Хипотеки за милеуристи, дали можат да ги договорат?

Дали mileuristas може да претплати хипотека?

Доделувањето хипотеки е заострено од субјектите задолжени за пласман на овие производи за набавка на дом, по проблемите со шпанскиот банкарски систем. И, ако веќе е тешко да се пристапи до хипотека, многу повеќе е ако апликантите се милуристи. Ако ова е ваш специфичен случај, ќе имате напорна задача да ја прифатите апликацијата, бидејќи ќе бидете ограничени од вашата мала плата. Освен ако не му се придружите со платата на вашиот партнер како решение што ќе ви овозможи да ја формализирате оваа операција.

Но, од самиот почеток, главното прашање што си го поставуваат работниците кои заработуваат околу 1.000 евра месечно е дали ќе можат да пристапат до еден од овие банкарски производи. Па, како последица на намалувањето на платите - произлезено од економската криза низ која помина Шпанија- некои банки одлучија да го намалат минималниот износ на платен список на нивните клиенти. Пред неколку години тие го бараа тоа за вредност од околу 3.500 евра за доделување на заемот. Во моментов, тие можат да се најдат за 2.000 евра.

Но, најважно е што некои банкарски субјекти - иако со многу специфични и оскудни предлози - подготвија серија кредити за кои милеуристите можат да ја формализираат работата. Не многу ќе можат да се најдат, точно, но барем тие имаат дупка во тековната понуда за хипотека. И на овој начин, пристап до пазарот на недвижнини со целосни гаранции.

Карактеристики на овие хипотеки

Карактеристики на хипотеките за милеуристите

Сепак, овие производи вклучуваат низа карактеристики што треба да ги земете предвид во случај да вработите некој од нив во наредните месеци. Како почетна точка, максималните износи што ви ги даваат банките не се толку дарежливи со конвенционалните заеми. Дури и Можете да пристапите само до финансирање до 80% од операцијата.

Иако оваа комерцијална стратегија ја применуваат сите банки за кој било од нивните производи за финансирање, и како последица на препораката на Банката на Шпанија за намалување на крајниот износ на побарувањето. Еден од ефектите што ќе ги забележите порано е дека во никој случај нема да бидете во можност да ја финансирате целата операција.

Друг аспект што треба да го земете предвид е дека условите за отплата ќе бидат значително зголемени за да се прилагодат на вашата плата. Така, ќе плаќате пониски месечни исплати, но подолго време. Тоа е единственото решение овозможено да се прилагодиме на толку мала плата. И, се разбира, би било прилично интересно за вас да побарате модел за финансирање што ќе генерира најмалку можни трошоци, и ако тој беше направен без провизии (отворање, студирање, предвремено откажување, итн.), Или други трошоци во неговото управување , тогаш подобро за вашите лични интереси.

Кои хипотеки се за милеуристите?

Вашата работа да пронајдете хипотека што ги одржува овие комерцијални линии ќе биде многу тешко да се примени, но ако внимателно ја анализирате понудата што банките ви ја нудат во овој момент, ќе дојдете до заклучок дека постои одредена надеж за да можете да го купите тоа стан што толку многу ви се допадна пред некој ден, но не бевте сигурни дали можете да направите трансакција со пари.

Точно е дека немате многу да изберете, но барем ќе имате можност да го финансирате стекнувањето на избраниот имот. Еден од овие предлози доаѓа од ING Direct, кој ја пласира портокаловата хипотека, која е за најниско платените клиенти, или барем одржуваат минимално салдо на својата сметка од околу 2.000 евра. Доколку ги исполнувате овие мали побарувања, ќе добиете еден од најконкурентните хипотекарни заеми на пазарот.

Таа е поврзана со европскиот репер, попознат како Еурибор, од 0,99%, и варијабилна стапка - откако беше намалена во последните месеци - од 1,88%. Во секој случај, тоа е една од најповолните хипотеки за потпишување на операцијата. И тоа имплицира дека тој е ослободен од секаков вид на провизии, без ниту една каузула, и конечно нема поголема каматна стапка во текот на првата година. Тие се нејзините главни белези.

Но, тоа не е единствената опција што можете да ја искористите од почетокот на 2016 година. Ла Каикса ви нуди уште една можност, така што со вашата плата да можете да ја извршите операцијата со недвижен имот, ако тоа е вашата најитна желба. Во овој случај, преку Заврзаната хипотека, која може да ја запишат клиенти со минимален приход од 600 евра.

Каматната стапка е поврзана со Еурибор + 1,90%. Но, може да се спушти ако сте договориле други производи со субјектот (осигурување, пензиски планови, програми за штедење, инвестициски фондови ...), сè додека не достигнете маргини што може да ги претпостави салдото на вашата сметка.

Друга хипотека што е прилагодена на милеуристите е онаа што ја разви Абанка, под theубопитното име Хипотека Мари Кармен. И тоа е исто така достапно за апликантите со минимален приход. Тоа е хипотека за заем што Ви нуди фиксна рата за целиот живот на хипотеката, непречено. Со него ќе ја платите истата такса од првиот момент и сè додека не го затворите договорот. Без грижи или неочекувани промени, а специјално прилагодени на терминот што ќе го изберете, било да се 20, 25 или 30 години. Со каматна стапка од 2,49%, за максимален рок на отплата од 20 години.

Доколку се одлучите за овој модел на финансирање, ќе ги зачувате и провизиите за отворање, проучување, суброгација и измена на договорот, а ако однапред одлучите да амортизирате дел или целата хипотека, ќе се примени само провизијата за ризик од камата.

Што ќе ве прашаат за нивната концесија?

Барањата што вашата банка ќе побара од вас да ги земете овие хипотеки

За возврат ќе мора да исполнат низа основни барања за пристап до кој било од овие банкарски производи за милериста. Нема да биде многу тешко да се пополнат, иако без нив сигурно ќе имате вето на апликацијата. Погодно е да анализирате дали можете да ги презентирате во банка, бидејќи ако не, подобро е да се откажете од обидот, бидејќи сè што ќе направите е да губите време, а можеби дури и илузии.

Како мотивационо писмо, банката ќе ве праша за договор за вработување, кој мора да се поправи - иако под прилично ограничена сума - за да ја потврдите вашата стабилност во компанијата и дека можете да ја вратите во договорените рокови. Исто така, мора да обезбедите потполно беспрекорна банкарска историја, без долгови, и ако е можно со здрава сметка. И, ако сте договориле други производи со субјектот, тоа сигурно ќе ви помогне да го зголемите одобрувањето на вашето барање.

исто така, Вие не треба да бидете вклучени во ниту една листа на неисполнувачи (ASNEF, RAI, итн.), бидејќи ако е така, тие исто така ќе го одбијат вашето барање од првиот момент. Не само со договори договорени со други банкарски субјекти, туку и со стандардни вредности генерирани од која било домашна сметка (електрична енергија, вода, телефонија, електрична енергија итн.). И да се заврши, со голема веројатност, тие ќе побараат некој да ја одобри операцијата. Обично тоа ќе бидат родителите или други блиски роднини. И тоа со оглед на слабите услови што ги презентирате, тие ќе бидат оние кои конечно гарантираат враќање на бараната сума.

Неколку совети за обработка

Најдобри совети за да се претплатите на која било од овие хипотеки

Се разбира, нема да биде лесен процес да се формализира, далеку од тоа, тежината ако внесете некои упатства за однесување во нив, тие значително ќе ви помогнат да ја постигнете целта. Не е ништо друго освен да имате хипотека за заем за да ја купите таа куќа што ви се допадна многу минатиот викенд.

Иако знаете однапред, дека вашите шанси да претплатите производ со овие карактеристики се очигледно помали отколку кога би претставиле платен список од 2.000, 3.000, па дури и 5.000 евра. Ова сценарио го имате кога ќе започнете преговори со банката.

 • Ако сте во брак или имате партнер, ќе биде многу пожелно да го зголемите побарувачката за хипотека преку економските ресурси на двете лица, дури и ако сте и двајцата милеуристи. Не е изненадувачки што шансите да ви се одобри кредит ќе се зголемат.
 • Не обидувајте се да барате прекумерни износи за вашиот животен стандард, дури ни дека тие ја финансираат целата операција, бидејќи нема да можете да ја добиете под никакви околности. Покрај тоа, тие не го нудат практично во целата банкарска понуда.
 • Ако обезбедите штедна торба за извршување на операцијата, ќе ви биде полесно да го одобрите барањето, и колку е поопширно, толку подобро, доволно е да се ограничите на најпосакуваните услови за вашата финансиска состојба.
 • Вие не само што мора да обезбедите стабилен платен список, туку и тоа имате друг стабилен редовен приход што дава конзистентност на вашата кандидатура. Дури и ако им користи семејно наследство.
 • Не очајувајте во потрагата по хипотека на овие карактеристики, бидејќи иако има многу малку од оние што се продаваат во моментот, секогаш ќе има некаква можност за луѓе како во вашиот случај кои се во ваква работна состојба, иако со многу поограничени пристапи, а во случаи дури и крути.
 • Моделите што ги наоѓате според ова барање, Тие се продаваат со многу поволни услови за вашите интереси, и чии понуди редовно се обновуваат со значително намалување на применетите каматни стапки.
 • Размислете, од друга страна, дека е добро време да го склучите договорот, бидејќи европскиот репер е под историските падови, заштедувајќи многу пари во работењето.
 • И, конечно, обидете се да го пронајдете најдоброто сценарио за договор на вашиот хипотекарен заем, без да се ограничувам на предлозите што ти ги фрлам од клупата на целиот живот.

Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

Биди прв да коментираш

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

*

*

 1. Одговорен за податоците: Мигел Анхел Гатон
 2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
 3. Легитимација: Ваша согласност
 4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
 5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
 6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.