Kapitali fiks

kapitali fiks

Çfarë është kapitali fiks?

Në botën e ekonomisë dhe biznesit termi "kapital" është përdorur për të gjitha të rëndësishme që ndihmon për të gjeneruar më shumë mallra dhe shërbime, përfshin personelin, makineritë, vendet dhe të tjerët.

Sipas ekonomistëve të kapitalit është një grup i mallrave dhe produkteve që na ndihmojnë të gjenerojmë më shumë. Në gjuhën financiare, është gjithçka e akumuluar në para që nuk është shpenzuar nga pronari i saj, domethënë është ruajtur dhe vendosur në botën financiare; Kjo mund të bëhet përmes blerjes së aksioneve, mallrave të fituara ose fondeve publike, ndër të tjera, gjithmonë me qëllimin besnik për të pasur më shumë se sa është investuar.

Duke folur ligjërisht është grup i të drejtave dhe pasurive që janë pasuri juaj personale ose juridike.

Importantshtë e rëndësishme të theksohet se kapitali mund të paraqitet në forma të ndryshme si paratë me shpresën se me kalimin e kohës do të jetë e mundur të kemi më shumë, një grup të mallrave të prodhimit siç është një fabrikë. Në çfarëdo rasti, qëllimi kryesor i kapitalit është të lërë një fitim

Degët në të cilat është ndarë kryeqyteti

Ky term është e ndare ne lloje te ndryshme te kapitalit.

sektorët e kapitalit fiks

 • Kapitali i emetuar, e cila është ajo që një kompani e veçantë ka dhënë si pjesë e aksioneve të saj.
 • Kapitali fiks, është ai që i referohet mallrave që kompanitë kanë si pjesë e procesit të tyre të prodhimit, është e rëndësishme të dini se këto mallra nuk përdoren në periudhën afatshkurtër sepse ato janë më tepër materiale ose në natyrë.
 • Kapitali punuesShtë e kundërta e asaj të mëparshme, që do të thotë, është kapitali që mund të shpenzohet ndërsa procesi i prodhimit është në zhvillim, por gjithashtu duhet të kthehet në një periudhë të shkurtër kohe.
 • Kapitali i ndryshueshëmKjo i referohet asaj që paguhet, si një punë me fjalë të tjera paga e një punëtori.
 • Kryeqyteti i vazhdueshëm: I referohet kapitalit që investohet në materiale, makina dhe gjëra të tjera që nevojiten për të kryer procesin e prodhimit.
 • Kapitali financiar. Konsiderohet përfaqësimi i vlerës së parave që përfaqësohet në asetet totale të një shoqërie.
 • Kapital privat, bën përmendjen e subjekteve private ose individëve të tillë si kompanitë, institucionet dhe ndryshimi i kësaj është se vendimi është i lidhur ngushtë vetëm me disa pjesëmarrës që e përbëjnë atë ose që janë anëtarë aktivë të tij sepse kanë kontribuar një shumë parash në krijimin e tij ose në të njëjtën mënyrë është blerë një përqindje e saj në të cilën për këtë arsye është e denjë për të drejtat të jetë në gjendje të vendosë se ku shkon vendimmarrja.
 • Kapitali fizik. Everythingshtë gjithçka që çon në objektet dhe gjërat që përdoren për të bërë produktet.
 • Kapital lundrues, I referohet asaj që është ekuivalente me atë që vihet lirisht në aksione pa qenë e nevojshme ta mbash atë nën kontroll.
 • Kapitali njerëzor. Janë njohuritë, aftësitë dhe prirjet totale që njerëzit fitojnë dhe që i bëjnë ata të aftë të kryejnë aktivitete të ndryshme në një mënyrë produktive, pavarësisht nga niveli i tyre i kompleksitetit. Mënyra në të cilën kapitali mund të rritet në këtë rast është me anë të një rritjeje pagese, pavarësisht nëse ajo kërkohet nga punonjësi ose duke parë aftësitë e tij, ajo jepet.
 • Kapitali i sipërmarrjesAjo përcaktohet si riinvestim i fitimit që vjen nga të njëjtat aksione dhe njihet si kapital që i mungon fitimi.
 • Kapitali social. Theshtë shuma e të gjitha hyrjeve të dhëna së bashku dhe që në planin afatgjatë jep fitime atë që ne njohim si kapital të aksionerëve.
 • Kapital NatyrorAto janë përfitimet që ka dikush nga toka ose mjedisi, ku investohet në mënyrë që mjedisi të na sigurojë një larmi produktesh në një mënyrë të rregulluar për ta mbrojtur atë.
 • Kapital i lëngëtKy lloj i kapitalit i referohet të gjitha përfitimeve të marra nga kompania ose shumës ekonomike që rrjedh. LO që do të thotë se është përqindja e marrë si fitim i investimit. Kjo do të thotë, ju siguron burime ose kapital në mënyrë që të mund të përdoret në operacionet që ju përshtaten më mirë.
 • Kapitali financiar, është bashkësia e kapitalit njerëzor, natyror, shoqëror dhe prodhues
 • Kapitali i pajtuar, kapital i ndryshueshëm që aksionarët pranojnë të japin, ngjashëm me atë të mëparshëm, domethënë, jepet një kontribut për krijimin e kapitalit.
 • Kapitali Kombëtar. Ai përbëhet nga gjithçka që prodhohet dhe kryhet në territorin e vendit dhe përfshin të gjitha paratë që lëvizin në të, të mirat materiale të prodhuara dhe është një mënyrë për të realizuar kapacitetin prodhues të vendit.

Sot ne do të përqendrohemi të flasim vetëm për kapitalin fiks e cila është ajo që përfshin gjithçka që është procesi i prodhimit në një kompani dhe që degjeneron në planin afatgjatë, siç janë makineritë e pasurive të paluajtshme, instalimet dhe të tjera.

Përdoret në gjuha e investimeve në Sistemet e Llogarisë Evropiane (SEC) e cila siç është thënë tashmë se mat përmes statistikave se çfarë vlejnë kryesisht pasuritë e paluajtshme dhe gjërat e tjera materiale të kompanive dhe qeverisë.

Llojet e kapitalit fiks

Ekzistojnë disa klasa të kompanive të përcaktuara nga ligji i përgjithshëm LGSM i shoqërive tregtare në të cilat, për shembull, një shoqëri e kufizuar publike do të thotë që përgjegjësia e saj është e kufizuar nga aksionet dhe të tjerët; por ato gjithashtu mund të marrin formën e kapitalit të ndryshueshëm.

Formimi i kapitalit fiks bruto

Formimi i kapitalit fiks bruto mbulon rizhvillimin e tokës kjo është, si hendeqe, kullon dhe rrethon makineritë e fabrikave, pajisjeve, ndërtesave, shkollave, rrugëve dhe të tjerëve dhe të tjerët. Padyshim që ju jeni destinuar për herë të fundit për qeverinë e përfaqësuar me një kapital.

kjo forma bruto e kapitalit tha është e ndarë në 3 pjesë që shpjegojmë më poshtë:

Kompanitë me kapital fiks

Formimi i kapitalit fiks bruto

Ato janë asetet që rezultojnë dhe janë investuar në prodhim për më shumë se një vit.

Kjo nga ana tjetër ndahet në 2:

 1.  Konsumi i Kapitalit Fiks se është thjesht zhvlerësimi i vlerave të aktiveve fikse që ata zotërojnë si rezultat i përdorimit të thjeshtë ose konsumimit të zakonshëm ose kur ato nuk janë më të dobishme për ne; Kjo do të thotë në aspektin ekonomik që një pjesë e asaj që prodhohet do të përdoret direkt për investime me qëllim për të bërë një sasi të madhe të mallrave dhe shërbimeve, megjithëse me kalimin e muajve ose viteve, këto mallra humbin vlerën e tyre ndërsa përkeqësohen. si makineri. Atëherë konsumi i kapitalit fiks do të varet nga koha e përkeqësimit që sjellin mallrat dhe në një mënyrë të tillë do të ulë shumën e investimit të bërë.
 2. Formimi neto i kapitalit fiks. Do të jetë ajo zbritje që bëhet duke zbritur atë konsum nga kapitali fiks. Me fjalë të tjera, formimi bruto i kapitalit fiks është ai që na njofton për vlerën e burimeve të kërkuara për investime; Me fjalë të tjera, ajo na informon për ekonominë aktuale të ndryshimeve që janë bërë.
çfarë është aktivi
Artikulli i lidhur:
Çfarë janë pasuritë dhe pasivet

Ndryshueshmëria e aksioneve

Kjo llogaritet nga diferenca midis asaj që vlejnë hyrjet dhe daljet në magazinë që mbulojnë kohën e përcaktuar dhe ulur tashmë humbjet në progres të mallrave që janë në magazinë.

Ata janë pjesë e kësaj:

 • Materialet e përdorura.
 • Punime të papërfunduara siç janë kafshët e destinuara të shiten si bagëti dhe të korra dhe ato që janë përfunduar tashmë dhe nuk do të modifikohen.
 • Blerja dhe shitja por vetëm nëse blihet për t’u shitur në këtë territor të vendit.

Kryesisht ajo që tashmë ekziston, me përjashtim të punës së papërfunduar: ato organizohen nga inventarë që do të jenë në dispozicion për jo më shumë se një vit për detyrat e kryera.

Blerjet minus shitjet e sendeve me vlerë. Ato janë ato që nuk janë financiare, domethënë, dobia e tyre kryesore nuk është të prodhojnë ose ato nuk zhvlerësohen me kalimin e kohës.

Investimi i kapitalit bazohet në dhënien e parave në këmbim të fitimeve

Ata që investojnë paratë e tyre për të gjeneruar fitime më të larta dhe sa më shumë që investohen padyshim aq më i madh përfitimi do të ketë për të ardhmen.

Veryshtë shumë e rëndësishme që të theksojmë që kapitalet kur investohen mund të kenë një përfitim të madh, por në të njëjtën mënyrë mund të jenë kundër tij, sepse investimet kanë një rrezik që në planin afatgjatë mund të jenë të realizueshëm dhe të dobishëm për investimet tona, por ato mund të gjithashtu paraqesin një dështim duke mos gjeneruar fitime fitimprurëse.

Për këtë arsye, të gjitha lëvizjet duhet të analizohen mirë në mënyrë që vendimet personale dhe të përbashkëta të jenë sa më të suksesshme, pasi kjo do të garantojë suksesin e vendimeve tona, duke i shndërruar ato në më shumë fitime dhe përfitime më të mëdha.

Mos harroni se a shoqëria ose kapitali me vendimet e drejta dhe të drejtuara saktë është shumë tërheqëse për sytë e tregut të aksioneve. Por nëse ndodh e kundërta, fitimet do të cungohen nga vendimet e këqija të marra dhe natyrisht kjo do të projektohet përpara bursës. Këto detaje të vogla do ta bëjnë kapitalin tuaj diçka të suksesshëm dhe do të arrini përfitime të mëdha në investimin që dëshironi të bëni.

të ardhura fikse
Artikulli i lidhur:
Investimi në tregun e aksioneve përmes të ardhurave fikse

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   Edinson dijo

  faleminderit të madh: v