Упатства за успешна диверзификација на инвестициите

се прошири Еден од клучевите што треба да ги заштитите вашите капитални активности е несомнено да ги диверзифицирате вашите инвестиции. Бидејќи всушност, вие не само што ќе можете зајакнување на профитабилноста од истиот. Ако не, тоа исто така ќе ви помогне да живеете со најнеповолните сценарија за берзата. Каде што имате најголем ризик е дека сите движења што сте го отвориле во тој специфичен момент. Покрај тоа, тоа ќе биде многу лесна стратегија за примена и е отворена за сите профили на мали и средни инвеститори.

Бидејќи за што станува збор е дека не ги вложувате сите заштеди во иста корпа финансиски средства. Но, напротив, вие го дистрибуирате помеѓу различни форми на инвестиции и зошто да не меѓу различните финансиски производи. Од најконвенционалните до оние кои носат поголеми ризици во работењето. Нивната комбинација од сега може да ви донесе многу придобивки. До тој степен што ќе го подобрите повратот што ќе го добиете за заштедите. Тоа е целта што на крајот на краиштата ќе ја барате од почеток.

Една од најголемите предности што ги подразбира овој инвестициски систем е тоа што ќе ви овозможи да изберете различни решенија. Некои од нив се многу традиционални, но други се навистина оригинални а во случаи дури и сигурно иновативни. Така што крајот на вашите односи со светот на парите се многу позадоволни отколку досега. Onlyе треба да ставите само малку интерес и пред се многу дисциплина за да ги извршите со совршена корекција. Со сета сигурност, вреди за најдобри резултати што можете да ги добиете од овие пристапи за инвестиции.

Диверзифицирајте во инвестициите

инвестиции Секако дека ќе биде потребно да ги диверзифицирате инвестициите во кои одите различни финансиски модели. Клучот за успехот е тоа што можете да комбинирате акции со фиксен приход, дури и со алтернативни формати како најсоодветна формула за заштита на вашиот паричен капитал од самиот почеток. Имате многу варијанти, толку многу дизајни направени од финансиски институции. Каде што ќе треба да го пребарувате и откриете само оној кој најдобро одговара на вашите услови како малопродажен инвеститор.

Едно од најефикасните решенија што ги нуди финансискиот пазар потекнува инвестициски фондови. Бидејќи станува збор за производ кој дозволува секое финансиско средство да се комбинира во истиот модел. Со предност што имате многу средства за избор и кои ја претставуваат оваа карактеристика. Ова се активни модели на управување развиени од субјектите задолжени за дизајнирање на оваа многу посебна инвестиција. Дури и договорено од други валути освен еврото: долар, франци или јапонски јен.

Инвестициските фондови што мешаат разни финансиски средства имаат голем број на предности за диверзификација на инвестициите. Меѓу нив, дека вашите загуби ќе бидат помалку во најмалку поволните сценарија за финансиските пазари. Така што на овој начин ќе можете подобро да функционирате во сите можни сценарија. Еден од моделите што најдобро го доловуваат овој тренд се мешани инвестициски фондови. Тие комбинираат сите видови приходи, без да мора да се одрекува од каков било вид финансиски предлог. Од сите перспективи: агресивен, дефанзивен или среден.

Претплатете се на банкарски производи

Друга стратегија за диверзифицирање на вашите заштеди е да склучувате договори со банкарски производи далеку од она што е чиста инвестиција. Орочени депозити, банкарски задолжница или сметки со високи приходи ќе бидат дел од нив. Првиот придонес на овој модел на штедење се изведува дека тој ќе ви овозможи фиксен и гарантиран поврат секоја година. Вашата награда нема да биде многу висока, но барем нема да изгубите пари на ниту еден пад. Тие се интерес што ретко ќе ги надмине нивоата од 2%. Тоа ќе биде многу конзервативна стратегија, но во секој случај ќе донесе голема стабилност на вашето портфолио. Особено кога финансиските пазари покажуваат голема несигурност.

Можете да одвоите дел од заштедите на овие банкарски производи за диверзификација на работењето. Покрај тоа, тие се многу едноставни модели за заштеда за вработување кои не бараат посебно знаење од ваша страна. Иако во повеќето случаи ќе мора да почекате за нивното истекување, така што придобивките одат на вашата сметка. Со целосно уверување дека ќе имате гарантирано враќање на заштедите. Не е изненадувачки, тие се производи каде парите на вашите родители или баби и дедовци беа насочени да ги направат профитабилни.

Овие производи се многу достапни за сите домаќинства. Затоа што тие можат да бидат ангажирани од многу малку пари. Вообичаено од финансиски придонеси од 1.000 евра. Со различни периоди на трајност во зависност од вашите реални потреби да ги покриете трошоците од тој момент. Иако ќе имате проблем што нема да можете да ги откажете однапред, бидејќи дури и банките можат да применат провизија од оваа карактеристика што е околу 2%.

Одете на други меѓународни места

меѓународна Друг клуч за диверзификација на вашите заштеди се заснова на тоа да не се ограничувате само на националните финансиски пазари. Може да го искористите притисокот за други подови за тргување за да го зголемите салдото на вашата сметка. Бидејќи всушност, на овој начин ќе бидете во подобра позиција да се отворите за нови деловни можности кои се присутни на други дестинации во меѓународната економија. Не само од акции, туку и од фиксни приходи. Но, пред сè преку алтернативни модели на инвестиции: суровини, благородни метали и др.

Еден од ефектите на оваа многу посебна стратегија ќе биде дека ќе можете да стигнете до повеќе дестинации за вашите пари. И како последица на нив, можностите за подобрување на вашите приноси значително ќе се зголемат во споредба со другите форми на инвестиции. Вистина е и дека ќе мора да преземете поголеми ризици, но тоа е патарина што ќе треба да ја платите за да бидете поамбициозни во вашите побарувања за врска со светот на парите. Да се ​​достигнат финансиските пазари кои до пред неколку години беа тотално недостапни. Па, отсега можете да се одлучите за овој алтернативен модел.

Вие имате во капиталот на Соединетите држави еден од најдобрите пазари за да ја направите оваа желба ефективна. Со опција за одење на технолошките пазари каде се вклучени најдобрите компании во овој деловен сектор. Или дури и азиските пазари кога тоа го бараат нивните услови. Тоа е многу поволна алтернатива за одредени моменти во меѓународната економија. До тој степен што ќе можете да го обновувате вашето портфолио за инвестиции од време на време. Да ги зголемите очекувањата за раст во билансот на успех.

Изберете активен модел на управување

Без сомнение, овој перформанс ќе ви даде повеќе од една радост од сега. Која е целта што ќе ја постигнете? Па, нешто едноставно како прилагодување кон сите можни сценарија, дури и за најмалку корисно за вашите лични интереси. Инвестициските фондови се оние кои најдобро ја избираат оваа стратегија. Каде самите менаџери се задолжени за ажурирање на финансиските средства во зависност од условите на пазарот. Со периодични прегледи на портфолија на инвестиции. Како единствена формула за зголемување на повратот на инвестициите.

Во кое било дадено време, може да се промовираат фиксни или варијабилни приходи, избирајќи ги најдобрите можности за бизнис во секоја пригода. Дури и со можност за хеџинг позиции на еврото. За да се избегнат несакани движења како резултат на цените на главните меѓународни валути. Во секој случај, тоа е модел за кој се одлучуваат сè поголем број инвеститори. Менаџерите на фондовите се одговорни за извршување на овие операции. Нема да морате да правите ништо, бидејќи за тоа се нарекуваат активни инвестициски фондови.

Не ги вложувајте сите пари

dinero Диверзификацијата исто така треба да биде поддржана од операции развиени со многу важен дел од вашите заштеди, но оставајќи одредена ликвидност на вашата сметка. Прво на сите, за заштити ги своите позиции наспроти неповолниот тренд на финансиските пазари. Но, исто така, да бидеме во позиција да ги искористат деловните можности што ќе се појават во текот на следните неколку месеци. За да биде така, нема да имате избор освен да оставите муниција за да ги зголемите вашите операции.

Процентот на вашите инвестиции треба да биде оној што е во согласност со профилот на инвеститорот што го презентирате. Нема да биде исто во агресивен штедач отколку во друг јасно дефанзивен. Исто така, треба да се запрашате што е тоа ниво на трошоци со кои ќе мора да се соочите во текот на следните месеци. Со цел да не падне во искушение да изврши лошо работење во инвестицијата. Потекнува од вашата потреба да пронајдете одредена ликвидност за да ги покриете овие парични исплати.

Исто така, многу ќе се препорача тоа дистрибуирајте ги своите заштеди пропорционално меѓу различните финансиски производи избран. Под нивоата што ги сметате за најсоодветни за одбрана на вашите лични интереси. Таму каде што најмалку дел од вашите придонеси треба да бидат наменети за производите што носат поголеми нивоа на ризик. Со минимален дел тоа ќе биде повеќе од доволно за да се задоволи ова барање. Бидејќи тоа е местото каде што можете да изгубите повеќе пари ако инвестицијата не ги исполни очекувањата создадени од самиот почеток.

Па, ако слушате некои од овие совети, не се сомневајте дека вашите инвестиции од сега ќе одат многу подобро. Со поголеми шанси за зголемување на приносот. Ако не суштински, да барем за да можете да го забележите појасно во билансот на вашата штедна книшка. До тој степен што можете да платите за необичниот личен каприц.


Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

Коментар, оставете го вашиот

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

*

*

  1. Одговорен за податоците: Мигел Анхел Гатон
  2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
  3. Легитимација: Ваша согласност
  4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
  5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
  6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.

  1.   Едуардо Ернесто Гарај dijo

    Како да паѓа во терор во Аргентина. Фиксниот рок има 49% годишна стапка. Депозит од 30 дена ја дава таа закупнина, 4.28% месечно. Да се ​​направи груба пресметка на обновување на износот и акумулираната месечна камата на месечно ниво, ќе ни даде 65.35% за 12 месеци. Прашањето би било, како би се издржала ваква планина на профитабилност на националните пари ако има многу голема маса во овој банкарски производ? Покрај тоа, ова само ќе ја задржи вредноста на депозитот на конзервативно ниво на инвестиции, бидејќи девалвацијата на парите на Аргентина ќе биде од 58 до 64% ​​во однос на продадената стока на домашниот пазар и официјалната инфлација од 49 до 54% годишно.