Банкија одлучи да ги субвенционира своите пензиски планови

пензија Корисниците кои во моментов имаат договорено некои од плановите за пензија со Банкија имаат среќа. Меѓу другите причини затоа што отсега ќе бидат наградени и затоа ќе добијат повеќе од ова пензиски производ. Како што коментиравте во вашето неодамнешно соопштение за печатот. Во заложба за овој финансиски производ кој стана се поактуелен поради ниските пензии што моментално постојат во нашата земја. Иако во моментот, оваа стратешка мерка не е пренесена на други банкарски субјекти во Шпанија.

Па, за да се дојде до поентата во овој напис, треба да се напомене дека според Банкија ќе исплати бонус до 5% на оние кои даваат придонеси и трансфери во пензиски планови во рамките на пензиската кампања, која ќе трае до крајот на анусот. Шемата на бонуси а процентот на попуст ќе се заснова на износот што е придонесен или мобилизиран од други субјекти, планот за дестинација и заложбата за останување.

Од друга страна, од оваа банка е ја зајакнува својата пензиска кампања со лансирањето на планот „Банкиа Protegido Рента Премиум Х“, кој гарантира за зрелоста, во декември 2026 година, акумулирана ревалоризација од 16,82%, што претставува 2% април. Овој производ е исклучиво насочен кон привлекување нови придонеси и надворешни мобилизации од трети страни.

Банкиа ги прилагодува на потребите

Исто така, треба да се напомене дека овој производ ја надополнува листата на пензиски планови што ги пласира субјектот, со кои е можно да се инвестира на главните финансиски пазари, прилагодувајќи се на очекувањата на клиентот врз основа на нивниот профил и ризикот. претпостави На овој начин Клиенти на Банкиа може да даде придонес во краткорочни планови за фиксни приходи, долгорочен фиксен приход, мешан фиксен приход, мешан варијабилен приход, променлив приход, загарантиран, па дури и профилиран.

Банкиа во своето соопштение за јавноста е посветена на персоналните совети како суштински елемент за постигнување на крајната цел на А. соодветна пензија. Совети што ги земаат предвид карактеристиките на клиентот, како што се нивната возраст и профилот на ризик, и кои периодично ги разгледуваат препорачаните производи, со цел да се понудат во секое време најсоодветен план или планови за нивниот профил како инвеститор.

Симулатор за пензиски план

банкија Со цел да им помогнеме на сите оние кои сакаат да си го испланираат пензионирањето, Апартманот ви става на располагање моќен симулатор за откривање на најдобриот пензиски план, во она што е составено како онлајн алатка со која заинтересираната страна може пресметајте месечна закупнина што би можеле да ги добиете за време на пензионирањето почнувајќи од месечната исплата што ја заштедувате за оваа намена. Можете исто така да дознаете колку би требало да придонесете за вашиот пензиски план за да добиете одредена сума заштеди за време на пензионирањето.

Дополнително, банката ќе ги охрабри придонесите во плановите за пензии со различни пакети за подароци во зависност од дадени придонеси на овие инструменти. Во зависност од придонесената сума, учесникот во планот може да избере помеѓу два подарока: физички или дигитален подарок, кој се состои од ваучер, за одредена сума, откупен на Амазон. Како нова комерцијална стратегија да се одлучат за овој многу посебен производ за златните години на клиентите.

Со генерацијата подароци

На овој начин, клиентот ќе може да избере помеѓу подароците засновано на следното скалирање:

  • За придонеси влезете 3.000 и 4.999, учесникот ќе може да избере ваучер за Амазон за 25 евра или автоматско отварање на вино. За придонеси помеѓу 5.000 и 7.999, можете да изберете помеѓу ваучер од 45 евра што ќе го потрошите на Амазон или преносен звучник на Сони. За придонеси помеѓу 8.000 и 15.999, можете да изберете помеѓу чек од 100 евра за набавки на Амазон или спортски часовник.
  • И конечно да придонеси од 16.000 XNUMX евра, клиентот може да избере помеѓу купон проценет на 250 евра за да го замени кој било напис од Амазон или паметна телевизија на Toshiba. Каде што самиот клиент ќе може да ги дава своите придонеси или мобилизации во плановите за пензија од дигиталните канали на субјектотИли од Bankia On Line, или користејќи ја апликацијата на банката. Покрај тоа, од овие дигитални платформи можете да ги проверите подароците што можат да ги изберат врз основа на придонесените износи.

Податоци за пазарот на планови

Во моментов, повеќе од 20% од продажбата на пензискиот план се врши преку дигитални канали, седум поени повеќе од една година порано. И покрај фактот дека постои одредена претпазливост да се претплатите на овој вид финансиски производи што се толку посебни и истовремено неопходни за голем дел од шпанското општество. Делумно, предизвикано од нискиот износ што моментално ги презентирате јавните пензии и чиј минимален износ запира следната година околу 650 евра еден месец. Вклучувајќи ги и новите проценки извршени од сегашната влада на Шпанија. Реалност за која не се свесни добар дел од шпанските пензионери.

Дали е погодно да се ангажира овој производ?

заштеда Од друга страна, потребно е да се анализира од овие моменти, ако е во реалност вреди да се претплатите заклучно со оваа година. Бидејќи навистина, една од мотивите за запишување производ на овие карактеристики лежи во фактот дека барателот има многу ниска придонесна пензија и дека тоа не му дозволува да има ефикасен квалитет на живот за време на уживањето во неговите златни години. Со пензиски план, можете да ги зголемите вашите приходи врз основа на придонесите што ги дадовте за време на животот. Тоа е, можете да го прилагодите на вашите вистински потреби и како надополнување на пензијата што ја примате.

Во моментов, минималната пензија во Шпанија е една од најниските во Европската унија, каде што минималната едвај го надминува нивото на 600 евра месечно. Додека не-придонесот е предвиден за оваа година со 386 евра месечно. Оваа мала монетарна перцепција генерира дека добар дел од работниците треба да бараат надополнување на истата. И токму на ова ниво таканаречените пензиски планови што се присутни во понудата на главните банкарски субјекти играат многу релевантна улога.

Минимални пензии во 2019 година

Гледајќи напред кон оваа тековна година, пензиите првично ќе се ревалоризираат според прогнозата на инфлацијата (1,6%), со иста гаранција за компензаторна плата во случај на отстапување на инфлацијата на крајот на годината, како што ќе се случи оваа година. Како последица на оваа мерка, придонесите за пензија ќе бидат утврдени на следниов начин, кои детално ги даваме во оваа информација.

Пензиска пензија на имател на возраст од 65 години или повеќе

Во модалитет со зависен сопружник, 810,60 евра. Без брачен другар, 656,90 евра. Со сопруг кој не е зависен 623,40 евра.

Пензиска пензија на носител на возраст под 65 години

Во модалитет со зависен сопружник, 759,90 евра. Без брачен другар, 614,50 евра. Со сопруг кој не е зависен 580,90 евра.

Пензиска пензија 65 години од тешка попреченост

Во модалитет со зависен сопружник, 1.215,90 евра. Без брачен другар, 985,40 евра. Со сопруг кој не е зависен 935,1 евра.

Пензија за трајна попреченост: тешка попреченост

Во модалитет со зависен сопружник, 1.215,90 евра. Без брачен другар, 985,40 евра. Со сопруг кој не е зависен 935,10 евра.

Апсолутна пензија за трајна попреченост

Во модалитет со зависен сопружник, 810,60 евра. Без брачен другар, 656,90 евра. Со сопруг кој не е зависен 623,40 евра.

Непридонесливи пензии

dinero Друг аспект што мора да се земе предвид е оној на луѓето кои не можат да пристапат на придонесите за пензија. Основно заради тоа што не придонеле петнаесет години во придонесите за социјално осигурување и дека тие имаат како последно средство да бараат А. не-придонесувачка пензија. Па, оваа помош за луѓето кои се на возраст меѓу 65 и 67 години ќе се исплати, доколку ги исполнуваат сите услови, со месечна исплата од 385 евра.

Иако за ова не требаше да имаат приход над 7.200 евра приближно една година. Ако за какви било околности, тие имаа годишен приход над размислувањата, оваа официјална помош ќе се повлече на минимум што е утврден околу 110 евра месечно. Во тој случај, едно од решенијата за пристојно пензионирање би било да се продолжи преку повеќе или помалку стабилен пензиски план. Иако, се разбира, ќе биде многу потребно да се формализира со соодветна предвидливост, така што износот е навистина значаен.

Друга мерка за корекција на овој монетарен недостаток би се засновала на ангажирање инвестициски фонд во неговите најразновидни модели. Но, во никој случај не гарантираат минимална профитабилност, туку напротив, тоа дури може да генерира негативно салдо како што се случи во годината што ја затворивме. Со значително намалување на нивните портфолија на инвестиции. И токму на ова ниво таканаречените пензиски планови што се присутни во понудата на главните банкарски субјекти играат многу релевантна улога.


Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

Биди прв да коментираш

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

*

*

  1. Одговорен за податоците: Мигел Анхел Гатон
  2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
  3. Легитимација: Ваша согласност
  4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
  5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
  6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.