Супрогација на хипотека

Супрогација на хипотека

Самата суброгација на хипотека може да се подели на два вида суброгација; субјективно лично сурогат-мајчинство и објективно реално сурогат-мајчинство.

Хипотеки со фиксна стапка

Хипотеки со фиксна стапка

Ако вашиот план е да купите куќа и знаете дека ќе останете таму долго време, тогаш треба да се фокусирате на финансирање на вашата хипотека со фиксна стапка

Оданочување на инвестициски фонд

Оданочување на инвестициски фонд

Како што можете да видите, заедничките фондови се засноваат на основни принципи и овозможуваат лесен и професионален пристап до различни видови на средства.

Како да се поврати пензискиот план

Како да се поврати пензискиот план

Пензискиот план може да се поврати само кога ќе се исполнат неговите непредвидени состојби. Невработеноста е една од овие непредвидени состојби

Инвестирајте во злато

Инвестирајте во злато

Ако она што ви треба е да знаете малку повеќе за тоа како да инвестирате во злато, експертите од оваа област знаат дека вложувањето во злато е безбеден облог

Акции на берзата - Ibex

Кои акции на Ibex 35 ќе се зголемат?

Во оваа статија ги анализираме најбрзо растечките акции на добро познатиот шпански индекс на берзи, Ibex35. Диа и Каиксабанк се некои од нив.

ibex

До каде може да оди Ibex 35 оваа година?

Едно од големите прашања што го покренавте е колку далеку може да достигне ibex 35 бидејќи во зависност од ова можете да користите различни стратегии

Фиксни приходи и акции

Два од концептите што најчесто ќе ги наоѓаме се фиксни приходи и варијабилни приходи, мора да бидеме јасни за следниве концепти

пензиски план

Пензиски планови

Луѓето кои учествуваат во планови за пензии имаат поволности и даночни предности, сепак долгорочните заштеди не треба да се губат

Загарантирани инвестициски фондови

Загарантирани инвестициски фондови

Гарантираните инвестициски фондови, обично треба да одговорат на специфичен профил што многу луѓе го немаат, а во моментов тој е уште покомплициран

Најдобри банкарски депозити

Најдобри банкарски депозити

Депозит Факто: Овој вид депозит е еден од најатрактивните банкарски депозити на пазарот и во кој можете да уживате и на одреден рок.

долар

Што ако доларот нагло падне?

Паѓањето на доларот, како што се случува во моментот, подразбира промена во работењето, со нови деловни можности од сега па натаму

Симулатори на берзата

Денес има многу луѓе кои се заинтересирани да инвестираат на берза, сепак многумина се плашат од сè што е поврзано со овој вид инвестиции

термини

Рокови за инвестициски производи

Условите на трајност ќе бидат одлучувачки за да го изберете моделот за инвестиции каде што сакате да ги направите вашите заштеди профитабилни.

Паѓа на берзата

Може ли да дојде до крах на берзата?

Не може да се исклучи каков било колапс на берзите, како што предупредуваат некои аналитичари, и за што ќе треба да се преземат низа мерки на претпазливост

Тргување преку Интернет

Нема да треба да одиме во канцелариите на финансиската институција за посредници, неколку кликнувања ќе бидат доволни за да започнеме трговија преку Интернет.

комунални услуги

Берза: што се комунални услуги?

Комуналните услуги се еден од основните сегменти на акции што не треба да недостасуваат во ниту едно инвестициско портфолио, дали сакате да инвестирате во нив?

брзи кредити

Брзи кредити: Кои се вашите белези?

Брзи кредити во финансирање преку Интернет што ви овозможува да добиете мали количини на пари преку неспокојот административни процедури

домување

Инвестиции во втор дом

Инвестирањето во втор дом може да биде алтернатива за вашите интереси по активирањето на пазарот на недвижнини

Инвестициско банкарство

Инвестициските банки во Соединетите држави обично се специјализирани за комерцијализација и издавање на хартии од вредност, како што се акции.

клучеви во торба

9 клучеви за добра инвестиција

Дали сакате да ги знаете најрешителните клучеви за инвестирање во берзата? Ние ви даваме неколку идеи за тоа што треба да направите

фиксен или варијабилен приход

Фиксен или променлив приход?

Мора да утврдите кои се вашите приоритети, ако се работи за фиксен или променлив приход, што ќе ги одреди стратегиите за инвестирање

стратегии за инвестиции

Најдобри стратегии за победа на берзата

Постојат неколку стратегии што можете да ги искористите за да ги направите заштедите профитабилни, во зависност од профилот што го презентирате и од кој ќе зависи профитабилноста

кога да излезе во јавност

Нивоа на влез на берза

Нивоата на влез на берзата се многу важни ако сакате да ги направите вашите операции профитабилни, во кои може да отворите позиции?

егзотични кеси

Најегзотичните торби на светот

Постојат голем број на алтернативни размени на кои можете да се обратите кога ќе се исцрпат приносите на традиционалните берзи.

внатредневни операции

Кои се операциите преку ден?

Дали сакате да знаете од што се состојат операциите во рамките на денот? Тие се направени во ист ден, и можат да ви овозможат да добиете поголема профитабилност.

Основните правила при инвестирање

Правилата за инвестиции можат многу да ви помогнат во вашата мисија да ги направите заштедите профитабилни. Но, дали навистина знаете што се тие и како да ги формализирате?

инвестициски профили

Инвеститорски профили, што е твое?

Да се ​​инвестира на берза, првата потреба ќе биде да се дефинираат профилите на инвеститорите, бидејќи во зависност од оваа променлива, стратегиите ќе се променат

форуми за размена

Форуми за берза: информации или измама?

Форумите за берза се во центарот на вниманието на многу инвеститори, но бидете многу внимателни, поради нивните ефекти може да бидат многу опасни за вашите интереси

долгорочно

Долгорочна профитабилност

Долгорочната инвестиција има карактеристики што треба да ги земете предвид при отворање позиции на берзите