Llogari me rendiment të lartë, si t'i merrni ato?

Alternativa për bankat për të përmirësuar kushtet e llogarisë tuaj

Në këtë pikë të jetës nuk është sekret se Një llogari nuk do t'ju bëjë milioner, ose të paktën të merrni një kthim më shumë se interesant të kursimeve tuaja të jetës. Nuk është për t'u habitur, ata ofrojnë interes që është në minimum si rezultat i vendimit të Bankës Qendrore Evropiane (BQE) për të ulur çmimin e parave. Përballë këtij skenari monetar, mos prisni oferta të shkëlqyera, madje as modele të jashtëzakonshme kursimesh.

Nëse keni një llogari rrjedhëse ose kursimesh të pajtuar në këtë moment, nuk do të prodhojë shumë përfitim. Ata lëvizin nën kufij shumë të ulët, dhe kjo me siguri do t'ju zhgënjejë: jo më shumë se 0,30% në vit. Ato do t'ju ndihmojnë të kanalizoni operacionet kryesore bankare: transferime, debitim të drejtpërdrejtë të faturave tuaja të brendshme (ujë, energji elektrike, gaz, sigurim ...), madje edhe për t'ju dhënë një kartë krediti ose debiti. Por vështirë se për të krijuar një plan të fuqishëm të kursimeve për vitet e ardhshme. 

Çfarë duhet të bëni në këtë skenar kaq të pafavorshëm për interesat e kursimtarëve spanjollë? Pak alternativa që ju gëzojnë për momentin, por disa mund të gjenden në ofertën aktuale bankare. Përmes llogarive me pagesë të lartë, dhe përkundër emrit të tyre, ata nuk arrijnë marzhet e rendimentit të dikurshëm, në të cilin ata erdhën për të ofruar deri në 6%. Tani, maksimumi që ata mund të sigurojnë për klientët e tyre është kthimi prej 2%., dhe diçka më shumë në propozimet më agresive dhe në kushte të caktuara në zyrtarizimin e tyre.

Sidoqoftë, për të marrë këto kufijtë e performancës do t'ju duhet të plotësoni një sërë kërkesash, të cilat nuk do të jetë e lehtë për ju t'i plotësoni në të gjitha rastet. Në çdo rast, është një alternativë që keni aktualisht, nëse nuk jeni të kënaqur me llogarinë që keni regjistruar për disa vjet. Pavarësisht nga gjithçka, nëse ajo që dëshironi të gjeneroni çdo vit një çantë kursimi me interes më konkurrues, do të jetë më mirë të kërkoni produkte të tjerë bankarë më konkurrues për të arritur qëllimet tuaja.

Dhe nëse, pavarësisht gjithçkaje, interesi juaj përqendrohet në zyrtarizimin e një llogarie me performancë të lartë, ne do t'ju ndihmojmë të arrini këtë dëshirë të dëshiruar, ose të paktën, t'ju tregojmë se cilat mjete duhet të përdorni në mënyrë që të interesoheni për këto produkte. Edhe përmes disa këshillave vërtet origjinale që mund të rrisin pozicionin tuaj si një mbrojtës i vogël. Në çdo rast, përjashtoni kthimet e jashtëzakonshme, sepse asnjë bankë nuk do t'ju japë më sipas ndonjë strategjie tregtare.

Tani e tutje, do të keni mundësinë të njihni të gjitha llojet e llogarive që përputhen me këtë karakteristikë. Në disa raste do t'ju duhet të drejtoni listën tuaj të pagave, në të tjera mbase edhe të ndryshoni bankën tuaj, dhe në të gjithë ata duke modifikuar qasjet tuaja aktuale për të zyrtarizuar kontratën e një llogarie rrjedhëse. Mund të jetë zgjidhja përfundimtare në mënyrë që ky produkt bankar të pushojë së qeni i padobishëm për aspiratat tuaja si përdorues.

Llogaritë më fitimprurëse

Strategjitë për të përmirësuar interesin e llogarive tuaja

Strategjitë e përdorura nga bankat për të përmirësuar përfitimin e llogarive të tyre janë shumë të kufizuara, por në çdo rast mundësohen nën ofertat unike që ata ofrojnë për klientët e tyre. Ato janë të dizajnuara në formate të ndryshme, të cilat synojnë të përmbushin pritjet e klientëve, dhe se ata nuk i drejtojnë kontributet e tyre tek entitetet e tjera. Normalisht nën propozime jashtëzakonisht konvencionale, por disa prej tyre mund t'ju befasojnë me inovacionin e tyre.

Si pasojë e këtyre strategjive të biznesit, ato rrisin - edhe pse jo tepër - interesin në llogaritë tuaja. Nga 0,50%, dhe deri në një nivel maksimal prej rreth 2%. Përfitueshmëria që tejkalon atë të ofruar nga depozitat me afat, e cila aktualisht varion në një interval që shkon nga 0,25% në 0,80% afërsisht. Dhe të gjitha me disponueshmëri të plotë dhe të menjëhershme në bilancin e llogarisë.

Llogaria më fitimprurëse që mund të pajtohet tani e tutje është ajo që Bankinter ka zhvilluar përmes Llogarisë së Pagave, me një rendiment prej 5%, dhe që nga fillimi. Megjithëse paguan vetëm 5.000 eurot e para dhe është menduar ekskluzivisht për klientët e rinj që kontribuojnë me një listë page ose të ardhura të rregullta nga 1.000 euro.

Direct Office zgjedh t'ju ofrojë Llogarinë e Depozitës, e cila është shoqërohet me një taksë afatgjatë, për të cilën mund të gjenerohet një normë interesi prej 1,50%, megjithëse vetëm për një mandat prej katër vjetësh, dhe me pagesa interesi çdo muaj. Nga ana tjetër, Evo Banco, tregton një model tjetër që është kristalizuar në Llogarinë Smart, dhe në të cilin parashikohet një rendiment vjetor për kursime prej 1,10%, dhe gjithashtu me pagesa mujore interesi.

Qëlluar për klientë të rinj

Isshtë receta më e zakonshme për të rritur performancën e këtyre llogarive dhe zakonisht zhvillohet nën promovimet e mirëseardhura që bankat zhvillojnë kaq shpesh. Qëllimi i tyre është i qartë, ata përpiqen të tërheqin klientë nga bankat e tjera.

Për këtë, ata ofrojnë kushte më bujare të kontraktimit, madje edhe me përfitime më të larta dhe një rritje të shërbimeve. Lidhur me normat e tyre të interesit, ato mund të rriten deri në 1%, madje edhe ta tejkalojnë atë në promovime të caktuara që zhvillojnë formatet më agresive. Ato janë të dobishme për interesat tuaja sepse nuk kërkojnë ndonjë kërkesë, vetëm që ju të ndryshoni bankën.

Sidoqoftë, ato tregojnë disa pengesa që duhet të merrni parasysh para se të nënshkruani përfundimisht kontratën me bankën. Midis tyre, që është zhvilluar në periudha shumë të kufizuara kohore, prej tyre për t'u kthyer në kushtet e zakonshme në këtë klasë të produkteve bankare, në vend të pakta. Ata gjithashtu mund të kërkojnë që ju të mbani një ekuilibër të caktuar për të përfituar nga përfitimet e tyre.

Me listën e pagave përpara

Isshtë strategjia më e fuqishme që ata ju ofrojnë për të përmirësuar kushtet tuaja. Ju do të duhet të kontribuoni në listën tuaj të pagave (pension ose të ardhura të rregullta) nëse jeni të gatshëm të pajtoni ndonjë prej tyre. Madje, dhe si një element i ri, ato janë të hapura për të ardhurat e marra nga klientët që janë të papunë.. Nëse jeni në ndonjë nga këto situata, urime, sepse interesi që do të merrni çdo vit do të jetë më bujar, edhe pse pa bujë.

Në disa raste, mund të mos jetë e mjaftueshme për të përmbushur këtë kërkesë, dhe gjithashtu do të duhet të paguani faturat kryesore shtëpiake (ujë, energji elektrike, gaz, celular, etj.) Që ky përmirësim i kushteve të kontratës të hyjë në fuqi. Ne rikthim, disa llogari ju kthejnë një pjesë minimale të këtyre faturave. Mesatarisht midis 1% dhe 3%, por me një limit maksimal që nuk mund të tejkalohet në asnjë rast. Ato mund t'ju ndihmojnë të mbani më shumë likuiditet në këto instrumente kursimi.

Lidhje më të mëdha me njësinë

Klientët, siç është rasti juaj specifik, të cilët kanë kontraktuar produkte të tjera (plane pensioni, fonde, karta krediti ose sigurim) me njësinë ekonomike do të jenë më të gatshëm për zyrtarizimin e llogarive të tyre me interesin më të mirë të ofruar nga sistemi bankar. Do të jetë shpërblimi i propozuar nga institucionet financiare për t'ju mbajtur juve si klient. Shtë një trend që gradualisht po merr formë në sektorin bankar për të provuar të shesë më shumë produkte, dhe nëse është e mundur midis klientëve të saj aktualë.

Zakonisht kjo lloj llogarie e lidhur ju ofron rreth 1%, dhe gjithmonë nën disponueshmëri absolute të kursimeve tuaja. Dhe karakteristikat kryesore të të cilave janë shumë të ngjashme me formatet tradicionale, me shumë pak dallime në tiparet ose shërbimet e tyre. Dhe sigurisht, përjashtuar nga komisionet dhe shpenzimet e tjera të menaxhimit.

Qëllimi i klientëve të preferuar

ju mund të arrini një marrëveshje me bankën për të rritur interesin tuaj

Nëse jeni një klient i mirë, gjithmonë do të keni si mjetin e fundit për të përmirësuar kufijtë e përfitimit të llogarisë suaj, negocioni atë me bankën tuaj. Do të jetë çështje e vendosjes së vetes në tryezë dhe kontrollimit të performancës që ata mund t'ju ofrojnë në këtë moment. Ju duhet të nxjerrni në pah përfitimet e historisë suaj bankare, madje edhe për shumë vite që keni qenë klient. Do të jetë garancia për arritjen e objektivave.

Kjo strategji, kaq e zakonshme midis klientëve të vjetër, ngre nivelet e përfitimit që bankat mund të arrijnë me përqindje të vogla. Mund ta rritni me disa të dhjeta, por pak më shumë. Nëse nuk i përmbushni karakteristikat për të zyrtarizuar kërkesën, më mirë hiqni dorë nga përpjekja, sepse me siguri nuk do të merrni asgjë. Aq sa heqin komisionet sipas një qasje të re në llogari.

Asnjë komision ose shpenzim

bankat ofrojnë shumë llogari pa tarifa ose shpenzime

Në shumë raste, kursimet në kontraktimin e këtij produkti bankar nuk do të vijnë nga normat e larta të interesit që ato ofrojnë, por nga shpenzimet që mund të kurseni për mirëmbajtjen e tij. Dhe në këtë kuptim, më e përhapura është përmes përjashtimit të çdo lloj komisioni dhe shpenzimeve të tjera në menaxhimin e tij. Jo më kot, kjo do të thotë një kursim vjetor prej 30 dhe 100 euro, në varësi të përdorimit të llogarisë.

Aktualisht, një pjesë e mirë e bankave e komercializojnë këtë strategji tregtare me një farë sigurie, dhe si një formulë për të qëndruar në klientelë, dhe mos shkoni në një entitet tjetër. Gjithnjë e më shumë subjekte po shfaqen (Bankia, BBVA, Santander, Bankinter, ING Direct, etj.) Që po lëshojnë programe nën emrin e komisioneve zero ose llogarive pa. Për të cilat mund të kontraktojë një nga llogaritë e tyre personale pa asnjë lloj shpenzimi.

Për të pranuar ndonjë prej këtyre propozimeve, është e vërtetë që do të duhet të lidheni edhe më shumë me institucionin financiar, madje edhe duke kontraktuar produkte të tjerë, të llojeve të ndryshme. Por qëllimi që do të arrini do të shpërblejë përpjekjen tuaj. Dhe ndoshta, me kursimet e këtyre shpenzimeve, ju do të merrni më shumë para sesa përmes përfitimit që mund të gjenerojë ndonjë prej llogarive rrjedhëse që janë në dispozicion në ofertën aktuale bankare.


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

  1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
  2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
  3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
  4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
  5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
  6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

  1.   louismi dijo

    Përfitueshmëria është përgjithmonë?