Pasuritë e shtyra tatimore

Pasuritë e shtyra tatimore

Disa herë, duket e domosdoshme të mësojmë për çështje të tilla teknike që na prekin në shoqëri, dhe megjithëse pak të hulumtuara, ne duhet të kuptojmë konceptet që çojnë në çështje me interes publik. Mund të mos jetë një temë mjaft e spikatur, por kur ekziston në aktivet tatimore të shtyra një ndryshim i papritur mund të rrezikojë stabilitetin financiar, një situatë që provokon një interes të mirëfilltë për të na informuar në lidhje me të.

Komisioni Evropian është gati të fillojë një hetim për aktivet tatimore të shtyra, i njohur me shkurtesën e tij në anglisht DTA, nga bankat në Itali, Spanjë, Portugali dhe Greqi.

Cilat janë pasuritë e tatimeve të shtyra?

Aktivet janë ato që ndodhin kur humbjet regjistrohen brenda një periudhe që mund të kompensohet më vonë, në kohën kur gjenerohen përfitimet, e cila përbën një kredia fiskale. Ndryshimet kanë ardhur për shkak të faktit se ekziston një rregullore e aftësisë paguese që hyri në 2014 në të cilën kërkohet që DTA-të e bankës të zbriten nga burimet e tyre, kjo nuk garanton më që vlera e tyre të mbahet në rast se njësia ekonomike kalon vështirësi financiare.

Pasuritë e shtyra tatimore

Ashtu si në rastin e Spanjës, për shembull, në 2013, gjatë muajit nëntor, u autorizua që një pjesë e këtyre pasurive të mund të mbanin vlerën e tyre për një kohë më të gjatë. Ideja kryesore nuk ishte aq shumë sa që a avantazh artificial në sektorin ekonomik por të jetë në gjendje ta pajisë atë me trajtimin tatimor në të cilin gëzonin të dy bankat dhe kompanitë e tjera në vendet e tjera të kontinentit Evropian. Rregulloret tatimore të Spanjës janë shumë më të ashpra sesa ato të vendeve të tjera evropiane mbi supozimet në kohën e përdorimit të këtyre kredive, duhet gjithashtu të theksohet se, ndryshe nga vendet e tjera, nuk lejohet të kthehen taksat që paguhen në vite më lart në rast se humbjet deklarohen në një kompani.

Difficultshtë e vështirë të kuptosh qëllimet e vërteta ose cili është motivi për të bërë një hetim të mundshëm, kështu që zëdhënësit kanë pranuar se tani për tani është vetëm çështje e letra administrative drejt autoriteteve të vendeve që janë të përfshira, duke pranuar gjithashtu që këto kërkime u bëhen disa eurodeputetëve.

Çështja është shpesh një situatë befasuese kur shihet nga një këndvështrim zyrtar ose qëndrueshmëri. Por pse të krijoni kaq shumë pasiguri në lidhje me një çështje që u vlerësua dhe aprovua aq shumë nga Zyra Komisioni Europianpër por në të gjithë kontinentin Evropian. Madje është sugjeruar në raporte të rëndësishme që të dy institucionet kanë marrë masat e lartpërmendura legjislative në lidhje me pasuritë e shtyra tatimore për të mbështetur aftësinë paguese ekonomike të sektorit. U shkaktua gjithashtu të kryhej një analizë shteruese në lidhje me cilësinë e aktiveve që janë nga BQE.

Çfarë janë DTA?

Subjektet financiare Ata kanë shpenzime që mund të ulin përfitimet e tyre por që, falë ligjit, deri më sot, ata nuk kanë qenë në gjendje të zbresin nga shoqëria taksën, që do të thotë se ata paguajnë më shumë taksa sesa duhej të paguheshin. Për këtë arsye dhe pasi bëri një krahasim me vendet e tjera të legjislacionit evropian në atë që lejohet të kompensohet.

Prandaj, ekonomia dhe thesari kanë njohur të drejtën për të rezervuar këto shpenzime për përdorim në të ardhmen me qëllim të uljes së taksave që ata do të duhet të paguajnë për përfitimet që do të shkaktohen në vitet në vijim. Për atë arsye njihet si e shtyrë.

Nga vijnë këto shpenzime të pa zbritshme?

Pasuritë e shtyra tatimore

Atje tre burime nga e cila vijnë këto shpenzime. E para është nga provizione që kanë bankat Çfarë duhet të bëni për të qenë në gjendje të mbuloni rrezikun e humbjes së pasurive tuaja në të ardhmen, veçanërisht nëse kredia që promovon pasuritë e paluajtshme rrjedh nga dekretet Guindos të vitit 2012. Providenca e kapitalit të thënë hiqet nga përfitimi, por siç është jo një humbje reale, paratë vazhdojnë të mbahen në njësi ekonomike dhe baza ekonomike mbi të cilën llogaritet tatimi i korporatës nuk zvogëlohet, prandaj prodhohet një aktiv tatimor që shtyhet.

Burimi i dytë është ai që përbëhet nga kontributet që japin bankat në planet pensionale për të mbuluar punonjësit e tyre, të cilat janë para që kapen si një shpenzim dhe që ul përfitimin, por meqenëse kursen në të njëjtën mënyrë, as ato nuk zbriten.

Dhe së fundmi, burimi i tretë është në humbjet nga vitet e mëparshme se, sipas legjislacionit aktual mbi taksën e korporatës, kur një kompani tregon humbje, ajo mund t'i përdorë ato për të ulur taksat që do të paguajë në të ardhmen, kur ato të merren parasysh përsëri si fitime.

Subjektet në Spanjë që janë ankuar se nuk kanë legjislacion të përshtatshëm kreditë tatimore. Siç kemi përmendur në paragrafët e mëparshëm, dekretet Guindos janë ato që detyrojnë të gjitha njësitë ekonomike në Spanjë të kenë një provizion për pasuritë që u konsideruan të kishin probleme në 2012. Një kapital me rëndësi që shkaktoi humbje të përgjithshme në sektor, për atë për e ardhmja është më shumë kapital që ishte destinuar për planet e pensioneve, i cili është gjithashtu një problem, veçanërisht për bankat spanjolle.

Kjo vjen për faktin se në total sektori ka 50 miliardë euro. nëse merret parasysh që heqja e kapitalit nga kjo shifër do të thotë që njësitë ekonomike spanjolle duhet të kenë nevojë për një rritje kapitali në përgjithësi.

Për këtë arsye, rregulloret evropiane Basel III, Atyre u është dhënë një periudhë prej 10 vjetësh për të zbritur gradualisht, dhe me këtë ndikimi gjithashtu zvogëlohet ndjeshëm, por tregjet nga ana e tyre do të kërkojnë që njësitë ekonomike të zbatojnë kërkesat e ndryshme të aftësisë paguese me të gjitha zbritjet e tyre përkatëse sikur ato 10 vjet të kishin kaluar tashmë , ata që nuk e kryejnë atë gjithashtu do të penalizohen.

Qeveria ka aprovuar një dekreti mbretëror i ligjit në të cilën është përcaktuar që banka mund të vazhdojë të llogarisë si kryeqytet DTA. Në këtë mënyrë, nga ai moment kreditë tatimore mund të rikuperohen në çdo kohë dhe nuk do të ketë asnjë afat kohor që ato të shënohen si të tilla, aq sa përfitimet nuk mund të parashikohen pasi një falimentim parashikohet në të njëjtën mënyrë.

Në momentin që një njësi ekonomike ka humbje, në të ardhmen, shteti do të jetë ai që do të duhet ta zëvendësojë atë duke vendosur një pjesë të parave që mbeten për t'u kompensuar për të qenë në gjendje t'i thithë ato dhe në rast falimentimi, ajo do të kontribuoni gjithçka për të zgjidhur situatën.

Vendet e Evropës kanë rregulla të ndryshme tatimore në fusha që në një farë mënyre mund të dëmtojnë vëllimet e aktiveve tatimore të shtyra, për shembull, ka vende që kanë pranuar se bazat negative të taksave kompensohen me baza tatimore pozitive nga vitet e kaluara, për atë arsye ato nuk janë gjeneruar kreditë tatimore që do të rikuperohen në të ardhmen.

Pasuritë e shtyra tatimore

Ka edhe vende që mund të jenë më bujare se Spanja për sa i përket shpenzimeve të tyre fiskale dhe provizioneve për humbjet e kredisë.

Në terma të përgjithshëm, bankat nuk janë në një mendje me normën e re, kjo për shkak se entitetet e nacionalizuara nuk janë të kënaqur me normën e re në lidhje me kreditë e taksave, kjo sepse mendohet se mund t'i dëmtojë ato në aspekte të ndryshme. Kjo pasi në dokumentin që u autorizua nga vetë qeveria, përkundër faktit që ishte një negociatë me sektorin për javë të tëra, një detaj nuk është marrë parasysh, që është se transferimi i pasurive nuk është bërë reciprokisht.

Kjo është arsyeja pse të tre entitetet nuk e kanë gjeneruar akoma aktivet tatimore të shtyra me transferimin e aseteve të saj toksike të pasurive të patundshme te Sareb. Shpjegimi i dhënë është se ata duhej të bënin provizione për të mbuluar humbjet e tyre për shkak të këtyre aktiveve të kreditit, tokës dhe pasurive të patundshme dhe ata bënë të njëjtën gjë në vitin 2012, në të cilën transferimi ishte i dy pasurive, prandaj nuk i shtynë pasuritë e taksave u gjeneruan.

A do të ketë ndikim në llogaritë publike si rezultat?

Nëse do të ketë një ndryshim në llogaritë publike, por kjo do të jetë e përkohshme dhe shumë e vogël. Kjo sepse në asnjë rast financimi publik nuk merr përsipër humbjet e njësive ekonomike në kohën kur rregulli i përmendur hyn në fuqi, siç e shpjeguam më lart, prandaj është e kuptueshme të mendosh që efekti i të ardhurave nga taksat do të jetë real, në një mënyrë të reduktuar, kështu që ndikimi do të jetë shumë më pak se sa shumë mund të presin. Shtë e rëndësishme që informacioni mbi këtë temë të mbahet gjithnjë i rrjedhshëm në mënyrë që të dihet për situatën fiskale të vendit.


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

  1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
  2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
  3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
  4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
  5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
  6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

  1.   Juan Jerez dijo

    Shikoni, jam përpjekur të lexoj deri në fund, për të parë nëse mund të marr diçka të qartë, por ka qenë e pamundur për mua. Çfarë kompozitori profesionist. Nuk ka ku ta kapni.