Која стратегија да се развие со банките?

Ако има сектор кој е многу ослабен во моментот, тоа не е никој друг, туку банкарскиот сектор. Тоа е на минимални нивоа во последниве години и со стапките на доволно е да се запамети дека во однос на вредностите на банкарскиот сектор во индексот на селективна берза, Ibex 35, добар дел од неговите претставници се на половина цена во врска со цитатот од пред само неколку години

Најдобри сектори за инвестирање по враќањето од одмор

Американската инвестициска банка Морган Стенли ги ревидираше своите проценки за шпанските банки по Европската централна банка (ЕЦБ) Нема сомнение дека ако берзите растат во последниот дел од годината, еден од акционите сектори што ќе се повлече од главните индекси е градежништво

Карактеристики на големи капачиња: нивните предности и недостатоци

Во рамките на селективниот индекс на шпанските капитали, Ibex 35, постојат некои многу дефинирани вредности што се сметаат за високи. Во рамките на селективниот индекс на шпанските капитали, Ibex 35, има некои многу дефинирани вредности што се сметаат за голема капа

Фјучерси на трговска валута

Една од предностите генерирани од фјучерсите на валутите е тоа што имате многу валути за извршување операции: американски долари.

5 клучеви за да земете хипотека

Во рамките на пазарот на недвижнини постои едно нешто многу сигурно, а тоа е дека отсега ангажирањето хипотека ќе биде поскапо за луѓето отколку во рамките на пазарот за недвижнини постои едно нешто многу сигурно, а тоа е дека отсега ангажирањето хипотека ќе да бидат поскапи за луѓето кои сакаат да купат стан и поради оваа причина треба да земат предвид некои клучеви

Дали имате сомнежи дека пазарите на капитал сè уште треба да ги решат?

Отсекогаш се вели дека главниот непријател за пазарите на капитал се сомнежите што се генерираат во економијата, политиката и во светот Отсекогаш се вели дека главниот непријател за пазарите на капитал се сомнежите што се генерираат во економијата, политиката и деловниот свет

brexit

Кои се вредностите на шпанската берза погодена од Брегзит?

Добро е познато дека Брегзит е израз измислен да се однесува на излегувањето на Обединетото Кралство од Европската унија. Но, што е понекогаш непознато Познато е дека Брегзит е термин измислен да се однесува на заминувањето на Велика Британија од Европската унија

Што се случува со Телефоника?

Позитивната страна на оваа изведба на Телефоника на берзите е што нејзиниот принос на дивиденда сега е поголем отколку пред летото.

осигурување

Инвестиции преку осигурителни компании

Сè уште постои верба во добар дел од штедачите дека производите за инвестиции и заштеди можат да се договорат само на Една од новините што ги претставуваат осигурителните компании е маркетинг на штедно осигурување за деца

нуди

Како да се подобри ефикасноста на депозитите?

Соочени со предвидлив пад на меѓународните пазари на капитал, една од опциите за управување со заштедите е во банкарските депозити.Во втората половина на годината, можеби е време да се договорат банкарски депозити на определено време, бидејќи и покрај нивната ниска каматна стапка има различни стратегии со кои можеме да ги зголемиме вашите перформанси

Нивоа за гледање во Ibex 35

Во принцип, спорната точка е концентрирана на нивоа помеѓу 8.700 и 8.900 поени, што е нивото на последните падови.

загради

Опасна поддршка за вредностите на шпанската берза

Една од стратегиите за постигнување на вашата цел во инвестициите на пазарите на приход е несомнено следење на поддршката што ја имаат во својата Една од стратегиите за постигнување на вашата цел во инвестиции на пазарите на приход, несомнено е дека е следење на поддршката што ја имаат во нивната техничка анализа

клучеви

9 клучеви за да не влезете во долгови на берзата

Еден од најголемите ризици вклучени во инвестирање на пазарите на приход е тоа што можеби сте во ситуација на долг. Со други зборови, еден од најголемите ризици вклучени во инвестирање на пазарите на приход е тоа што можеби сте во ситуација на задолженост и за ова има неколку клучеви за да се избегне тоа

туристички

Најдобри вредности за да се искористи туристичкиот проток во Шпанија

Среде летна сезона, Шпанија станува дестинација за безброј луѓе кои ги избираат своите места и градови за да ги направат своите летни патувања. Среде летна сезона, Шпанија станува дестинација за безброј луѓе кои ги избираат своите места и градови да ги направат нивните патувања одмори во рамките на постојниот туристички проток, како во однос на издавачкиот сегмент, така и од други земји

Банкарскиот сектор со многу деликатен технички аспект

Еден од секторите со најлоши перформанси оваа година на пазарите на капитал е несомнено банкарскиот сектор. Претставува еден од секторите со најлоши перформанси оваа година на пазарите на капитал е несомнено банкарскиот сектор.

IAG на раскрсница во Ibex

Еден од позитивните аспекти на IAG е тоа што дистрибуира меѓу своите акционери една од најдарежливите дивиденди на националните акции.

купи

Чекори за купување куќа

Стекнувањето куќа е толку важна операција што нема да можете да оставите простор во рацете на импровизацијата. Ако не, тоа ќе биде. Купувањето куќа е толку важна операција што нема да можете да оставите простор на импровизација. Ако не, тоа ќе биде процес што бара многу планирање и одреден степен на посветеност.

Bitcoin

Алтернативни инвестициски фондови за да ги направат заштедите профитабилни

Инвестициските фондови се еден од производите за кои малите и средни инвеститори најмногу се избираат како инструмент за инвестициски фондови е еден од производите за кои малите и средни инвеститори најмногу се избираат како инструмент за да ги направат профитите профитабилни.

Како IPC влијае на инвестициите?

Високиот ИПК може да создаде многу релевантни тензии во една земја или економски простор, до тој степен што еден од најпогодените пазари се монетарните.

ibex

Ibex 35 може да сруши 9.000 поени

Целосен бум за шпанските акции кои претстојат да подлегнат на нов тренд на опаѓање. По целосниот селективен индекс на Волантазо за шпански акции, кој е пред подлегнување на нов тренд на опаѓање. По националниот селективен индекс, Ibex 35, е пред позиционирање под 9.000 поени

фактори

6 фактори што ќе ја одредат еволуцијата на берзата во втората половина на годината

Нема сомнение дека вториот дел од годината ќе биде многу тешко да се соочат пазарите на акции. Онаму каде што има многу фактори, несомнено е дека вториот дел од годината ќе биде многу комплициран за соочување со пазарите на акции. Каде што има многу фактори што можат да ја надминат рамнотежата во една или друга насока

важно

Просечната сума на хипотеки е 123.911 евра

Бројот на хипотеки на домови регистрирани во регистрите на имот е 31.018, 9,2% повеќе во годишната стапка. Ова е најрелевантен податок Просечната сума е 123.911 евра, со пораст од 2,9%, додека просечниот износ на хипотеки запишани во матичните книги во февруари (од претходно извршени јавни дела) е 163.487 евра

3 споделувања со опции за повици на Ibex 35

Ibex 35 е еден од берзанските индекси што во моментов е послаб во рамките на европските акции. Но, и покрај тоа, постојат три вредности Ibex 35 е еден од берзанските индекси што во моментов е послаб во рамките на европските акции, но и покрај тоа, постојат три вредности кои покажуваат беспрекорен технички аспект

dinero

Колку пари заштедувате со купување осигурување?

Осигурениците заштедуваат на своите клиенти 47,90 евра за секое евро што го трошат на истражување на можни случаи на измама. Ова е еден од заклучоците дека осигурителните компании им заштедуваат на своите клиенти 47,90 евра како пари што ги издвојуваат за да истражат можни случаи на измама

средина

Макроекономско опкружување на берзата

Се разбира, макроекономското опкружување на берзата ќе биде многу одлучувачко, така што во наредните месеци ќе можеме да направиме фер портфолио за инвестиции Се разбира, макроекономското опкружување на берзата ќе биде многу одлучувачко, така што во следните месеци ќе можеме да направиме фер портфолио за инвестиции и избалансирано, со цел да се направат што помалку грешки

комисии

Трошоците вклучени во трансакција на берзата

Нема сомнение дека секоја трансакција на берзата повлекува фиксни трошоци, како што е банкарско работење што навистина е. Бидејќи всушност, кога станува збор за квантифицирање, не треба да заборавите дека банките ќе ви наплатат двапати од провизиите, во моментот на купување и продажба на акции

фјучерси

Кои се фјучерсите пазари?

Со многу сигурност дека во некоја прилика ќе имате слушнато за фјучерсите пазари, па дури и можеби сте биле во искушение да ги извршувате.Фјучерсите во основа се развој на договори за купување или продажба на одредени материјали на некој иден датум.

игбм

Регистрации и регистрации во ИГБМ за 2019 година

IGBM, како што добро знаат шпанските инвеститори, е Генерален индекс на берзата во Мадрид и обезбедува серија вредности на акции кои во многу случаи IGBM, како што ќе знаат шпанските инвеститори, е Генерален индекс на берзата во Мадрид и обезбедува серија вредности на берзата кои во многу случаи се непознати од корисниците

банки

7 стратегии за да ги направите заштедите профитабилни во 2019 година

За да се бараат поголеми приноси, ќе биде потребно да се прибегне кон поиновативни алтернативи за инвестиции. Како на пример, со склучување договори за „Да се ​​бараат поголеми приноси“, ќе биде потребно да се прибегне кон поиновативни алтернативи за инвестиции, како што се договори за мобилни банкарски депозити или инвестирање во злато за да се промовираат заштеди.

Војната меѓу САД и Иран може да излезе во јавноста

Последниот настан што може да се објави како вест и влијае на финансиските пазари на акции е можна војна помеѓу САД и Иран. Всушност, веќе неколку Најнови настани што се однесуваат на вести што влијаат на пазарите на финансиски капитал е можна војна помеѓу САД и Иран.

инвеститор

Која е фигурата на заштитникот на инвеститорот?

Истражувањата, кои дошле од 90% од физичките лица, се фокусирале на минималната цена на хартиите од вредност и на понудата за преземање на Абертис. Канцеларијата Канцеларијата на заштитник на инвеститорите на Мадридската берза се справи со 13.250 барања за информации во 2018 година, 2,3% повеќе од барањата одговорени претходната година, каде 90% од прашањата беа направени од приватни инвеститори.

фудбал

Инвестиции: фудбалските клубови заработија скоро 19% повеќе

Многу оригинален начин да направите профитабилна заштеда е преку фудбал и многу специфично канализиран во STOXX Europe Football. Каде се тие? Многу оригинален начин да се заштедат профитабилно е преку фудбал и многу специфично канализиран во STOXX Europe Football, каде што се интегрирани некои од најважните фудбалски клубови на стариот континент.

грешки

6 грешки што треба да ги направите во торбата

Како што знаат сите инвеститори, секоја грешка во вашата стратегија за инвестиции може да ги наруши вашите планови да ги направите заштедите профитабилни. Затоа, како што знаат сите инвеститори, која било од грешките во нивната стратегија за инвестиции може да ги наруши нивните планови да ги направат заштедите профитабилни.

Ендеса е пред да се дефинира

Една од вредностите што во моментов буди најмногу очекувања кај малите и средни инвеститори е токму компанијата за електрична енергија Ендеса. Една од вредностите што во моментов буди најмногу очекувања кај малите и средни инвеститори е токму компанијата за електрична енергија „Ендеса“

Енце во очекување на затворање на целулозата Понтеведра

Очекувањата на ENCE на пазарите на капитал во моментов зависат од можната одлука за затворање на мелницата за пулпа Понтеведра. Очекувањата на ENCE на пазарите на капитал во моментов зависат од можната одлука за затворање на мелницата за пулпа Понтеведра

acs

ACS ја зајакнува својата позиција на шпанската берза

Ако има вредност што покажува беспрекорен нагорен тренд, тоа не е никој друг туку градежната компанија АЦС. До точка што покажува технички аспект Доколку постои обезбедување што покажува беспрекорен тренд на нагорна линија, тоа не е никој друг туку градежната компанија АЦС, до тој степен што покажува навистина беспрекорен технички аспект

Злато кон сите времиња на највисоко ниво

Без сомнение, едно од финансиските средства со најдобри перформанси оваа година е златото. Апрецијација достигна до 60%, една од најпознатите Несомнено една од финансиските средства со најдобри перформанси оваа година е златото и h% се апрецираа до 60%, една од највисоките на сите финансиски пазари

штедачи

70% од штедачите инвестираат до 50.000 XNUMX евра

Каде ги вложуваме заштедите? Ова е суштинско прашање за да се разјасни која е мапата за инвестиции во нашата земја. Да се ​​каже Факт што е особено впечатлив во оваа анализа е дека купувањето и продажбата на акции не е еден од двата финансиски производи со најголема предиспозиција меѓу штедачите.

енагаси

Енагас, скапоцен камен на шпанската берза

Енагас има добиено во 2018 година добивка по оданочување (БДИ) од 442,6 милиони евра, што претставува раст од 1% во однос на тоа што Енагас има добиено во 2018 година профит по оданочување (БДИ) од 442,6 милиони евра, што претставува раст од 1% во споредливи термини

Енагас, ги дава првите знаци на предупредување

Се чини лага во овој момент од годината, но еден од најлошите изглед на акциите во моментот е националната гасна компанија Енагас. До сега Се чини неверојатно во овој момент од годината, но еден од најлошите изглед на акциите во моментот е националната гасна компанија Енагас

Рецепти за да избегнете продажба на вредност

Секогаш мора да се има предвид дека кога се јавуваат загуби на капитал на пазарите на капитал, тоа е неуспех на стратегијата на инвеститорот. Од сè, не можете да заборавите дека запишувањето на акциите може да биде предизвикано од недоволно познавање на пазарите на акции

Може ли Ибердрола да оди повисоко на берзата?

Нема дека една од најпознатите берзански хартии од вредност на пазарите со променлив приход е компанијата за електрична енергија Ибердрола. До степен до кој нема дека една од најтрговските хартии од вредност на пазарите на акции е компанијата за електрична енергија Ибердрола и до тој степен што за неколку месеци се искачи на своите позиции на 9 евра по акција

Доналд Трамп не е заинтересиран за падот на берзите

Кога сме скоро на средина од мандатот на претседателот на Соединетите држави, Доналд Трамп, постои една многу сигурна работа што можеме да ја кажеме. Еволуцијата на Кога сме скоро на половина од мандатот на претседателот на Соединетите држави, Доналд Трамп, постои едно што со сигурност можеме да кажеме, а тоа е дека еволуцијата на пазарите на акции е прилично позитивна и во прилог на интересите на мали и средни инвеститори

платформи

Како функционираат платформите за крипто валута?

Во рамките на инвестицискиот сектор, формирани се низа дигитални платформи за социјално тргување кои нудат опција за инвестирање во акции и најголемиот проблем што овие платформи го имаат за инвестирање во криптовалути е што тие обезбедуваат голема сигурност во нивните технолошки поддржувачи

ризик

Производи со ризик да инвестираат

Се разбира, постои живот надвор од берзата и меѓу нив се издвојуваат серија повеќе непознати производи од инвеститори кои повлекуваат повеќе Се разбира дека има живот и надвор од берзата и меѓу нив се издвојуваат низа повеќе непознати производи. На инвеститори кои носат поголем ризик во работењето

Конфронтација Италија против Брисел

Резултатите од изборите за Европскиот парламент одржани на 26 мај може да доведат до нов спор меѓу Италија и Брисел што може да го има Резултатите од изборите за Европскиот парламент што се одржаа на 26 мај може да доведат до нов спор меѓу Италија и Брисел што може да има одредено влијание врз пазарите на акции на стариот континент

Што е трговија на берза?

Една варијабла што често се користи за тргување со пазари на акции е тргување со јавно тргувани хартии од вредност. Променлива што често се користи за работа на пазарите на капитал е тргување со хартии од вредност на јавно тргувани хартии од вредност.

10 рецепти за ограничување на загубите на берзата

Една од приоритетните цели на секој мал и среден инвеститор е да спречи инсталирање на загуби во нивното портфолио на инвестиции. Или на која Една од приоритетните цели на секој мал и среден инвеститор е да спречи инсталирање загуби во нивното портфолио на инвестиции

Плата

Како да инвестирате во сребро?

Тековниот финансиски пазар овозможува инвестирање во сребро од различни перспективи на инвестиции. Од најудобните и традиционалните во форма на средства Инвеститорите во моментов можат да најдат ограничен опсег на пазари и производи изложени на сребро, од јавно тргувани рударски компании

типови

Депозити за да се приближат ниски стапки во Европа

Состанокот на месец март од страна на Европската централна банка (ЕЦБ) откри што размислуваа финансиските аналитичари. Со други зборови, каматните стапки во еврозоната ќе продолжат како порано и тие нема да растат најрано на крајот на оваа година, во сценарио што ги казнува постапките на штедачите.

долг

Издавање на префериран долг

Банкинтер успешно го затвори и за само три часа пласманот на пазарот на емисија на висок долг во својата претпочитана категорија за износот на Банкинтер е успешно затворен и за само три часа пласманот на пазарот на емисија на висок долг во неговата претпочитана категорија за износ од 500 милиони евра, во текот на пет години, на маржа од 75 основни поени во однос на средното пренесување

телефон

Телефоника не успева да достигне ниво од 8 евра

Една од хартиите од вредност со најголем обем на договори во националниот селективен индекс, Ibex 35, е телеко Телефоника. Но, тоа е исто така една од хартиите од вредност со најголем обем на договори во националниот селективен индекс, Ibex 35, е телеко Телефоника, но исто така е и една од хартиите од вредност што предизвикува најголемо разочарување кај малите и средните инвеститори

Acciona, една од вредностите со најдобар технички аспект

Една од вредностите на селективниот индекс на шпанскиот капитал, Ibex 35, кој имаше најдобри резултати во последните месеци е една од вредностите на селективниот индекс на шпанскиот капитал, Ibex 35, кој го изврши најдобра во последните месеци е „Акциона“

Брокер да работи на пазарот на девизи

Една од алтернативите на инвестициите е претставена од пазарите на финансиски валути. Овој систем на размена во меѓународни валути Во рамките на општиот контекст на меѓународните валути, нема сомнение дека компонентата за профитабилност отсега игра многу важна улога.

медиумски медиум

ТВ моделите на берзата што се испитуваат: Медиасет и Атресмедија

Ова не се добри времиња за аудиовизуелните медиуми кои се наведени на капиталот во Шпанија. Тие се нурнати во мечешки канал на Неодамнешните трговски сесии, акциите на Mediaset España се движат со силно притајување, нагоре и надолу.

Можно спојување на Mediaset со нејзиниот родител

Една од најжешките акции во шпанските акции овие денови е несомнено Mediaset. До точка дека Националната комисија за мора да запомни дека Медијасет Шпанија капитализира вкупно 2.263 милиони евра во Ibex 35, така што ова движење би чинело приближно 1.200 милиони евра.

индекси

Најрелевантни индекси на шпанската берза

Барселонската берза, која е дел од групацијата „Болсас и Меркадос Еспањолес“ (БМЕ), продолжи со преглед на составот и пондерирањето на компаниите Можеби многу инвеститори не се запознати со тоа во моментот, но хартиите од вредност што дистрибуираат дивиденда меѓу нивните акционерите се интегрирани во индекси со различни карактеристики

пензија

Како да се надополни минималната пензија за пензионерите?

Просечната пензија во Шпанија порасна во последно време околу 6%. До достигнувањето на износ од 985,16 евра месечно, според податоците Просечната пензија во Шпанија порасна во последно време околу 6%. До достигнување сума од 985,16 евра месечно, според податоците дадени од Министерството за труд

рецесија

Има или нема рецесија во меѓународната економија?

Еден од факторите што најмногу ги казнува пазарите на капитал е фактот дека економијата може да биде во рецесија Еден од факторите што најмногу ги казнува пазарите на капитал е фактот дека може да биде во рецесија во меѓународната економија

Ibex 35 под 9.000 поени

Како што се очекуваше, работите не одат како што треба за селективниот индекс на шпанските акции, Ibex 35, за оваа втора транша во тековната година. Како што се очекуваше, работите не одат како што треба за селективниот индекс на шпанските акции, Ibex 35, за овој втор дел од тековната година

Каматните стапки нема да се зголемат до првата половина на 2020 година

Европската централна банка (ЕЦБ) донесе одлука овој четврток да ги задржи каматните стапки непроменети до првата половина на 2020 година. Односно, стапката на Европската централна банка (ЕЦБ) одлучи овој четврток да ги задржи каматните стапки непроменети до првата половина на 2020 година

злато

Аргументи за инвестирање во златни фондови

Маргината помеѓу понудата и побарувачката е многу тесна од 1996 година. Дури и во 1996, 1997, 2000 и 2001 година, понудата е недоволна и има. Во секој случај, златото е една од алтернативите за да се побара прибежиште од сценаријата за нестабилност пазари на акции

Што да направите ако Ibex 35 оди на 8.500 поени?

Ние сме во клучна недела за берзите ширум светот, но особено за шпанците, што може да доведе до јасен тренд на опаѓање, барем се додека Ibex 35 не го поврати нивото од 9.500 поени, што е линија на поделба сега помеѓу трендот на пораст и трендот на опаѓање.

диверзификација

Диверзификација во портфолиото на инвестициски фондови

Националните инвестициски фондови го забележаа најдобриот почеток на годината во историската серија, со акумулирана профитабилност од 3,3% и кај едните и кај другите. Еден од клучевите за заштита на нашите заштеди од можни нестабилности на финансиските пазари се базира на диверзификација на нивната содржина

дигитални

Предности на дигиталните инвестиции

Еден од заклучоците донесен од XNUMX-виот барометар за инвестиции во Попкоин во неговиот последен извештај е дека шест од десет шпански штедачи на Прво на сите спомнуваат дека првиот вистински ефект од употребата на дигитални или Интернет инвестиции е дека несомнено помага во намалувањето на трошоците

бонуси

Инвестиции во зелени обврзници АДИФ

Инвестирањето во зелени обврзници може да биде многу интересна алтернатива за инвестирање и е еден од најпопуларните производи Инвестицијата во зелени обврзници може да биде многу интересна алтернатива за инвестирање и е еден од најважните производи.непознат од малите и средни инвеститори

Сименс Имеса: опасно пред паѓања на берзата

Една од вредностите што најмногу ја следат малите и средни инвеститори е несомнено „Сименс игри“. Посебно е, за што тие се повеќе Една од вредностите што најмногу ја следат малите и средни инвеститори е несомнено „Сименс игрис“ и особено, за што тие повеќе се залагаат за извршување на повеќе шпекулативни операции

Атресмедија и Медиасет, со дивиденда од 10%

Компаниите за масовни медиуми за национална комуникација, Атресмедија и Медијасет, се оние кои во моментов дистрибуираат најдарежлива дивиденда за приходи Компаниите за масовни медиуми за национална комуникација, Атресмедија и Медиасет, се оние што во моментов ја дистрибуираат највисоката дивиденда дарежлива на шпанските акции

6 алтернативи за инвестирање ова лето

Летото не е добро време за инвестирање. Обемот на договори значително паѓа во споредба со другите периоди од годината. До моментот на летото не е добро време за инвестиции, каде обемот на договори значително опаѓа во споредба со другите периоди од годината

Верано

Што да правиме со нашите заштеди ова лето?

Летото пристигнува уште една година и со одреден временски период кој е предодреден за одмор и релаксација. Не е многу поволен момент за нив.Лето пристигнува уште една година и со одреден временски период кој е предодреден за одмор и релаксација. Не е многу поволно време за инвестиции на пазарите на капитал.

произведуваат

Инвестициски производи и стратегии

Еден од производите што ги пласираат значителен број хартии од вредност и берзански компании се сметки на фондови кои се наменети за Еден од производите што значителен број на хартии од вредност и берзански компании се пазар на сметки на фондови, наменети за инвеститори кои инвестираат првенствено во заеднички фондови и не бараат понуди во реално време

сектори

Секторите и вредностите имаа корист и штета со новата влада

Новата влада што Шпанија ќе ја има во наредните месеци треба да им служи на малите и средни инвеститори да ги усогласат при дизајнирање на нивната стратегија за друг од најпогодените сектори не може да биде друг, освен електрична енергија, и не залудно, треба да се запомни ваков вид компании честопати вршат намалување на главите по изборите

справи

6 деловни можности на шпанската берза

И покрај големата неизвесност на шпанските пазари на капитал, нема сомнение дека деловните можности остануваат недопрени на овие пазари. И покрај големата несигурност на шпанските пазари на капитал, несомнено е дека деловните можности се уште недопрени во моментот

типови

Како влијае тоа што каматните стапки не растат?

Одлуката на Европската централна банка (ЕЦБ) да го одложи зголемувањето на каматните стапки во еврозоната има различно влијание врз Одлуката на Европската централна банка (ЕЦБ) да го одложи зголемувањето на каматните стапки во еврозоната различно влијание во зависност од секторот за кој станува збор

Huawei

Ветото на Гугл за Хуавеи ги урива технолошките акции

Ефектите од одлуката што Гугл ја донесе за да ги раскине односите со кинеската трговска марка Хуавеи предизвикаа голема загриженост за ефектите од одлуката што Гугл ја донесе за да ги раскине односите со кинеската трговска марка Хуавеи предизвика голема загриженост кај малите и средните инвеститори

стратегии

6 стратегии за инвестиции што треба да се развијат ова лето

Ова лето може да биде последно со ниски каматни стапки во еврозоната, според Европската централна банка (ЕЦБ). Како и да е, ова лето можете да усвоите низа стратегии за инвестиции кои можат да ги фаворизираат вашите лични интереси во текот на овие посебни месеци

туристички

Туристички сектор: да се земе предвид во текот на летото

Кога сме скоро нурнати во жешките летни месеци, вредностите на туристичкиот сектор се некои предлози што треба да се земат предвид Кога сме скоро нурнати во жешките летни месеци, вредностите на туристичкиот сектор се некои предлози за земете во предвид за да направите профитабилни заштеди во овој период од годината

еуростокс

Депозити поврзани со Еуростокс 50

Една од стратегиите што им се достапни на малите и средните инвеститори за да ги направат своите заштеди профитабилни без да претпоставуваат ризици е поврзување на депозитите Една од стратегиите што им се достапни на малите и средни инвеститори за да ги направат своите заштеди профитабилни без да претпоставуваат ризици е да се поврзат банкарските депозити на селективен индекс на европски акции, Евростокс 50

ETFs

Разлики помеѓу заеднички фондови и ЕТФ?

Ако има два производи кои одржуваат одредена сличност меѓу нив, тоа се несомнено инвестициски фондови и ЕТФ, попознати како фонд Ако има два производи кои одржуваат одредена сличност меѓу нив, тоа се несомнено инвестициски фондови и ЕТФ попознати како размена -тргуван фонд

пензиите

Дали мислите дека е време да ангажирате пензиски план?

Во април, повеќето од главните берзански индекси го затворија месецот со ревалоризации, дозволувајќи им на пензиските планови со повисоки Во април, повеќето главни берзански индекси го затворија месецот со ревалоризации, дозволувајќи им на пензиските планови со поголема изложеност на акции да доживеат позитивни приноси

ibex

Ibex 35 дивиденди и Ibex 35 Inverso: други индекси на берзата

Дивиденди Ibex 35 и Ibex 35 Inverso се едни од најпознатите берзански индекси каде што можат да инвестираат мали и средни инвеститори Дивидендите Ibex 35 и Ibex 35 Inverso се едни од најпознатите берзански индекси каде малите и средните инвеститори можат да ги вложат своите заштеди

електрични

Секторот електрична енергија делува како прибежиште при падот на берзата

  Само електричниот сектор остана во живот од падот на селективниот индекс на шпанските акции, Ibex 35. Тоа за кратко време, само електричниот сектор остана во живот и како засолниште од падот на селективниот индекс на шпанските акции, Ibex 35 и тоа за нешто повеќе од една недела помина од 9.500 на 9.000 поени

потерници

Најдобри производи за инвестирање во фиксни и варијабилни приходи

Сигурно една од вашите најнепосредни желби за инвестирање е да купите акции во акции. Но, мора да знаете дека не морате.Во моментот имате и други производи со капитал што ви овозможуваат да заработите заштеда, иако во повеќето случаи под многу поагресивни модели на инвестиции.

купи

Најдобри совети за успешно купување на берза

Сигурно една од вашите најнепосредни желби за инвестиции е да купите акции во акции со одредени гаранции за успех. Па, сигурно една од вашите најнепосредни желби за инвестиции е да купите акции во акции со одредени гаранции за успех.

новите

Новите starsвезди на пазарите во развој

Пазари во развој се оние земји или економии кои се во фаза на транзиција помеѓу земјите во развој и земјите во развој Пазари во развој се оние земји или економии кои се во фаза на транзиција помеѓу земјите во развој и развиените земји

дивиденда

Четирите компании со најдобра дивиденда на Ibex 35

Според податоците обезбедени од Ројтерс, ИАГ, Ендеса, Енагас и Репсол се акции со најголем принос на дивиденда во овие акции Според податоците обезбедени од Ројтерс, ИАГ, Ендеса, Енагас и Репсол се акции со најголема профитабилност по дивиденда моментално понудени во селективниот индекс на шпанските акции, Ibex 35

ibex

Ibex 35 помеѓу нивоата од 9.200 и 9.600 поени

Помина долго време откако селективниот индекс на шпанските акции, Ibex 35, не се движи толку странично. Во опсег што се движи помеѓу Долго време селективниот индекс на шпанските акции, Ibex 35, не се движеше со таква страничност. Во лента што се движи помеѓу 9.200 и 9.600 поени, тие се оние што го означуваат трендот во една или друга насока

вибекс

Vibex: индекс на нестабилност на шпанската берза

Сигурно никогаш не сте чуле за Vibex во светот на инвестициите? Па, тоа е индекс што може да понуди необична трага за отворање Vibex како таков не вклучува хартии од вредност или котирани компании и на одреден начин е индекс на страв како VIX во САД и се користи за да се знае вистинската состојба на пазарите

индекси

Индексите на шпанската берза: да ги вложат парите

Капиталот на Шпанија не е ограничен само на Ibex 35, како што може да размислат некои мали и средни инвеститори во моментот. Постојат и други Постојат и други помалку познати индекси кои можат да бидат предмет на нашето работење отсега, а некои од нив се многу релевантни, иако други се непознати за добар дел од штедачите.

Фиксиран

Фиксен приход или варијабилен приход?

Изборот помеѓу производите од фиксен приход или капитал е една од одлуките што произлегуваат за вашите инвестиции во лице. Изборот помеѓу производи од фиксен приход или капитал е една од одлуките што претставуваат за нивните инвестиции за вториот семестар

паѓаат

Фактори кои можат да предизвикаат пад на берзата

Пад на берзата е сценарио кое сигурно е латентно во главите на многу мали и средни инвеститори. Не може да се заборави дека во некои случаи, падот на берзата е сценарио кое сигурно е латентно во главите на многу мали и средни инвеститори.

бонуси

Инвестиции во одржливи обврзници на баскиската влада

БМЕ, преку Берзата во Билбао, утре признава дека тргува со новата емисија на одржливи обврзници лансирана од баскиската влада за износ на БМЕ, преку Билбао берзата, утре ја признава трговијата со новата емисија на одржливи обврзници лансирана од баскиската влада за сума од 600 милиони евра

инвестиции

Која е еволуцијата на инвестициските фондови?

Инвестициските фондови се безбеден и поволен начин за инвестирање и заработка на профитабилни заштеди во споредба со другите видови инвестиции. Особено, заедничките фондови се безбеден и поволен начин за инвестирање и заработка на заштеда во споредба со другите видови инвестиции.

прашања

6 прашања што можат да си ги постават инвеститорите

Инвеститорите честопати можат да си постават многу прашања на кои може да не се одговори од многу причини. Во оваа статија ќе одиме Честопати има многу прашања што можат да си ги постават инвеститорите и кои можеби немаат одговор од многу причини и дека во оваа статија ќе одразиме некои од грижите што можеме да ги прифатиме во повеќе од еден момент.

избори

Општи избори во Шпанија: реакции на пазарот

Барем едно од сомнежите што ги зафатија малите и средни инвеститори во Шпанија, она што се однесува на општите избори што се одржаа Барем едно од сомнежите дека малите и средни инвеститори ги штитат Шпанија е расчистено, она што се однесува на општите избори што се одржаа изминатата недела

товар

Повеќето репрезентативни услуги поврзани со сметка за плаќање

Сметките за плаќање е банкарски производ каде многу трошоци можат да бидат евидентирани од нивните носители. Исто така, од суштинско значење е да се комуницира Сметките за плаќање се банкарски производ каде многу трошоци можат да бидат евидентирани од нивните носители и исто така е од суштинско значење да комуницирате со други финансиски производи

банки

Дивергенции: банки наспроти електрични

Ретко имало толку големо разидување помеѓу вредностите на банкарскиот и електричниот сектор. Каде се целосно однесени Тоа е во најобемните периоди на економијата каде што вредностите што одговараат на банките може да имаат подобри перформанси

Верано

Клучеви за соочување со инвестициите пред доаѓањето на летото

Лето е секако сложена сезона за финансиски пазари на капитал од различни причини што ќе ги објасниме подолу. Лето е секако сложена сезона за финансиски пазари на капитал од различни причини што ќе ги објасниме подолу.

клучеви

6 клучеви за подобрување на инвестициите

Една од целите на секој мал и среден инвеститор треба да биде заштита на нивните позиции на пазарите на капитал над Една од целите на секој мал и среден инвеститор треба да биде заштитата на нивните позиции на пазарите на капитал, како што е еден од клучевите за постигне тоа

електрични

Електрични вредности: промена на трендот или корекции?

Ова не се добри времиња за вредностите на електричниот сектор. Во последниве недели, додека пазарите на капитал доживеаја некои. Постои фактор што значително ги оштетува вредностите на електричната енергија не е никој друг, туку сомнежите што се создаваат во шпанската политика како резултат на изборниот процес

сектори

Сектори што треба да се избегнуваат на берзата оваа година

Иако акциите имаат многу поволни перформанси, не помалку важно е корекциите во текот на вториот квартал од годината Во случај на загуба на вреднување на берзите, несомнено е дека има некои сектори што можат да имаат полошо работење од во останатите вредности

интерес

Хипотеките со фиксна стапка ги намалуваат нивните каматни стапки во 2019 година

Пазарот на хипотеки покажува мали варијации со почетокот на новата, каде што хипотеките со фиксна стапка се најдобри Најновите официјални податоци покажуваат дека за хипотеките составени од вкупниот број на имот, просечната камата на почетокот е 2,61%

критериуми

Католички инвестициски фондови, зошто да не?

Со вметнувањето на нов производ на Инвеско оваа година, веќе има неколку средства кои се создадени од компаниите за управување кои се регулираат според принципите Со вметнувањето на нов производ на Инвеско оваа година, веќе има неколку фондови што го подготвија раководството компании кои се регулирани со принципи и критериуми со кои се бранат католичката црква

Инвестиции

Каква ќе биде инвестицијата во 2019 година?

Одделот за анализа на банка „Приход 4“ ја претстави својата Стратегија за инвестиции за 2019 година, обележана со „забавување на економскиот циклус. Во овој момент не можеме да заборавиме дека тоа е сценарио пред покачувањето на стапката во еврозоната, тоа ќе биде многу важно за иднината на кој било вид на инвестиција

инвестиции

Инвестирање: што да се стори ако падне берзата?

Бидејќи првиот семестар од годинава е пред крај, време е добро да се разгледа што би се случило доколку, од сега па натаму, инвестицијата во приход. Во моментот, инвестицијата во акции претрпе сериозно уназадување

избори

Како ќе влијаат изборите на шпанската берза?

На 28ми, Шпанците имаат закажано термин со анкетите. Но, инвеститорите се исто така многу заинтересирани да знаат каква ќе биде реакцијата на пазарите.Некои берзански сектори се почувствителни од другите во однос на извршната власт што може да се формира по општите избори овој месец.

света недела

Што да правиме со заштедите на Велигден?

Доаѓа време од годината, како што е Велигден, кога безбедноста на заштедите мора да надвладее над другите размислувања. Во оваа смисла, доаѓа време од годината, како што е Светата недела, кога безбедноста на заштедите мора да надвладее над другите размислувања

пр

ЕЦБ одлучува да не интервенира и покрај забавувањето

Сè останува исто во монетарната политика во еврозоната, по неодамнешниот состанок што го спроведе Европската централна банка (ЕЦБ). Во кругот на Сè останува исто во монетарната политика во еврозоната, по неодамнешниот состанок што го спроведе Европската централна банка (ЕЦБ). На прес-конференцијата, нејзиниот претседател, Марио Драги, коментираше дека состанокот на советот „не бил оперативен“

сабадел

Банко Сабадел во деликатен момент: тргува под еврото

Доколку постои хартија од вредност која е на списокот на берзата и одржува многу влошен технички аспект, тоа е несомнено Банко Сабадел. Неговата цена е дадена Доколку постои хартија од вредност која е на списокот на берзата и одржува многу влошен технички аспект, тоа е несомнено Банко Сабадел

сорпрес

4 изненадувања што шпанските акции можат да ни ги донесат

Вториот квартал од годината може да донесе необично изненадување во врска со хартиите од вредност Ibex 35 што треба да го сочинуваат нашето портфолио за инвестиции Вториот квартал од годината може да донесе многу изненадувања во врска со хартиите од вредност Ibex 35 кои треба да го сочинуваат нашето инвестициско портфолио пред, барем до крајот на годината

инвестиции

Дали вреди да се земе инвестициски заем?

Неодамна, и Европската комисија и Европската централна банка и Банката на Шпанија предупредуваа за ризиците во рамките на тековната понуда за лични заеми, има еден од нив што бара негови посебни карактеристики, т.н. кредити

податоци

6 потребни податоци за заземање позиции на берзата

Несомнено е дека задачата за купување акции на пазарите на акции бара малку напор од страна на малите и средни компании Несомнено е дека задачата за купување акции на пазарите на акции бара малку напор за дел од мали и средни инвеститори преку низа податоци

Амадеус

Амадеус: тесно поврзана со туризмот

Можеби една од најефикасните стратегии за инвестиции е воспоставена преку секторите со најголем раст на економската активност.Од друга страна, не може да се заборави дека Амадеус е една од шпанските хартии од вредност со најдобар технички аспект во овие прецизни моменти

пазари

5 многу интересни меѓународни берзи за инвестирање

Во моментот, селективниот индекс на шпанските акции, Ibex 35, веќе е практично на 9600 поени. На некој начин се чини дека постојат голем број пазари на меѓународни акции кои можат да бидат многу профитабилни за отворање позиции во овие финансиски средства

натургија

Натургија: како алтернатива за инвестиции во 2019 година

Натургијата е една од хартиите од вредност што дава најдобро во селективниот индекс на шпанските акции. И досега во оваа година и во Натургија е една од хартиите од вредност што дава најдобро во селективниот индекс на шпанските акции, и досега оваа и минатата година

банкија

Дали е добро време да влезете во Банкија?

Инвеститорите можат да изберат од широк спектар на банки за да ги направат своите заштеди профитабилни во оваа тешка година за пазарите на приход, Банкија доби приписна добивка од 703 милиони евра во 2018 година, што претставува зголемување од 39,2% во споредба со 2017 година

забавување

5 шпански акции за да го надминат економското забавување

Европската централна банка (ЕЦБ) неодамна ги ревидираше своите економски прогнози за земјите од еврозоната за следните неколку години. Каде е Оваа стратегија за надминување на економското забавување ќе се развие со поголема претпазливост кај избраните акции

решенија

Што да направите ако направите грешка на берзата? Некои решенија

Еден од проблемите што ги повлекува секоја берза е дека грешите кога купувате по пазарна цена. Тоа е, за да можете да ги поправите овие проблеми при инвестирање на пазарите на акции, ние ќе предложиме низа решенија за да се обидеме да го олесниме ова сценарио што може да се појави со одредени фреквенции во работењето на берзата.

променлива

Производи за инвестирање во акции

Шпанската берза во јануари тргуваше со 41.407 милиони евра, 6,8% повеќе од претходниот месец и најдобриот месец од октомври, иако 18,6% помалку од Еден од најрелевантните примери се фјучерсите на индексите на берзата и тоа претставува друг начин разбирање на инвестирање во пазарите на капитал

дивиденди

Дивиденди на Ibex 35, индекс кој е малку познат во Шпанија

Несомнено е дека во Шпанија има и други извори на референца надвор од селективниот индекс на шпанските акции, Ibex 35. Поточно, дивидендите Ibex 35 е многу корисен индикатор за инвеститорите што вклучува варијација на цените на вредностите

клучеви

Клучеви за создавање профитабилен инвестициски фонд

2018 година беше многу тешка година за шпанската берза со пад близу 15% во Ibex 35, најлошата бројка во последните неколку години. Иако еден од клучевите што го користат националните и меѓународните менаџери се заснова на таргетирање на вредностите на акциите што најмногу амортизираа во 2018 година

трасирањето

Следење на вредностите на берзата

Инвеститорите можат да изберат од широк спектар на информативни канали за да го дознаат тековниот статус на нивните инвестиции. Секогаш засновано на Инвеститорите можат да изберат од широк спектар на информативни канали за правилно следење на вредностите на берзата

паричник

Како да ги ротирате позициите во портфолио на инвестиции?

Еден од најефикасните клучеви за оптимизирање на инвестициите се состои во правилното ротирање на вредностите што ја сочинуваат нашата инвестиција. Еден од клучевите за оптимизирање на инвестициите се состои во правилно ротирање на вредностите што ги сочинуваат нашите инвестициско портфолио

valores

6 хартии од вредност кои тргуваат под еврото и се многу опасни

Отпрвин, бидете претпазливи со акциите што тргуваат под едно евро. Меѓу другите причини затоа што откако ќе се достигне Прво, мора да се биде претпазлив од вредностите на акциите што тргуваат под една евро единица, и меѓу другите причини затоа што штом се достигне ова сценарио, многу е комплексно да се излезе во јавноста, над еврото.

шопинг

Како да направите купувања во торбата?

Правилното влегување на пазарите е една од целите на секој инвеститор и за ова мора да испланирате многу добро испланирана стратегија. Правилното влегување на пазарите со набавки е една од целите на секој инвеститор и за ова мора да планирате многу добро испланирана стратегија

Интернет

Се појавуваат: Интернет-секторот на берзата

Интернет Европа е индекс што ги собира котирањето на најважните компании во овој технолошки сектор на стариот континент и, во кој Интернет Европа е индекс кој ги собира понудите на најважните компании од овој технолошки сектор на стариот континент и, што вклучува од консолидирани компании до други во процес на проширување

бас-играч

Сигнали кои ќе укажуваат на опаѓачки тренд на берзата

Еден од стравувањата на малите и средни инвеститори во моментот е дека пазарите на акции може да влезат во јасна состојба Еден од стравувањата на малите и средни инвеститори во моментот е дека пазарите на акции може да влезат во јасен тренд на опаѓање

структуриран

Што се структурирани производи?

Инвестициските фондови се една од најпосакуваните алатки за многу мали и средни инвеститори. Но, во својата форма на структурирани производи, тие на крајот се многу ефикасна стратегија за надминување на слабите перформанси што ги нудат банкарските производи во моментот.

сектори

Сектори на шпанската берза

Пред да отворите позиции на пазарите на капитал, ќе биде апсолутно суштинско значење да бидете јасни за секторите каде што одат заштеди

ibex

Ibex 35 скоро на 9600 поени, сега што?

Се чинеше незамисливо само пред неколку месеци и особено на крајот на 2019 година. Но, вистината е дека индексот на селективен капитал Се чинеше незамисливо пред само неколку месеци и особено на крајот на 2019 година. Но, вистината е дека селективниот индекс на шпанските акции, Ibex 35, сега е практично на 9600 поени

загуби

Губам пари: што можам да направам?

Така што она што ви се случи во последната година да не се повтори, ние ќе ви дадеме неколку упатства за однесување за да знаете што треба да направите Најголемиот проблем со губење пари на пазарите на капитал е што работите можат да се влошат и имате загуби во занаетите

избори

Европските избори ќе влијаат на берзата

Изборите за Европскиот парламент 2019 година е закажано да се одржат во сите земји на Европската унија во недела, на 26 мај 2019 година. Ден по одржувањето на европските избори во мај, пазарите на акции на стариот континент ќе ја дадат својата пресуда, во зависност од резултатите

челичари

Намалување на проценката на челичните компании

  Американската инвестициска банка ЈП Морган неодамна ги намали проценките на европските челични компании Арцелор Митал, Ацеринокс Американската инвестициска банка ЈП Морган неодамна ги намали проценките на европските челични компании

клеточен прилог

Cellnex може да биде казнет на берзата заради ERE

Cellnex несомнено беше едно од најголемите позитивни изненадувања во акциите во последните неколку месеци. Откако започна да се наведува на Cellnex, несомнено е дека тоа е едно од најголемите позитивни изненадувања во акциите во последните неколку месеци

тргување

Кои се ризиците од платформите за тргување?

Една од новините што не ја донесе глобализацијата во инвестициите е појавата на бесконечност на дигитални финансиски платформи кои не ги познавам Во платформите за дигитално тргување она што сигурно нема да ги најдете се производите што сте ги договориле со вашата банка. Засекогаш.

депозити

Депозити за инвестирање на берза

Една од стратегиите за инвестирање на берза без изложеност е материјализирана преку депозити на фиксен рок поврзани со пазарите на Една од стратегиите за инвестирање на берза без изложеност се материјализира преку депозити на банка на определено време поврзани со пазарите на капитал

банкарство

Електрични компании наспроти хартии од вредност на банкарскиот сектор

Одлуката на Европската централна банка (ЕЦБ) да го одложи зголемувањето на каматните стапки во еврозоната ја истакна дивергенцијата Одлуката на Европската централна банка (ЕЦБ) да го одложи зголемувањето на каматните стапки во еврозоната ја истакна дивергенцијата во цената на хартиите од вредност на банкарскиот сектор и компаниите за електрична енергија

облози

Спортското обложување како инвестиција

Тековниот тренд на финансиските пазари, и фиксен и варијабилен приход, доведува до појава на мали и средни инвеститори.Постојат многу дивергенции помеѓу спортските обложувалници и инвестициите во буквална смисла на зборот и ова е аспект што мора да го цените

долг

Јавен долг во Шпанија

Еден од стравувањата на малите и средни инвеститори во моментот е дека јавниот долг е многу висок и може да ја отежне еволуцијата Еден од стравувањата на малите и средни инвеститори во моментот е дека јавниот долг е многу висок и може да ја тежат еволуцијата на пазарите

избори

Изборите во Шпанија не влијаат на берзата

Најавата за одржување на општите избори на 28 април не влијае на акциите. Ова е фактор што има Влијанието на следните избори е нула, барем за момент и на штета на она што може да се случи во неколку недели пред неговото славење.

ibex

Ibex надминува 9.300 поени: во кои сектори треба да се влезе?

Конечно, селективниот индекс на шпанските акции, Ibex 35, ја намали силната техничка поддршка што ја имаше неколку месеци во Конечно, селективниот индекс на шпанските акции, Ibex 35, ја намали силната техничка поддршка што Имав неколку месеци на 9.300 поени

Netflix

Телефоника се враќа на позициите за купување

Националниот телеком Телефоника е вредноста што моментално го повлекува селективниот индекс на национални акции, Ibex 35, по многумина Националниот телеком Telefónica е вредноста што во моментот го повлекува селективниот индекс на националните акции, Ibex 35, по многу месеци неизвесност или дури и со значителни загуби во нејзината цена

термин

Долгорочни депозити: какви се тие?

Оваа класа на штедни производи, долгорочни депозити, може да се договори за максимален рок што се движи помеѓу 3 и 6 години, во кој оваа класа на штедни производи, долгорочни депозити, може да се договори за максимален рок што се движи помеѓу 3 и 6 години, во кои можат да се изберат депозити со зголемена камата, структурирани или упатени на берзански индекс

купи назад

Сподели откуп: зошто тие се материјализираат?

Откупот на акциите е стратегија што компаниите што котираат на пазарите на акции ја спроведуваат со одредена фреквенција. Видено е Откуп на акции е стратегија што компаниите што котираат на пазарите на акции ја спроведуваат со одредена фреквенција

обновливи

Можности за инвестирање во капитал

Општото мислење на финансиските аналитичари е дека економскиот раст ќе продолжи и годинава, иако со помал интензитет отколку во Една од најдобрите можности за инвестирање во тековната година, според мислењето на голем дел од финансиските аналитичари, се потпира на средни компании

ibex

Поддржува и отпорници во Ibex 35

Никој од финансиските агенти не се сомнева дека селективниот индекс на варијабилниот доход, Ibex 35, е во јасна тенденција на страничност. Никој од финансиските агенти не се сомнева дека селективниот индекс на варијабилниот приход, Ibex 35, е во јасен тренд на страничност

новите

Дали е време да се инвестира на пазарите во развој?

И двете акции во Европа и Соединетите држави се пред да ги достигнат своите највисоки нивоа во цената на нивните хартии од вредност. Со некои знаци Доброто решение за правење профитабилни заштеди отсега е претставено со пазарите на акции на некои земји во подем

заштеди

Како да се гарантира враќање на заштедата поголема од 3%?

Несомнено е дека изјавата на овој наслов е една од целите на добар дел од малите и средни инвеститори. Во време, кога една од целите на добар дел од малите и средни инвеститори, во исто време, кога различните производи со фиксен приход едвај надминуваат 1% од приносот што го нудат на заштедите.

клучеви

Копчиња за правилно избирање вредност

Изборот на берза зависи во повеќето случаи од стратегијата што треба да се дефинира пред да се отворат позициите на пазарите. Постојат низа клучеви за инвестирање што можат да им помогнат на корисниците правилно да ги канализираат своите активности на пазарите.

градежни компании

Глави и опашки меѓу градителите на шпанската берза

Најважните градежни компании во Шпанија, и кои се дел од селективниот индекс на шпанските акции, Ibex 35, се регистрирани за време на Најважните градежни компании во Шпанија, а тоа се дел од селективниот индекс на шпанските акции, Ibex 35 , регистрирале зголемување на нивната пазарна вредност во последните шест месеци

ендеса

Борха Прадо ја напушта Ендеса и отвора нови сомнежи во компанијата

Една од новостите што привлече внимание последните денови е оставката на главниот лидер на Ендеса по повеќе од десет години на функцијата. Во Една од вестите што привлече внимание последниве денови е оставката на главниот лидер на Ендеса по повеќе од десет години на функцијата

фиксен приход

Изгледи за фиксни приходи за оваа година

Еден од најголемите губитници во изминатата година несомнено се деривативните производи со фиксен приход што нудат негативни приноси Еден од големите губитници во изминатата година несомнено се деривативните производи со фиксен приход што нудат негативни приноси

индекси

Берзанските индекси на Европа

Ако намерата на инвеститорите е да се одлучат за европските пазари на капитал, нема сомнение дека алтернативите се огромни. За берзанските индекси во Европа се алтернатива на инвестициите без напуштање на границите на стариот континент

бонуси

Патриотски врски: друга форма на инвестиции

Еден од најпознатите производи од страна на малите и средни инвеститори е несомнено таканаречените патриотски врски. Така што Еден од најпознатите производи од страна на малите и средни инвеститори е несомнено таканаречените патриотски врски

пензија

Банкија одлучи да ги субвенционира своите пензиски планови

Корисниците кои во моментов имаат договорено некои од плановите за пензија со Банкија имаат среќа. Меѓу другите причини, бидејќи од денес, повеќе од 20% од продажбата на пензиските планови се врши преку дигитални канали, седум поени повеќе од една година пред ова мерење

iberdrola

Електричарите ги корегираат претходните покачувања

Несомнено е дека електричните компании се главните играчи во шпанските акции во текот на изминатата година. Каде е овој сектор Нема сомнение дека компаниите за електрична енергија биле главните протагонисти на шпанските акции во текот на изминатата година

загради

Поддржува и отпори за отворање позиции на берзата

Еден од најиновативните аспекти за отворање или затворање на позициите на пазарите на капитал се формира преку поддршка и отпор. Еден од најиновативните аспекти за отворање или затворање на позициите на пазарите на капитал се формира преку поддршката

платформи

Финансиски дигитални платформи: кои се тие и како функционираат?

Во последниве години, дигиталните финансиски платформи станаа модерни како канали за развој на инвестиции. Но, не станува збор Во последниве години, финансиските дигитални платформи станаа модерни како канали за развој на инвестиции

економија

Пет клучеви што се извлекуваат од обемот на договори

Шпанската берза тргуваше со 41.407 милиони евра во јануари, што претставува 6,8% повеќе отколку во претходниот месец и најдобриот месец од октомври, иако А Бидејќи ако обемот на тргување е многу мал, тоа значи дека апрецијациите или ревалоризациите на вредностите се многу слабо основани

dinero

Испраќање пари преку глас и со „чет-ботови“

Појавата на нови технологии нуди различни решенија за плаќања од банкарски клиенти. Од каде можат. Нерушењето на новите технологии нуди различни решенија за плаќање пари од страна на клиентите во банка