Картички од стоковните куќи за да купат поевтини

картички за купување Многу од големите трговски друштва се одлучија да им понудат на своите клиенти низа картички со кои можат ги содржат вашите трошоци за купување. Тие се претставени во формати многу слични на оние на конвенционалните кредитни картички што ги промовираат банките. Каде е вклучено кредитни линии трајно да ја финансира потрошувачката. И со низа поволности и услуги што можат да ги направат многу поволни за нивните апликанти.

 Во основа станува збор за картички за лојалност, во која преовладува поврзувањето на клиенти со комерцијален бренд. Во секој случај, нивните модели се слични, и каде што секоја пластика се обидува да се разликува преку спроведување на понуди и промоции. Без пропуштање на вообичаеното доцнење на плаќањата, без камата или провизии, како белег на ова платежно средство.

Големите површини (супермаркети, хипермаркети, трговски центри ...) направија серија картички така што купувањата на нивните клиенти се вршат на позадоволен начин за нивните интереси. А добивањето на тоа полнење на количката не претпоставува дополнителен напор балансирајте го вашиот месечен буџет.

Со кредитни линии за набавки

заштедете на шопингЗа да ги задоволите вашите апликанти тие носат линии на финансирање за своите набавки, кои се движат од приближно 3 до 12 месеци, и чиј главен придонес е што тие не вклучуваат камати или провизии, иако секогаш се засноваат на минимална потрошувачка што мора да се исполни. Поттикот за заштеда е една од целите за кои се создадени овие специјални картички. Иако во замена за вршење на набавки кај издавачите на овие картички.

Нивната комерцијална стратегија се заснова на фактот дека тие можат да плаќаат фиксна сума месечно, така што направените трошоци немаат толку многу влијание врз буџетот на домаќинствата на нивните сопственици. Некои модалитети, дури изберете да понудите попусти директно Во нивните набавки, ваучери за попуст, разменливи поени и пристап до производите на овие брендови како формула за да ги охрабрите да консумираат. И на овој начин, достигнете поголем број клиенти.

Тие исто така обезбедуваат други комплементарни услуги: попусти на бензински пумпи, бесплатен паркинг за автомобили и директен пристап до каталозите на трговскиот центар. Во секој случај, тој е поволен производ за интересите на потрошувачите. Неговото издавање е потполно бесплатно, и во управувањето и во одржувањето, и од кои најблиските роднини исто така можат да имаат корист преку дополнителните картички, без посебен доплата.

Кои карти може да ги носите во паричникот?

картички за основни набавки Еден од предлозите што потрошувачите можат да го искористат е Црвениот картон на Ероски, кој претставува двоен канал на финансирање за набавки извршени преку ова платежно средство што е потполно бесплатно за неговите иматели. Од една страна, онаа наменета на 6 месеци, за набавки над 149 евра и, од друга, продолжена на 12 месеци, за износи што надминуваат 399 евра. И во двата случаи, тие се развиваат без интерес или провизии, иако овие предлози се валидни за некои оддели на оваа трговска марка (дома, електроника, текстил, самодоверба, спорт, итн.).

Друга опција предвидена со оваа картичка е да плаќате фиксен износ месечно, така што трошоците за количката да бидат направени на поуреден начин. Завршете ја вашата понуда со добивање 10% попусти на сите набавки, освен во супермаркетите, хипермаркетите и продавниците за храна, како и можноста за добивање ваучери за попуст.

Карфур, од своја страна, ја дизајнираше Pass картичката, која размислете за 3 месеци без камата, за износи поголеми од 90 евра и до 2.000, со годишна каматна стапка од 0%. Како дополнителна придобивка, ви овозможува да соберете 1% од сите направени набавки. Друг придонес генериран од картичката на овој трговски центар е финансирање на набавки за 10 месеци без камата. Овој предлог важи и за истите износи (помеѓу 200 и 2.000 евра), исто така, акумулирајќи минимален процент на набавки.

Меркадона има развиено поинаков дизајн преку сопствената картичка за да може да купува, што е тотално бесплатна пластика. Има два начина на плаќање: дневно или месечно за да се прилагодат на потребите на своите клиенти, а тоа им овозможува подобра контрола на трошоците за месечно испраќање детален извештај за сите ваши операции. Носителите на главната картичка, пак, можат да побараат дополнителни картички за да ги прошират поволностите на нивните главни членови на семејството: деца, родители, итн. Дури и со можност за измена на начинот на плаќање.

Картата Алкампо е друга алтернатива што мора да ја користите во вашите хипермаркети, а исто така бесплатно. Без такси за издавање или одржување, како за сопственикот на картичката, така и за поврзаните. Преку нив можете да изберете во секоја набавка начинот на плаќање што ве интересира најмногу, или да плаќате на крајот од месецот, или фиксна такса секој месец, и како последна алтернатива одложено плаќање од 3 до 36 месеци. Можете исто така да имате корист од ексклузивни понуди и попусти на нејзините хипермаркети и бензински пумпи, со посебни услови за финансирање за набавки направени во нејзините хипермаркети и туристички агенции.

Картата Ел Корте Инглес е друго средство за плаќање што овозможува строга контрола на вашите месечни трошоци, бидејќи секој месец ви испраќаат детално резиме на направените набавки, како и информации за активностите и промоции извршени во нивните продавници. Исто така е бесплатен, во својата концесија и одржување. Од друга страна, самиот факт дека сте носител на оваа картичка ќе генерира поголеми кредитни олеснувања при плаќањето на вашите најважни набавки.

И, како комплементарна придобивка, тие ви овозможуваат поголеми можности за да можете да го паркирате вашиот автомобил во објектите што им ги овозможија за да се задоволат овие побарувања. Како општо правило, ако направите купување поголема од износот предвиден во секој центар, ќе имате два часа бесплатен престој.

Simply Card е уште еден предлог до кој можете да пристапите во моментов, без да вклучите финансиски трошоци. Покрај тоа, ќе можете да ги консултирате извадоците од движењата што ги правите во оваа комерцијална установа, како и лимитот достапен во секое време на вашата платежна картичка. Семејната картичка на ланецот супермаркети Мас ја комплетира понудата на ова платежно средство со друг модел со слични карактеристики.

Исто така, ќе биде бесплатно, нудејќи ви ексклузивни понуди и попусти во неговите супермаркети и бесплатна достава до дома од 60 евра за набавка. Со него, исто така, ќе имате можност да добиете подароци со вашите набавки. За секои 5 евра набавка, тие ќе ви дадат 50 поени, кои подоцна ќе можете да ги замените за подароците овозможени во нивниот каталог за купување. И како пооригинална одлика, подарок бебешка корпа за новороденчиња.

Карактеристики на овие картички

заштеди при набавки Треба да имате предвид дека не работите со стандардни картички, туку дека тоа е различно платежно средство, кое во основа се обидува да ве задржи како клиент. И на овој начин, не оди на натпревар. Од ова општо сценарио, ќе има многу услуги што можете да ги искористите од самиот почеток, а меѓу кои се издвојуваат следниве.

 • Тие генерираат а финансирање помеѓу 3 и 12 месеци приближно, без камата или провизии, но за кои е потребна минимална потрошувачка.
 • Овозможува плаќаат фиксна сума месечно, така што трошоците немаат претерано влијание врз месечниот буџет на домаќинствата.
 • Тоа може да пристап до понуди и промоции, но исто така и до друга серија на поагресивни комерцијални стратегии, па дури и пристап до друга серија на комплементарни производи.
 • Тие можат да ги користат и двајцата нејзиниот главен сопственик, како и членовите на семејството што сакате да ги вклучите преку дополнителните картички кои немаат никаков вид на специјално полнење за која било од страните.
 • Тие се слободни во емисијата, и во концесијата и во одржувањето, односно без никакви економски трошоци за своите претплатници.
 • Преку нив можете да изберете во секоја набавка начинот на плаќање што ве интересира најмногу, или при плаќање на крајот на месецот, фиксна месечна претплата или, конечно, плаќањето е одложено.
 • Тоа е многу динамичен производ кој постојано се развива врз основа на понуди генерирани од секоја трговска установа. Со поагресивни предлози да ги задржите вашите клиенти.
 • Тие обезбедуваат други комплементарни услуги: попусти на бензински пумпи, бесплатен паркинг и директен пристап до понуди и каталози на трговската марка.

Тие се лични и непреносливи картички

Повеќето од овие картички се лични и не се пренесуваат и само нивните иматели можат да ги користат при набавки во трговските центри и да имаат корист од сите нивни предности. Иако ви дозволуваат да ги пренесете на членовите на вашето семејство, барајќи дополнителни картички колку што бара нивниот главен носител. Единствениот услов за формализирање на овој процес на претплата се состои од пополнете апликација во која било установа на брендот за кој станува збор. Каде што носителот и дополнителниот барател ќе потпишат и приложат фотокопија од Националниот документ за идентитет на двајцата апликанти.

На овој начин, тие можат да се користат со сите свои придобивки од повеќе луѓе истовремено, без ограничување во нивната употреба. Општо, и сопственикот на картичката и дополнителните картички не вклучуваат трошоци за издавање или одржување. Од друга страна, во случај на загуба или кражба на вашата картичка, овие трговски центри имаат постојана услуга за клиенти каде што овој настан мора да се упати што е можно побрзо, така што пластиката веднаш да се блокира. И на овој начин, правата стекнати од имателите на оваа картичка за лојалност можат да бидат заштитени.


Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

Биди прв да коментираш

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

*

*

 1. Одговорен за податоците: Мигел Анхел Гатон
 2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
 3. Легитимација: Ваша согласност
 4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
 5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
 6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.