Si do të ndikojë tek ju rënia e normave të interesit?

Banka Qendrore Evropiane ul normat e interesit Edhe një herë, Mario Draghi, president i Bankës Qendrore Evropiane (BQE), ka befasuar edhe një herë tregjet financiare, dhe pse jo, vetë qytetarët, dhe ka urdhëruar një rënie të re, dhe me këtë rast historik, në normat e interesit. interesi në zonën e euros. Si pasojë e kësaj mase, çmimi i parave nuk vlen më për asgjë, pasi është në 0%, diçka e paimagjinueshme disa javë më parë për një pjesë të mirë të analistëve ekonomikë.

Një pyetje që është në ajër është sepse kjo prerje monetare e paparë në historinë e Bashkimit Evropian është importuar. Nga banka evropiane e emetimit ata aludojnë këtë Essentialshtë thelbësore që fluksi i kredive të arrijë tek adresuesi i tyre përfundimtar, të cilat nuk janë askush tjetër përveç përdoruesve. Por nga burime të tjera jozyrtare ata interpretojnë zbatimin e kësaj mase si një mur mbajtës përballë recesionit global që mund të ndërtohet për momentin. Dhe sigurisht që ata nuk kanë hezituar të lëshojnë armët e tyre më të mira në formën e raketave monetare.

Nga sot çmimi i parave në Bashkimin Evropian është në 0%, pa vlerë për këtë normë interesi të aplikuar. Ky është një lajm befasues, i cili është përshëndetur nga tregjet e kapitalit, megjithëse jo pa dyshime për efektivitetin e tij, siç është parë në seancat tregtare pas këtij vendimi. Sidoqoftë, tani e tutje, si agjentët ekonomikë, ashtu edhe vetë qytetarët evropianë ata do të duhet të fillojnë të mësojnë të jetojnë në këtë mjedis të ri që lind në kontinentin e vjetër. Asnjë pararendës historik që mund të shpjegojë zbatimin e tij.

Normat e interesit: efektet

normat e interesit: para më të lira Edhe pse reagimi i parë ka ardhur nga tregjet e aksioneve, është mirë që dihet se si më në fund do të arrijë tek qytetarët evropianë, dhe më konkretisht spanjollët. Sigurisht që do të ketë shumë pasoja mbi to, dhe më shumë sesa mund të presin fillimisht. Jo vetëm si investitorë në tregjet financiare, por edhe si përdorues të produkteve kryesore bankare. Në disa raste, ata do të përfitojnë, por në të tjerët jo aq, madje interesat e tyre do të zhvendosen me zbatimin e kësaj mase monetare me një ndikim të thellë në ekonominë ndërkombëtare.

Dhe kjo posaçërisht do të ketë të bëjë me marrëdhëniet që keni me bankat tani e tutje. Ju do të vini re disa ndryshime që do të jetë e këshillueshme që ju të dini në thellësi, ose të paktën se si ato ndikojnë në operacionet bankare që kryeni më shpesh. Në disa, ju do të fitoni dhe do të përfitojë që të kurseni para në lëvizjet tuaja. Por në të tjerët, fundi i fundit do të jetë më pak i kënaqshëm, siç mund ta shihni.

Pothuajse të gjitha operacionet bankare do të ndikohen nga rënia e fundit e normave të interesit në çmimin e parave, pothuajse pa përjashtim. Nga aplikimi për një kredi personale te zyrtarizimi i një takse me afat. Pa harruar, sigurisht, që tregjet e kapitalit do të jenë më të ndjeshëm ndaj vlerës zero të parasë, me rivlerësimet pasuese të saj në aksione, indekse dhe sektorë të tregut të aksioneve, veçanërisht atë evropian. Edhe pa e ditur se sa do të zgjasin këto lëvizje bullish.

Kthim më i ulët i kursimeve

Një pasojë e drejtpërdrejtë e uljes pothuajse totale të çmimit të parave si pasojë e rënies së normës së interesit do të jetë një ulja e përfitimit të produkteve kryesore të kursimeve (depozitat, premtimet bankare, madje edhe llogaritë e kontrollit). Meqenëse në fakt, bankat mund t'ua kalojnë menjëherë këtë masë klientëve. Me një rënie të normave të interesit që vlejnë për produktet e tyre.

Një nga efektet e kësaj mase të fuqishme është se performanca që do të gjenerojnë këto modele kursimesh do të jetë praktikisht zero. Ata tashmë ishin nën kufijtë shumë jokonkurrues për klientët. Ku ishte e rrallë që ata të tejkalonin pragun 0,50%. Epo, tani e tutje mund të jetë më pak dhe të ulet me disa të dhjetat e markës në krahasim me marzhet tregtare përpara deklaratës së kreut të politikës monetare të Bashkimit Evropian.

Kjo incidencë mund të bëjë që shumë familje, duke pasur parasysh mungesën e përfitimit të kursimeve të tyre, të kthehen në modele të tjera që mund të prodhojnë një rritje të kthimit monetar. Dhe në këtë kuptim tërhiqen nga tregjet e kapitalit, dhe në një mënyrë apo në një tjetër, në fonde të caktuara investimi. Edhe me koston e supozimit rreziqe më të larta, pasi që këto produkte nuk garantojnë asnjë përfitim në asnjë rast.

Linja më të lira krediti

norma të ulëta interesi do të përfitojnë krediJo gjithçka do të jetë e pafavorshme për interesat e klientëve të bankës, nëse kjo është çështja juaj. Një çmim parash që kushton zero do të përfitojë në mënyrë të pashmangshme nga kërkesa për të gjitha kanalet e financimit: hipotekat, kreditë konsumatore, kreditë personale ose mikrokreditë. Jo më kot, lehtësia më e madhe që bankat do të kenë qasje në para më të lira do të transferohen në operacionet e klientëve.

Efekti i parë pozitiv do të rezultojë në një ulje të normave të interesit të aplikuara nga bankat për produktet e tyre të financimit. Kushtet e kontraktimit të kredive do të jenë më konkurruese, me norma më të ulëta interesi që do të bëjnë pagesa mujore që duhet të paguani më të volitshme. Dallimi nuk do të jetë shumë, por do të thotë disa euro për çdo operacion që zyrtarizoni tani e tutje.

Në çdo rast, Kjo nuk do të thotë një relaksim i kërkesave të vendosura nga bankat për të hyrë në kredi. Ato do të jenë praktikisht deri më tani, ku secila njësi ekonomike do të kërkojë kushtet e veta për t'i zyrtarizuar ato: debitim i drejtpërdrejtë i listës së pagave, lidhje me produkte të tjera, miratime nga njerëz të tjerë, apo edhe të sigurojë një rekord të patëmetë. Në këtë kuptim, nuk do të ketë asnjë lloj ndryshimi.

Efektet në investime

efekti i normave të ulëta të interesit në tregjet e aksioneveSiç e keni parë, manifestimi i tij i parë ka ndodhur në tregjet e kapitalit. Menjëherë, dhe madje duke përfituar ata që tashmë kanë pozicione të hapura në tregun e aksioneve. Pas një seance të çrregullt të Enjten, e cila shkoi nga më shumë në më pak, të nesërmen reagimi ishte më i favorshëm, me vlerësime prej gati 4% në të gjitha tregjet evropiane, veçanërisht në sektorin bankar.

Cilat janë vlerat më të ndjeshme ndaj kësaj rënie të normave të interesit të nxitura nga Mario Draghi? Epo, nuk ka dyshim, ata që i përkasin sektorit bankar, dhe nga shtrirja në aktivitete të tjera financiare (kompanitë e sigurimeve, ndërmjetësit, etj.). Jo më kot, janë më të ndjeshmit ndaj këtij plani monetar, siç është parë në tregjet financiare ditët e fundit, me rritje mbi mesataren, dhe në disa raste shumë specifike ato madje janë mbiçmuar deri në 12%.

Në çdo rast, dhe nëse jeni një investitor i vogël, duhet ta dini se të gjithë sektorët e tregut të aksioneve janë pranues të rritjeve, duke pasur parasysh këtë skenar që po hapet në ekonominë evropiane. Dhe nga e cila mund të përfitoni nëse tashmë keni zënë pozicione në tregun e aksioneve. Intensiteti i këtyre rritjeve mbetet për tu sqaruar, dhe sa kohë do të mbahen. Nuk është për t'u habitur, perspektiva aktuale e tregut të aksioneve dominohet nga pasiguria, dhe si pasojë, nga paqëndrueshmëria e fortë në çmimet e kompanive.

Deri në pikën, që nëse doni të mbroni kursimet, mund të pajtoni fondet e investimeve më të ndjeshëm ndaj relaksimit në çmimin e parave, të paktën në zonën e kontinentit të vjetër. Përmes veprimeve të shpejta ju gjithashtu mund të merrni një përfitim të madh për kursimet tuaja. Megjithëse gjithçka tregon se do të jetë nën efekte shumë të kufizuara. Korrigjimet me siguri do të ndodhin në tregje. Gjë që do të shërbejë, në rastin e investitorëve më agresivë, për të rritur pozicionet e tyre në katet e tregtimit.

Disa rekomandime për të përfituar

Nëse doni që ulja e çmimit të parave të mos ju lërë jashtë loje, nuk do të keni zgjidhje tjetër përveç se të ndikoni në një seri strategjish që nuk duhet t’i harroni në skenarin aktual ekonomik. Jo vetëm si investitor, por edhe si klient i bankës. Dhe që në të gjitha rastet, ata kalojnë nëpër veprimet e mëposhtme.

 • Nëse jeni ballafaquar me nevojën për të kërkuar një krediCilido qoftë natyra, prisni edhe disa javë të tjera, pasi me siguri mund ta zyrtarizoni me norma më të ulëta interesi. Dhe në këtë mënyrë ju mund të përmbajë shpenzimet për t'i alokuar ato për nevoja të tjera në jetën tuaj të përditshme, madje edhe duke i dhënë vetes pak trill për ta festuar me një entuziazëm më të madh.
 • Po bëhet gjithnjë e më e qartë se për të arritur një performancë më optimale për kursimet tuaja, nuk do të ketë zgjidhje tjetër përveç rreziku në zgjedhjen e modeleve të investimeve. Dhe ku depozitat me afat luajnë një rol gjithnjë e më dytësor për shkak të interesit të ulët të ofruar nga kthimet e tyre vjetore.
 • Marrja e borxheve është gjithnjë e më e realizueshme, për sa kohë që nivelet e të ardhurave tuaja e lejojnë atë, meqenëse çmimi që do të paguani për sasitë e kërkuara po zvogëlohet ndjeshëm. Megjithëse në asnjë rast nuk duhet të abuzoni me këto operacione, pasi ato mund t'ju rëndojnë për vitet e ardhshme, madje edhe më shumë sesa imagjinoni.
 • Me siguri ulja e normës së interesit aktivizoni lëvizjet bullish në kapital, Spanjisht dhe Evropian, por me korrigjime përmes kësaj mund të kufizojë objektivat tuaj për t'i bërë pasuritë tuaja fitimprurëse.
 • Në çdo rast, nuk do të jetë një plan monetar që zgjat një jetë të tërë, dhe nëse lidhni një hua personale, apo edhe një hipotekë, në fund të kohëzgjatjes së saj, kushtet e saj mund të ndryshojnë. Nëse, nga ana tjetër, zyrtarizoni ndonjë nga këto kanale financimi afatshkurtra, do të përfitoni më shumë nga operacioni.
 • Për ta përfunduar, mendo se e di ka arritur uljen maksimale të çmimit të parave, dhe se nuk do të ketë më municion për të trajtuar çdo krizë ekonomike që mund të lindë në shoqëritë tona.

Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

3 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   mërgimtarët dijo

  Disa prej nesh që janë dashur të emigrojnë e vlerësojnë shumë këtë informacion që sqaron se si gjenden gjërat atje.

  1.    jose recio dijo

   Më vjen mirë që është kështu. Faleminderit

 2.   Jozefi dijo

  Por gjithçka kundër nesh, përdoruesve