џебен паричник

Зошто Бразил е толку важен за пазарите?

Во текот на овие денови еден од фокусите на вниманието на финансиските пазари е Бразил поради претседателските избори што се одржуваат Во текот на овие денови еден од фокусите на вниманието на финансиските пазари е Бразил поради претседателските избори

индикатори

Пет индикатори за тргување на берзата

Овие индикатори се карактеризираат фундаментално затоа што скоро никогаш не гарантираат целосен успех во работењето, но тие барем гарантираат одлуки. Индикаторите се карактеризираат затоа што скоро никогаш не гарантираат успех во работењето, освен доколку одлуките не се донесени според посигурни објективни критериуми

структуриран

Што се структурирани депозити?

Ако она што го мислите е дека структурираните депозити се како традиционалните што сте ги договориле до овој прецизен момент, тогаш секако ако она што го мислите е дека структурираните депозити се како традиционалните што сте ги договориле, секако дека ги имате направи грешка

наметнувања

Термински даноци поврзани со берзата

Познато е дека банкарскиот орочен депозит е финансиски производ во кој клиентот доставува сума пари на субјект на Она што некои инвеститори не го знаат е дека орочените депозити можат да бидат поврзани со берзата за да се подобрат маргините на посредување

технолошки

Технички акции ги плашат инвеститорите

Еден од секторите на пазарите на акции што може да ги доведе малите и средните инвеститори во најголема тешкотија е технологијата. Еден од секторите на пазарите на акции што може да ги доведе инвеститорите во повеќе проблеми се технолошките акции.

паѓаат

Како да се пристапи кон инвестициите од оваа есен?

Нема сомнение дека инвестициите значително ќе се променат од оваа есен. Една од причините за објаснување на овој тренд се должи на фактот дека бидејќи несомнено е дека инвестициите значително ќе се променат од оваа есен и ние мора да бидеме многу свесни за овие движења

паушална стапка

Треба ли да договорам паушал на берза?

Еден од најпознатите производи на берзата од страна на малите и средни инвеститори е несомнено паушалниот надоместок за тргување на берзата. Еден од најпознатите производи на берзата од страна на малите и средни инвеститори е несомнено паушалниот надоместок за тргување на берзата

телефон

Септември ја напушта Телефоника на историски пад

Овој месец ќе остане во историјата затоа што ги одвлече акциите до најнискиот момент во последните неколку години. Каде е неговата цена Овој месец ќе остане во историјата за влечење на акциите на Телефоника до очај на своите инвеститори

пензионери

Како да добиете минимална пензија во пензија?

Едно од главните услови за пристап до придонесена пензија е да се придонесе минимум 15 години преку историјата на вработувањето на Едно од главните услови за пристап до придонесот за пензијата е да се придонесе минимум 15 години преку историјата на вработување

крајот на годината

Кои се торбите што можат да го изненадат овој крај на годината?

Останува само една четвртина до расчистување на финансиската година 2018 година и тоа беше нешто разочарувачко за голем дел од инвеститорите. Од сè, нема да има друг избор освен да откриеме кои се географските области што ќе обезбедат најголеми приноси на крајот на годината,

интерес

Бескаматно финансирање од кредитни картички

Вообичаено е дека пред лошо работење на пазарите на капитал имате одредени проблеми да имате доволно ликвидност на вашата сметка Еден од ретките банкарски производи што може да ви помогне да излезете од оваа тешка состојба се бескаматни кредитни картички

БПА

Берза: што е БПА?

Ако се посветувате редовно на берзата, треба да знаете еден од акронимите што најмногу ви помагаат во инвестициите, како што е БПА. Па тие кореспондираат. EPS е индекс кој пресметува дел од нето добивката на компанијата дистрибуирана помеѓу секоја од акциите што го сочинуваат капиталот

трансфери

Критериуми за извршување трансфер помеѓу инвестициски фондови

Едно од најповолните операции за интересите на малите и средните инвеститори се материјализира преку трансфер помеѓу фондовите на Едно од најповолните операции за интересите на малите и средните инвеститори се материјализира преку трансферот помеѓу фондовите

флексибилност

10 клучеви за флексибилно инвестирање

Една од најдобрите стратегии за извршување на каков било вид инвестиции е нивно наметнување под услови на флексибилност. Ова е една од најдобрите стратегии за извршување на секаков вид инвестиции е да се наметнат под услови на флексибилност

осигурување

Кои осигурувања се задолжителни за склучување договор?

Осигурувањето е средство за покривање на ризиците со нивно пренесување на осигурител кој ќе биде одговорен за гарантирање или обештетување на целото или дел од него. Досега се веруваше дека осигурувањето не е задолжително да се склучува, но има некои кои го бараат тоа е регулирано со закон.

инвестиции

Инвестициски заеми: повеќе од финансирање

Инвеститорите многу често мораат да ги дивестираат своите акции или акциите на фондовите за да се справат со нивните проблеми со ликвидноста. Да Во обид на банкарските субјекти да го отворат овој финансиски производ толку точен за другите инвестициски потреби

средства

Средства на безбедно засолниште за соочување со берза во криза

Најлошото што може да се случи не е тоа што шпанскиот берзански индекс е многу близу до нивоата од 9.000 поени. Но, може да се насочи понизок по својот тренд. За да ги направите заштедите профитабилни, ќе треба да се одлучат за одредени финансиски средства што ќе се претстават подобро од останатите.

откажете

Дали може да се откаже банкарски депозит?

Еден од најголемите проблеми вклучени во ангажирање банкарски депозит е фактот дека паричните придонеси можат да се повратат еднаш Еден од проблемите вклучени во ангажирањето на депозит е фактот дека монетарните придонеси може да се повратат со откажување на овој производ

минимум

Шпанската берза на годишно ниво паѓа

Капиталите не го примија многу добро враќањето на празниците од страна на инвеститорите на трговските катови. Ако не, сè, Настаните доведоа до тоа националните акции да достигнат многу ниски нивоа и да тргуваат со годишни минимални преокупации

dinero

Приоритети да ги инвестирате своите пари

Фактот дека можете да направите нешто не мора да значи да го сторите тоа сега. А уште помалку кога се коцкате со своите пари, како што се случува со фактот дека можете да направите нешто, не мора да значи да го сторите тоа сега. И уште помалку кога се коцкате со своите пари, како што се случува со инвестициите

електрични

Ибердрола: енергетската компанија која ја претпочитаат аналитичарите

Секторот електрична енергија е еден од најважните во шпанските акции и во него нема сомнение дека Ибердрола е најпосакувана компанија за Секторот електрична енергија е една од најважните во шпанските акции и во него нема сомнение дека Ибердрола е најпосакувана компанија

карбурати

Карбурасите се шират на другата страна на Атлантикот

Карбурите, една од најспекулативните вредности на националните акции, деновиве се наоѓаат во насловните страници заради вестите што можат да дадат нов правец на не може да заборавите дека вредностите како што се карбуратите се многу непостојани од сите гледни точки стратегијата што ќе ја користите

valores

Вредности: големите изненадувања кога ќе се вратите од одмор

Враќањето на празниците очекува многу изненадувања за интересите на малите и средни инвеститори и тоа може да ги натера да го модифицираат враќањето на празниците, очекува многу изненадувања за интересите на малите инвеститори со забележителни варијации во некои вредности

туризмот

Како да се искористи растот на туризмот во инвестиции?

Шпанскиот туристички сектор е трет најмоќен во светот, само зад САД и Франција. Ова е факт од кој можете да го искористите туризмот е прва индустрија во шпанската економија, но во исто време сектор многу потрошен на берзата од неколку компании кои се застапени на континуираниот пазар на нашата земја

комисии

Нови провизии и преносливост на банкарски сметки

Во рок од неколку недели, корисниците на банка можат да имаат среќа поради новите банкарски регулативи што се одобрени од новите регулативи кои наметнуваат дека финансиските институции не смеат да ви наплаќаат повеќе од 3 евра месечно за сметка на провизии на сметки

толпата

Што е толпа?

Зголемувањето на заемите е финансирање за компании и поединци што е обезбедено од група инвеститори кои сакаат да го направат своето работење профитабилно.

Турција

Националните вредности најмногу погодени од кризата во Турција

Ова лето ни донесе негативно изненадување што го немаа малите и средни инвеститори. Ова е економска криза во Она што се случува во Турција е фактор што инвеститорите го немаа и што секако ги тера да изгубат многу пари.

ОПВ

Што е IPO?

Иако ИПО влијае на компаниите кои не се котираат на пазарите на акции, она што ќе го направиме е оние што котираат на берзата

речник

Речник за торби за почетници

Инвестирање пари на берзата бара основно знаење за да се управува со операции со поголеми гаранции за успех. Не може да се случи да знам Еден од факторите што ќе ве разликува од другите мали и средни инвеститори е да знаете широк речник на поими за акции

Интернет

Тргување на берза од Интернет, но со гаранции

Интернетот стана моќна алатка за инвестирање. Неговите операции се поагилни и во кое било време од денот, дури и преку Интернет, стана моќна алатка за инвестирање, каде што нејзините активности се поагилни и во кое било време од денот.

обратна

Кои се обратните хипотеки?

Ако мислите дека обратните хипотеки се модел за финансирање на дом што се користи, ќе направите грешки од првиот момент

клучеви

Клучеви за да започнете да инвестирате на берза

Секако, инвеститорите со поголемо искуство на финансиските пазари ќе имаат помалку проблеми правилно да ги канализираат своите инвестиции.За да започнат да инвестираат на берза, потребно е да се развијат низа клучеви што ќе помогнат во успехот на работењето на финансиските пазари.

dinero

10 совети за да заштедите пари на тргување со акции

Се разбира, главната и единствена цел што ја имаат малите и средни инвеститори е да заработат пари во работењето на пазарите на приход.Се разбира, главната и единствена цел што ја имаат малите и средни инвеститори е да заработат пари во своето работење

прва

Како премијата за ризик влијае на берзата?

Премијата за ризик е еден од најважните параметри за одредување на еволуцијата на берзите. Не е изненадувачки, инвеститорите гледаат на сето тоа Премијата за ризик е еден од најважните параметри за да се утврди еволуцијата на берзите пред сè

стапка

Што е данок на Тобин?

Данокот Тобин или ITF е вид на данок на финансиски трансакции што беше предложен пред многу децении од водечки американски економист

моќ

Кои се центрите на економска моќ?

Ако заштедите ќе ги инвестирате на пазарите на акции, нема да имате друг избор освен да бидете свесни за центрите што ја означуваат економската моќ на светот.

валута

Во кои финансиски производи можете да инвестирате во валути?

Добар дел од инвестициите се направени во евра бидејќи тоа е мнозинска валута меѓу шпанските штедачи. Сепак, не е можно само да се работи Инвестирањето во други меѓународни валути ви дава можност вашите инвестиции да се подобрат во однос на генерираниот принос.

книги

Најдобри берзански книги

Изборот на книги со акции кои ви ги даваат најдобрите идеи за отсега работењето на вашите берзи да биде профитабилно е многу важен.

анализа

Разлики помеѓу техничката и фундаменталната анализа

Секој што ќе ги инвестира своите пари на пазарите на капитал треба да земе предвид барем некои од овие стратегии во техничката и основната анализа се составени во два сосема различни система, но двата може да се надополнат.

по

Што е ПЕР?

Треба да знаете дека ПЕР е еден од најчесто користените параметри за да знаете дали финансиските пазари се скапи или ефтини

випови

Какви се ВИПС картичките?

Секако, VIP картичките се пластика што не е достапна за ниту еден корисник, а веројатно не е ниту за вас, туку само за најдобрите клиенти,

опа

Што е понуда за преземање?

Како што добар дел од инвеститорите знаат добро, понудата за преземање е акроним за тоа што навистина е понуда за преземање.

пензиите

Како да се спаси пензиски план?

Пензискиот план е конфигуриран како еден од најрелевантните финансиски производи што треба да се соочат со периодот на пензија

микролони

Какви се микро заемите?

Ние ги нарекуваме микро заемите многу мала линија на финансирање што е развиена под многу посебни трговски константи и до која може да пристапува секој корисник

грејс период

Благодатниот период Кои се тие?

Секој пат кога некое лице ангажира било каков вид на осигурување, особено здравствено, еден од аспектите што треба да се разгледа е грејс-периодот.

Што е потпора на берзата

Што е потпора на берзата?

Финансиски сектор има неколку начини да се заработат пари, на берзата еден од помалку познатите сектори, имаме моќ на берзата ефикасен метод

transferencias

Колку трае трансферот?

Трансферот е банкарска операција која почесто ја вршат корисници кои поседуваат банкарска сметка

депозити

Инвестирајте на берза, но од орочени депозити

Овие депозити претставуваат многу оригинална стратегија за да се минимизираат ризиците и, патем, да се добие поврат на заштедите што ги надминува оние на традиционалните банкарски производи.

fibonacci

Што знаете за Фибоначи?

Една од најрелевантните цели на Образовачот е да воспостави зони за поддршка и отпор каде да се извршуваат занаети на берзата

сметки

Сметки без провизии

Се разбира, сметките без провизии се една од целите на корисниците на банките да ги зголемат своите заштеди

деривати

Кои се финансиските деривати?

Сигурно сте слушнале во повеќе од една пригода што се тоа финансиски деривати. Со примарна цел да инвестирате во овие производи да ја зголемите профитабилноста на вашите средства

сметки

Сметки без провизии

Сметките без провизии можат да бидат задоволени преку неколку стратегии што ќе генерираат клиентите да не плаќаат ниту едно евро за нивното управување

грашок

Како да откриете грашок?

Чичарос се наведени хартии од вредност кои се многу склони кон шпекулативни операции и заработуваат пари за кратко време

сикав

Што е тоа Сикав?

Сикав е вид на институција за колективни инвестиции од корпоративна природа, чија ексклузивна цел е собирање средства

торба

Кои се сините чипови?

Сините чипови се хартии од вредност што претставуваат најголема ликвидност во капиталот и обезбедуваат низа многу дефинирани карактеристики

хипотеки

Трошоци за хипотека?

Хипотеките повлекуваат низа трошоци што ќе го поскапат производот преку провизии, постапки и акти

туризмот

Туристичкиот сектор во бројки

Туризмот е еден од секторите во пораст и чии вредности можат да го сочинуваат нашето инвестициско портфолио за следните месеци

волумен

Зошто волуменот е толку важен?

Обемот во договорниот договор е параметар на кој мора да се смета за купување или продажба на акции на пазарите на капитал

спопифицираат

Spotofy го подготвува своето IPO

Spotofy ќе биде една од хартиите од вредност што може да влезе на берзата во текот на годината и ќе зависи од нејзината цена да ги претплати своите акции

ibex

Ibex 35 влегува во мечка фаза

Ibex 35 го смени својот тренд сè додека не стане мечешки, што од сега може да го комплицира вашето работење на берзата

ibex

7 причини да изберете Ibex 35

Ibex 35 е една од дестинациите за вашите инвестиции, но дали сакате да знаете која било од причините за промовирање на оваа стратегија за инвестиции?