrëveshje që ndihmojnë të gjitha palët të jenë të kënaqur me kontratat që do të bëhen.

UGT përmend se nënshkrimi i marrëveshjes është një fitore e jashtëzakonshme dhe ata e konsiderojnë atë një pretendim historik brenda sindikatës, i cili do të ndihmojë punëtorët të zhvillohen më mirë brenda sektorit të metaleve.

UGT gjithashtu përmend që, "Ai përfshin aspekte të reja të tilla si ultra-aktiviteti ose vlefshmëria e rënë dakord në marrëveshjet e nivelit më të ulët, të cilat nuk do të lejojnë asnjë marrëveshje të bjerë, duke zbritur atë që është miratuar në reformën e punës.

Çfarë mendon CCOO për këtë?

CCOO ka treguar kënaqësinë e saj me marrëveshjen e re. CCOO ka qenë në procesin e krijimit të një marrëveshjeje të ngjashme për një kohë të gjatë, duke kërkuar që provincat dhe punëtorët të mbrohen në aspekte të ndryshme që lidhen me punën dhe punën brenda industrisë së metaleve në Spanjë.

Sigurisht e reja konventa metalike Isshtë një hap shumë i rëndësishëm për industrinë, megjithëse ka ende shumë për të bërë, nga këtu ne fillojmë të arrijmë një negociatë më të mirë në të ardhmen, dhe këto janë aspektet që CCOO ka njohur se janë të rëndësishme për t'u shënuar.

Marrëveshje kolektive të punës për metal në Spanjë

Pika të tjera të rëndësishme brenda Marrëveshja e punës.

Agreementshtë krijuar dhe nënshkruar një marrëveshje në lidhje me paga minimale sipas seksionit krahinor, kjo shënohet në secilën marrëveshje krahinore. Gjëja e rëndësishme këtu është që, pavarësisht nga fakti që një marrëveshje krahinore u ndikua nga vlefshmëria ose afati i kontratës, ata do të vazhdojnë të ofrojnë paga e zakonshme për punëtorët dhe punëtorët në rajon, duke parandaluar që njerëzit të preken nga një situatë si kjo në të cilën ata janë plotësisht të pavëmendshëm për shkaqet.

Janë krijuar kufij të rreptë ndaj disa efekteve të shkaktuara nga reforma e punës 2012, marrëveshja parandalon përhapjen e marrëveshjeve të ndërmarrjeve me shumë shërbime.

Disa nga kompetencat e përdorura nga komisioni i përbashkët i marrëveshjesKjo ndihmon që negociatat kolektive të sektorit të mbeten aktive.

Brenda marrëveshjes, barazia është e garantuar për të gjithë punëtorët, pavarësisht nga gjinia, mosha, raca apo përkatësia etnike të cilës personi i përket. Merren masat e nevojshme në mënyrë që këto norma të përmbushen kundër diskriminimit ndaj njerëzve pa marrë parasysh kush janë ata.

Arsyet që parandaluan marrëveshjen kolektive

Disa nga arsyet kryesore që shkaktuan vonesën në nënshkrimin e marrëveshjeve u zgjidhën menjëherë. Sidoqoftë, ka edhe të tjerë që ishin më të vështirat për t'u rregulluar.

Konflikti i shkaktuar për shkak të ndryshimit në pagat e zakonshme ishte një nga arsyet më të rëndësishme që shkaktoi një konflikt brenda marrëveshjeve, si dhe rregullimin e vjetërsisë, pasi që nga 2015 janari 2007 kishte një shtesë të vjetërsisë dhe ishte rënë dakord që nga viti XNUMX

Pas një viti e dy muajsh negociatash dhe takimesh të shumta, u konkretizua një marrëveshje, e cila më vonë çon në nënshkrimin e marrëveshjes kolektive. Wasshtë nënshkruar nga komisionet e punëtorëve, duke u justifikuar nga CCOO, të cilët kanë 70% të negociatave.

Përfundim

Sektori i metaleve tashmë ka një marrëveshje të re kolektivePasi është nënshkruar nga sindikatat, kjo marrëveshje përfshin një rritje të pagave për të gjithë punëtorët në qytete ose provinca të ndryshme spanjolle, e cila është diçka që padyshim ka qenë me interes të madh për ata njerëz që punojnë në sektorin e metaleve.

El marrëveshje kolektive metalike ndikon pozitivisht në shumë njerëz, shumë punëtorë të cilët merren me të Marrëveshje kolektive të punës për metal në Spanjë

Detyra të ndryshme brenda sektorit të metaleve, me rritjen e pagave dhe respektimin e të drejtave të njeriut, është siguruar një jetë më e mirë për punëtorët që nga nënshkrimi i marrëveshjeve.

Marrëveshjet do të bëjnë të mundur rikuperimin e mjedisit të mirë të punës me qëllim kapjen e porosive të reja dhe rritjen e faturimit. Këto marrëveshje do të hedhin bazat për negociata të reja në të ardhmen.


Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

  1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
  2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
  3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
  4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
  5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
  6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.