Предности и недостатоци на инвестирање во валути

валута Светот на парите ви дава можност да инвестирате во кое било финансиско средство. Што и да беше, дури и најоригинално и најиновативно. Тоа е првата предност од усвојувањето на оваа стратегија во инвестициите. Еден од овие алтернативи го имате на располагање на девизниот пазар. Тоа е многу флексибилен и активен пазар кој ви овозможува да отворите позиции во валути на која било земја или област на меѓународната географија. Иако без да бидете изземени од ризици што не сакате да ги потценувате. Во моментите кога ќе одлучите да ги вложите своите заштеди.

Вашите заштеди од сега можете да ги инвестирате во главните валути во светот (еврото, американскиот долар, швајцарскиот франк или јапонскиот јен меѓу најважните). Но, и во други помалку познати и чии операции се посложени во нивната формализација. Практично немате ограничувања кога станува збор за ваков вид специјални инвестиции. Со можност за добивање на важни ревалоризации во вашите заштеди.

Но, во секој случај, инвестирањето во девизи има свои предности и недостатоци. Како и од друга страна, тоа се случува со скоро сите финансиски производи. И од фиксен приход и од варијабилен приход. Тие ќе бидат одлучувачки за да ги канализирате операциите. Иако со многу добро дефинирани карактеристики и дека ќе ви ги објасниме подолу. Секако, вашата прва мисија ќе биде дали навистина вреди да се одлучите за овие финансиски пазари. Секогаш со голема претпазливост во движењата што ги правите од сега.

Валута, што ви нудат тие?

САД долар Пазарите на валути, засега, она што ве генерира е поголема плуралност во изборот. Вие нема да мора да се ограничите на единствено финансиско средство. Но, неколку, иако од истиот модел на инвестиција. Покрај тоа, можете да формализирате операции на финансиски пазари од која било банка или финансиски посредник. Не е изненадувачки што секој работи со ова важно финансиско средство. Од пристапи кои се разликуваат од другите производи.

Најголемиот проблем што ќе го имате од заштеда е тоа што можеби ќе треба да ја смените валутата за да ја материјализирате оваа суштински различна стратегија за инвестиции. Со последователната провизија што несомнено ќе ги поскапи вашите операции. Поради оваа причина, мора да бидете многу јасни дека претпочитате пазар на валути отколку помалку софистициран. Со операции што веројатно ќе бидат пократки во однос на нивниот рок на траење. На неколку сесии во вашите понуди ќе можете да ги финализирате отворените позиции во различните промени.

Една од најкарактеристичните придобивки на овие пазари е тоа што ви овозможува многу широка нестабилност да ги затворите формализираните движења. Со нестабилност што е многу поизразена отколку во другите финансиски средства. Со многу големи разлики на таваните и подовите во нивните понуди. Токму во најспекулативните движења се јавува флуктуација во размената на валути.

Како може да тргувате?

Тоа секако не е конвенционален финансиски пазар за огромното мнозинство на мали и средни инвеститори. И затоа бара диференцирани и многу добро дефинирани операции од самиот почеток. Мора да обезбедите финансиска култура супериорна од онаа на другите финансиски производи. Вашите промени се регулираат од многу причини. Главно економски, но и од друга природа. Иако во секој случај, мора да ја дефинирате промената во валутите што сакате да ги постигнете очекуваните приноси од вашите инвестиции.

Ова се операции кои се разликуваат по тоа што се многу пофлексибилни. Но, пред сè поактивно. На кој било даден ден нивните цени варираат во зависност од понудата и побарувачката на овие производи. До тој степен што за неколку часа можат да покажат многу високи проценти во нивните цени. Ретко се постигнува во други финансиски средства. Како последица на тоа, можете да заработите многу пари во нивното работење. Но, од истата причина, оставете ви многу евра во движењата направени во кој било од избраните предлози.

Комисии во валути

комисии Друг аспект што треба да го земете во предвид од сега па натаму се провизиите што ги претставува овој финансиски производ. Па, тоа е во иста линија со другите алтернативи што ги имате во инвестицијата. Околу 0,35% со максимална точка во дадениот придонес. На кои мора да се додадат трошоците за промена на валутата што може да ја направи работата поскапа, во зависност од стапките презентирани од финансиските институции. И, исто така, на валутата избрана како центар на движењата на вашата сметка.

Друг многу релевантен аспект на кој мора да присуствувате е оној за кој се споменува не се операции што се карактеризираат со насочување кон среден и долг рок Како последица на оваа особеност, ќе ви биде многу потешко да ја амортизирате секоја од операциите што ги извршувате. Не е изненадувачки, нема да имате друг избор освен да ги прилагодите цените за купување и продажба. Како формула за подобрување на повратот на заштедите. Исто така, ќе биде многу важно да не се занесувате од лажни препораки на овој пазар. Тие можат да ви дадат повеќе од едно негативно изненадување од овие моменти.

Кои разлики ги носи во однос на другите инвестиции?

Едно прашање што ќе си го поставите е разликата што ја претставува вложувањето во валути во однос на другите традиционални видови на инвестиции. Па, постојат неколку што можете да ги откриете. Главната е дека тие се управуваат со побрзи движења, во некои случаи дури и насилни. Како последица на многуте причини во вашите цитати. Од макроекономските податоци на погодената земја до сите новости што имаат директно влијание врз меѓународните односи.

Исто така, фактот дека можете да имате неколку алтернативи по ваш избор. Вие не сте ограничени само на големите валути. Но, до широка понуда на валути на помалку релевантни нации во светската панорама. Во секој случај, ќе имате многу проблеми да формирате кои ќе бидат избраното портфолио за инвестиции. Од друга страна, имате можност да ги ограничите загубите на вашата инвестиција доколку еволуцијата на овие финансиски средства не се развива како што очекувавте на почетокот.

Разликите со другите инвестиции не завршуваат тука. Ова главно се должи на тоа што пазарот на валути е многу непостојан. Многу погоден за многу подвижни операции. Дури и во истата трговска сесија. Аспект што е покомплицирано да се примени на други финансиски пазари. Меѓу нив и купување и продажба на акции. Од ова сценарио, тие се посоодветни за развој на операции од шпекулативна природа. За влез и излез од пазарите каде што се наведени со одредена фреквенција.

Како да се работи на овие пазари?

пазари Ако се согласувате со овие пристапи, треба да размислите како да тргувате со стерлинг, долари, швајцарски франци или која било друга валута во светот. Преку низа совети, ќе бидете во подобра позиција за оптимизирање на работењето. Дури и учење на непарен трик што секогаш ќе ни се најде отсега. Дали сте подготвени да ги примите? Ако е така, еве неколку други идеи што ќе бидат многу практични.

 1. Не обидувајте се да одите спротивно на напливот на пазарите затоа што ќе имате сè да изгубите. Наједноставната работа е да одите до најострите позиции кои ги претставуваат најсоодветните валути за секоја операција.
 2. Секогаш е попожелно да ги вложувате вашите заштеди во најмоќните валути отколку во најоригиналните. Не е изненадувачки, овие се понепредвидливи за промените што можат да бидат генерирани во промените. До тој степен што можете да погодите хит за кој треба долго време да се опорави.
 3. Ако имате какви било сомневања, подобро е да се воздржите од заземање позиции. Тоа е многу корисен начин да се заштитите од неочекувани сценарија. Или подобро, многу неповолно за вашите лични интереси. Покрај тоа, имате и други пазари каде што можете да ги инвестирате своите средства.
 4. Practicalе ви биде многу практично да откриете кои се најсилните валути на сите времиња. Тие ќе бидат најприфатливи за влез на финансиските пазари. Исто така, за да направите поправилно следење на вашите цитати. Тоа ќе биде стратегија што ќе ви даде поголеми гаранции за успех. И, исто така, поголема моќ во нејзината ревалоризација.
 5. Мора да знаете дека девизниот пазар тргува со прекини. Немилосрдно, како алатка за вложување пари во секоја ситуација. Иако треба да извршите поисцрпна контрола во поретко време во вашиот секојдневен живот.
 6. Тоа е алтернативна инвестиција што може да ви помогне наспроти лошиот аспект што можат да го претстават пазарите на капитал. Како споредна опција, во секој случај. И секогаш под прилично скромни финансиски придонеси. Ова подобро ќе го заштити салдото на вашата сметка.
 7. Немате особено привлечни стапки за работа со овие финансиски средства. Како и од друга страна, тоа се случува со работењето на берза. Или дури и со инвестициски фондови и други посложени финансиски производи: потерници, продажба на кредити, деривати и други со слични карактеристики.
 8. Ако зборувате за валута, никогаш не можете да ја заборавите ситуацијата во географската област каде ја користат граѓаните. Не е изненадувачки, тоа е многу посебен елемент за да се разберат неговите промени со другите валути.
 9. И, конечно, не можете да заборавите дека тоа е опција со голем ризик. Особено ако не ја обезбедите финансиската култура што им е потребна на овие пазари. Со реална можност операцијата да тргне наопаку. Промените во текот на истиот ден можат да бидат многу насилни. Не е погоден за инвеститори кои немаат прекумерно искуство на овие многу посебни пазари.

Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

Биди прв да коментираш

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

*

*

 1. Одговорен за податоците: Мигел Анхел Гатон
 2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
 3. Легитимација: Ваша согласност
 4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
 5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
 6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.