Investimi në një klub golfi: një alternativë shumë fitimprurëse

golf

Përkatësia në klubet e golfit bën një ndryshim dhe, sipas sociologëve, ajo që anëtarët e tyre përpiqen është të ndiejnë se nuk janë si të tjerët. Kërkesat për të hyrë në këto 12 qendra përfshijnë listat e pritjes, rekomandime nga partnerë të tjerë dhe, mbi të gjitha, një llogari të shëndetshme kontrolluese që ju lejon të paguani shuma që arrijnë deri në deri në 48.000 € plus tarifat e hyrjes dhe pagesa vjetore. Familja Mbretërore dhe ish-presidentët e Qeverisë janë anëtarë nderi të disave.

Shtë një alternativë për të investuar që mund të jetë shumë fitimprurëse. Nuk është për t'u habitur, ju kënaqni një hobi personal dhe mund t'ju bëjë tuajin anëtarësimi në këto klube. Kështu që në pak vite ata mund të përmirësojnë aksionet e fituara në këto qendra sportive. Përbën një bast investimi që në të gjitha rastet synon afatmesëm dhe afatgjatë, asnjëherë në periudha të shkurtra.   

Njerëzit të cilët preferojnë të praktikojnë ndonjë aktivitet në një klub në vend që ta bëjnë vetë, e bëjnë këtë për të ndarë veten nga turma dhe për të pasur ndjesinë se nuk janë si të tjerët. Ky diferencim është lënë i shënuar mirë nga klubet, duke zgjedhur anëtarët e tyre duke tarifuar tarifa të larta regjistrimi (mbi 4.500 €) dhe duke iu nënshtruar rregullave të mirësjelljes që, për shumicën e njerëzve, nuk mund t'i përmbushin. Në këto mjedise është e vështirë të bësh tenis nëse nuk je i veshur si duhet, zakonisht është e ndaluar të hysh në dhomën e ngrënies ose në sallonet pa kravatë dhe xhaketë dhe është e vështirë të pranohesh nga anëtarët e saj nëse nuk diplomë universiteti ose një sukses në biznes.

Golf më shumë se një sport

Klubet kanë lulëzuar në Spanjë që nga fillimi i shekullit të XNUMX-të. Në parim, ato ishin shoqëri për lexime dhe diskutime ku inkurajoheshin artet dhe bisedat. Nga mesi i shekullit, nën ndikimin anglez, mjaft i specializuar në sport. Sot, klubet e kuajve, polo dhe golfit bëjnë ndryshimin e status: për t’i praktikuar ato jo vetëm që duhet të keni para, por edhe kohë.

Për këtë arsye, ata që mund të regjistrohen zakonisht kanë të njëjtin profil: burrë, mbi 40 vjeç, biznesmen, ekzekutiv ose profesionist i suksesshëm liberal që, përveç kësaj, ai zakonisht është i lidhur me këtë lloj të jetës shoqërore dhe, duke mos qenë i kënaqur me përkatësinë në një klub, paguan tarifat e disa: ai mund të regjistrohet në një klub sportiv dhe në një tjetër shoqëror; ose keni një në vendbanimin tuaj dhe një tjetër ku kaloni verën. Në to, ai shpesh gjen kornizën për të zyrtarizuar aleancat financiare dhe për të vendosur kontakte të reja biznesi.

Alternativat në dispozicion

klubet

Kërkesat për të hyrë janë të zakonshme për pothuajse të gjithë: të paguani një tarifë regjistrimi (të pakthyeshme), një pjesë (e cila mund të shitet kur largoheni nga klubi) ose madje edhe të dyja, dhe më pas të paraqiten nga disa anëtarë dhe të pranohen nga një bordi

Liceu i Barcelonës. Numri i partnerëve: 1.106. Antikiteti: 156 vjet. Aktivitetet kryesore: u krijua për të financuar ndërtimin e teatrit El Liceo. Ju mund të dëgjoni opera, të merrni pjesë në biseda dhe të admironi thesaret artistike të selisë së saj. Çmimi: 4.500 € tarifë hyrëse dhe 450 € pensioni. Jeta shoqërore: ajo e restorantit, e frekuentuar nga adhuruesit e operës. Vallëzime në fillim dhe në fund të sezonit dhe një festë karnavali. Kodi i veshjes: kravatë dhe xhaketë.

Casino de Madrid. Nr. I ortakëve: 1.900. Antikiteti: 167 vjet. Ajo u themelua nga Duka i Osuna. Aktivitetet kryesore: koleksione, konferenca, ekspozita dhe organizim i udhëtimeve. Që nga viti 1999, ajo ka një hapësirë ​​sportive në periferi të Madridit. Çmimi: Tarifë hyrëse prej 7.500 € dhe pagesa mujore prej 60 € për të dy bashkëshortët. Jeta shoqërore: Debutantët kërcejnë për të cilën protagonistët kalojnë më shumë se dy muaj duke bërë prova.

Anëtarësimi në klube shumë elitare

Klubi i vërtetë i Polo de Barcelona. Numri i partnerëve: 9.600. Antikiteti: 106 vjet. Ishte iniciativa e disa studentëve spanjollë që studiuan në Angli dhe, kur u kthyen, ata vendosën të promovonin sportet e kuajve. Lehtësitë: shtëpi shoqërore, pishinë, palestër, gjimnastikë, 39 fusha tenisi, nëntë fusha tenisi me vozitje, tre fusha hokej dhe një fushë ndërkombëtare kuajsh. Çmimi: tarifa e hyrjes është 15.000 € dhe pagesa mujore prej 75 €. Ekziston një listë pritjeje për të hyrë. Jeta shoqërore: Ura dhe domino bashkojnë lidhjet midis partnerëve. Dasma, pagëzime mbahen ...

Klubi Santa Maria Polo, Sotogrande. Numri i partnerëve: 60. Objektet: Ndërtesa sociale, shtatë fusha me mëngë dhe shkolla. Ata po ndërtojnë katër gjykata të reja, një pishinë dhe 600 "boxers”Për kuajt. Çdo ditë po bëhet gjithnjë e më popullore sepse ka mundësi të luash me ekipe të montuara pa pasur nevojë të kesh kalin tënd. Jeta shoqërore: gjatë verës ka shumë aktivitete shoqërore për të promovuar bashkëjetesën me tifozë të tjerë anglezë, argjentinas dhe amerikanë që vijnë në klub.

Klubi i tenisit Puente Romano. Nr. I partnerëve: Shumë i kufizuar. Tani ekziston një listë e pritjes. Ky klub u ngrit, në parim, për t'i shërbyer dy hoteleve super luksoze në Marbella. Kjo është arsyeja pse është e vështirë të futesh si bashkëpunëtor. Çmimi: 1.500 € në vit. Kërkesat e pranimit: megjithëse aktualisht nuk mund të bëhen anëtarë të rinj, kërkesa duhet të paraqitet nga dy anëtarë, që është një person që i pëlqen sporti dhe që ata të njihen si dikush normal në trajtimin, edukimin dhe disponimin e tyre. Kodi i veshjes: E bardha totale nuk kërkohet, por pezullët janë të ndaluara në tenis, por jo në palestër.

Me përfitim afatgjatë

afatet

Klubi i vërtetë Jolaseta. Nr. I partnerëve: më shumë se 6.000. Lehtësitë: Dhjetë fusha tenisi, gjashtë fusha tenisi me vozitje, tre pishina (një Olimpik), hokej në terren dhe një për hokej në rul, një kompleks sportiv shtëpie, dy frontone, një palestër dhe një ndërtesë shoqërore me një çerdhe. Ndarja e nderit: në hokej është një nga klubet më të rëndësishme në vend. Edhe pse në parim Jolaseta ishte e specializuar në tenis, tani tenisi me vozitje dhe hokej janë sportet e preferuara nga anëtarët. Çmimi: blini një aksion për më shumë se 30.000 € dhe paguani një tarifë vjetore prej më pak se 300 €. Pika e tyre e fortë: ata kanë shkollën më të madhe të tenisit vozis për fëmijë në Evropë.

Klubi Real Pineda i Seviljes. Nr. I partnerëve: më shumë se 6.000 partnerë. Kuota e pranimit është e mbyllur; Vetëm disa anëtarë të rinj hyjnë çdo vit. Çmimi: 38.000 €. Shërbime të tilla si përdorimi i palestrës me një monitor tarifohen veçmas. Një kuriozitet: ish-bashkëshortët vazhdojnë t'i përkasin klubit, pavarësisht se janë divorcuar nga anëtari origjinal. Një veçanti tjetër, ajo ka pistën e vet, diçka që vështirë se gjendet në klubet e tjera.

Klubi Mbretëror i Tenisit në Oviedo. Nr. I ortakëve: 2.200 mbajtës me familjet e tyre. Ata nuk pranojnë më shumë partnerë. Mosha: 53 vjeç. Çmimi i regjistrimit: më shumë se 12.000 € i pakthyeshëm. Enklavë e veçantë: në qendër të Oviedo. Kodi i veshjes: Rregullat e mirësjelljes kërkohen vetëm në ahengjet shoqërore që organizohen. Sallonet dhe restoranti nuk janë të arritshme me veshje sportive. Anëtarët e nderit: Lartësia e Tij Mbretërore Princi Felipe de Borbón, Sabino Fernández Campo ...

Klubi Mbretëror Detar i Palma de Mallorca. Nr. I partnerëve: 1.840, nga të cilët vetëm 500 kanë anije. Tarifa e anëtarësimit është 4.800 € për regjistrim dhe 15 € në muaj. Të gjitha shërbimet tarifohen veçmas. Mosha: 54 vjeç. Një veçanti: ka një kor dhe jepen klasa të teorisë së muzikës. Veçantia e tij: është klubi më i vizituar nga Familja Mbretërore, e cila së bashku me ish-presidentët e Qeverisë dhe anëtarët që kanë qenë në klub për më shumë se 50 vjet, janë anëtarët më të nderuar të tij.

Tarifa e hyrjes është 9.000 euro

tarifë

Aeroclub i Santiago de Compostela Numri i partnerëve: 2.200 pronarë, nga të cilët vetëm rreth 200 njerëz fluturojnë. Klubi lindi si një shoqatë aeronautike në 1935, por sot është më shumë një klub golfi. Njerëzit hyjnë në të, mbi të gjitha, për këtë sport dhe për tenisin. Çmimi: tarifa e hyrjes është 9.000 € për njësi familjare; dhe pagesat mujore prej 72 €. Aktiviteti shoqëror: shahu, tubimet shoqërore dhe domino janë një pjesë shumë e rëndësishme e jetës së përditshme të klubit. Manuel Fraga, ish-presidenti i Xunta, shpesh vinte për të luajtur lojërat e tij domino këtu. Pika e fortë: shkollat ​​sportive për fëmijët dhe partitë që ata organizojnë për të forcuar marrëdhëniet personale midis anëtarëve.

Klubi Mbretëror Detar i Barcelonës. Skelë ka 175 anije për jahte deri në 40 metra në gjatësi dhe një vend të dalluar shoqëror. Lehtësitë: palestër dhe sauna, bibliotekë, tarracë me pamje nga qyteti, dhoma takimesh, parking privat dhe dhoma trajnimi. Çmimet: nga 1.500 € regjistrim dhe një tarifë të vogël mujore. Shërbimet tarifohen veçmas.

Dehesa Montenmedio. Ka 25 shtëpi njëkatëshe me të gjitha llojet e luksit. Lehtësitë: të afta për të strehuar deri në 1.500 kuaj, të gjithë të vendosur në komoditet të plotë, në kuti fikse të ndërtuara në të njëjtën Dehesa. Ajo gjithashtu ka një park makinash për të parkuar 400 kamionë ose rimorkio. Çmimi: hipja në kal mund të rritet nga 1.000 në 1.800 €.

Klubi Mbretëror Detar i Palma de Mallorca. Nr. I partnerëve: 1.840, nga të cilët vetëm 500 kanë anije. Tarifa e anëtarësimit është 4.800 € për regjistrim dhe 15 € në muaj. Të gjitha shërbimet tarifohen veçmas. Mosha: 54 vjeç. Një veçanti: ka një kor dhe jepen klasa të teorisë së muzikës.


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

  1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
  2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
  3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
  4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
  5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
  6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.