A ia vlen të marrësh pozicione në letra me vlerë të shtrenjta?

pozicionet

Një nga dilemat më të rëndësishme që keni në marrëdhëniet tuaja me kapitalin a është nëse është fitimprurëse blerja e aksioneve të kompanive që janë të shtrenjta në pozicionet e tyre. frika nga lartësitë Shtë një nga problemet kryesore që do të keni në ndonjë prej këtyre situatave që bota e komplikuar e bursës mund t'ju pozicionojë. Deri në pikën që kjo do të krijojë më shumë se një dyshim për atë që duhet të bëni për të mbrojtur kursimet tuaja. Sepse do të keni shumë frikë se mund të ndodhin këto vlera korrigjoni çmimet tuaja nga ato momente.

Meqenëse në fakt, brenda Ibex 35 selektiv, ju mund të zbuloni një grup të rëndësishëm të kompanive të listuara që paraqesin kompaninë PER më e larta në treg. Shumë prej tyre marrin rekomandime të vazhdueshme të blerjes çdo ditë nga analistët më të njohur të tregut. Por a vazhdojnë ata vërtet të tregojnë potencial për vlerësim në një periudhë afatmesme apo afatgjatë? Një qasje tjetër që duhet të analizoni është nëse ia vlen vërtet të paguani për kompanitë më të shtrenjta në indeksin selektiv të tregut spanjoll të aksioneve. Nuk është për t'u habitur, ju do të keni një rezolucion të komplikuar.

Sepse ka shumë kompani, më shumë sesa mendoni për momentin, që paraqesin këtë skenar. Me fjalë të tjera, ato janë në nivelet e tyre maksimale me çmimin e tyre pasi janë rivlerësuar në mënyrë të tepërt gjatë viteve paraardhëse. Dhe sigurisht që do t'ju japë shumë frikë nga pozicionet e hapura në rrethanat aktuale. Nuk është për t'u habitur, duke pasur parasysh frikën tuaj për të humbur një pjesë të kapitalit të investuar. Mund t’ju ​​ketë ndodhur në më shumë se një rast. A mund të jetë kështu?

Pozicionet në letrat me vlerë të shtrenjta

Një nga problemet më të mëdha me marrjen e pozicioneve në këto propozime mjaft të rëndësishme të kapitalit është se potenciali i tyre i përmbysur mund të shterohet. Ose të paktën me një përqindje shumë të vogël që mund të heq interesin për të integrojnë portofolin e investimeve. Një tjetër nga incidentet më karakteristike të tij është për shkak të rrezikut të dukshëm që mund të gjenerohen korrigjime të rëndësishme që prishin pritjet tuaja si një investitor i vogël dhe i mesëm. Ato janë problemet kryesore me të cilat duhet të përballeni në këto skenarë shumë të veçantë.

Por ata nuk janë të vetmit, por gjithashtu ka shumë të bëjë me pozicionimin e blerësve dhe shitësve për t'u përshtatur me kërkesën dhe ofertën e re për aksionet e tyre. Sepse normalisht, këto nivele kaq të larta në çmimet e tyre ato janë të lidhura me një blerje shumë të theksuar. Dhe si pasojë e kësaj karakteristike, duhet të gjenerohet një korrigjim i çmimit. Të paktën synon në afatin më të shkurtër.

Në çdo rast, do të jetë e nevojshme që ju të merrni shumë masa paraprake ndaj asaj që mund të ndodhë. Sepse me të vërtetë, një trend rritës mund të zhvillohet në çdo kohë. Tamam kur nuk e pret më së paku. Shtë një tjetër nga rreziqet që gjeneron investimi me këto vlera agresive të çmimeve të tyre të larta. Frika nga lartësia është një nga të këqijat ndaj të cilave jeni i ekspozuar nëse i keni këto radiot tuaja kombëtare. Si pasojë, ju do të mendoni më shumë se një herë për të hyrë në pozicionet e tyre tani e tutje.

Avantazhet e blerjes me çmime të larta

blej

Përkundrazi, ekziston një ndjenjë e kundërt nga ana e investitorëve të vegjël dhe të mesëm. Ata i bazojnë pozicionet e tyre në mendime të tilla si ato me të vërtetë janë të shtrenjta, por që ia vlen të ngrihen me shpejtësi për shkak të forcës që tregojnë çmimet e tyre. Përveç kësaj, shumë prej konsensusit të tregut financiar i shohin ato potencial përmbys me synim të paktën disa muaj. Dhe kjo theksohet edhe më shumë me të gjitha propozimet që po tejkalojnë maksimumet historike me një forcë relative. Deri në krijimin e më shumë një dileme në vendimin që duhet të përballeni tani e tutje.

Sigurisht, fakti që ata kanë çmime shumë të larta tregon se biznesi i kompanisë po shkon me të vërtetë mirë. Për këtë arsye, investitorët vendosin besimin e tyre në propozim. Ata janë shumë më tepër sesa shitësit dhe kjo transplantohet në çmimet e tyre. Edhe pse në çdo kohë dinamika mund të përmbyset. Jo si lajmet negative nga vetë kompania. Por përkundrazi, si pasojë e aktivitetit të tregjeve financiare. Ose në formën e uljeve specifike të çmimeve të tyre ose si pjesë e një ndryshimi në trend.

Rreziqet e hyrjes në çmime shumë të larta

Sidoqoftë, kujdes duhet të rregullojë operacionet me letra me vlerë që tregtonin me çmime shumë të shtrenjta. Sepse me të vërtetë, ju mund të merrni më shumë se një surprizë në çdo kohë. Dhe çfarë është shpesh më e keqe, në një mënyrë krejtësisht të papritur. Ndryshimi i trendit - siç e theksuam më parë - është një nga shkaqet më të shpeshta. Deri në pikën që ju mund të qëndroni të lidhur për një kohë të gjatë. Si pasojë e intensiteti i ngjitjes, rënia mund të jetë me të njëjtin intensitet.

Ndërsa shumë prej këtyre letrave me vlerë të tregtuara publik ende kanë fuqi të lartë vlerësimi, mos mendoni se këto janë të dhëna objektive. Sepse në çdo kohë mund të rishikohet. Në veçanti nëse filloni një trend i thellë i rënies. Commonshtë e zakonshme që ata mund t'ju mashtrojnë në kohën e zyrtarizimit të një blerjeje dhe madje edhe pasi të jetë bërë. Gjithashtu, nuk mund të harrosh se këto lloj vlerash nuk kanë gjithmonë të njëjtin skenar. Ata nuk ngrihen përgjithmonë dhe vjen një kohë kur ajo do të ndalet në rivlerësimin e saj. Mos hezitoni për asnjë moment sepse është diçka që ndodh gjithmonë.

Nga ana tjetër, vlerat më të larta në treg janë më të ndjeshme ndaj blerësve që braktisin pozicionet e tyre. Me asnjë objektiv tjetër përveç mblidhni fitimet tuaja dhe shijojeni. Kjo është mënyra se si strategjitë e tregut të aksioneve janë zhvilluar gjithmonë. Në këtë kuptim, do t'ju ndihmojë shumë nëse keni një sinjal të fuqishëm që ju tregon për çdo ndryshim të çmimit. Disa prej tyre mund të vijnë nga një blerje e caktuar e caktuar, një ulje progresive e çmimit javor apo edhe nga shfaqja e ndonjë figure me rëndësi të veçantë.

Skenarët që mund të paraqiten

skenarët

Sido që të jetë, ju gjithmonë keni një të dhënë ose dy për atë që po ndodh në tregjet e kapitalit. Nga ky skenar, mund të ndodhë në mënyrë të përkryer që një siguri të paraqesë një PER që mund të duket i lartë për raportet e gjeneruara nga tjetri i renditur në Ibex 35. Sepse në fakt, analizoni fitimet për aksion do të jetë një ndihmë e madhe për të zbuluar çdo ndryshim në vlerat që tregtojnë në krye të kapitalit. Për ta bërë këtë, nuk do të keni zgjidhje tjetër përveçse të shkoni te ky burim i rëndësishëm informacioni.

Goesshtë e vetëkuptueshme që vëllimi i kontratave është një tjetër nga faktorët që mund të përcaktojnë evolucionin e tij në tregjet financiare. Shumë më tepër nga sa mendoni tani. Sidomos nëse ka një ndryshim të papritur në një drejtim ose në tjetrin. Do të jetë në interesin tuaj më të mirë nëse mund ta parashikoni. Sepse do t'ju japë udhëzimet për të kanalizuar investimet që këtej e tutje.

Ekziston edhe një mashtrim tjetër i vogël që nuk dështon kurrë në këto raste. Ai konsiston në të diturit se çfarë synimet e blerësve dhe shitësve në çdo moment. Nëse ndiqni strategjitë e tyre do t'ju duhet një rrugë e gjatë për të bërë. Me mundësi më të mëdha për të përmbushur objektivat tuaja dhe për t'i bërë kursimet fitimprurëse me garanci më të mëdha të suksesit. Nuk është për t'u habitur, është shumë e vështirë për ju të gaboni në veprimtarinë tuaj në tregjet e aksioneve. Në fund të fundit, për çfarë bëhet fjalë.

Këshilla për tregtimin me këto vlera

këshilla

Kështu që nga tani e tutje mund të optimizoni operacionet tuaja në tregun e aksioneve, asgjë më mirë sesa të importoni linja veprimi që do të synojnë përmirësimin e pozicioneve tuaja. Sigurisht, ato nuk do të jenë shumë të vështira për tu zbatuar dhe do t'ju duhet vetëm një disiplinë e vogël për t'i zbatuar ato. Ato janë më poshtë që ju ekspozojmë më poshtë.

 1. Jo sepse çmimet janë shumë të shtrenjta duhet të jenë objekt i blerjeve tuaja. Nuk do të ketë zgjidhje tjetër përveç të analizojë parametrat e tjerë në mënyrë që të arrini në një përfundim më të informuar. Nuk ka kufij për gabimet për të cilat mund të pendoheni brenda disa minutave nga bërja e operacionit të blerjes së aksioneve.
 2. Ju duhet ta kuptoni se asgjë nuk rritet përgjithmonë dhe për të njëjtën arsye gjithashtu bie. Nga kjo perspektivë, një vlerë me çmime shumë të larta nuk ka pse të jetë një operacion i mirë në një qese. Sepse mund të jetë e kundërta dhe të dëmtojë interesat tuaja personale.
 3. Shumë më e rëndësishme është trendi i përgjithshëm i tregjeve financiare sesa ajo e një vlere të veçantë. Sepse në fund të ditës është ajo që do të përcaktojë nëse mund të vazhdojë të rritet, mbi konsiderata të tjera më pak të përgjithshme.
 4. Që një siguri të tregtojë shumë e lartë do të thotë se po i bën gjërat shumë mirë, por asgjë më shumë. Ka shumë herë që edhe kjo prirje ndodh nga fakte vërtet jo të kuptueshme. Edhe me kompanitë ka probleme serioze në llogaritë e tyre të biznesit. Edhe pse është e vërtetë që nuk është trendi i përgjithshëm.
 5. Në letrat me vlerë të kapitalizimit të vogël është shumë e zakonshme që me shumë pak letra me vlerë trendi i tij mund të menaxhohet, në një kuptim ose në një tjetër. Për këtë arsye, ata janë shumë të rrezikshëm për të marrë pozicione dhe preferohet që të abstenoni për t’i përfshirë në portofolin tuaj. Ka shumë dëme që mund të gjenerojë kjo strategji e ndërlikuar investimi. Nuk është për t'u habitur, ju keni shumë më shumë për të humbur sesa për të fituar. Mos harroni për kursimet nëse doni të mbroni kursimet tuaja me garanci më të mëdha.

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.