Притисок за пад на каматните стапки во САД

Оваа недела ќе се одржи долгоочекуваниот состанок во Федералните резерви на Соединетите држави (ФЕД) на кој може да се намалат каматните стапки. Ова е Оваа недела ќе се одржи долгоочекуваниот состанок во Федералните резерви на Соединетите држави (ФЕД) на кој може да се намалат каматните стапки, а тоа е барем намерата на сегашниот американски претседател Доналд Трамп кој се залага за оваа мерка да се стави во место

ipc

IPC: што е тоа и како влијае на инвестициите?

Еден од најчесто користените економски термини во сегашно време е IPC. Но, дали навистина го знаеме неговото вистинско значење? Па, еден од економските термини што најмногу се користи во моментот е IPC. Но, дали навистина го знаеме неговото вистинско значење?

пензија

Банкија одлучи да ги субвенционира своите пензиски планови

Корисниците кои во моментов имаат договорено некои од плановите за пензија со Банкија имаат среќа. Меѓу другите причини, бидејќи од денес, повеќе од 20% од продажбата на пензиските планови се врши преку дигитални канали, седум поени повеќе од една година пред ова мерење

CIF

Научете да го пресметувате CIF

Кој е CIF или Кодексот за идентификација на данок, научете да го пресметувате, разбирате и знаете за што се користи, се главните точки со кои треба да се справите

новите

Кризата што се појавува ги условува пазарите

Ситуацијата низ која поминуваат некои од таканаречените економии во развој, водени од кризата во Турција и Аргентина, Ситуацијата низ која поминуваат некои од таканаречените економии во развој предизвикува пад на берзата

Април

Што е април и каде се применува?

АПР е кратенка од она што е еквивалентна годишна стапка и е финансиски термин што се користи со голема фреквенција за откривање на видот на АПР е акроним за тоа колку е еквивалентна годишна стапка и е финансиски термин што се користи со одлично фреквенција

Јас пресметувам Roa

Што е ROA?

ROA, потекнува од англискиот термин „Враќање на средствата“, исто така е познат како „Враќање на инвестициите“ или ROI. Станува збор за финансиски параметри

Враќање на капиталот

Што е ROE?

ROE, е Враќање на капиталот, кој го добива акронимот, „Враќање на капиталот“ работи како една од главните алатки

Монети од 2 евра

Две евра комеморативни монети

Нема сомнение дека монетите сочинуваат голем пазар. Еден од највпечатливите примери е случајот со комеморативните монети од две евра.

стагфлација

Што е стагфлација?

Се разбира, стагфлацијата е еден од економските термини кои станаа порелевантни во последниве години од многу лесни причини. Стагфлацијата е едно од најнегативните сценарија, не само за економијата воопшто, туку исто така вклучува и пазари.

што е индекс на џини

Што е индекс iniини?

Во оваа прилика ќе разговараме за индексот iniини за ова, ќе направиме краток вовед за тоа што е индекс и неговата врска со кривата Лоренц

даночни рајови

Што се даночни засолништа?

Даночните раеви во основа се нација или географска област што се издвојува по својот недостиг или особено по ниското оданочување

хипотеки

Како работат хипотеките?

Во моментот е да се запрашате дали хипотеките треба да се склучуваат фиксна стапка или, напротив, ќе биде подобро да се продолжи со променливите

важноста на штедењето

Важноста на заштедата

Ако имате стабилен приход што ви овозможува да ги покриете сите ваши потреби без никаков проблем, заштедата може да ја видите како непотребна и дека ќе ви одземе само пари што би можеле веднаш да ги искористите.

синдикално лоби

Што е лоби?

Заедничко лоби на луѓе кои се приклучуваат и вршат одреден притисок што има за цел да ги насочи одлуките на политичка или финансиска институција

Вообичаено домување

Намалување за вообичаен престој

Правилно управувајте со нашите финансии. Во оваа статија ќе зборуваме конкретно за одбивањето за инвестиции во вообичаен престој.

Основен капитал

Фиксен капитал, за што служи и за што служи? Ние ви кажуваме сè за стоките што компаниите ги имаат како дел од нивниот процес на производство.

Даночна амнестија во Шпанија

Даночна амнестија во Шпанија

За да се зборува за даночна амнестија во Шпанија, прво е потребно да се знае значењето на зборот „амнестија“ од самиот почеток.

Оданочување на инвестициски фонд

Оданочување на инвестициски фонд

Како што можете да видите, заедничките фондови се засноваат на основни принципи и овозможуваат лесен и професионален пристап до различни видови на средства.

720 модел

Што е модел 720?

Моделот на декларацијата 720 е модел одобрен од 2012 година и се спроведуваше врз основа на даночните и финансиските регулативи

Приход од AdSense

Како да ги пријавите приходите од AdSense

Создадете своја веб-страница или некаков вид на услуга преку Интернет, можете да го користите системот AdSense за да заработите пари преку Интернет благодарение на добиените посети

Одземени трошоци

Одземени трошоци

Toе разговараме со вас за најчестите трошоци за одбивање што можете да ги ставите во месечната изјава за физички лица ...

Дополнителен биланс на успех

Дополнителен биланс на успех, така што податоците што ги стававме погрешно може да се коригираат и бројките да бидат точни.

Најдобра сметка за плата

Најдобра сметка за плата

Најдобри сметки за плати на годината и како што се гледа во претходните години, за уште една година рангирањето повторно го води сметката за плати на Банкинтер.

БДП по земја

Бруто домашен производ (БДП) или вкупна пазарна вредност на сите финални добра и услуги што се произведуваат во една земја во текот на една година

На 7 јануари берзите паѓаат во Кина

Што се случи со Кина

Загубата што се доживеа на светските пазари се должи на фактот дека Кина е еден од главните потрошувачи во повеќето земји