Кредитните сметки имаат неколку предности, но тешко се отвораат

Кредитна сметка

Дали размислувате да отворите кредитна сметка? Овде објаснуваме што е тоа, за што се користи и како се разликува од заемот.

CFD е инвестициски инструмент со деривати на готовина

Што се CFD на берзата

Дали сакате да знаете што се CFD на берзата? Овде го објаснуваме овој комплексен концепт и ги наведуваме неговите предности и недостатоци.

Стоп загубата ни помага да го држиме ризикот под контрола

што е стоп загуба

Размислувате да тргувате? Ви препорачувам прво да дознаете што е стоп загуба и како се користи. Еве го објаснуваме.

Што се берзански индекси

Што се берзански индекси

Не знаете што се берзански индекси? Тие се важни индекси за преглед на варијациите на цените на компаниите. Дознај повеќе.

iBroker ги покрива пазарите на Forex, Futures и CFD.

iBroker

Размислувате да отворите сметка на iBroker? Овде објаснуваме што е овој брокер и кои се неговите предности и недостатоци.

DAX е одраз на општата ситуација на Франкфуртската берза

Што е DAX

Не сте сигурни што е DAX? Овде ви објаснуваме што е овој индекс, кои компании го составуваат и како се пресметува, за да не се сомневате.

основни клаузули

Клаузули за подот

Дали знаете што се подни клаузули? И дека може да ти ги има хипотеката и се нелегални па ти враќаат пари? Дознајте повеќе за нив

За да разбереме што е банкарски депозит, треба да замислиме дека е како заем на банката

Што е банкарски депозит

Дали сте сигурни дека разбирате што е банкарски депозит? Овде објаснуваме што е тоа, каде се работи и какви видови постојат.

Фондовите за мршојадци се сметаат за неетички

Што е позадина на мршојадец

Дали сакате да знаете што е фонд за мршојадци? Овде објаснуваме зошто го имаат тоа име, како работат и кои се во Шпанија.

што е хипотека

Што е хипотека

Што е навистина хипотека? Какви карактеристики има? Дали има многу видови? Најдете ги потребните информации за да ги разберете.

Континуираниот пазар е составен од 130 компании

Кој е континуираниот пазар

Дали сакате да знаете што е континуиран пазар? Овде објаснуваме како функционира, кои компании го сочинуваат, кои се нивните часови за тргување.

Пензијата на вдовицата: барања

Пензијата на вдовицата: барања

Од пензијата на вдовицата, барањата се најкомплицираниот дел за разбирање, бидејќи тие мора да бидат исполнети од починатите и корисниците.

Пензија на вдовица

Пензија на вдовица

Што знаете за пензијата на вдовицата? Ако станува збор за тема за која немате многу идеја, тука ве известуваме за сè што треба да знаете.

CSI 300 е берзански индекс на кинеската берза

Кинеска берза

Размислувате да инвестирате на кинеската берза? Овде објаснуваме кој е неговиот индекс и часовите што ги имаат азиските размени.

Во инвестициски фонд, неколку учесници се здружуваат за да ги инвестираат своите пари

Кои се инвестициските фондови

За да ги зголемиме нашите заштеди, поволно е да знаеме што се заеднички фондови. Тука го објаснуваме и зборуваме за неговата изведба.

Што е план за пензии

Што е план за пензии

Дали сакате да знаете што е пензиски план? Откријте сè што треба да знаете за него ако сакате да го вработите за вашата иднина.

Осигурување од одговорност

Осигурување од одговорност

Дали знаете што е осигурување од одговорност? Дали знаете каде се користи? Откријте го концептот и сите детали што треба да ги знаете.

виза или мастер-картичка

Разлика помеѓу Visa и Mastercard

Дали е подобра MasterCard или Visa? Земајќи предвид дека ви е прв пат во оваа двојност на опции да обработите картичка, која треба да изберете?

што е превртување во девизен курс

Што е размена во девизен курс?

Објаснување на сè што е поврзано со размената во девизен курс. Што е тоа, од каде потекнува, како се пресметува и како да има корист од тоа

Најчести грешки при инвестирање во берза и акции

Инвестирање во психологија

Објаснување на менталните стапици на нашиот мозок при инвестирање. Разбирањето на психологијата на инвестирање ни помага да спречиме грешки и да ги подобриме одлуките

Повторното обединување на долговите е добро решение за излез од финансиските проблеми

Повторно обединување на долговите

Објаснување за што се работи за повторно обединување на долговите, како да се направи тоа, што е попогодно и недостатоците што може да ги повлече.

Разлики помеѓу фиксна или променлива камата на хипотека

Фиксна или променлива хипотека?

Изберете помеѓу фиксна или променлива хипотека, предности, недостатоци и како да знаете што е најдобро според профилот на купувачот.

Што е личен заем

Личен заем

Откријте го концептот на личен заем, разликата со кредитот, карактеристиките и документацијата за да го побарате.

Разлики помеѓу шпекулациите и инвестициите при купување средства

Каде да се инвестира на берзата

Напис дизајниран за да открие во какви производи има да се инвестира, што треба да се земе предвид и различните профили на инвестиции

Како се пресметува индексот на вклучена маса

Индекс на вклучена маса

Објаснување за тоа што е индексот на Бифе, од каде се добива, како се пресметува и како да се толкува како предиктор за залихите

Што е штедна сметка

Штедна сметка

Ако сакате да знаете што е сметка за штедење, како таа се разликува од другите, нејзините карактеристики, како да отворите една и повеќе, дознајте.

valores

Инвестирање во јапонската берза: Никеи

Никеи е најрелевантен индекс на јапонски акции, како една од алтернативите на инвестициите на европските берзи. Никеи Никеи е најрелевантен индекс на јапонски акции, како една од алтернативите на инвестициите на европските берзи

Инвестирање во VIX

VIX е код на официјално наречениот Индекс на нестабилност на пазарот за размена на опции во Чикаго (на шпански: индекс на нестабилност на пазарот на опции ...

Трговија на FTSE

FTSE 100 е индекс составен од 100 најголеми компании (по пазарна капитализација) наведени на ...

Иднини во стоки

Дали е можно инвестирање во фјучерси на стоки во моментов? Па, треба да се запомни на почетокот дека ...

Инвестирање во акции на Никеи

Никеи 225, вообичаено наречен Никеи индекс, е најпопуларниот берзански индекс на јапонскиот пазар, тој е составен од 225 ...

Дали вредат долгорочните депозити?

Кај долгорочните депозити, нема промоции што толку многу внимание посветуваат на корисниците, иако напротив, ниските каматни стапки не се многу високи.

Клучеви за договор за хипотека

Купувањето куќа е толку важна операција во вашиот живот што нема да можете да оставите простор на импровизација. Ако не сè Ангажирањето домашна хипотека е толку важна операција во вашиот живот што нема да можете да оставите простор во рацете на импровизацијата

Маслото паѓа како резултат на коронавирусот и е пред колапс

Коронавирус го тресе пазарот на стоки

Коронавирусот исто така ги покажува своите ефекти на пазарот на суровини, предизвикувајќи зголемувања и назадувања во зависност од секторот на кој припаѓаат.

Совети за намалување на цената на хипотеката

Хипотеката е толку важен производ во животот на луѓето што не може да се остави на импровизација. Не е изненадувачки, парите се многу. Задржувањето на трошоците може да дојде од различни делови и може да доведе до пониска цена на хипотеката на ниво од 20% од вашиот првичен буџет

Мобилни плаќања од банки

Некои од многуте апликации што можат да се користат за мобилни плаќања се веќе достапни од кредитните институции.

Нема подови во сите торби

Централните банки на Канада, Јапонија. Англија, Швајцарија, Федералните резерви на САД и Европската централна банка објавија ...

Нови дигитални инвестиции: Вага

Технолошкиот Фејсбук, сопственик на истоимената социјална мрежа, нагласи дека може да ја лансира својата нова дигитална валута, Вагата, во наредните денови.

Даноци поврзани со суровини

Нема сомнение дека оваа класа на банкарски депозити на определено време е еден од најоригиналните формати што се достапни во моментов.

Феровијал, една од најпознатите нахакани акции на Ibex 35

Една од инвестициските стратегии во овој момент нужно вклучува задржување на Ferrovial во портфолиото за хартии од вредност за првата половина на Една од стратегиите за инвестиции во овој момент нужно вклучува и задржување на Ferrovial во портфолиото за хартии од вредност во иднина. Втора половина на оваа година

Аена многу близу 200 евра

Се чинеше невозможно пред неколку месеци, но вистината е дека Аена е веќе во позиција да ја нападне бариерата од 200 евра по акција.

6 можности за купување оваа година

Единствениот проблем што ќе го имате е да ги откриете овие можности за купување и деловно работење и дека можете да ги искористите за да ги направите парите профитабилни.

Инвестиции во суровини

Компаниите фокусирани на овие суровини се класифицирани според два критериума што треба да се земат предвид при вработувањето.

Ibex 35 чека да надмине 10.000 поени

Отскокнувањето што се случи во последните неколку недели во индексот на селективен капитал, Ibex 35, го наведе да тестира површина од 9600 поени.

Движења на пазарот на нафта

Друга од најпрофитабилните опции што можат да ги користат инвеститорите е декантација на инвестициски фондови засновани на нафта.

Берзи во Европа

Има живот надвор од селективниот индекс на шпанската берза, Ibex 35 преку друга серија вредности на европските берзи.

Какви се долгорочните депозити?

Долгорочните депозити, заради нивните посебни карактеристики, се конституираат повеќе како производ за заштеда отколку за инвестициски производ.